2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Merhaba, çok geçmiş olsun. Bebeğiniz kaç haftalık doğdu? Benim bebeğimde 28 haftalık prematüre. Bizde de kasık fıtığı çıktı. Sizin bebeğinizde ki fıtık geç mi farkedildi yoksa elle fıtık boşluğuna yerleştirilemeyecek bir fıtık mıydı?
Çok teşekkür canım, benim oğlumda 31 haftalık doğdu, zaten prematüre doğanlarda ve erkeklerde çok yaygın bu kasık fıtığı Malesef tek çaresi ameliyat 😞 biz olduk kurtulduk şükür 1 ay olacak olalı🙏 Ben alt değiştirirken kasıığındaki şişlikten farkettim canım ceviz büyüklüğündeydi.Direk doktora gittik Kasık fıtığı dedi elle itekleyince içeri giriyordu.Aşı takvimini bekledik çünkü her aşı oldupunda ameliyat 3 hafta sonraya gün veriliyordu .. Bir an önce ameliyat öneriyorlar çünkü olmazsa Bağırsak boğumlanmasına çevirebiliyormuş o daha kötü Allah korusun Kangrene dönebiliyormuş . Siz doktoruna sorun ne zman ameliyat olabilir diye, a birde unutmadan söyleyim tam teşhis için Ultrason istiyorlar biz 3 kez çekindik kasıktan ..Farklı 3 doktor gördü üçüde evet kasık fıtığı dedi Başka sorunuz vars aklınıza gelen sorabilirsiniz😗

Allah razı olsun canım 6. Ayı bekliyorum kan testinde neyin dokunduğunu anlayabiliriz insallah🙏🏻
Çikolata tahin falan yiyormusun ben çikolatadan şüphelendim onu kestm yeni çıkmadı bide şampuanını değiştirdik minoris organik kullanıyorduk genelde banyodan sonra yeni yerlere çıktığını farkettim ama dediğim kremi kullanırsan çok iyi geliyor

Daha önce böyle bişeye tanıklık eden oldu mu ? Normal bir bebek olabilecek mi bebeğim 😢
Duymadım canım. Rabbim korktuguna uğratmasın inşallah sıkıntısız büyüyecektir bebeğinn 🙏🏻
Ah hope’um 🥲 ne günlerdi, acayip umutsuzdum şükür geçti o günler… şimdi sadece memeden besleniyor doruk kuş ama o günleri hiç anmak istemedim nedense 🤪
Şimdi beslenmeniz nasıl gidiyor?
Biz eve döndük, acayip hızlı geçiyor günlerim. Ev temizliği, yemek, doruk derken gün bitiyor.
Kendime hiç vaktim yok. Arada bir anneme gidiyorum, o günlerde emzirip anneme bırakıyorum doruk kuşu, yürüyüşe atıyorum kendimi. Tek sosyal aktivitem bu.
Sizin günler nasıl geçiyor? Yavrum Metehanım nasıl ♥️

Benim saçları da sık sık doruk’un parmaklarından ayırıyorum 🤣 bu bebeler çok fena 🤭

Ah ah… bende de sık sık o öğürme durumu var 🐣 anlamadım nasıl baş edeceğiz 🐣

Benim saçlar da dökülme artmış ah arkadaşım, her yer benim saçım… stres etkiliyor bence bizleri. Uykusuzluk, stres, bilinmezlik…

Çok geçmiş olsun gelinime 🧿🙏
Rota aşısı yaptırmayan var mı bu arada?
Bize doktorumuz hiç önermedi yaptırmadık bu arada. Çok mu geç kaldık acaba 🫤

Canım sana dediğim 1cclik insülin iğneleri ile denedin mi süt içirmeyi?
Biraz meşakkatli oluyor ama daha rahat içiyorlar anlamadan yutmuş oluyorlar.
Kadeh olmasına illa gerek yok Türk kahvesi fincanı da olur. Gerçi Doruk onu da reddetmişti.

:KK43: of bu iştahsızlık… çok geçmiş olsun diloşum…
Gerçekteen helal olsun valla sana Doruk kuşu tamamen memeye döndürdüğüne çok sevindiim canım 🙏🏻 Maşallah bol bol emsin şifa oldun sütlerin insallah 🙏🏻 Biz biberoncuyuuz biberom galip geldi. Beni istediğinde sadece tutuyor memeyi oda ya huzursuzsa yada dışarıda gezmedeysek yoksa çığlık çığlığayız 🤦🏻‍♀️ Bende sağıyorum ara ara 1 damla bile olsa anne sütü vitamininden yararsın diye. Büyüyoruz çok şüküür kilo alımımız toparlandı. Adapte olmana çok sevindiim evine 😍 eş kişisi ne alemde kabullendi mi babalığıı
Ayy bende cok severim o şekilde kullanmayı ön koltuğa bağlıyorum kızın pusetini iyice sabitliyor sonra ohhhhh 🙈

Canım ilk defa duyuyorum inşallah düşündüğün gibi kötü bir şey yoktur çok geçmiş olsun 🙏
Ay cesaret verdiin bi deneyeyim 😍
Sagolasin yavrum minoris aldım bakalim o nasil gelecek. Çok fazla mı kusuyor? Her doktorun dediği zaten alerji ve reflu bebeklerde meme reddine sebep oluyor😪
Çok zorlanirsan doktoruna sor gastrotuss baby var bitkisel reflu ilacı. Kolay kolay geçmiyor çünkü bu durum canim
Kuzum 3 farklı hastane 5-6 farklı doktor hepsine götürdüm reflü ssdece cocugun bişeyin yok kusması zamanla azalır dediler bir şey kullandırmadılar. Dün gittim farklı bir doktora reflü maması vs önerir misiniz diye. Kusuyor ama kilosu güzel toparlanmıs gerek yok dedi. Ek gıdaya kadae sanırım böyle bizim mideye katı bileyler girene kadar

Kızlar bizim oğlan yine bir haftadır kakasını yapmadı garip olan şu bi ara süt diyeti yaptım kakasını haftada 8 günde bir yapıyordu sonra diyeti bıraktım gün aşırı yapmaya başlamıştı yüzünde kaşıntılk kızarıklıklar çıkınca yine diyete başlamıştım ve diyete başladığım günden beri kaka yapmıyor düşünüyorum süt diyeti yapmayınca ishal miydi yoksa suan kabız mı oluyo kafamda deli sorular bi düzen kuramadık gitti ve yeni güncelleme geldi bize 3. Ataktan sonra oğlum artık dönüyor

Çok geçmiş olsun.Topuk kanindanda mi çıktı bu hastalik(konjenital hipotiroidi).

Bizim de topuk kanında konjenital adrenal hiperplazi (kah) yüksek çıkmıştı.Her ay üniversite hastanesine gidiyoruz kan veriyoruz.Doktorlar değerin düşmesini bekliyorlar duruma göre ilaç tedavisi olacak.

Bakla zehirlenmesi nedir?

Kötü senaryoları aklımıza getimemeye çalışsak keşke ama olmuyor anlayabiliyorum seni.😔
Allah yardımcın olsun🤲
Senin de Allah yardımcın olsun canım benim.. bakla zehirlenmesi g6pd enzim eksikliği 😔

canim ilk defa duyuyorum, cok com gecmis olsun , korktugun gibi bir durum olmaz insalalh🙏🏼

Ayy bende cok severim o şekilde kullanmayı ön koltuğa bağlıyorum kızın pusetini iyice sabitliyor sonra ohhhhh 🙈

Canım ilk defa duyuyorum inşallah düşündüğün gibi kötü bir şey yoktur çok geçmiş olsun 🙏

Duymadım canım. Rabbim korktuguna uğratmasın inşallah sıkıntısız büyüyecektir bebeğinn 🙏🏻

Gerçekteen helal olsun valla sana Doruk kuşu tamamen memeye döndürdüğüne çok sevindiim canım 🙏🏻 Maşallah bol bol emsin şifa oldun sütlerin insallah 🙏🏻 Biz biberoncuyuuz biberom galip geldi. Beni istediğinde sadece tutuyor memeyi oda ya huzursuzsa yada dışarıda gezmedeysek yoksa çığlık çığlığayız 🤦🏻‍♀️ Bende sağıyorum ara ara 1 damla bile olsa anne sütü vitamininden yararsın diye. Büyüyoruz çok şüküür kilo alımımız toparlandı. Adapte olmana çok sevindiim evine 😍 eş kişisi ne alemde kabullendi mi babalığıı

Ay cesaret verdiin bi deneyeyim 😍

Kuzum 3 farklı hastane 5-6 farklı doktor hepsine götürdüm reflü ssdece cocugun bişeyin yok kusması zamanla azalır dediler bir şey kullandırmadılar. Dün gittim farklı bir doktora reflü maması vs önerir misiniz diye. Kusuyor ama kilosu güzel toparlanmıs gerek yok dedi. Ek gıdaya kadae sanırım böyle bizim mideye katı bileyler girene kadar
Çok teşekkür ederim amin 😔

Ah hope’um 🥲 ne günlerdi, acayip umutsuzdum şükür geçti o günler… şimdi sadece memeden besleniyor doruk kuş ama o günleri hiç anmak istemedim nedense 🤪
Şimdi beslenmeniz nasıl gidiyor?
Biz eve döndük, acayip hızlı geçiyor günlerim. Ev temizliği, yemek, doruk derken gün bitiyor.
Kendime hiç vaktim yok. Arada bir anneme gidiyorum, o günlerde emzirip anneme bırakıyorum doruk kuşu, yürüyüşe atıyorum kendimi. Tek sosyal aktivitem bu.
Sizin günler nasıl geçiyor? Yavrum Metehanım nasıl ♥️

Benim saçları da sık sık doruk’un parmaklarından ayırıyorum 🤣 bu bebeler çok fena 🤭

Benim saçlar da dökülme artmış ah arkadaşım, her yer benim saçım… stres etkiliyor bence bizleri. Uykusuzluk, stres, bilinmezlik…

Çok geçmiş olsun gelinime 🧿🙏
Rota aşısı yaptırmayan var mı bu arada?
Bize doktorumuz hiç önermedi yaptırmadık bu arada. Çok mu geç kaldık acaba 🫤

Canım sana dediğim 1cclik insülin iğneleri ile denedin mi süt içirmeyi?
Biraz meşakkatli oluyor ama daha rahat içiyorlar anlamadan yutmuş oluyorlar.
Kadeh olmasına illa gerek yok Türk kahvesi fincanı da olur. Gerçi Doruk onu da reddetmişti.

:KK43: of bu iştahsızlık… çok geçmiş olsun diloşum…
Canım çok sevindim, uğraştın ama sonunda başarmışsın 🙏🥰 Ohh yürüyüşe gitmen bile mucize inan, iyi değerlendir. Ben halen wc ye gittiğimde katılıyor ağlamaktan 😬 bu kadar olmuş ya bundan sonrası gelir zaten 😍 maşallah Doruk bebişe 🧿

Şuan daha hafifledi ama sırt bölümü çok inatçı özellikle
Canım çok geçmiş olsun, kuzunun yüzüne çok üzüldüm, sanırım süt vermiyorsun o yüzden inek sütü alerjisi değildir ama kuruluktan bu kadar olur mu ya..😞 inşallah bahar gelir baharla beraber hepsi gider. Benimkinin de göğsü ve sırtında çıkmıştı kabartılar, hatta buraya da attım sıcak suda haşlanmış gibi bir görüntü vardı. Weleda nın nemlendiricisi yaradı bize. İnşallah senin bebeğinin de hepsi geçer 🙏

Öğürmeye ek olarak dilini keşfetti çıkarıp duruyor bide tükürüyor gibi bende diyorum hiç şimdinin bebeklerinde edep kalmamış anaya dil çıkar tükür bide öğür ayıp ayıp diye karşımda böyle konuşurken gülüyor 😀 anca konuş sen anne diyor bebe resmen 🤪

Canım çok sevindim, uğraştın ama sonunda başarmışsın 🙏🥰 Ohh yürüyüşe gitmen bile mucize inan, iyi değerlendir. Ben halen wc ye gittiğimde katılıyor ağlamaktan 😬 bu kadar olmuş ya bundan sonrası gelir zaten 😍 maşallah Doruk bebişe 🧿
Canım sen kanguru falan denedinmi ona bağlayıp dışarı çıkabilirsin belki sever

Emzik kullanan annelere bir sorum olacak. Agzinda emzikle uyumasina musade ediyor musunuz?
emzikle uyuyakalinca agzindan almiyorum ben uyanir diye korkumdan ama almak gerekiyor diyolar siz napiyorsunuz?
Ben de emzikle uyutuyorum derin uykuda çıkarıyor kendi. Bazen çıkınca uyanıyor, tekrar verince uyuyor. Hosuma da gitmiyor aslinda çenesi yoruluyor ama başka türlü uyumuyor.

Kızlar bizim oğlan yine bir haftadır kakasını yapmadı garip olan şu bi ara süt diyeti yaptım kakasını haftada 8 günde bir yapıyordu sonra diyeti bıraktım gün aşırı yapmaya başlamıştı yüzünde kaşıntılk kızarıklıklar çıkınca yine diyete başlamıştım ve diyete başladığım günden beri kaka yapmıyor düşünüyorum süt diyeti yapmayınca ishal miydi yoksa suan kabız mı oluyo kafamda deli sorular bi düzen kuramadık gitti ve yeni güncelleme geldi bize 3. Ataktan sonra oğlum artık dönüyor
Lifli besleniyor musunuz. Lifli beslenmek hem kendini hemde bebek için kolaylaştırır tuvalet olayını
Öğürmeye ek olarak dilini keşfetti çıkarıp duruyor bide tükürüyor gibi bende diyorum hiç şimdinin bebeklerinde edep kalmamış anaya dil çıkar tükür bide öğür ayıp ayıp diye karşımda böyle konuşurken gülüyor 😀 anca konuş sen anne diyor bebe resmen 🤪
Nah yapmaları pekii😂 folik asit cocuklarıı

papatyaozu papatyaozu kuzum sizin bıngıldak olayı ne durumda. Bizim ki doktor çok ince hala dedi demiri sakın ihmal etme dedi. Detayını anlatmadı internetten araştırdıgımda tabi ki korkunc tablolar tabii. Kendi doktoruna sorcam bakalım kontrolde o hiç bıngıldak konusunda bize bir şey söyledi her sefeeinde kontrol ediyor ama

Son düzenleme:
papatyaozu papatyaozu kuzum sizin bıngıldak olayı ne durumda. Bizim ki doktor çok ince hala dedi demiri sakın ihmal etme dedi. Detayını anlatmadı internetten araştırdıgımda tabi ki korkunc tablolar tabii. Kendi doktoruna sorcam bakalım kontrolde o hiç bıngıldak konusunda bize bir şey söyledi her sefeeinde kontrol ediyor ama
Canım biz demir kullanmıyoruz d vitamini kullanıyoruz henüz kapanmadı bıngıldak şükür 🙏 kafa büyümesi devam ediyor. Şimdilik bir sıkıntı yok kuzum. Sizindemi küçüktü bıngıldak?

Canım biz demir kullanmıyoruz d vitamini kullanıyoruz henüz kapanmadı bıngıldak şükür 🙏 kafa büyümesi devam ediyor. Şimdilik bir sıkıntı yok kuzum. Sizindemi küçüktü bıngıldak?
Ay demir mi yazmışım d vitamini dedi. Bizede bıngıldak çok açık dedi ihmal etme d vitaminini dedi baska bişey söylemedi bende bi zararı var mı dedim 2, yasına kadar kapanmasını bekleriz dedi

Ay demir mi yazmışım d vitamini dedi. Bizede bıngıldak çok açık dedi ihmal etme d vitaminini dedi baska bişey söylemedi bende bi zararı var mı dedim 2, yasına kadar kapanmasını bekleriz dedi
Kuzum bildiğim kadarıyla küçük olması daha sıkıntı :KK43: ama canını sıkma d vitamini kemik için önemli biliyosun ihmal etmeden ver Allahın izniyle bir şey olmaz ❤️

Kızlar 10 gün önceki hastalıktan tam kurtulurken yine grip olduk :KK43: oğlum kreşte ateşlendi öksürüyor eve geldi benm öksürük burun akıntım ğşümem var bebeğim hapşırıyor :KK43: offff eşim şehir dışında akşam dönücek yarın götürücem doktora olmazsa. Hastaneler dolup taşıyor zaten :KK43:

X