• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
İstanbul Kadıköy kuzum bizim geçen hafta olmamız gerekiyordu bu hafta gelmiş hemen aradilar
Bizim de geçen hafta olmamız gerekiyordu hemşire hiç haber yok aşılardan diyo keşke bizimki de geliverse
Ben buzdolabina koydugumda sutun suyu ve yagi ayriliyo birbirinden, bu bozulmusmu oluyor ozaman?
Canım instada bi hemsire sulu ve yağlı kısım ayrılınca bozulmamıştır dedi emzifme danışmabı

Süpersin valla çok iyi yapmışsın. Uyumama kısmını nasıl beceriyorsun peki canım ben genelde hep benzer hareketlerle oyalıyorum uyursa uyuyor, uyumuyorsa uyumuyor

Hemşire fazla almış dedi de ondan kafama takıldı hep böyle giderse sanki çok tombiş olurmuş gibi geldi bir an ama sonraki aylarda kilo alımları azalacak zaten ya
Azalır bencede merak etme gayet sağlıklılar 🙏

Merhaba kızlar ikinci ay kontrolde yeterli kilo almadığı için emzirdikten sonra mama ver dedi doktor. Mama isteniyor emzirdikten sonra çoğunlukla tok oluyor. Bende emzirdikten yarık saat sonra günde iki kez fln verdim iki gündür. Ama benim bebeğim çok uykucu gece bile maşallah beş saat uyur bende ellemem belki o yüzden böyle oldu , şimd sürekli memeyi dayıyorum her an. Sizce mama vermeli miyim? Bebeğim mutlu huzurlu.. meme reddi olursa diye de korkuyorum mamaya alışırsa

O bende de oluyor sağ göğüs özellikle işte o düzgün kavramamalarından kaynaklanıyormuş. Büyüdükçe öğrenecekler daha iyi almayı
Dün bir sürü yabancı video izledim bir kere düzgün kavrayabildi mememi ve hiç acımadı ama sonra yine aynı. O kadar ağlama krizine giriyor ki kolları asla durmuyor ki memeyi alsın. Bende sussun diye yanlış da olsa ağzına veriyorum mecburen.

Islak mendil bende baby turco yenidoğan kullanıyprdun pure baby yenidoğan çiçek sepetinde 80 tl gibi bir fiyattı deenemek için aldım içinde ki etiket mendil vs herşeyi aynı olunca üretim adresine baktım o da aynı. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum memnun kaldım. Tavsiye ederim. İndirimi devam ediyordu.
Onu geçen gün bizde gördük çok kararsız kaldık alma konusunda bir şans verilebilir o zaman deneyelim bakalım bizde. Birde amazon prime uyesiysen 10 tane üzerine %5 indirim oluyor diğer yerlere göre uyguna geliyor baby turco aklında olsun canım
Merhaba kızlar ikinci ay kontrolde yeterli kilo almadığı için emzirdikten sonra mama ver dedi doktor. Mama isteniyor emzirdikten sonra çoğunlukla tok oluyor. Bende emzirdikten yarık saat sonra günde iki kez fln verdim iki gündür. Ama benim bebeğim çok uykucu gece bile maşallah beş saat uyur bende ellemem belki o yüzden böyle oldu , şimd sürekli memeyi dayıyorum her an. Sizce mama vermeli miyim? Bebeğim mutlu huzurlu.. meme reddi olursa diye de korkuyorum mamaya alışırsa
Ne kadar almış? 1 ayda 600 gr ve üzeri normal kabul ediliyor canım. Benim kızda 1 hafta kadar çok iyi beslenmiyor fark ediyorum 3 5 dk emiyor haftaya 2 ay kontrolü var bakalım doktor ne diyecek. Ama 600 gr ve uzeriyse normal diyor. Birde boy uzaması da bir ölçüt, ilk kızım da hangi aydı hatırlamıyorum kilo çok almamıştı ama boyu 7 8 cm uzamisti doktorum yeterli mama yok demişti

Dün bir sürü yabancı video izledim bir kere düzgün kavrayabildi mememi ve hiç acımadı ama sonra yine aynı. O kadar ağlama krizine giriyor ki kolları asla durmuyor ki memeyi alsın. Bende sussun diye yanlış da olsa ağzına veriyorum mecburen.
Benimki gece çok güzel alıyor gündüz almıyor 🤦🏼‍♀️ ama ilk zamanlardaki gibi kötü değil bizim böyle böyle geçecek 😊

Bizim de kilo alımı az canım sütümü arttırdım ben 2 gündür çok güzel doyuyor hem de tek göğüsle. Bence de her ağladığında meme ver doymadığını hissettiğinde mama ver. Ben gece yatarken veriyorum hem daha rahat uyuyor hem ben dinleniyorum

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bizimde durumlar aynıydı hata hala az da olsa devam ediyor. Kucakta taşımaktan sırtım belim kopuyor sanırım bizim bebişler huzursuz olanlardan umarım büyüdükçe huzurlu mutlu bebekler olurlar sabret gün geçtikçe azalacak.

Kucakta taşıma olayı beni mahvetmişti bir de bizim bebe oldukça ağır. rinapera rinapera sling diyordu burda ben de kullanmaya başladım. Şu an slingde uyuyor, iki dakika yürüyorum hemen bayılıyor içinde, tam daldığı zamana kadar iki dakika da oturuyorum. Sonra içinden çıkarıp yatırıyorum. İlk denemelerimde slingi çözmeden çocuğu çıkarmayı düşünmemiştim. Şimdi uykudayken kaldırıp hemen omzuma aldığımda uyumaya devam ediyor. Hop yatağına yatırıyorum 😊

Bizim de geçen hafta olmamız gerekiyordu hemşire hiç haber yok aşılardan diyo keşke bizimki de geliverse

Canım instada bi hemsire sulu ve yağlı kısım ayrılınca bozulmamıştır dedi emzifme danışmabı
Siz sık sık arayın sağlık ocağını belli olmaz unutur ederler guvenilmiyo artık pek kimseye

Bizimkini kesintisiz 3 saat uyurken gormedim masallah sizinkine ama 5 saat uzun geldi biraz baslarda 2 saatte 1 uyandiriyodum. Simdi zaten gece uyumuyo diye yine o civarda emiyo.bence 5 saati azaltip daha sik meme verin blki oylendaha iyi olur once emsin sonra mama

Süpersin valla çok iyi yapmışsın. Uyumama kısmını nasıl beceriyorsun peki canım ben genelde hep benzer hareketlerle oyalıyorum uyursa uyuyor, uyumuyorsa uyumuyor

Hemşire fazla almış dedi de ondan kafama takıldı hep böyle giderse sanki çok tombiş olurmuş gibi geldi bir an ama sonraki aylarda kilo alımları azalacak zaten ya
Üzerini değiştiriyor gibi yaptım altını açtım kapadım sürekli pozisyonunu değiştirdim hamur gibi oynadık bebekle 3 saat😂 iki akşam öyle geçti akşamları yorulduk biraz ama gece uyudu nihayet. İki akşam daha yorulsak düzeni bulur diye düşünüyorum.. tabii hastalık filan olunca yine bozulacak bozulsun tekrar döndürürüz.

Kızlar benim sütüm yeterli geliyordu fakat 2 kere mastit oldum antibiyotik falan derken sütüm azaldı. Şimdi tek göğsümden max 30 ml çıkıyor diğerinden 90 ml o da 4 saat falan beklerse. Çok canım sıkılıyor yetmiyor bebeğe buzluktan süt veriyorum ama onlar da azaldı artık. Böyle iki memeden farklı miktarda süt gelen var mı nasıl düzelecek bu 🤦🏻‍♀️

Kızlar benim sütüm yeterli geliyordu fakat 2 kere mastit oldum antibiyotik falan derken sütüm azaldı. Şimdi tek göğsümden max 30 ml çıkıyor diğerinden 90 ml o da 4 saat falan beklerse. Çok canım sıkılıyor yetmiyor bebeğe buzluktan süt veriyorum ama onlar da azaldı artık. Böyle iki memeden farklı miktarda süt gelen var mı nasıl düzelecek bu 🤦🏻‍♀️
Benim de ikisinden farklı geliyor birinden az birinden çok geliyor. Sık sık sağım yap ve tam boşalt sağarken, artar tekrar

Benim de ikisinden farklı geliyor birinden az birinden çok geliyor. Sık sık sağım yap ve tam boşalt sağarken, artar tekrar
Yaa gerçekten mi ben garipsedim bu durumu çünkü vücut süt üretiyorsa üretiyordur. Birine az birine çok olması garip gelmişti demek ki olabiliyor. Sağıyorum sürekli ama biraz daha uğraşayım bakalım

Ya ne guzel kirki cikti kizinin.🧿 Darisi benimkine 🍀 O Mama konusunda esim de seninki gibi. Bebege sonuna kadar yediriyor mamayi, Ben de sanki zorluyoruz gibi hissediyorum. Kafasina gore takiliyor o yuzden hanimefendi, bazen 40, bazen 90 ml. O zaman biz de biraz daha istikrarli olalim yemek konusunda.
Daha ilk günden patladı 😂 şu an çocuk en fazla 90 yiyor çünkü. Bence zaten karar verebiliyorlar. Ben yedirdim az önce 70 yedi. Uyudu.. öyle güzel uyuyor ki, kaldırıp zorla yedirmek saçma geliyor. Sonuçta acıktığı için uykudan uyanan da bu çocuk. Doymasa uyumsuz. Bir kaç gündür yarım saat sonra uyanıp devam ediyordu. Onu vermeyeceğim alışkanlık olmasın diye. Az yerse 2 saat normal yerse 3-4 saat sonra yedireceğim.

Zaman öyle hızlı geçiyor ki, şaşırıyorum. Sen de bir bakmışsın 40 gelmiş geçmiş bile.. 😍

Kızlar bebeleriniz gündür sürekli uyuyor mu benim ki sürekli uyuyor uyandığından maksimum yarım saat bilemedin 1 saat uyanık kalıyor onunda çoğu gaz sancısı ile geçiyor normal mi bu kadar uyuması

(Osman gönülal prematüreleri doğacakları tarihe göre değerlendirin diyor o zaman bizim kı 25 günlük sayılıyor buna göre normalmiş bu kadar uyuması ama kafam karıştı biraz )

Back