2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 132 47,5%
  • erkek

OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    278
Kızlar eşleriniz bebekli hayata ne kadar dahil , mesela neler yapıyor eve gelince
Bizim ablamız var canım babamız genellikle onunla ilgileniyor, temizliği birlikte yapıyoruz. İşim oldumu bebege de bakıyor. Gece ben bisey istemiyorum çalışıyor çünkü kıyamıyorum. İşe başladığımda gece mesaisini de bölüşücez

Benim oğlumda eşim hiçbirşey yapamıyordu.ben dışarı çıksam 5. Dakika nerdesin bu durmuyor diye arar beni strese sokardı.oğlum şimdi 6,5 yaşında kızım 2,5 aylık oldu.valla hayretler içinde kalıyorum bazen çok yorgunum 2 saat uyuyup kalkayım diyorum 2 çocuk tepesinde olur diyor.hiç darlamıyor.yemek yapıyor, bulaşık makinası doluysa boşaltıyor, bebek yüzde 95 bende olduğu için büyük oğlum tamamen onda.ben sadece ödevlerini yaptırıyorum.yedirme giydirme banyosu falan tamamen eşimde.ama tabi bunlar 2.çocuktan sonra böyle oldu.önceden alakası yoktu çocukla.böyle yardımcı olunca 2.çocuğa daha kolay bakıyorum.oğluma bakarken çok zorlanmıştım.ben de eylülde işe dönücem ozamana bakıcı bulmak istiyorum başka seçeneğim yok.ozamana kadar beraber idare edicez.süt işinde de bu emzirme danışmanlarının mamaya tepkisine anlam veremiyorum.sanki zehir veriyoruz.çocuk aç doymuyor ağlıyor diyorum kucağında gezdir sakinleştir tekrar meme ver diyor.iyi de meme içti meme boş yani artık gelen damlalarla mı doyacak.mamayı baya azalttım 2-3 günde 1 ya da 2 öğünde veriyorum gerisi süt yetiyor ama büyüdükçe içeceği süt artacağından yine yetmeyecek diye düşünüyorum.ek gıdaya şurda kaldı 3 ay dişimizi sıkalım.

Ben 5 dakika yalnız bıraksam harp çıkıyor, uyuyosa uyanmış buluyorum ayaktaysa ağlarken, eşim baş edemiyor resmen demek ki tek bizimki beceriksiz
Bilmiyorum neden öyle ama bu şekilde benimsersen çok az vakit geçirmeleri rutinleri olabilirler. İlk doğduğunda benim eşim de incitmekten çekiniyordu. Ama ısrarla ilgilenmeye devam etti. Şimdi bir kaç gün baş başa bıraksam ikisini kalırlar. Sadece banyosu sorun olur. Banyoyu ikimiz yaptırıyoruz hala

İlk çocukta 3,5 aylıkken işe başladım.9. Aya kadar işyerinde dahil 3 saatte bir sağdım.9. Ayda buzluk süt doldu artık tarihleri geçecekti.buzluk sütlerinin de tadı yeni sağılmış süt gibi olmuyor oğlum hiç sevmedi.öyle olunca 9. Ayda 4 saatte bir sağmaya başladım.süt de 120 çıkarken 80 çıkmaya başladı.azaldı hemen 1 hafta içinde.1,5 yaşına kadar 4 saatte bir devam ettim sonra kademeli azalttım.her ay önce 5 saat sonra 6-8-10-12 diye azalttım süt zaten hemen azaldı 2 yaşında bitti.emzirme danışmanları sağınca azalır diyor da düzenli sağınca hiç de azalmıyor.bunda da 3 saatte bir sağıyorum. 7. Ayda falan ek gıdayla 4 saate çıkarıcam.1 yaşta 5 saat 6 saat diye arayı açarak gidip 1,5 yaşında kesicim sütten yaz gelince.bir de oğlum olduğundan sürekli düzenli sağmakta zorlanıyorum 2 sene veremicek gibiyim.1,5 sene de gayet yeterli bence birde 1,5 sene yaza gelince yazın keseyim diyorum seneye.

Merhaba arkadaslar bikac gundur giremedim 3.ay kontrolumuz vardi dün 300gram almisiz sadece ama doktor artik böyle alir normal ama evet biraz minyon zayif dedi sonra idrar tahlili yapalim biz yinede bir dedi ve yogun idrar yolu enfeksiyonumuz cikti

Bizde birlikte banyo yaptiriyoruz arada oyle bi ilgileniyo ama hep bende genelde korkuyo ben odunum galiba kalas gibi tutuyorum cocugu diyo kendinide biliyooo

Bizde birlikte banyo yaptiriyoruz arada oyle bi ilgileniyo ama hep bende genelde korkuyo ben odunum galiba kalas gibi tutuyorum cocugu diyo kendinide biliyooo
İlk doğduğunda beni ameliyathanede babasının kucağına bekledi kızım. Kolunu bile kıpırdatmamış bana verdiğinde kolu tutulmuştu benim eşim küçük ve zarar veririm diye korkuyordu. Hiç duydun mu babası tutarken çocuğu şöyle zarar gördü diyen birisini diyordum ben de.. ama şimdi bakıyorum elinde basket topu gibi çevirmesine az kaldı zamanla oluyor ama biraz da cesaretlendirmek gerekebilir..

Kızlar, tecrübeli anneler ;
4 numara beze ne zaman geçiliyor. Kilodan bağımsız soruyorum çünkü üstündeki kilolara göre geçmedim hiç.. şu an 3 numara kullanıyoruz tam oluyor ama bir büyük paket kaldı sipariş vereceğim kaç vermeliyim. Genelde aylık alıyorum 200 tane falan oluyor. Daha az alıp sonra 4 e mi geçerim. Yoksa bir ay daha 3 kullanır mıyız nasıl bileceğim ?

Aynı soru benimde kafamda dolanıyor geçen gün indirimde 3 numara bez yakaladım aldım 270 tane hiç üzerinde ki kiloya göre kullanamadım ama inşallah pişman olmam, bunlar bitince 4 e geçerim herhalde. Küçük gelirse de bir süre bitene kadar sık değiştiririm diyorum

Ayy ne bilim kuzum ilk cocuk acemiligi var heralde benim herifte

Bende de şu an 60 tane falan var.. paketi açtığımda bantlar üst üste geliyordu yapıştırınca. Şimdi uçları zor değiyor. 4 e gidiyoruz sanırım ama her ay da 1 numara yükseliyor bu numara nerede duracak acaba

Ya büyük kızımda tam hatırlamıyorum ama 4 numaraydı sanirim çok uzun süre kullanmıştım o sleepy di. Şimdi molfix kullanıyorum nerede duracak hiç fikrim yok

Kızlar bebeişleriniz gece huzurlu uyuyor mu? Bizimkisi sürekli kıpır kıpır gözleri kapalı ama öyle deliksiz uyumuyor
Benimki de 3 gündür böyle. Eli kolu durmuyor gözleri açıyor. Düzelir inşallah.
Guzel mi canim bende alayim uyku falan yok birde spora yazildim burada nasil gidecegim bilmem bebem durmuyor
Çok iyi geldi bana canım asos ilaç lacmix adı. içinde baya çeşit vitamin var. gece uykusuzluğuma falan çok iyi geliyor dinç tutuyor beni.

Kızlar konumuzla hiç alakası yok ama pilav tenceresi alacağım bana öneride bulunabilecek olan var mı acaba hangi markadan memnunsunuz

Kızlar eşleriniz bebekli hayata ne kadar dahil , mesela neler yapıyor eve gelince
Bu konuda eşim çok iyi gerçekten allah razı olsun. eve gelenler bebeğe değil de kocama nazar değdirecekler
Genel olarak eşim epey üstleniyor bakımını. ama şöyle diyeyim eşim 4 gün çalışıyor ve akşam 16.00 gibi evde. Dinlenmeye uyumaya epey vakti oluyor. Genelde oğlum sabaha karşı uyandığında geri uyumazsa alıp oyalıyor. Alt değiştirme uyku öncesi masaj oyun oynatma oyalama uyutma falan her şeyi yapıyor. Ama bana yardım etmiyor, babalık yapıyor. Kendisi de böyle düşündüğü için aramızda lafı bile geçmiyor kimin ne kadar sorumluluk aldığının

Aldim kuzum dun eczaneden basladim bugun bu tempoya direnc lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…