- 5 Ocak 2021
- 821
- 850
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #42.361
Canım her bebek aynı değil bizimki uyumadan hep ağlıyor direniyor hele ki bu aralar. Sanki ben daha çok ağlatıyorum. Bir sürü anne yorumu var ben onlara bakıp da karar verdim. Bie de Osman Gönülal hoca da bahsediyor benim danışmanlık aldığım hanımdan. Kimi ihtiyaç görmüyor ama benimki doğduğundan beri sürekli ağlamaklı hatta ağlıyor. Önceden sütüm tazyikliydi emerken ağlardı tazyik geçti hala emerken ağlıyor, uykusu geliyor direniyor ağlıyor, arkamı dönmeme kalmadan ağlıyor yani ben dokunsan ağlayacak modundayımMerhaba kızlar
Valla hayatı sorguladığım bir hafta yaşıyorum
bu 4.atak dönemi beni fazlasıyla mahvetti
3-4 gündür gündüz uykularımız 10-20 dk aralıklarla resmen döngüye girdi
Asla uzun uyumuyor
Ben delireceğim , çıldıracağım , üstümü başımı yırtacağım artık
Ne zaman geçiyor bu 4.ay atağı
5.ay olunca mı yoksa devam edecekmi daha
Valla çıldırcam kızlar
Anneliğin en zor yanı ne diye sorsalar UYKUSUZLUK Başka birşey değil valla
Benimki de yeni yeni uzanmaya başladı canım
Yani uzanmak derken kolunu uzatıyor işte oyun halısında falan
Ama bunlar değişik , bi anda güncelleme gelebiliyormuş bekliyoruz bakalım
Benimki de dönmelere başlamadı , ara ara kafamı takıyorum ama napayım kendi ne zaman isterse ozaman dönecek
Bana da bana da
Ataklar bana soldan soldan geliyolar resmen
Bir huni yetmez iki üç huni takacağım yakında
Uyku eğitimine başlayınca bize de yazarsan ne iyi olur canım
Ben bir istiyorum bir istemiyorum resmen arada kaldım
Ağlatarak ya da yıpratarak olmasın istiyorum o da pek mümkün değilmiş gibi geliyor bana
Bir yandan da diyorum elbet bir gün bizi istemeyip kendileri yatmak isteyecekler özleyeceğim bu günleri diyorum ama böyle uyuması sorun olduğu zamanlarda da hemen başlamak istiyorum
Kafam epeyce karışık
Ya inşallah kuzum düzeliyormuymuş bu 4.ay atağından sonra uykular
Allahım bir an önde geçsin şu günler
Yoksa bende akıl makıl kalmadı
Benim de öyle bence şimdi ek gıdaya gecicez ya bunlar yavaştan doymamaya başladılar aşlında direkt cocuklar yönlendiriyor bizi ek gıdaya. Benimkiler de yemek yerken kucağıma oturup masadaki herseye saldırmaya başladılar. Emmeye de doyamiyorlar ama süt de yetmemeye basladi bi süre mamaya ara verdiğim için onu da unutmuşlar içmek istemiyorlar . Döğüşüyoruz akşama kadarSelam kozlar nasılsınız? Ben bayadır giremiyorum gruba tekrar geldim.
Sizlere bi sorum var. Bir ay öncesine kadar kızım akşam yatırıp sabah 7-8’e kadar uyuyordu. Gece hiç uyanmıyordu.
Bir aydır nedense gece 5 kere filan uyanıyor bişeyler içmek istiyor. Tam bir ay oldu değişmedi. Neyi yanlış yapıyorum? Gündüz yeterince de emziriyorum. Nerde hata yapıyorum anlamadım.
Ek gıdaya geçmeden su verilmiyor diye biliyorumKızlar 5ayo doldurdu bebegim ne kadar su veriyorsunuz siz .bu aralar suya çok düştü benimkiler
Bizim dönmeye başladı kahverengi sanırım gözleri. Benim ela babasının bal rengi ama bizimki teyzesi gibi koyu kahverengi olacak sanırımHanımlar bebişlerin göz rengi dönmeye başladı mı? Kahverengi olan var mı?
Bugün 5. Ay kontrolümüz vardı demiri sordum doktor 6. Ayda ek gıdayla beraber başlayacağız dedi biz başlamadık henüzKızlar bu demiri neye göre kullanıyoruz yani internette fazla demir de zararlı diyor hatta daha büyük sıkıntı bence azlığından , siz kan vs verdiniz mi kullanmaya başlamadan önce yani ya demiri yeterliyse ne yapmak lazım çok kararsız kaldım
Canım benimki de geniz akıntısından uyuyamıyordu.burnuna serum fizyolojik sıktık aspiratörle çektik baya boşaldı rahatladıKızlar 2 gün önce şurup vere doktor geniz akıntısı var ciğerler temiz dedi. Ama pek işe yaramadı balgam var gibi az biraz . gece artıyor öksürük hırıltı oluyor. Yavrum uyanıyor öksürürken…. Var mı bi öneriniz
Hava sıcak diye çok terliyolar kıpır kıpırlar bide veriyorum valla . İnş bi sıkıntı olmaz .hazır su veriyorum mamalarda kullanılabilir bi suEk gıdaya geçmeden su verilmiyor diye biliyorum
Bizim doktorumuz 1. Gün 1 çay kaşıgı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün 1 yemek kaşıgı tattıracaksınız dediKızlar ek gıdaya nasıl geçecez mesela 1 küçük paratesi haşlayıp ezip ilk 3 gün 1 tatlı kaşığı mi vericem . Ölçüsü ve tarifi böyle biseymi
Havuç ile başladım patates tadıyor yarn som gümüEk gıdaya ilk hangi sebze ile başlayacaksınız ya da başlayanlar ilk hangi sebze ile başladınız (yoğurtla başlayanlar haricindekileri soruyorum)
Emiyprsa eğer sarımsak yutmanızı öneririmBugün tekrar gideceğiz canım sadede geniz akıntısı var diye şurup vermişti ama öksürük arttı
Bizimkimin damaklar kabarmıştı en son dişin geldiğini nasıl anlayabiliriz şu an ben de dişten şüpheleniyorumBenim oğlum da öyle dişe bağlıyorum ben. Emip mip bırakıyor ağlıyor çekiştiriyor bir de böyle durumda diğer memeye geçiriyorum tazyikli gelmediğinde yapıyor bazen de
Biz şu an 4ay 13 günlük olduk. Her gün biraz daha arttırarak destekli oturtuyoruz. Önümüzdeki ay inşallah mama sandalyesine oturacak doktorumuz öyle dedi.Ek gıdaya başladık bir haftadır, doktor mama sandalyesine oturtmayın dedi. Ana kucağında yediriyorum. Başka öneriniz olur mu? Mama sandalyesini de sipariş verdik bugün yarın gelir. Joie mimzy lx mama sandalyesi aldık.
4. Ay uyku gerilemesine hoş geldinSelam kozlar nasılsınız? Ben bayadır giremiyorum gruba tekrar geldim.
Sizlere bi sorum var. Bir ay öncesine kadar kızım akşam yatırıp sabah 7-8’e kadar uyuyordu. Gece hiç uyanmıyordu.
Bir aydır nedense gece 5 kere filan uyanıyor bişeyler içmek istiyor. Tam bir ay oldu değişmedi. Neyi yanlış yapıyorum? Gündüz yeterince de emziriyorum. Nerde hata yapıyorum anlamadım.
Nasıl gidiyor sevdi mi? Bi de bi kuralı var mı bu sebzelerin sırasında yoksa kafamıza göre canımız ne isterse onla mı başlamalıyız?Havuç ile başladım patates tadıyor yarn som gümü
Oğlumun diş etleri kabarıp beyazlaştı belli yani altında diş olduğu yerleri belli oldu artıkBizimkimin damaklar kabarmıştı en son dişin geldiğini nasıl anlayabiliriz şu an ben de dişten şüpheleniyorum
Biz şu an 4ay 13 günlük olduk. Her gün biraz daha arttırarak destekli oturtuyoruz. Önümüzdeki ay inşallah mama sandalyesine oturacak doktorumuz öyle dedi.
4. Ay uyku gerilemesine hoş geldin
Ben kabakla başladım. O kadar sevdi kii, tadacağımız zaten 1 çay kaşığıydı hepsini tükürdüEk gıdaya ilk hangi sebze ile başlayacaksınız ya da başlayanlar ilk hangi sebze ile başladınız (yoğurtla başlayanlar haricindekileri soruyorum)
Patetesle başladım ben sonra havuç kabak brokoli diye devam ettimEk gıdaya ilk hangi sebze ile başlayacaksınız ya da başlayanlar ilk hangi sebze ile başladınız (yoğurtla başlayanlar haricindekileri soruyorum)
Kabağı büyük insanlar da sevmiyor ki sizin bebenin damak tadına güvendim açıkçası sjjsBen kabakla başladım. O kadar sevdi kii, tadacağımız zaten 1 çay kaşığıydı hepsini tükürdü