• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bizim de kilo alımı az canım sütümü arttırdım ben 2 gündür çok güzel doyuyor hem de tek göğüsle. Bence de her ağladığında meme ver doymadığını hissettiğinde mama ver. Ben gece yatarken veriyorum hem daha rahat uyuyor hem ben dinleniyorum
Bende sıklaştırdım canım bakalım tek korkum mamaya alışırsa memeyi redder mi diye. Birde silikon uçla emiyorduk ilk ay güzeldi kilosu sonra normale döndük , acaba yorulduğu için hep uyuyor mu diye düşündüm şimdi tekrar silikon uc takacgım arada biraz da öyle deneyeyim . Az emiyor yani 5 dk fln ama uyuyor sonra rahatça aç olsa böyle huzurlu olmaz diye düşünüyorum

Bende sıklaştırdım canım bakalım tek korkum mamaya alışırsa memeyi redder mi diye. Birde silikon uçla emiyorduk ilk ay güzeldi kilosu sonra normale döndük , acaba yorulduğu için hep uyuyor mu diye düşündüm şimdi tekrar silikon uc takacgım arada biraz da öyle deneyeyim . Az emiyor yani 5 dk fln ama uyuyor sonra rahatça aç olsa böyle huzurlu olmaz diye düşünüyorum
Memeyi tam almayınca çabuk yoruluyorlarmış canım süt az geldiği için belki o olabilir sebep. Biberon kullanmazsan ve emzirdikten sonra verirsen Red yapmaz bence biz başından beri öyle yapıyoruz

Yaa gerçekten mi ben garipsedim bu durumu çünkü vücut süt üretiyorsa üretiyordur. Birine az birine çok olması garip gelmişti demek ki olabiliyor. Sağıyorum sürekli ama biraz daha uğraşayım bakalım
Canım bir göğüste her zaman daha fazla süt olurmuş zaten ama çok fark varsa o sıkıntı oluyor. Benim de sol göğsümde bir anda azaldı sağdığımda da 20-30 anca çıkıyordu ama zamanla artıyor tekrar

Kızlar benim sütüm yeterli geliyordu fakat 2 kere mastit oldum antibiyotik falan derken sütüm azaldı. Şimdi tek göğsümden max 30 ml çıkıyor diğerinden 90 ml o da 4 saat falan beklerse. Çok canım sıkılıyor yetmiyor bebeğe buzluktan süt veriyorum ama onlar da azaldı artık. Böyle iki memeden farklı miktarda süt gelen var mı nasıl düzelecek bu 🤦🏻‍♀️
Bir kere daha yazmıstım tekrar hatırlatayım .10dakıka sag dinlen tekrar 10dk sag yöntemini kullanabılırsın daha fazla süt üret mesajı verıyorsun beyne

Kızlar bebeğim iki gündür huy değiştirdi
Asla gündüzleri uyumuyor
Dalıyor yatırıyorum ağlıyor
Ve ağlamadan geçirdiği uyanık olduğu zamanlar çok kısıtlı
Dünden beri bende kötüyüm bazen çok sinirleniyorum sonra çok üzülüyorum
Atak döneminde sanırım 5.haftaya girdik kitapta öyle yazıyor
Sizler yaşadınızmı bu durumu nasıl çözdünüz
uykusuzluk yorgunluk mahvetti beni sinirlerim laçka oldu
Gece uykuları bir tık daha iyi ama insan gündüz hiçbirşey yapamıyor
Ne zaman düzene girer bu durum?

Asla gündüzleri uyumuyor
Bunlar aynı Ben de düzelsin diye bekliyorum Muhtemelen Bizim de 5 hafta düzeltilmiş yaşa göre

Kızlar bebeklerinizin göbeği tamamen ne zaman normale döndü? 31 günlüğüz hala zıbını batıyo kızarıklık falan var deliğin içinde normal mi?
Anlamadılçm canım. Göbeklerinde ne var ki öyle zıbın batacak?
bugün kontrolümüz vardı. Her şey yolunda 4.200 gr 55 cm olmuş kızım. 320 gr, 3 cm uzamış görünüyor. her şey olması gerektiği gibi dedi doktor.. 2 hafta sonra ilk aşılarımızı olacağız. Onun için alacağımız ağrı kesici ateş düşürücüyü yazdılar.
Son bir kaç gündür kızım az az sık sık yiyordu. Çünkü yerken uyuyakalıyordu. Ebe tek seferde yedirmemizi kesin bir dille söyledi. 4 kg geçildiği için de 90 ile doyar ama artık 120 yemeli dedi. Babamız kesin kararlı 4 saatte 120 yedirecek 😂 Ben de tek seferde 90-120 bilmiyorum ama onun tercih ettiği kadar yedirmek istiyorum.
1. Ay aşısını siz de mi olamadınız?
Süpersin valla çok iyi yapmışsın. Uyumama kısmını nasıl beceriyorsun peki canım ben genelde hep benzer hareketlerle oyalıyorum uyursa uyuyor, uyumuyorsa uyumuyor

Hemşire fazla almış dedi de ondan kafama takıldı hep böyle giderse sanki çok tombiş olurmuş gibi geldi bir an ama sonraki aylarda kilo alımları azalacak zaten ya
İlk oğlum o kadar kıloluydu ki bebekken. Obez olacak diye korkardım. Yürümeye başladı ve kilo falan kalmadı. Sımdı yasıtlarıyla yan yana koy en cılız benımki. Korkma sen de. Bebeklık kılosu verılıyor.
Merhaba kızlar ikinci ay kontrolde yeterli kilo almadığı için emzirdikten sonra mama ver dedi doktor. Mama isteniyor emzirdikten sonra çoğunlukla tok oluyor. Bende emzirdikten yarık saat sonra günde iki kez fln verdim iki gündür. Ama benim bebeğim çok uykucu gece bile maşallah beş saat uyur bende ellemem belki o yüzden böyle oldu , şimd sürekli memeyi dayıyorum her an. Sizce mama vermeli miyim? Bebeğim mutlu huzurlu.. meme reddi olursa diye de korkuyorum mamaya alışırsa
Bol bol emzir canım. Uyanık olduğu her an memede olsun o zaman alır kılo
Dün bir sürü yabancı video izledim bir kere düzgün kavrayabildi mememi ve hiç acımadı ama sonra yine aynı. O kadar ağlama krizine giriyor ki kolları asla durmuyor ki memeyi alsın. Bende sussun diye yanlış da olsa ağzına veriyorum mecburen.
Ben sıyah kısmından baslıyorum parmaklarımla tutmaya. Büzüştürüp çıkıyorum ağzına 🤣 böylelikle çatlak kalmadı çok şükür
Kızlar bebeğinizin yüzüne nemlendirici krem sürüyor musunuz?
Hayır daha erken bence
Kızlar benim sütüm yeterli geliyordu fakat 2 kere mastit oldum antibiyotik falan derken sütüm azaldı. Şimdi tek göğsümden max 30 ml çıkıyor diğerinden 90 ml o da 4 saat falan beklerse. Çok canım sıkılıyor yetmiyor bebeğe buzluktan süt veriyorum ama onlar da azaldı artık. Böyle iki memeden farklı miktarda süt gelen var mı nasıl düzelecek bu 🤦🏻‍♀️
Normal bence

Anlamadılçm canım. Göbeklerinde ne var ki öyle zıbın batacak?

1. Ay aşısını siz de mi olamadınız?

İlk oğlum o kadar kıloluydu ki bebekken. Obez olacak diye korkardım. Yürümeye başladı ve kilo falan kalmadı. Sımdı yasıtlarıyla yan yana koy en cılız benımki. Korkma sen de. Bebeklık kılosu verılıyor.

Bol bol emzir canım. Uyanık olduğu her an memede olsun o zaman alır kılo

Ben sıyah kısmından baslıyorum parmaklarımla tutmaya. Büzüştürüp çıkıyorum ağzına 🤣 böylelikle çatlak kalmadı çok şükür

Hayır daha erken bence

Normal bence
Nasıl büzüştürüp sokuyorsun tekniği var mı neresinden tutuyorsun 🙈 biz de hala beceremiyoruz tamamını almayı

Süt arttırıcı takviye alıyor musun canım. Ben az gelen göğsümü bol bol sağdım süt arttırıcı aldım eskiden 20-30 çıkıyordu şimdi 60 çıkmaya başladı o göğüsten

Asla gündüzleri uyumuyor
5.hafta atağında bizde aynıydık canım hatta burayada yazmıştım resmen üzerimden geçti. Bizimki 4 gün falan sürdü sonra eski rutinine geri döndü. Bu en kolayı diyorlar bi de ben diğerlerini düşünmek bile istemiyorum 🤭

Kızlar benim de kanamam 3/4 gündür yoktu bugün başladı yine nizamdan bitecek bu.birde kızım dün akşamdan beri memeyi vermemle çıngar çıkarıyor bir anda noldu anlamadım

Kızlar merhaba kalça ultrasonu çektirdim bugün açı değeri 60 olması gerekirken 58-59 çıktı. Kalça çıkıklığı değilmiş bu durum ama doktor çift bez kullan ve bacak hareketlerini kısıtla dedi. Yine de çok kötü oldum bir sıkıntı vardır diye bir de kaba bi sağlık personeline denk geldik iyice sinirlerim boşaldı oturdum ağladım.

Kızlar merhaba kalça ultrasonu çektirdim bugün açı değeri 60 olması gerekirken 58-59 çıktı. Kalça çıkıklığı değilmiş bu durum ama doktor çift bez kullan ve bacak hareketlerini kısıtla dedi. Yine de çok kötü oldum bir sıkıntı vardır diye bir de kaba bi sağlık personeline denk geldik iyice sinirlerim boşaldı oturdum ağladım.
Erken çektirmiş siniz canım ondan öyle çıkmıştır. 3 ay cıvarı çektirilliyor genelde doğru sonuç için

4 parmağın memenın altında olsun, işaret parmağın tam o kahverengi bölgenın başladıgı yere gelecek. Baş parmağın da üstten kahve bolgenın basladıgı yere gelecek. Sonra öne doğru, sanki süt sağacakmış gibi sıkacaksın. O ara memeyi tutan alt parmaklarınla bebeğın çene kısmını aşağı, aynı anda baş parmağınla da üst dudağını kaldırınca hop ağzına ittireceksin 🤣 zaten ucuna süt geleceği için bebek hemen emmeye başlayacak. Aslında çok kolay. böyle anlatması, kafada canlandırması zor olsa da. Bir kaç denemeye anlarsın ne anlatmaya çalıştıgımı.
Bu aradaa öne doğru sıkacaksın derken böyle büzüştürerek öne doğru çıkartacaksın yanı memeyı ve çevresini
Melan-kolik5 Melan-kolik5

Bnmkinin kulakları deri atıyor çok kuru yanaklarında öyle bioderma sensiderme verdi doktor onu kullanıyorum vücuduna da mustela stelatıpia
Evet kızımın da kulakları pul pul yüzü de çok kuru. Doktor kontrolümüze de daha var. Kendi nemlrndiricisini sürsem yağ dengesini bozmaktan korkuyorum
Canım bir göğüste her zaman daha fazla süt olurmuş zaten ama çok fark varsa o sıkıntı oluyor. Benim de sol göğsümde bir anda azaldı sağdığımda da 20-30 anca çıkıyordu ama zamanla artıyor tekrar
Ne oluyor da biri azalıyor çok enteresan. Şükür seninki düzelmiş darısı bana inşallah
Bir kere daha yazmıstım tekrar hatırlatayım .10dakıka sag dinlen tekrar 10dk sag yöntemini kullanabılırsın daha fazla süt üret mesajı verıyorsun beyne
Tamam canım teşekkür ederim deneyeceğim
Hayır daha erken bence
Keyfi değil canım yüzü çok kuru ondan sordum
Süt arttırıcı takviye alıyor musun canım. Ben az gelen göğsümü bol bol sağdım süt arttırıcı aldım eskiden 20-30 çıkıyordu şimdi 60 çıkmaya başladı o göğüsten
Almıyorum, evde boza tahin helva falan tüketiyordum. Sağarak arttırmaya çalışacağım artık

Cidden mi canım bize 1 ay dediler o sebeple. Bebeğim 48 günlük.
1 3 ay arası çekiyorlar zaten genelde de böyle 1 2 derecelık farklar 3.aya doğru kapanıyor diye duymuştum doktordan o yüzden 3 ay civarı daha sağlıklı sonuçlar alınabılıyomuş. Sen sıkma canını normal bir durumdur bence. 3 aylık olunca tekrar çekilirsiniz

Back