- 6 Şubat 2022
- 1.520
- 2.915
-
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #40.481
Kuzu yüzüstü yatiyor mu hiç benimkinde şöyle oluyor sırt üstü yatınca daha çok uyanıyor yüzüstü yatınca daha rahat ediyor. 2 aydır yüzüstü yatırıyoruz bu yüzdenAy az önce kucağımda uyuttum yatağa koymamla uyanması bir oldubüyüdükçe huyu değişir mi acaba yoksa hep böyle mi gidecek korkuyorum
Ya bende çok hayal ediyorum yatağına koyunca uyuyan bebeğiBu aynı bizuykusu gelince ağlıyor uyutmaya çalışırken de ağlıyor ben de kolumda pişpişleyerek gezerek uyutuyorum. Keşke yatağına koysak ve uyusa
Benim akmaya başladı. Halbuki sütüm de az. Anlamadım niye böyle oldu.
İnşallah başarılı olabiliriz uyku eğitimdeUyku konusu bizde bir muamme ve adeta bir işkence.. Ben de bekliyorum 4.ayını eğitim için çünkü mecalim kalmadı artık..
Evet canım haklısın bende duymuştum bunuVücut bir süre sonra bebeğe göre süt üretiyor. Çok uzun süre emzirmezsem akıyor sadece benim de
Hep böyle bir bebekmiydi yoksa 3 ayda keramet varmıBenim ki aglamiyor 3aylik oldugundan beri de kendi odasinda uyuyor uyanik koyuyorum genelde yatagina heryerin isiklarini kapatiyorum. Bir tane ayicigi var isikli muzikli onu aciyorum yada donencesini aciyorum 15-20dk icinde uyuyor. Gecen hafta 23.00 gibi uyuyordu sabah 5.30kadar simdi 20.30-21.00 gibi uyuyor o saate kadar. Gun icindede yatagina koyuyorum kendi kendine uyuyor birazcik bagirip mizmizlaniyor sadece. Bence 4. Ayini beklemek zorunda degilsiniz egitim icin eger sizi zorluyorsa.
Ahh ne guzel hayaller be kuzum bizim ki azcik aksi denedk bunlari da ise yaramadi 60cm boy ama kök söktürüyoo yinede denicem baklim o mu inat ben mi onda karadeniz inadi bende balkan inadi var kim kime dis gecirirseKoptum
Zaten yatay degil dikey sekilde kafasi omuzda olacak sekilde tabi tv lamba hepsi kapali olacak gorecek birseyde olmadigi icin uyuyacak (hayaller) sonrada hoopp yataga
Bence biz.sadece siz degiliz hepimiz ayniyiz bu aralik bebeleri degisik huylara sahip bacimPeki çocuğun huyu mu bu yoksa siz bu duruma gelmek için bişeyler yaptınız mı
Siz biz olabilir misinizbirebir aynısı
Bizimde yatak alerjisi var sanki yatirinca fink gozler aciliyo bebeksin isin yok tek isin uyku be cocuk onuda uyu yani diyorum esimde diyo anliyomu sanki oyle konusuncaAy az önce kucağımda uyuttum yatağa koymamla uyanması bir oldubüyüdükçe huyu değişir mi acaba yoksa hep böyle mi gidecek korkuyorum
Bizimki pusette sallama ile uyuyo alip yataga koyim dedigin an ciglik kiyamet al basa.diyoruz boyle surekli tekrar ediyo memede uyurdu o da yok artik geceleri hayalet gibi olduk artk6dan beri bi eşim bi ben uğraştık anca uyudusallamak istemiyorum ama kucakta gezdirip uyutuyoruz beşiğine koyar koymaz gözler felfecir okuyo mecbur sallıyorum. Ne yapıcam hiç bilmiyorum ya kan ter içinde kalıyorum uyutucam diye
Benimki uyanıkken kucakçı değil anakucağına koyuyorum çıngırağıyla hışırtılı kitabıyla flan çok güzel oynuyo hatta gündüz de kucakta uyumuyo ama akşam 6 olunca basıyo ağlamayı asla susmuyo memede sakinleştirip gezdiriyorum öyle uyuyo kucakta savaşla ama sonra beşiğe koyuyorum hemen uyanıyo ciğerim soldu cidden bu döngüdenKızlar bebelerin huyu böyle bence ya kimisi kendi kendine uyuyor kimisi kucak delisi. Ben her şeyin çok da bizim elimizde olduğuna inanmıyorum açıkçası. Al işte yerine koyuyorum bas bas bağırıyor benimki yatmak istemiyorsa, nasıl kucağına alıp gezdirmeyeceksin ki. Sonra da diyorlar kucağa alistirma vs. Çocuk istiyorsa alışıyor zaten. Ancak ciddi bir uyku eğitimi ile alışkanlıklarini değiştirebiliriz ama onda da kucak isteyen bebe uyanıkken ister zaten. Bebişi kendi kendine uyuyabilen anneler daha şanslı sadece kendinizde kusur aramayın lütfen her bebek farklı
Aynılar yaa değişirler mi acabaBizimki pusette sallama ile uyuyo alip yataga koyim dedigin an ciglik kiyamet al basa.diyoruz boyle surekli tekrar ediyo memede uyurdu o da yok artik geceleri hayalet gibi olduk artk
Huyu boyle ben bisey yapmadimPeki çocuğun huyu mu bu yoksa siz bu duruma gelmek için bişeyler yaptınız mı
Siz biz olabilir misinizbirebir aynısı
Ilk aylarda tabi ki 3saatte bir uyanirdi ama herzaman kendi kendine uyurdu. Gece uykusu 3. Ayin kerameti diyelimYa bende çok hayal ediyorum yatağına koyunca uyuyan bebeğigeçen gün arkadaşım geldi bana ziyarete , şöyle anakucağına koysak uyumazmı diyip anakucağını gösteriyor nerde be bacım öyle uyuyan bebek demiştim ama varmış gerçekten demekki
İnşallah başarılı olabiliriz uyku eğitimde
Çünkü çok zor olduğunu duyuyorum okuyorum nedense beceremeyecekmişim gibi geliyo
Evet canım haklısın bende duymuştum bunu
Hep böyle bir bebekmiydi yoksa 3 ayda keramet varmı
Hic sorma o boyla bizlere neler cektiriyorlarda buyuyunce gorusucezAhh ne guzel hayaller be kuzum bizim ki azcik aksi denedk bunlari da ise yaramadi 60cm boy ama kök söktürüyoo yinede denicem baklim o mu inat ben mi onda karadeniz inadi bende balkan inadi var kim kime dis gecirirse
Insallah yoksa bize deli gomlegi yakindirAynılar yaa değişirler mi acaba
Vayy beee ne bebeler var maşallah diyem allah nazardan saklasin benimkini birak boyle apartmani 15 dkya kalmadan toplar başına
Yok kuzum ya tummy timeda bile kıyameti koparıyorKuzu yüzüstü yatiyor mu hiç benimkinde şöyle oluyor sırt üstü yatınca daha çok uyanıyor yüzüstü yatınca daha rahat ediyor. 2 aydır yüzüstü yatırıyoruz bu yüzden
Ay anneme anlatıyorum bazen burada yazanları da o da diyor bu Aralıkta doğanların hepsi böyle demek diyeBence biz.sadece siz degiliz hepimiz ayniyiz bu aralik bebeleri degisik huylara sahip bacim
Ya bizimki de memede uyurdu niye böyle oluyor ya tek kozum oyduBizimki pusette sallama ile uyuyo alip yataga koyim dedigin an ciglik kiyamet al basa.diyoruz boyle surekli tekrar ediyo memede uyurdu o da yok artik geceleri hayalet gibi olduk artk
Benimki kendi kendine uyusa asla buraya yazmazdımVayy beee ne bebeler var maşallah diyem allah nazardan saklasin benimkini birak boyle apartmani 15 dkya kalmadan toplar başına
Ya sen var ya inanılmaz haklısınKızlar bebelerin huyu böyle bence ya kimisi kendi kendine uyuyor kimisi kucak delisi. Ben her şeyin çok da bizim elimizde olduğuna inanmıyorum açıkçası. Al işte yerine koyuyorum bas bas bağırıyor benimki yatmak istemiyorsa, nasıl kucağına alıp gezdirmeyeceksin ki. Sonra da diyorlar kucağa alistirma vs. Çocuk istiyorsa alışıyor zaten. Ancak ciddi bir uyku eğitimi ile alışkanlıklarini değiştirebiliriz ama onda da kucak isteyen bebe uyanıkken ister zaten. Bebişi kendi kendine uyuyabilen anneler daha şanslı sadece kendinizde kusur aramayın lütfen her bebek farklı
Çok sağol kuzum hemen hemen aşıdan 30 saat sonra düştü ateşi doktor bexsero ateş yapar dediçok geçmiş olsun menenjit aşısını bizde olduk özellikle sordum ateşi çıkarmı diye çünkü bir hafta öncede verem ve karma aşıları olmuştu doktor menenjitte ateş çıkması çok nadirdir dedi çıkmaz dedi acaba hasta olmuş olabilir mi nacizane önerim kundak yapmamanız hareketsiz vucud ateşte daha çok zorlanır allah yardımcınız olsun
Normalde gündüzleri maksimum 4 saat uyurdu. Bu defa uzun sürdü canım. Neyse ki uyanıp 3 saat kadar uyanık kaldı. Şu an uyuyor, ama ilerleyen saatler için korkuyorumOyy geceler uzun desene uyanmiyomu kuzum
Geceleri oğlum uzun süre uyanmayınca çok akıyor. Bir de bir memeyi emerken ötekinden damlıyo minik minikKızlar göğüsünüzden süt akıyor mu ilk zamanlardaki gibi
Malesef ağzı olan konuşuyor ama boş konuşuyor sende benim gibisin bugün biraz toparladım daha iyiyim dışarı çıkmak yakınlarımı görmek iyi geldiUyku tulumu linki olursa pek güzel olur
Evet canım aslen de Eskişehir
Aynı durumdayız asla mama rutinini bozmuyorum. Zamanı gelince veriyorum. Memeyi de o istediği sürece uykuluyken, karanlıkta ve pişpiş yaparak veriyorum. Bazen ayağa kalkarak verip sonra oturduğumda oluyor. Meme öncesi Sakinleştirmek çok önemli. Umarım geçici olur da bu günleri gülümseyerek hatırlarız.
Sürekli yetemediğim için kendimi suçlayıp duruyorum. Bir de eşime ve yakınlarıma bebeğim bana size güldüğü kadar gülmüyor demeye başladım son günlerde. Onları da kendimi de geriyorum artık. Psikolojik destek almayı ben de çok düşünüyorum.
Bu arada bana da yengem bebeği emzirdiğinde imrenince artar süt vs demişti. Gerçi ben ona sütüm az dememiştim ama işte kendi akıllarınca yorum yapıyorlar. Bebeğiniz için Ağlamayın lütfen ağlayınca düzelmiyor tecrübe ile sabit.