2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Sağlık ocağında tekrar ölçtüler bir de kilosunu 1 kilo 300 gram almış ordaki ölçüme göre biraz fazla almış dedi hemşire. 2780 doğup 2600e düştü doğduğu kilonun yarısını almış resmen bana da biraz fazla geldi ama sadece anne sütü veriyorum ve iki saatten erken emzirmiyorum zaten. Ne yapabilirim acaba kızlar fazla kilo almaması için? En erken 2.5-3 saatte bir emzirip yarım saat mi emmesini sağlasam? Bazen yarım saat ama genelde 40-45 dakika emiyor 50 dakikayı bulup biraz geçtiği de oluyor. Şu an 2 ay 1 haftalığız kilomuz 4600 aslında çok değil ama bu ayki kilo alışı fazla

Alsın canım nolacak ki , ne güzel işte maşallah ben mutlu oluyorum valla kilo aldıkça . Zaten hareket etmeye başlayınca illa ki zayıflayacak

Uyku konusunda bende çocuk doktorumuza sordum.1 ayı geçmiş artık uyandırma kendi uyansın dedi.bazen 5-6 saat uyanmadığı oluyor uyandırmıyorum sonuçta uykuda da büyüyecekler.büyüme hormonu uykuda salgılanıyor.zaten acıkınca ortalığı yıkıyor

Alsın canım nolacak ki , ne güzel işte maşallah ben mutlu oluyorum valla kilo aldıkça . Zaten hareket etmeye başlayınca illa ki zayıflayacak
Ay ne bileyim haklısın ama çok kilo almasını istemiyorum gereğinden fazla sonra zor olur. Neyse bakalim bu ayki gidişata göre doktora danışırım sağol canım. En azından aç kalmadığına emin oldum

Birde süt artması için doktora sordum bana galactago damla ve hipp anne çayı önerdi onlara başladım.internette de malt içecekleri tavsiye etmişler ona da başladım bakalım faydası olacak mı

Bence bu rakamlar çok değişken, her bebekte farklı bir durum var. Ben de sadece anne sütü veriyorum. "Mümkün olduğu kadar" emzirme aralarını 2 saatten aşağı tutmuyorum. Ama bizim bebe 25-27dk arası emiyor. Ben daha fazla emzirmiyorum açıkçası, çünkü yarım saati bulunca kusuyor. Sizin bebeğiniz zaten aşırı kiloyla doğmamış. Şu anki kilosu da gayet iyi bence, hiç bozmayın rutininizi. Bu arada sling kullanan sizdiniz yanılmıyorsam. Ben de almıştım, bir kaç haftalıkken denedim pek beceremedim. Sonra sizin gönderileriniz bir daha denemem için cesaretlendirdi beni. Gerçekten çok rahat ettim. Huzursuz olduğu zamanlarda uyutmak ve sakinleştirmek için kullandım. Pek elim boşta kalsın işimi göreyim düşüncesinde değilim. Çünkü biraz sakarım, o kadarına çekiniyorum
Burdan size teşekkür etmiş olayım

Ay ne bileyim haklısın ama çok kilo almasını istemiyorum gereğinden fazla sonra zor olur. Neyse bakalim bu ayki gidişata göre doktora danışırım sağol canım. En azından aç kalmadığına emin oldum
Canım nemadan kilolu okadar iyi.çocuk bi hasta oldumu 1 kg zayıflıyor o yüzden hep kilosunun önde olması avantaj

Evet canım kesinlikle kasmaya gerek yok uyuya uyuya büyüyecekler. Ben 1.aydan sonra Max 4 saate çıkardım emme süresini ama onda bile uyandırmasam olurmuş fazla kilo almış bebiş. Artık 6 saate kadar esnedim benim doktorum da uyandırma çok yanlış dedi.

Ya benimki de uyanmıyor 5-6 saat

Ay ne teşekkürü canım çok mutlu oldum benim edindiğim tecrübe senin için de işe aramış. Bende çok faydalanıyorum burda arkadaşlarımızın yazdıklarından, kendimi yalnız hissetmiyorum sizler sayesinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…