• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Anlamadılçm canım. Göbeklerinde ne var ki öyle zıbın batacak?

1. Ay aşısını siz de mi olamadınız?

İlk oğlum o kadar kıloluydu ki bebekken. Obez olacak diye korkardım. Yürümeye başladı ve kilo falan kalmadı. Sımdı yasıtlarıyla yan yana koy en cılız benımki. Korkma sen de. Bebeklık kılosu verılıyor.

Bol bol emzir canım. Uyanık olduğu her an memede olsun o zaman alır kılo

Ben sıyah kısmından baslıyorum parmaklarımla tutmaya. Büzüştürüp çıkıyorum ağzına 🤣 böylelikle çatlak kalmadı çok şükür

Hayır daha erken bence

Normal bence
Ben yurtdışındayım, birinci ay aşı yoktu 2. Ay 3 aşı ile başlıyordu aşı takvimi. İlk kez aşı olacak kızım. Bakalım nasıl geçecek iki haftamız var.

Kızlar bebeğim iki gündür huy değiştirdi
Asla gündüzleri uyumuyor
Dalıyor yatırıyorum ağlıyor
Ve ağlamadan geçirdiği uyanık olduğu zamanlar çok kısıtlı
Dünden beri bende kötüyüm bazen çok sinirleniyorum sonra çok üzülüyorum
Atak döneminde sanırım 5.haftaya girdik kitapta öyle yazıyor
Sizler yaşadınızmı bu durumu nasıl çözdünüz
uykusuzluk yorgunluk mahvetti beni sinirlerim laçka oldu
Gece uykuları bir tık daha iyi ama insan gündüz hiçbirşey yapamıyor
Ne zaman düzene girer bu durum?
Bizde aynı durumdayız normalde pek ağlayan bir bebek değildi. İhtiyaci oldumu ağlardı. Şimdi hep ağlıyor ve gündüzleri az uyuyor😔

Ben buzdolabina koydugumda sutun suyu ve yagi ayriliyo birbirinden, bu bozulmusmu oluyor ozaman?
Yok dolaba koyunca normal olarak ayrılıyor yağ hafif su ağır ama bozulunca da öyle bir görüntü oluyor dışarda bekleyince bir de tadı acılaşıyor ekşiyor yani bir damla bileğe damlatıp bakın kokusuna tadına

7 saattir uyumuyo yine benimki sanırım aşı huzursuz yaptı

Benim kız da bugün oldu Max 36.9 gördüm normalde 36.3 gibi çıkar. Her saat ölçüyorum ateşini. Ateş yok ama çok huzursuz 7 saattir bir dakika uyumadı
Oğluma uyku yaptı tam tersi hafif çıktı ateş artmadı şükür.

Kızlar normalde bebeğim tek memeyi emip bırakıyor 60ml falan ama biberonla verince 125 ml içiyor daha versek daha içer. Ben anlamıyorum şimdi tek memeyle aç kalıyor o zaman bu çocuk. Sizinkiler kaç ml içiyor 45 günlük bebeğin ihtiyacı kaç mldir?

Bizde 1.ay kontrolunde cektirdik hersey normal dendi boyle degerleri yaziyo ama bukdr olmasi gerek diyen olmadi tedirgin oldum simdi
Canım benimkinde bir şey merkezi oluşmamıştır yazıyor açı değeri 60 olmalıymış işte öyle dedi doktor daha detayını bilmiyorum ama kalça çıkıklığı değil bu kemiklerin tam yerleşmemesi gibi bir şey sanırım

1 3 ay arası çekiyorlar zaten genelde de böyle 1 2 derecelık farklar 3.aya doğru kapanıyor diye duymuştum doktordan o yüzden 3 ay civarı daha sağlıklı sonuçlar alınabılıyomuş. Sen sıkma canını normal bir durumdur bence. 3 aylık olunca tekrar çekilirsiniz
Canım valla içimi rahatlattın anlık sinir boşalmasıyla ağla ağla bi hal olmuştum. 20 güne tekrar gelin dedi doktorumuz 20 gün boyunca çift bez kullanıp bacaklarına çok müdahale etmeyeceğiz bakalım artık inşallah gelir geçer.

4 parmağın memenın altında olsun, işaret parmağın tam o kahverengi bölgenın başladıgı yere gelecek. Baş parmağın da üstten kahve bolgenın basladıgı yere gelecek. Sonra öne doğru, sanki süt sağacakmış gibi sıkacaksın. O ara memeyi tutan alt parmaklarınla bebeğın çene kısmını aşağı, aynı anda baş parmağınla da üst dudağını kaldırınca hop ağzına ittireceksin 🤣 zaten ucuna süt geleceği için bebek hemen emmeye başlayacak. Aslında çok kolay. böyle anlatması, kafada canlandırması zor olsa da. Bir kaç denemeye anlarsın ne anlatmaya çalıştıgımı.
Bu aradaa öne doğru sıkacaksın derken böyle büzüştürerek öne doğru çıkartacaksın yanı memeyı ve çevresini
Melan-kolik5 Melan-kolik5
Nasıl yani aynı elle memeyi sıkarken nasıl aynı zamanda bebeğin dudağını kaldıracağız?

Canım benimkinde bir şey merkezi oluşmamıştır yazıyor açı değeri 60 olmalıymış işte öyle dedi doktor daha detayını bilmiyorum ama kalça çıkıklığı değil bu kemiklerin tam yerleşmemesi gibi bir şey sanırım
Allah allah doktorumuza sorcam bende simdi bize usg ceken hekimde.cocuk doktoruda bisey yok dedi cunki

Kızlar bebeleriniz gündür sürekli uyuyor mu benim ki sürekli uyuyor uyandığından maksimum yarım saat bilemedin 1 saat uyanık kalıyor onunda çoğu gaz sancısı ile geçiyor normal mi bu kadar uyuması

(Osman gönülal prematüreleri doğacakları tarihe göre değerlendirin diyor o zaman bizim kı 25 günlük sayılıyor buna göre normalmiş bu kadar uyuması ama kafam karıştı biraz )
Geceleri uyuyor ama gündüz 6,7 saat uyanık kalıyor toplamda benimki.
Kızlar bebeğim iki gündür huy değiştirdi
Asla gündüzleri uyumuyor
Dalıyor yatırıyorum ağlıyor
Ve ağlamadan geçirdiği uyanık olduğu zamanlar çok kısıtlı
Dünden beri bende kötüyüm bazen çok sinirleniyorum sonra çok üzülüyorum
Atak döneminde sanırım 5.haftaya girdik kitapta öyle yazıyor
Sizler yaşadınızmı bu durumu nasıl çözdünüz
uykusuzluk yorgunluk mahvetti beni sinirlerim laçka oldu
Gece uykuları bir tık daha iyi ama insan gündüz hiçbirşey yapamıyor
Ne zaman düzene girer bu durum?
Canım oluyor öyle bazen , birkaç gün sonra geçer.
Cidden mi canım bize 1 ay dediler o sebeple. Bebeğim 48 günlük.
Bize de 1,5 aylık yapıldı

Bunlar aynı Ben de düzelsin diye bekliyorum Muhtemelen Bizim de 5 hafta düzeltilmiş yaşa göre

5.hafta atağında bizde aynıydık canım hatta burayada yazmıştım resmen üzerimden geçti. Bizimki 4 gün falan sürdü sonra eski rutinine geri döndü. Bu en kolayı diyorlar bi de ben diğerlerini düşünmek bile istemiyorum 🤭

Kızlar benim de kanamam 3/4 gündür yoktu bugün başladı yine nizamdan bitecek bu.birde kızım dün akşamdan beri memeyi vermemle çıngar çıkarıyor bir anda noldu anlamadım
Canım benim de kesilmişti kanamam
Sonra yine başladı bende anlamadım
Meme konusunda benimki sütüm az iken yapıyor onu
Emiyor iki sn sonra basıyor cıngarı
Az geliyor sütüm bende farkediyorum
Ama seninkinin sebebi ne bilemedim canım
Belki gazı vardır o an emmek istemiyor olabilir

Bizde aynı durumdayız normalde pek ağlayan bir bebek değildi. İhtiyaci oldumu ağlardı. Şimdi hep ağlıyor ve gündüzleri az uyuyor😔
Canım kızlar🌸çok teşekkür ederim hepinize
Demekki dönem dönem oluyor bunlar hepimize
Allahım güç kuvvet versin bize
Oturdum bi güzel ağladım
Ben bakamıyormuyum bu çocuğa diye
Ama içimi boşalttım çok iyi geldi
Bir de biz mama takviyesi de yapıyoruz
Mamayı değiştirmeye karar verdik
Çünkü çok fazla kaka kapıyor ve karnından sürekli sesler geliyor
Acaba o mu huzursuz etti
Hipp kullanıyoduk
Mama kullanan kızlarım sizler ne kullanıyorsunuz?

Geceleri uyuyor ama gündüz 6,7 saat uyanık kalıyor toplamda benimki.

Canım oluyor öyle bazen , birkaç gün sonra geçer.

Bize de 1,5 aylık yapıldı
Canım inşallah geçer
Bugün kendimi çok kötü hissediyorum
Bir sürü ağladım
Lohusalık biterken depresyonuna gireceğim sanırım

Kızlar bişey soracağım. Benim kızın bezi hep ağır olurdu çok çiş yapardı. 2 gündür hafif okuyor az yapıyor

Ben yurtdışındayım, birinci ay aşı yoktu 2. Ay 3 aşı ile başlıyordu aşı takvimi. İlk kez aşı olacak kızım. Bakalım nasıl geçecek iki haftamız var.
Hayatim bize rota virus koymuslar ikinci aydan daha once. Bakalim sali gunu konusacagiz doktorla

Back