Bir dahakine deneyim bakalimBende anlık yapamıyorum kirli sepetinde öylece bekliyor çamaşırlar. Makineye atacağım gün leke olanları önce hacı şakir sabunla yıkıyorum hemen geçiyor.
Ben de tavuğu kestim kan kesildi en azından şu anda çünkü son zamanlarda kılcal değil mukusla karışık bi pembelik olmaya başlamıştı. Kafam çok bozuk 2. Alerji mamasını denedim yemedi yine, vanilya katmama rağmen..mamayı yese emzirmeyi kesmeyi düşünüyorum görüyorum burada fotoları benim kız onların yanında hala minicik kaldı öyle
Buğdayı gluten sebebiyle kestiysen eğer, belediyelerin anlaşmalı olduğu fırınlar oluyor oralarda glütensiz ekmekler satılıyor.
İstanbul halk ekmekten glütensiz ekmek de sipariş vermiştim birkaç sene önce. Şimdilerde bulma imkanı artmıştır
Sana bu şekilde bi çözüm önerebilirim ekmekleri de fena değildi.
bende farkettim ki bebegim cogunlukla maam yediginde daha rahat sindiriyor , kakasinda hic beyaz parcalar olmuyor nerdeyse ama anne sutune agirlik verince aci cekerek kakasini yapiyor ve buyuk buyuk sildirilmemis beyaz parcalar oluyor icinde .Benim de geçen hafta kılcal değil direk kakanın içinde mevcuttu. Ama anne sütünü kesme bence, öyle yanda böyle alsın senden muhakkak. Her bebek aynı büyüklükte olacak diye bi şey yok. Benimki de hep sınırda ilerlemesi.
A belediyelerin glütensiz ekmek olayını bilmiyordum, sen söyleyince baktım İzmir’de de varmış, çok teşekkürler. Buğday diyeti listemde ekmek komple yasak, karabuğday vs de yasak. Yarın doktora gidicez tekrar, sorayım bunu.
İnşallah verdiği birazda olsa rahatlatır bebeğini, emziriyordun sen normaldede sigara içiyormusun oda etkiliyordur belki bebeğini nikotin giriyor vücuduna sonuctaBugün başka bir doktora daha gittik, 5 ayı gözden çıkar sen dedi banaorda da inledi, ağladı 3 ay olanlardan değil malesef dedi, bir ilaç daha verdi, yarın batın ultrason ve gaita testi yapacak, ama yüzde 99 ağır kolik dedi. İnşallah azalarak biter ona da razıyım başlayacak hastalık çıkmasın da
İlk kez dün içtim canım, hamilelikten beri içmiyordumİnşallah verdiği birazda olsa rahatlatır bebeğini, emziriyordun sen normaldede sigara içiyormusun oda etkiliyordur belki bebeğini nikotin giriyor vücuduna sonucta
Annenle hiç konuştun mu canım? Neden böyle yapıyor? Karakteri umursamaz desen o da değil, herkese yardım ediyormuş. Bi nedeni olmalı gibi. Üstelik sen ona bakmışsın uzun süre. Allahım bunda da adalet yok, bak benim annem de kahroluyor yardımcı olamıyor diye, ama hasta benimki yürüyemiyor, hep ağrı sancı içinde, şimdi de ameliyat olacakKayınvalidem vefat etti canım. Kardeşim erkek, bir kez bile aramadı bir şeye ihtiyacın var mı diye, bilmiyorum ya, bu kadarını beklemezdim. Annem herkesin yardımına koşar, öğrencilere yemek yapar, bana gelince tuhaf oldu anlamadım, ev leş gibi, yemek yok, diyeti bozdum dün dışardan söyledim, kalkıp yapamadım ki çocuktan, eşim geç geliyor. Şu sancılar geçsin, kendime yeteceğim inşallah şu an çok güçsüzüm bebeğim böyle olduğu için
gecmis olsun kuzumAnnenle hiç konuştun mu canım? Neden böyle yapıyor? Karakteri umursamaz desen o da değil, herkese yardım ediyormuş. Bi nedeni olmalı gibi. Üstelik sen ona bakmışsın uzun süre. Allahım bunda da adalet yok, bak benim annem de kahroluyor yardımcı olamıyor diye, ama hasta benimki yürüyemiyor, hep ağrı sancı içinde, şimdi de ameliyat olacakseninkinin sağlığı da belli ki yerinde. Bebek sesini kaldıramıyor desek bile iki kap yemek getirebilirdi.
Of keşke önden doğuran olmasaydım da grubumuzdaki alerjik bebelerin ek gıda süreçlerini görseydim önceden.Kuzuum valla doktorun ne der bilmiyorum ama sen bizden 1 ay öndesin 4,5 sonlarına doğru şöyle 5. Aya 1 hafta kala ek gıdaya başla. Cahil cesareti mi dersin, cahillik yapmayın mı derseniz bilmem ama ben o aralıkta başlıycam. Annemlere konusup dıruyordum olur mu öyle 6 aylık baslayın vs diye. Kavanoz mamaları diyorlar ya onların tariflerini evde yapıp. Zaten bir öğünden bir mamayı kesmek en az 2 hafta sürüyormus ufak ufak mama azaltıp besin miktarını artırarak. Kiloyu asıl o zaman alcaz gibi.
Mama işini çözcem
Nurcum çok sevindim valla netleştirmenize. İnşallah-Sunshine kuzum sen tavuğuda kestin demek Allah yardımcın olsun diyet zorluyor gerçekten bizde herşey normale döndü artık sanırım peynir ve yoğurt dokunuyor onları yediğimde rahat yapamiyor gazlanıyor sadece ikisini yemiyorum seninde ek gıdayla birlikte çözülür inşallah
Bir alerjik bebek büyüten biri olarak yazayım :) ilk havuç verdim milim milim sonra su kabağı sonra patates sonra muz vs. kısaca emzirirken neleri yiyebiliyosam bebeğime de onları verdim yoğurdu hastanede doktor eşliğinde yarım saat arayla 3 doz şeklinde vermiştik.Of keşke önden doğuran olmasaydım da grubumuzdaki alerjik bebelerin ek gıda süreçlerini görseydim önceden.
Çocuğun her şeye alerjisi var ilk ne yediricem bilmiyorum
Ben de hep 6 ay derdim hatta baya da fanatiktimama durumlar malum çocuğun beslenmesi lazım
Bir de uzun bi süre tadımlık yiyecekler diye biliyorum öğünlük yemelerine daha çok var
Nurcum çok sevindim valla netleştirmenize. İnşallah
Yiyecekler gittikçe kısıtlandı ama kafaya takmıyorum artık insan buna da alışıyormuş
Ben de annemin yanındayım önceki gün yemekler karışmış 1 kaşık kıymalı sebze yemeği yedim, 2 gün sonra dün akşamda yine kan gördüm. Oynatmaya az kaldı
Of o görüntü çok üzücü maalesef.. insan kılcala alışıyor da. Bir de ben artık flaş açıp da bakıyorum kan var mı diye. Yok sandığım bezde bu şekilde kaka gördümBenim de geçen hafta kılcal değil direk kakanın içinde mevcuttu. Ama anne sütünü kesme bence, öyle yanda böyle alsın senden muhakkak. Her bebek aynı büyüklükte olacak diye bi şey yok. Benimki de hep sınırda ilerlemesi.
A belediyelerin glütensiz ekmek olayını bilmiyordum, sen söyleyince baktım İzmir’de de varmış, çok teşekkürler. Buğday diyeti listemde ekmek komple yasak, karabuğday vs de yasak. Yarın doktora gidicez tekrar, sorayım bunu.
Çıkmaz ben sanmıyorum kolik bebek belli bağırsakları daha alışamamış zamanla geçer annesi bol sabır diliyorum size umarım en kısa sürede biterBugün başka bir doktora daha gittik, 5 ayı gözden çıkar sen dedi banaorda da inledi, ağladı 3 ay olanlardan değil malesef dedi, bir ilaç daha verdi, yarın batın ultrason ve gaita testi yapacak, ama yüzde 99 ağır kolik dedi. İnşallah azalarak biter ona da razıyım başlayacak hastalık çıkmasın da
Bir alerjik bebek büyüten biri olarak yazayım :) ilk havuç verdim milim milim sonra su kabağı sonra patates sonra muz vs. kısaca emzirirken neleri yiyebiliyosam bebeğime de onları verdim yoğurdu hastanede doktor eşliğinde yarım saat arayla 3 doz şeklinde vermiştik.
Deterjan ama çıkartıyormus lekeleri denemedim sadece tavsiye ettiler. Ben çitileyecek vaktim o an olmasa bile direk kovada suyun içine koyup bırakıyorum boşken ben yada eşim sabunluyor temiz oluyorLeke cikartici birlikte mi canim deterjan ile...
Seninki daha batıkmis ya :)))
Bugün ki modumuzda kucakta inmemek. Bana atak gibi geldi benim kii. Atak haftalarında hep var sürekli kucağımda durmahope2022 atak mı gerileme mi bilmiyorum bizdede var normalde 4-5 saat uyurdu gece şimdi 2 saatte uyanıyor ve sürekli mızlanıyor
Çok şükürkızlar 3.ay kontrolünde doktor kalbinde üfürüm duydum demişti muayene ederken kardiyolojiye yönlendirmişti bizi bahsetmiştim bugün gittik çok şükür hiçbir şey yokmuş kızımın kalbinde
bir de ben geçenlerde başını tam tutamıyor diye size bahsetmiştim ya doktor bakmıştı sonra tutuyor demişti ben hala pimpirikleniyorum da, başını tutamayan bebek kendini böyle kaldırabilir mi ?
Of keşke önden doğuran olmasaydım da grubumuzdaki alerjik bebelerin ek gıda süreçlerini görseydim önceden.
Çocuğun her şeye alerjisi var ilk ne yediricem bilmiyorum
Ben de hep 6 ay derdim hatta baya da fanatiktimama durumlar malum çocuğun beslenmesi lazım
Bir de uzun bi süre tadımlık yiyecekler diye biliyorum öğünlük yemelerine daha çok var
Nurcum çok sevindim valla netleştirmenize. İnşallah
Yiyecekler gittikçe kısıtlandı ama kafaya takmıyorum artık insan buna da alışıyormuş
Ben de annemin yanındayım önceki gün yemekler karışmış 1 kaşık kıymalı sebze yemeği yedim, 2 gün sonra dün akşamda yine kan gördüm. Oynatmaya az kaldı
benim bebegim alerjik degil suanlik ama %60 mama %40 anne sutu aliyor diyebilirim. yilbasinda bir kadeh isarap ictim ve sarimsakli yedim diye o iki gun sut vermedim, sagdim buzluga attim.Of o görüntü çok üzücü maalesef.. insan kılcala alışıyor da. Bir de ben artık flaş açıp da bakıyorum kan var mı diye. Yok sandığım bezde bu şekilde kaka gördüm. Hep içimden şu bebeleri bi sağ Salim büyütseydik diyorum.
Emzirmek güzel şey ama artık çok kötü rüyalar görmeye başladım. Alerji ve beslenememe konusu içime bi karanlık çökertti resmen.
Rica ederimkarabuğday neden yasak acaba? Gluten desen yok içinde, merak ettim.
evet haklısın o kadar evhamlıyım ki her şeyi çok araştırıyorum şu internetten ondan böyle oluyor.Deterjan ama çıkartıyormus lekeleri denemedim sadece tavsiye ettiler. Ben çitileyecek vaktim o an olmasa bile direk kovada suyun içine koyup bırakıyorum boşken ben yada eşim sabunluyor temiz oluyor
Bugün ki modumuzda kucakta inmemek. Bana atak gibi geldi benim kii. Atak haftalarında hep var sürekli kucağımda durma
Çok şükürValla canım yanlıs anlamada sen evhamlısın sanırım. Şu pozisyonda kendini kaldırabilen cocuga başını tutamıyor denmez ki. Hatta 4. Ayın bitimi itibariyle doktorlar soruyor ki bunu bu şekilde kendi kaldırıyor mu diye kaldırıyorsa destekli oturmaya günde 3-5 dakika baslatıyorlar
Şimdi girdim kayıtlara baktım net söylemek için kuzum :) 9 aylıkken vermişiz yoğurduAnladım canım
Kabak havuç ve patates zaten milli yiyeceğimiz
Yoğurdu ne zaman yiyebilmeye başladı ?
Onu aş bence canım. Bu internette ki çocuklarda bizim elalemin çocuğu hesabıı bilmem neyin çocugu şu kiloda bilmem kimin çocugu şu zaman yürümüş vs. Kıyasada girme araştır tabi ki o ay hangi aktiviteleri yapması gerekiyorsa onu gözlemle ama bu biraz geç biraz erken her bebek farklı. Sorun olsa emin ol ortaya o kadar çabuk çıkar kii. Belli eder kendinievet haklısın o kadar evhamlıyım ki her şeyi çok araştırıyorum şu internetten ondan böyle oluyor.
Allah yardımcın olsun. Bu süreçte tartışan eş ile anneyi anlamıyorum ya. Sen bir kaç gün gitsen annenin evine canım. Bunda ne eşin bişey diyebilir bence annende rahat bakmıs olur size dinlenirsiniz bir kaç gün. Bende 2 haftada bir 2-3 günlüğüne anneme gidiyorum eşim evde kalıyor. Orda çocuga bakıyorlar bende dinleniyorum enerji depolayıp geliyorum. Neyi paylaşamıyorlar özel değilse eğer. Burda annende eşinde hatalı bence ikiside bencilce davranıyorlar resmenBerbat çökmüş bitik bir haldeyim. Kızım çok agresif uyurken bile başında oturuyorum. Memeyi emmiyo. Sağım yapamıyorum. Sütüm azaldı. Annemle eşimin arası çok gergin. Tatsızlık çıkmasın diye annem çok yanaşmıyor. Çok üzülüyorum. Bebeğim ağladıkça gerilmeye başladım artık. Hiç mutlu bir üç ay geçiremedim. Hiç birşeyin heyecanını yaşayamadım. Tadına varamadım. Bir arada çenelerine sinirlerine benim ve bebeğimin hatrina bile sahip olamadıkları için annem ve eşime çok çok kırgınım.