2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Kızlar ciddi psikolojik destek almayı düşünüyorum artık bunalıma giricem. Bebeğim emmiyor 4. Gün geldi emzirme danışmanına başvurdum bi şekilde emdi ama mamayı bırakamadık neler yemedim neler içmedim sütüm hala çok az. Sürekli kendimi suçluyorum yetemediğimi düşünüyorum bu gün eşimin teyzesi geldi “bi hoca vardı çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenmediğiniz sevmediğiniz için artmıyor sütünüz derdi” dedi beynimden aşağıya kaynar sular döküldü ya sevgimi veremiyor muyum gerçekten ben çok seviyorum kızımı her şeyden çok uyku tutmuyor ağlıyorum sürekli
Canım saçmalama lütfen neden böyle insanların laflarını ciddiye alıyorsunuz ki. Ağzının payını ver önüne bak. Bak benim sütüm başta çok boldu 3 kere mastit geçirdim göğüs ucu yaraları derken sütüm çok azaldı mamaya başladık. Ona rağmen 400 gr almış kızım bu ay. Çok üzüldüm çok canım acıdı ama kızım için güçlü olmak zorundayım. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum sütüm için. Sürekli bir şeyler yiyip içiyorum süt yapsın diye. Bol bol emziriyorum artsın diye. Artarsa artar artmazsa yapacak birşey yok. İyi ki mamalar var. Emzirme danışmanına gittim kaç kere yaralar için şimdi toparlıyor gibi. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Evlatlarımızı da çok seviyoruz millete b.k yemek düşer afedersin çok sinirlendim. Saçma sapan insanlar için kendinizi yıpratmayın lütfen ya kızlar

Güne sinir kriziyle başladım resmen , dün gece 11de sevgili kaynanam misafir gelecek diye eşimi aradı o saatte bebişi uyutup bi şeyler hazırladım saatlerce , sabah da 5ten beri temizlik yapıyorum , ve sonuç eşimi aramış ki yarın gelecekler bugün değil . Bebişle o kadar saat hızlı hızlı yetişsin diye iş yaptım gel de kriz geçirme
Sırf bu yüzden birkaç gün önceden haber veren misafire sinir oluyorum. Komşularım 2 postada geldi 4 5 saat önceden aradılar ki hazırlık yapmayayım diye, sadece kahve yeter evde misin onu öğrenelim dediler. Valla mis gibi de muhabbet oldu. Öbür türlü hazırlıklı misafir küçük bebekle zor oluyor. Birde hazırlık yapan sensin yani bir zahmet arayıp sana deseymis. Hoş benim kaynanamda aynı. Eltimler 12 günlüktük bebek görmeye gelecekler kaynanami aramış, buradaydı oda. Sezaryenli halimle kalktım biseyler hazırladım bütün gün oturdu kendi. Bi de akşamüstü demez mi onlar aç gelir, dedim napim bir sürü şey hazırladım çayla onları yeriz doyarlar. Hala düşündükçe sinir oluyorum

Banada uygulamadan mesaj geldi 3. Aylık atak döneminiz 2 hafta olmak üzere başlıyor diye🙈hiç hazır değilim buna😃kendimde hasta oldum ishal kusma halsizlik
Nasıl geçireceğiz bilmem🫤

Kızlar bebişleriniz dönüyor uzanıyor oyuncak tutuyor mu ya?
Bizimki 20 günlükken yüz üstünden sırt üstüne dönüyordu ameliyat oldu yüz üstü yatırmadık ondan sonra unuttu , şu an zerre kıpırdaması yok 😃 oyuncak da refleks olarak tutuyo bence bilinçli bi tutuşu uzanması yok

Kızlar ciddi psikolojik destek almayı düşünüyorum artık bunalıma giricem. Bebeğim emmiyor 4. Gün geldi emzirme danışmanına başvurdum bi şekilde emdi ama mamayı bırakamadık neler yemedim neler içmedim sütüm hala çok az. Sürekli kendimi suçluyorum yetemediğimi düşünüyorum bu gün eşimin teyzesi geldi “bi hoca vardı çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenmediğiniz sevmediğiniz için artmıyor sütünüz derdi” dedi beynimden aşağıya kaynar sular döküldü ya sevgimi veremiyor muyum gerçekten ben çok seviyorum kızımı her şeyden çok uyku tutmuyor ağlıyorum sürekli
Canım saçmalama lütfen. Olur mu öyle şey. Bu kafa takılacak kadar hassassan emin ol ondan olmuyordur sütün, her şeyi kafaya takmaktan stres altındasın belli ki. Hayır baskaları neden bışıyor sütünün az olduğu. Sorana emıyo de geç kime ne! Sütünün artmasını istiyorsan da en önemli şey şu. Günlük minimum 6 litre SU iç bakalım sütün ne aleme geliyor. Bi ara benim de çok azalmıştı 6 7 litre su içmeye badlayıncs toparlandı hemen 2 günde. Ayrıca sütün artması için uyku da çok önemli. Kendin iyi olacaksın sonra bebeğin iyi olacak. unutma önce can sonra canan

Kızlar selam kaç gündür giremedim, herkesler iyi mi? Geçen gün bizim bura üst üste 3 kez sallandı. Korktuk ve dılarda bekledık geceye kadar üstü çok kalındı ama yine de hasta ettim sanırım bebeğimi 🥺 öksürüyor ve burnu tıkalı.

Kızlar bebişleriniz dönüyor uzanıyor oyuncak tutuyor mu ya?
Valla Lenoş 1 ay erken doğdu şu an 4 aylık olcak 3 gün sonra oyuncakları ben eline verince tutuyor ama kendisi uzanmiyor. Kafayı falan döndürüp yatarken biraz pozisyon değiştirebiliyo ileri geri de atıyor kendisini ama komple bütün vücudu döndürüp yuvarlanma falan da yok henuz

Banada uygulamadan mesaj geldi 3. Aylık atak döneminiz 2 hafta olmak üzere başlıyor diye🙈hiç hazır değilim buna😃kendimde hasta oldum ishal kusma halsizlik
Nasıl geçireceğiz bilmem🫤
Valla Allah yardımcın olsun üzgünüm ama nasıl geçcek biliyo musun içinden geçcek😂 biz de atak haftasındayız afedersin ağzımıza s.çtı yani kuzu gibi bebek gitti ateş parçası bişey geldi yerine umarım kalıcı olmaz

He canım o kısımları geçtik biz, benimkini Çince kursuna yazdırdım. 😅 daha erken değil mi yahu ? 72 günlük canı isterse oyuncak tutup agzına götürüyor
3. Ayda yapar yazıyor biz 3 ay 1 haftalık olduk
Bizimki 20 günlükken yüz üstünden sırt üstüne dönüyordu ameliyat oldu yüz üstü yatırmadık ondan sonra unuttu , şu an zerre kıpırdaması yok 😃 oyuncak da refleks olarak tutuyo bence bilinçli bi tutuşu uzanması yok
Bizim de yok
Valla Lenoş 1 ay erken doğdu şu an 4 aylık olcak 3 gün sonra oyuncakları ben eline verince tutuyor ama kendisi uzanmiyor. Kafayı falan döndürüp yatarken biraz pozisyon değiştirebiliyo ileri geri de atıyor kendisini ama komple bütün vücudu döndürüp yuvarlanma falan da yok henuz
36 haftalık mı doğdu

Kızlar aranızda adet olan varmı
Leke gibi bişey geldi emin değilim adetmi değilmi? Adet olunca süt azalırmı?
Benim adet döneminde sütüm çok azalıyor. Sanırım hormonlardan. 2 kere adet oldum ikisinde de sütüm azaldı. Buzluktan süt çıkarıp verdim. Adet bitince düzeldi sütüm. Artık adet dönemi için süt sağıp atıyorum mama vermemek için. Bide takviye kullanıyorum yoksa sütüm olmuyor. Bestlak damla ve solgar diye b12 hapı kullanıyorum sütümü çok arttırıyor

X