• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Eğer sütünüzü arttırmak için almak istiyorsanız ve imkanınız varsa direk elektrikli alın. Onun dışında amacınıza uygun kullanırsınız ama biraz yorucu ve elektrikli kadar kuvvetli çekmiyordu benim aldığım. Manuelde genelde wee marka alanlar çok memnun ben ebebek in markasını almıştım yorumları iyiydi ama onda 30 ml süt toplarken elektriklide 70 ml falan çektim ve sütüm artmaya başladı.
Elektrikli var ama manuel de mi alsam diye düşünmüştüm gerek yok o zaman çok

Ay ne bileyim 45 günlük bizim bebe her gün 2-3 kez yapıyordu şimdş yapmayınca bir sıkıntı mı oldu dedim acaba.
Bir de ağzı pamukçuk olmuş sık sık temizliyorum da acaba canı acıyor mudur 🥹
Benim kızımda 3. Günden beri önce günde bir kez, sonra 2 günde bir kez yapıyordu. Son iki seferde 4 günde bir yaptı ama keyfi yerinde ve kakası katı değil. Bir de ben mama değiştirdiğim için süre uzamış olabilir dedi ebe. Ama her gün yapmak zorunda değil dedi..

Kucaktada durmuyor bi kucak bi ayak ne yapacagimizi sasirdik artik aglamasin diye yeter ki ama yok yine agliyo dünyaninda masajini yapiyorum bütun gun gaz cikartiyoruz yine bitmiyo bu gaz biran önce su aylar bitsede yavrumda rahatlasa mutlu olsa dayanamiyorum😔
Çok zor biliyorum ama hani bebekler ruh halimizden de etkileniyor ya ağlamaması için çabalarken yaşadığın gerilim de gaz sıkıntısının yanında ekleniyor olabilir. Sakin olmak ne kadar zor ama hepsi geçecek ve çok güzel günler geçireceksiniz.. her gün bir gün daha yaklaşıyorsunuz. Biraz daha sabır 💕

bugün kontrolümüz vardı. Her şey yolunda 4.200 gr 55 cm olmuş kızım. 320 gr, 3 cm uzamış görünüyor. her şey olması gerektiği gibi dedi doktor.. 2 hafta sonra ilk aşılarımızı olacağız. Onun için alacağımız ağrı kesici ateş düşürücüyü yazdılar.
Son bir kaç gündür kızım az az sık sık yiyordu. Çünkü yerken uyuyakalıyordu. Ebe tek seferde yedirmemizi kesin bir dille söyledi. 4 kg geçildiği için de 90 ile doyar ama artık 120 yemeli dedi. Babamız kesin kararlı 4 saatte 120 yedirecek 😂 Ben de tek seferde 90-120 bilmiyorum ama onun tercih ettiği kadar yedirmek istiyorum.

bugün kontrolümüz vardı. Her şey yolunda 4.200 gr 55 cm olmuş kızım. 320 gr, 3 cm uzamış görünüyor. her şey olması gerektiği gibi dedi doktor.. 2 hafta sonra ilk aşılarımızı olacağız. Onun için alacağımız ağrı kesici ateş düşürücüyü yazdılar.
Son bir kaç gündür kızım az az sık sık yiyordu. Çünkü yerken uyuyakalıyordu. Ebe tek seferde yedirmemizi kesin bir dille söyledi. 4 kg geçildiği için de 90 ile doyar ama artık 120 yemeli dedi. Babamız kesin kararlı 4 saatte 120 yedirecek 😂 Ben de tek seferde 90-120 bilmiyorum ama onun tercih ettiği kadar yedirmek istiyorum.
Baş çevresi kaç cm

Henüz hamileyken bi yerde okumuştum "bebekler rutin sever" diyordu. Uyku saati beslenme saati banyo saati masaj oyun saati vs. O kazındı aklıma. Ve dünden itibaren rutin oluşturmaya karar verdim. İlk adım 2 saatten önce ağlasa da emzirmemek oldu. Uykuyu da geceye çevirmek için gece 12ye kadar oyaladım 1de anca uyudu ama sabah 6ya kadar çok güzel uyudu bakalım bugün de aynı sisteme devam edicem umarım böyle böyle bi düzene gireriz. Bi yerden başlamak lazım 🙃
Süpersin valla çok iyi yapmışsın. Uyumama kısmını nasıl beceriyorsun peki canım ben genelde hep benzer hareketlerle oyalıyorum uyursa uyuyor, uyumuyorsa uyumuyor
Anaa kız benim bebiş 1 aylıkken 4600du 3140 doğdu 1buçuk kilo almış yani kimse bana bebegin kilosu fazla demedi kiz bebegim niye bunu kafana taktin ki ne guzel kilo almıs işte bende dogaldan beri sadece anne sütü veriyorum beslenmeside uyanıkken belli olmuyor sinirlama koymadim nezaman isterse veriyorum geceleri 3-4 saate yine isteyince veriyorum
Hemşire fazla almış dedi de ondan kafama takıldı hep böyle giderse sanki çok tombiş olurmuş gibi geldi bir an ama sonraki aylarda kilo alımları azalacak zaten ya

Bence bu rakamlar çok değişken, her bebekte farklı bir durum var. Ben de sadece anne sütü veriyorum. "Mümkün olduğu kadar" emzirme aralarını 2 saatten aşağı tutmuyorum. Ama bizim bebe 25-27dk arası emiyor. Ben daha fazla emzirmiyorum açıkçası, çünkü yarım saati bulunca kusuyor. Sizin bebeğiniz zaten aşırı kiloyla doğmamış. Şu anki kilosu da gayet iyi bence, hiç bozmayın rutininizi. Bu arada sling kullanan sizdiniz yanılmıyorsam. Ben de almıştım, bir kaç haftalıkken denedim pek beceremedim. Sonra sizin gönderileriniz bir daha denemem için cesaretlendirdi beni. Gerçekten çok rahat ettim. Huzursuz olduğu zamanlarda uyutmak ve sakinleştirmek için kullandım. Pek elim boşta kalsın işimi göreyim düşüncesinde değilim. Çünkü biraz sakarım, o kadarına çekiniyorum 😊
Burdan size teşekkür etmiş olayım🤗
Ya ben de sling aldımm o kadar güzel ki neden daha önce almadım diye pişman oldum. Kollarım rahatlado
I bileğim incinmişti. Bundan sonra sürekli kullanırım
bende ankaradayım ama bulamadık aşı haber verecekler diye bekliyoruz
Biz de ankaradayız hala haber yok
Kızlar birkaç gündür giremedim buralara bizim adımız gelmiş salı günü yaptırdık çok şükür ateş falan olmadi
Hangi şehirdesin canım? İnş bizimkiler de gelir ama ebemizle görüştüm bugün hiç haber yok dedi

Ya ben de sling aldımm o kadar güzel ki neden daha önce almadım diye pişman oldum. Kollarım rahatlado
I bileğim incinmişti. Bundan sonra sürekli kullanırım

Biz de ankaradayız hala haber yok

Hangi şehirdesin canım? İnş bizimkiler de gelir ama ebemizle görüştüm bugün hiç haber yok dedi
İstanbul Kadıköy kuzum bizim geçen hafta olmamız gerekiyordu bu hafta gelmiş hemen aradilar

Sütün tipi kokusu tadı değişirse verme bir damla damlat dil ucuyla bak acılaşmışsa verme sütün yağı ve suyu ayrılır mesela bu da bozulduğuna işaret petek üstüne koymakta mantıklı değil süt çabuk bakteri üreten bir ürün odada dursun elinde ısıtırsın olmadı
Ben buzdolabina koydugumda sutun suyu ve yagi ayriliyo birbirinden, bu bozulmusmu oluyor ozaman?

Ya ne guzel kirki cikti kizinin.🧿 Darisi benimkine 🍀 O Mama konusunda esim de seninki gibi. Bebege sonuna kadar yediriyor mamayi, Ben de sanki zorluyoruz gibi hissediyorum. Kafasina gore takiliyor o yuzden hanimefendi, bazen 40, bazen 90 ml. O zaman biz de biraz daha istikrarli olalim yemek konusunda.

Pusette uyuyakaldı eve geldik hiç kimildatmadik zaten 3-4 saat uyudu, emzirdim tekrar yatırdım yarım saat önce. Deli gibi ateş ölçüyorum 36.3 falan cikiyo hep. Şimdilik bir sıkıntımız yok. Kolay uyudu yeni uykudan kalkmasına rağmen ağırlık yaptı herhalde aşı yoksa uyumazdi hemen benimki. Saat başı ölçücem hep ateşini

Ben İstanbul'dayim birinci ve ikinci ay aşılarını çok rahat oldum canım sen ne taraftasin?

İlk dönemde biraz hassasiyet oldu hatta sol göğsümde ufak bi yara oldu birkaç gün acıdı ama sonra geçti. Göğüs ucu kremi sürdüm birkaç kez sadece. Bebekler büyüdükçe daha kolay kavrıyor kesinlikle. Memeyi ağzına yaklaştırınca kendisi bile tutabiliyo şu an. Seninki de daha iyi kavrar giderek ve iyileşir göğüslerin🙏

Bunu ilk defa duydum canım değişik bir bilgi sağol

Ben 3 bile içemiyorum 2 civarı anca. Hatta bir ara 1.5 içiyordum pek içemiyordum ve sol göğsümden tazyikli bir şekilde kendi kendine süt fişkirmişti o dönem. Bence suyla pek alakası yok en azından benim kendi tecrübem böyle, mantıken olması lazım ama ben tam tersini yaşadım.
İstanbul'da bahçelievlerdeyim ama haftalık. İle değişiyor galiba ,çok az aşı geliyormuş mesela bu hafta sadece iki tane gelmiş 😐

Bu bebislere gece biseyler oluyo uyumamak için direniyor resmen ben bayıldım onun gozler sonuna kadar açık ya
7 saattir uyumuyo yine benimki sanırım aşı huzursuz yaptı
Merhaba kızlad oğluşun 2. Ay aşısı vardı. Biraz ateşi çıktı. Sizin bebişler nasıl
Benim kız da bugün oldu Max 36.9 gördüm normalde 36.3 gibi çıkar. Her saat ölçüyorum ateşini. Ateş yok ama çok huzursuz 7 saattir bir dakika uyumadı

Bi onu değiştirmeyi dene istersen canım ben baby turco yenidogan kullanıyorum. Bi arkadaşım uni baby getirmişti gece elimin altında o vardı kullandım ama hemen pişik oldu bende bezden mı acaba dedim, sonra eşim uyardı islak mendili değiştirdin ondandır diye, gerçekten kullandigima dönünce pisikte geçti

Koliktir muhtemelen canım, inşallah en kısa zamanda biter 🤲

Eski kalitesi yok dedi kullananlar canim, pişik taşırma kötü koku duyduklarım hep. 2015 te doğmuştu kızım o zaman aşırı memnundum. Bunları duyunca hic denemedim direk molfixle başladım
Islak mendil bende baby turco yenidoğan kullanıyprdun pure baby yenidoğan çiçek sepetinde 80 tl gibi bir fiyattı deenemek için aldım içinde ki etiket mendil vs herşeyi aynı olunca üretim adresine baktım o da aynı. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum memnun kaldım. Tavsiye ederim. İndirimi devam ediyordu.

Back