- 6 Nisan 2022
- 2.741
- 3.594
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #40.501
Bende ellemiyorum zaten cok zor uyuyor dursun vallaSelam kızlar. Ben bebeğin altını gece deüişmiyorum az öncede kaka yaptı ama uykusu açılır diyr değişmedim sizce hata mı yapıyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende ellemiyorum zaten cok zor uyuyor dursun vallaSelam kızlar. Ben bebeğin altını gece deüişmiyorum az öncede kaka yaptı ama uykusu açılır diyr değişmedim sizce hata mı yapıyorum
Benim tavsiyem bebeğin her hareketini meme reddi olarak düşünmemeniz. Çünkü strese girersiniz. Emzirme tamamen psikoloji işi. Bunu bir ara sütü tamemen kesilmek üzere olan biri olarak söylüyorum. Bebek emmek istemediği zaman huysuzlanıyor diye düşünün. Ben o an uyumak istiyorsa zorlamıyorum sallayış uykuya dalmasını sağlıyorum. Çünkü uykusu gelip uyuyamadığı zamanda emmiyordu. Dediğiniz gibi pozisyon değişikliği de yapıyorum. Üzerine eğilme gibi. Bazen tek memeyi reddediyor. Kol altıma alarak emiyorum. Bazen tummy time da boynu ağrıdığımdada o tarafa dönüp emmek istemiyor. Sabırlı olup bebeğin ihtiyacına göre hareket etmek çok önemli. Bu süreçte emmiyor diyip mama vermek meme reddine sebep olabilirMeme reddi yaşayanlar bir de yatarak emzirmeye deneyin.. bugün oğlumu yastığa yatırıp kendim üzerine eğilerek emzirdim. Bu şekilde çok şükür çığlıksız emdi
Rahatsız olmuyor mu bebek? Ben ber beslenme sonrası değişiyorumSelam kızlar. Ben bebeğin altını gece deüişmiyorum az öncede kaka yaptı ama uykusu açılır diyr değişmedim sizce hata mı yapıyorum
Bazen oluyo bazen olmuyo anlamadım ben bunu:)Rahatsız olmuyor mu bebek? Ben ber beslenme sonrası değişiyorum
Baby me leke çıkarıcı kullanıyorum sprey şeklinde çok pratik oluyoYa kızlar bebeğin kıyafetlerinde sarı sarı lekeler olmuş bazı kakalı kıyafetleri de çıkmamış ne yapıyorsunuz bunlar için çok bekletmeden hemen attım ama hiç çıkmamış 40 derecede yıkıyorum sizler nasıl yapıyorsunuz bu lekeleri nasıl çıkartabilirim
Bizimde ayni reflu yataginda ayagimda salliyorum artik onada siğmiyor bende be yapacagimi düsunuyorum sallarkne bile kavga kiyamet uyuyor sallamadan asla kucakta yatakta memede bile uyumuyor günduzleri uykusuda 30dk asla uzun uyumuyor ne zaman duzelir bilmiyorum cok yoruldumKızlar uykuya dalarken sizin de bebekleriniz ağlıyormu?
Ben artık uykusunun geldiğini anlıyorum uyutmaya çalışıyorum basıyor çığlığı, sonra bir süre sonra uyuyor pes edip
Sizler nasıl uyuyuyorsunuz
Ben reflü yatağını ayağıma alıp ayağımda sallıyorumpaşa gibi yatıyor beyefendi
Ama buna sığmayınca ne yapıcam bilmem
4 aylık olunca uyku eğitimi vermeyi düşünüyorum ama ne kadar başarılı olurum bilmiyorum
4. Ayına girince uyku eğitimine başlarız canım ne yapalım illaki düzene oturturuz diye ümit ediyorumBizimde ayni reflu yataginda ayagimda salliyorum artik onada siğmiyor bende be yapacagimi düsunuyorum sallarkne bile kavga kiyamet uyuyor sallamadan asla kucakta yatakta memede bile uyumuyor günduzleri uykusuda 30dk asla uzun uyumuyor ne zaman duzelir bilmiyorum cok yoruldum
Memelere tam yetki sonsuz güvenKızlar süt üretiminin memeye olan güvenle çok ilgisi var memrlerimize güvenelim yıllardır insan beslesin diye taşıdık onları hakkından geleceklerdir biz endişe edersek o da içe kapanır süt vermez
Haftaya cuma olcaz kuzum nasil gecicrk bugun paylas bizle de bilgimiz.olsun doktor ates yapar diye uyardi bizideKızlar bugün kontrolümüz vardı ve menenjit aşısı olduk bexsero, ağır bir aşı dedi , olmadan calpol verdiler ve 4 saatte bir ver dediler
Sizlerden olan varmı ?
Biz olduk geçen hafta. en fazla 37,5 ateş gördük. (hem bexsero hem de nimenrix) biraz huzursuzluk oldu.(2 gün kadar) bir kere calpol verdim. vermesem bile olurdu.Kızlar bugün kontrolümüz vardı ve menenjit aşısı olduk bexsero, ağır bir aşı dedi , olmadan calpol verdiler ve 4 saatte bir ver dediler
Sizlerden olan varmı ?
Baby me leke çıkarıcı kullanıyorum sprey şeklinde çok pratik oluyo
Bize de doktor 37.3 olursa ver dedi. Bence ateşini takip edip versen daha iyi olur tabi yine sen bilirsin. Bizim 37.4 oldu bir kere verdim. Bir kere de 36.9 Du ama alnı çok sıcaktı o zaman verdim o kadarKızlar bugün kontrolümüz vardı ve menenjit aşısı olduk bexsero, ağır bir aşı dedi , olmadan calpol verdiler ve 4 saatte bir ver dediler
Sizlerden olan varmı ?
Nasıl ki hepimizin huyu suyu farklı bebeklerimiz de öyle bence. Ben çok kolay uyurum, eşim zor uyur mesela. Kızım şanslıyız ki bana çekmiş. Tabiki arada zorlanıyoruz ama genel olarak kolay uyuyor. Ama düşününce biz koca insanlar bile bazen uyuma zorluğu çekiyoruz onlar da çekebilirler.. ya da kucak istemesi.. bazı bebekler teması daha fazla seviyor bence. Bazı yetişkinler de daha çok sever bazıları sevmez zaten.Kızlar bebelerin huyu böyle bence ya kimisi kendi kendine uyuyor kimisi kucak delisi. Ben her şeyin çok da bizim elimizde olduğuna inanmıyorum açıkçası. Al işte yerine koyuyorum bas bas bağırıyor benimki yatmak istemiyorsa, nasıl kucağına alıp gezdirmeyeceksin ki. Sonra da diyorlar kucağa alistirma vs. Çocuk istiyorsa alışıyor zaten. Ancak ciddi bir uyku eğitimi ile alışkanlıklarini değiştirebiliriz ama onda da kucak isteyen bebe uyanıkken ister zaten. Bebişi kendi kendine uyuyabilen anneler daha şanslı sadece kendinizde kusur aramayın lütfen her bebek farklı
Ben genelde değiştiriyorum. Derin uyuyorsa ve dolmadı ise bir sonraki sefere bırakıyorum. Ama kaka yapınca bekletmek pişik yapmaz mı? Kakalı bez bizde hiç kalmıyor nadir yaptığı için hemen alıyoruz.Selam kızlar. Ben bebeğin altını gece deüişmiyorum az öncede kaka yaptı ama uykusu açılır diyr değişmedim sizce hata mı yapıyorum
Geçen ay olmuştu kızım. Aşı sonrası ve 6 saatte bir ağrı kesici ver demişlerdi. 3 kere verdim. Ateş huysuzluk vs olmadı kolay geçirdiKızlar bugün kontrolümüz vardı ve menenjit aşısı olduk bexsero, ağır bir aşı dedi , olmadan calpol verdiler ve 4 saatte bir ver dediler
Sizlerden olan varmı ?
Ahahahaja evet, yanına bir çorba ve salata ile pidenin gideri var.Anadolu’da değilim evet Marmara bölgesinde büyüdüm pide söyleyebiliyor muyuz
Ben de değiştirmiyorum canım. Daha gece uykusunda hiç kaka da yapmadı zaten. Gündüz uykusunda da 1 kez kaka yaptı onda da uyanmasını bekledımSelam kızlar. Ben bebeğin altını gece deüişmiyorum az öncede kaka yaptı ama uykusu açılır diyr değişmedim sizce hata mı yapıyorum
Gece bende değiştirmiyorum uykusu bölünmesin diye. Kaka yaptiysada uyanıyor zaten değişiyoruz. Kakali bezden nefret ediyor bizimki yaptığı saniye basıyor yaygarayi altımı temizle diyeSelam kızlar. Ben bebeğin altını gece deüişmiyorum az öncede kaka yaptı ama uykusu açılır diyr değişmedim sizce hata mı yapıyorum