2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Sevgili arkadaşlar oğlum 3 buçuk aylık oldu ve ben bi kaç gündür uyku eğitimi olayını uyguluyorum. Faydasını gördüm o yüzden sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle benim oğlum az gülen, bol ağlayan, komşuların vah vah çok çektirecek bu sana dedikleri bir çocuk 😊
Bunu baştan söylüyorum ki uysaldır diye düşünülmesin. Ben bir kaç metodu çocuğumun tabiatını ve kendi sınırlarımı göz önünde bulundurarak birleştirdim. Denemelerimin öncesinde sadece kucakta gezinerek uyuyordu oğlum, ben slingle gezdiriyordum uyuması için. Üstelik küçük kavunum 8 kiloya yaklaştı. Artık sırt bel ağrılarıyla gezinmekten iğne ipliğe döndüm. Hamile kaldığım kilonun altına düştüm ki ben 16-17 kilo almıştım. Geçen gün tesadüfen fark ettim, minicik evde 1 günde 10bin adım atmışım. Kararımı o saniye verdim😄
Benim yöntemim şu şekilde, öncelikle uykunun geldiği ama çok yorgun olmadığı anı kolluyorum. O anı yakaladığımda yine önceki gibi kucağımda biraz gezdiriyorum. Ama bu sefer kısa bir tur. Ve direkt yatağına yatırıyorum. Çığlık kıyamet ağlamaya başlıyor. Ben hiç göz teması kurmadan hızlıca odayı terk ediyorum. Tam 3 dk sonra ağlaması kesilmezse yanına gidip tekrar kucaklıyorum ve sakinlestiriyorum. Odadan çıkmadan daha da kısa bir tur atıyorum. Turlarken onu cok sevdiğimi artık güzelce uyuması gerektiğini vs söylüyorum. Ağlamadığı anda tekrar yatırıyorum. Saniyede basıyor çığlığı. Bu bi kaç kez tekrar ediyor. Ve sonunda kendi kendine uyuyor yatağında.
Eşim inanmadı, her akşam oğlumuzu uyuması için dakikalarca gezdiriyordu . Dün ona yöntemimi anlattım. Uyguladık ve uyudu. Belki sizlerden birinin işine yarayabilir umuduyla anlatmak istedim.
Bende bu şekilde yapıyorum ama başından ayrılmıyorum kitap okuyorum Uyku müziği açıyorum sonra sakinleşiyor zaten … şuan çok şükür pek ağlamıyor yatağa geçince

bebeklerin uyumamaları ve ağlamaları atakla ilgili olabilir mi? benim kızda öyle ağladı uyumadı falan bi baktım 12. hafta atağı yaşıyor az uyku bol ağlama çabuk uyanma falan bir an önce geçer inşallah

Arkadaşlar benim bebeğim saat on buçuk gibi uyuyodu ben öne çekmek istiyodum. Şimdi saat dokuzda tulumunu giydiyorum, ışığı kapatıyorum, emziriyorum ve beşiğine koyuyorum. Biraz masaj yapıyorum bu kırk dk falan sürüyor ama uyuyo. Bide ben en başından beri emzik verdim. Memede uyuyo mesela beşiğine koyarken uyaniyo hemen emzik veriyorum. Emzikle uyumayı öğrendi. Tabi bunlar atak haftasi değilse tutuyor. Bazen o kadar zor geçiyor ki sadece beni istiyo.

Kızlar bir sey soracagim biz bugun menenjit asisini olduk her iki grubuda vurdu doktor çok huzursuzluk yaptı ya calpol vermistim geldigim gibi aşı yapılırken çok aglamisti yine öyle ağlayarak uyandı

Arkadaslad merhaba oglim.5600kg 2 numara sleepy kullaniyoruz bacaklarinda iz oluyo ama ilk kullanirkende oluyodu 3 numara mi almaliyim

Arkadaşlar benim bebeğim saat on buçuk gibi uyuyodu ben öne çekmek istiyodum. Şimdi saat dokuzda tulumunu giydiyorum, ışığı kapatıyorum, emziriyorum ve beşiğine koyuyorum. Biraz masaj yapıyorum bu kırk dk falan sürüyor ama uyuyo. Bide ben en başından beri emzik verdim. Memede uyuyo mesela beşiğine koyarken uyaniyo hemen emzik veriyorum. Emzikle uyumayı öğrendi. Tabi bunlar atak haftasi değilse tutuyor. Bazen o kadar zor geçiyor ki sadece beni istiyo.
Tulum olayı bizde tutmadı. Giydirdikten sonra o kadar kaldır yatir kaldır salla ağla vs oluyo ki uyuyana kadar ter içinde kalıyor.

Benim kızım da normalde 1 kilodan fazla alıyordu bu aya kadar ama bu ay 700 Gr civarı almış ,bence normal çünkü kolları bacakları artık hareket halinde eskisi gibi hareketsiz durmuyorlar öyle olunca da bı enerji yakıyorlar,inşallah sağlıkla büyüsünler 🤲
Ya tam olarak benim bebeğimde bu ay böyle oldu üzüldüm hatta şimdi gördüm mesajınızı. Bizde 700 gram almışız. Ben süt artırıcı damlayı bırakmıştım ondan galiba dedim geri başladım. Oruç tutmayı düşünüyordum şimdi şüphe düştü içime bebeğime haksızlık mı olur diye?

Ya tam olarak benim bebeğimde bu ay böyle oldu üzüldüm hatta şimdi gördüm mesajınızı. Bizde 700 gram almışız. Ben süt artırıcı damlayı bırakmıştım ondan galiba dedim geri başladım. Oruç tutmayı düşünüyordum şimdi şüphe düştü içime bebeğime haksızlık mı olur diye?
Ben ilk bebeğimde de denemiştim ama beni çok halsiz bırakıyor kronik hastalıklarim da var düzenli ilaç kullandığım o nedenle emzirirken tutamıyorum ,her bünye farklidir tabi 😌

Kuzum daha çok küçükler o kadar saat aç susuz süt nasıl azalmasın ki ama sen daha iyi bilirsin yine de olmadı biraz dener sütü gözlemlersin ama azalmamasi çok zor

Geçmiş olsun size de. Bende kararsızım geçen yılda hamileliğin başlangıcıydı tutamadım 🙈
Benim oğlum da az aldı bu ay. İki aya kadar güzel aldı 3. Ayda depremden çok etkilendim sütüm de ondan etkilenmiş olabilir diye düşünmüştüm. Oruç konusu bende de muallakta susuz kaldığımda hemen azalıyor sütüm bakalım denicem sütümün azaldığınj hissedersem bırakırım diye düşünüyorum

Hayır tabiki çok çok erken sabretmeye calıs sen de canım. Ben tv li odaya dahi sokmuyorum.

İshall olunca anlarsın bence canım. Bir de günde 7 8 kez yapması gerekır

İlk banyosu dahil hep tek yaptıran ben 🤣😍

Deneyecek olanlara kolay gele, ben deneyemem 🥲🙈 farklı düşünüyorum bu konuda. İlk bebegımde 1 2 gün denemiş, işe yaradıgına şahit olduğum halde 5 yıldır hala vicdan azabı çeken biriyim🥲 çocuğum uyumamadı, benım destegıme, kucagıma ıhtıyac duydu ve ben ona o destegı vermedim, en son gereklı destegı alamadıgı için pes etti ve ağlamayı bırakıp uyudu kafasından çıkamıyorum 🥲 halbuki bebek bu ağlar da ağlar
Ben de ilk kızıma yapmıştım o kadar ağlamıştı ki cok pisman oldum hala o gun aklimdan cikmaz nasil aglattim minicik cocugu diye . O gunden sonra hep yanimda uyuttum iyi ki de yanimda uyutmuşum simdi 6 yasinda artik ben istesem de kendisi istemiyor yanımızda yatmayı. Simdi bu bebegimi de hep yanimda yatiriyorum zaten buyuyunce yatamayacagim bir daha o yuzden doya doya bu zamanlarin tadini cikariyorum

Geçmiş olsun size de. Bende kararsızım geçen yılda hamileliğin başlangıcıydı tutamadım 🙈

Benim oğlum da az aldı bu ay. İki aya kadar güzel aldı 3. Ayda depremden çok etkilendim sütüm de ondan etkilenmiş olabilir diye düşünmüştüm. Oruç konusu bende de muallakta susuz kaldığımda hemen azalıyor sütüm bakalım denicem sütümün azaldığınj hissedersem bırakırım diye düşünüyorum
Ramazandan önce bir gün deneyin bakalım süt durumumuza bakin bir değişik oluyor mu diye . Eğer sütünüz azalırsa çocuğa zararı olursa orucunuzu bozarsiniz ve ramazanda tutmazsın hem orucu bozunca da sadece sonradan yerine 1 gun tutarsin hemde kendinizi denemiş olursunuz

X