2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
a
Canim calpol vay kasigi ile ver üstünü kalin giydirme ve takipte kal asidan sebep cikan ates icin korkmayin ama tedbirli.olun deniyo
çok geçmiş olsun menenjit aşısını bizde olduk özellikle sordum ateşi çıkarmı diye çünkü bir hafta öncede verem ve karma aşıları olmuştu doktor menenjitte ateş çıkması çok nadirdir dedi çıkmaz dedi acaba hasta olmuş olabilir mi nacizane önerim kundak yapmamanız hareketsiz vucud ateşte daha çok zorlanır allah yardımcınız olsun

Suya koyduğum halde olmuş geçen çamaşırlık demirinin paslı tarafına gelmiş oda yapmış olabilir bilmiyorum 😥

Çok teşekkür ederim canım nasıl kullanıyorsun desenlilere zarar verir mi 😊
Canım suyun içine döküyorum erittiriyorum sonra çamaşırı içine atıyorum sabaha kadar duruyor sonra makinede yıkıyorum. Direkt kıyafeti koyup üzerine dökünce rengini soldurdu. Önce suya döküp eritince soldurmadi.

Suya koyduğum halde olmuş geçen çamaşırlık demirinin paslı tarafına gelmiş oda yapmış olabilir bilmiyorum 😥

Çok teşekkür ederim canım nasıl kullanıyorsun desenlilere zarar verir mi 😊
Ben önce duş başiığının sert akan kısmıyla soğuk suda akıtıyorum renkli kıyafetse beyaz sabunla çitileyip öyle atıyorum makineye geçiyor. Beyaz kıyafette çok uğraşmadan çamaşır suyu sıkıp bekletip öyle atıyorum makineye

Kızlar 3.ay kontrolünde baş çevresi kaçtı bebeklerin? Boy ve kilo oranına göre mi bakılıyor? Bizim 41cm çok mu. Kilosu 6500.

Bu uyku tulumunu bulup yayılmasını saglayandan Allah razı olsun 🤭 birkaç gecedir üstünü açtığı için gözüme uyku girmiyordu. Dün gece uyku tulumunu giydirdim oh be sıcacık uyudu kizcem ❤️
Uyku tulumu linki olursa pek güzel olur
Evet bende eseses kikiki eskieski ess 🖤❤️ aslen de mi esklisin?
Evet canım aslen de Eskişehir💖
Kızlar hepinize merhaba, bir sorum olacak size kafayı yemek üzereyim doğa 3 ay 10 günlük bi bebek yaklasık 10 gündür uykulu değilse veya cok cok acıkmadıysa asla memeyi emmek istemiyor memeye yatırınca çıglık kıyamet bi sekilde 20 gündür mama vermeden götürmeye calıstm normalde mama +meme gidiyorduk biberona alıştıgı ve memeyi istemeyeceği korkusuyla bıraktm mama vermeyi kaç gündür ama bugun öyle bi cıglık attı ki ellerini kaskatı yaptı kendini sıka sıka ağldı şok oldum hemen mama yapıp verdim ve bütün gün açlıktan kıvranmıs gibi içti mamayı halbuki sütüm vardı o an sizde böyle bir durum yasadınız mı bu haline üzülüyorum memeyi bırakmaması için ne yapabilrm ilk çocugum ve tecrübesizim açıkcası biraz uzun olmuş kusura bakmayın
Aynı durumdayız asla mama rutinini bozmuyorum. Zamanı gelince veriyorum. Memeyi de o istediği sürece uykuluyken, karanlıkta ve pişpiş yaparak veriyorum. Bazen ayağa kalkarak verip sonra oturduğumda oluyor. Meme öncesi Sakinleştirmek çok önemli. Umarım geçici olur da bu günleri gülümseyerek hatırlarız.
Kızlar ciddi psikolojik destek almayı düşünüyorum artık bunalıma giricem. Bebeğim emmiyor 4. Gün geldi emzirme danışmanına başvurdum bi şekilde emdi ama mamayı bırakamadık neler yemedim neler içmedim sütüm hala çok az. Sürekli kendimi suçluyorum yetemediğimi düşünüyorum bu gün eşimin teyzesi geldi “bi hoca vardı çocuğunuzla yeteri kadar ilgilenmediğiniz sevmediğiniz için artmıyor sütünüz derdi” dedi beynimden aşağıya kaynar sular döküldü ya sevgimi veremiyor muyum gerçekten ben çok seviyorum kızımı her şeyden çok uyku tutmuyor ağlıyorum sürekli
Sürekli yetemediğim için kendimi suçlayıp duruyorum. Bir de eşime ve yakınlarıma bebeğim bana size güldüğü kadar gülmüyor demeye başladım son günlerde. Onları da kendimi de geriyorum artık. Psikolojik destek almayı ben de çok düşünüyorum.
Bu arada bana da yengem bebeği emzirdiğinde imrenince artar süt vs demişti. Gerçi ben ona sütüm az dememiştim ama işte kendi akıllarınca yorum yapıyorlar. Bebeğiniz için Ağlamayın lütfen ağlayınca düzelmiyor tecrübe ile sabit.

Bende 36 haftalık doğum yaptım canım. Gelişimini neye göre takip edicez

Benim ki de aynı
Aslında genel olarak doğduğu tarihe göre ilerliyor gelişimi ama oyuncakları tutma çekme başlamadı herhalde dedim o biraz daha geç olacak. Yoksa çok erken doğdu hesabı yapmıyorum 1 ay için
Kızlar 3.ay kontrolünde baş çevresi kaçtı bebeklerin? Boy ve kilo oranına göre mi bakılıyor? Bizim 41cm çok mu. Kilosu 6500.
38.1di bizim galiba ama doğduğunda 33cmdi zaten kafası küçüktü kilosu da 5500du

Uyku tulumu linki olursa pek güzel olur
İlk kızımda arkadaşım vermişti canım o yüzden maalesef link bilemiyorum 😔 etiketini kesmiş, kendi çocuğunda kullandigi icin. Torba uyku tulumu diye geçiyor benzerinin resmini ekliyorum ❤️

Eklentiler

• 0_org.jpg
    0_org.jpg
    6,5 KB · Görüntüleme: 42
Benim adet döneminde sütüm çok azalıyor. Sanırım hormonlardan. 2 kere adet oldum ikisinde de sütüm azaldı. Buzluktan süt çıkarıp verdim. Adet bitince düzeldi sütüm. Artık adet dönemi için süt sağıp atıyorum mama vermemek için. Bide takviye kullanıyorum yoksa sütüm olmuyor. Bestlak damla ve solgar diye b12 hapı kullanıyorum sütümü çok arttırıyor
Teşekkür ederm canım
Bestlak ve solgar vitamin bende aldım ama hep unutuyorum içmeyi
Böyle de fayda beklemek saçma olur
Tekrar bi düzene sokayım bende 🤗

Kızlar uykuya dalarken sizin de bebekleriniz ağlıyormu?
Ben artık uykusunun geldiğini anlıyorum uyutmaya çalışıyorum basıyor çığlığı, sonra bir süre sonra uyuyor pes edip
Sizler nasıl uyuyuyorsunuz
Ben reflü yatağını ayağıma alıp ayağımda sallıyorum😁paşa gibi yatıyor beyefendi
Ama buna sığmayınca ne yapıcam bilmem
4 aylık olunca uyku eğitimi vermeyi düşünüyorum ama ne kadar başarılı olurum bilmiyorum🙈

Kızlar bebişleriniz dönüyor uzanıyor oyuncak tutuyor mu ya?
Hepsi için daha erken canım ama yavaş yavaş başlarlar 1 2 ay içinde.
Ya kızlar bebeğin kıyafetlerinde sarı sarı lekeler olmuş bazı kakalı kıyafetleri de çıkmamış ne yapıyorsunuz bunlar için çok bekletmeden hemen attım ama hiç çıkmamış 40 derecede yıkıyorum sizler nasıl yapıyorsunuz 😥 bu lekeleri nasıl çıkartabilirim
Çıkartamazsın 🤪🤣
Ben mi çok rahatım sen mi çok pimpiriklisin? Beni gece yarısı yarın geliyorum diye birisi arasa, en fazla pizza söylerim geldiğinde 😂 ha istiyorsa kendisi pişirebilir, biraz fazla pişirirse biz de yeriz güzel olur 😂
Bir tahminde bulunayım. Sen sahil şeridi bir ilde oturuyorsun 🤣 anadolu taraflarında olsaydın bi pizza söyleyemezdin 🤪🤪
İlk kızımda arkadaşım vermişti canım o yüzden maalesef link bilemiyorum 😔 etiketini kesmiş, kendi çocuğunda kullandigi icin. Torba uyku tulumu diye geçiyor benzerinin resmini ekliyorum ❤️
Ben de bunlardan kullanıyorum. Çok rahat

Canım suyun içine döküyorum erittiriyorum sonra çamaşırı içine atıyorum sabaha kadar duruyor sonra makinede yıkıyorum. Direkt kıyafeti koyup üzerine dökünce rengini soldurdu. Önce suya döküp eritince soldurmadi.

Çok teşekkür ederim canım bugün alacağım 🤗

Ben önce duş başiığının sert akan kısmıyla soğuk suda akıtıyorum renkli kıyafetse beyaz sabunla çitileyip öyle atıyorum makineye geçiyor. Beyaz kıyafette çok uğraşmadan çamaşır suyu sıkıp bekletip öyle atıyorum makineye

Tavsiye için çok teşekkür ederim öyle yaptığım halde çıkmadı belkide başka bir leke izidir. Bilemedim 😥

Aslında genel olarak doğduğu tarihe göre ilerliyor gelişimi ama oyuncakları tutma çekme başlamadı herhalde dedim o biraz daha geç olacak. Yoksa çok erken doğdu hesabı yapmıyorum 1 ay için

38.1di bizim galiba ama doğduğunda 33cmdi zaten kafası küçüktü kilosu da 5500du
Bizim de 32cm di kafası. Şu an 41

X