- 6 Şubat 2022
- 1.520
- 2.916
- 63
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #36.821
Of ciddi misin yeni mi başladı acaba biz yaptırdık çünkü. İki ay aşıları var mı ben gitmeden emin olayım bari diğerlerinde de sıkıntı varsa çocuğu götürmeyeyim boşuna. E ne olacakmış peki böyle ya zamanı geçecek aşıların nasıl olmaz anlamiyorumSaglik ocagini aradim hepatit asisi yok kizlar bugun 1 aylik olduk asi yok ne zmm gelir bilmiyoruz dediler.
Ya Kizlar dogum kilolari ve Istah ne durumda?
Ben 12 kg aldim, hastaneden eve geliste 6 kg gitmisti, iki haftadir yok sütüm olacak yok stres yok ac kalmiyim derken ayni kilodayim, yürüyüse cikmaya da zaman bulamiyorum. Istahimin da maasallahi var evi yiycem nerdeyse. Sizde durumlar nasil?
Ebe ile de görüştüm asi istiyoruz gonderilmiyo siz sorun ozelde felan yapiliyosa yaptirin su zaman gelir diyemem zaman veremem diyolar.bence gitmeden sorun arayin zaten salgindan oralar da dolu bosuna bebisleri goturmeyelim. Ama boylede nolcak.ya ne zamana kadar gidicek kiOf ciddi misin yeni mi başladı acaba biz yaptırdık çünkü. İki ay aşıları var mı ben gitmeden emin olayım bari diğerlerinde de sıkıntı varsa çocuğu götürmeyeyim boşuna. E ne olacakmış peki böyle ya zamanı geçecek aşıların nasıl olmaz anlamiyorum
Burhaniyede de uok. 2. Ay aşısı için gelirse haber veririm dedi hemşire.Ben zonguldakta yasiyorum ama burada yoktu bartina gittim orada yaptirdik 2.ay asilarida öylr olacak sanirim onlarda Burjanlye
Geçmiş olsun canım. Aynı bizim ev hali bu. Ben gribim Aslan da dün ateşlendi gittik doktora. Şimdi yine ateşli. Öksürüyor, burnunu çekiyor yavrum. Sadece calpol şurup verdi. Yükselirse veriyorum. Burun yıkanması yapıyorum sık sık tıkanmasın diye.Aminn bugunde ortanca kizim ateslendi o bide bayilmisti onceki ateslendiginde.Her ailemi boyle bizmi boyle olduk bilmiorum ya hastaliktan kurtulamioruz.
Ben 3.4 çay kaşığı veriyorum . Ebe ısrarla ver dedi . Özellikle huysuzlanirsa o zmnlar veriyorum. Bebeklerim 1 aylikKızlar gaz için 1 çay kaşığı rezene çayı ver dedi birileri. Sizce verilir mi?
Etkili mi senceBen 3.4 çay kaşığı veriyorum . Ebe ısrarla ver dedi . Özellikle huysuzlanirsa o zmnlar veriyorum. Bebeklerim 1 aylik
İlkinde doktor spiral istiyor musun dedi 5. Gün kontrole gittiğimizde. Bende dedim ki yok yok düşünmem çok tuhaf gelmişti o an. Daha 5. Gün ne spirali diyeBen hiç düşünmedim o konuyu ya aklıma bile gelmedi daha önce de taktırmadım. Bir araştırayım bilgisi olan tecrübeli olan varsa yazarsa da çok iyi olur
İlkinde doktor spiral istiyor musun dedi 5. Gün kontrole gittiğimizde. Bende dedim ki yok yok düşünmem çok tuhaf gelmişti o an. Daha 5. Gün ne spirali diyesonra beklenmedik bir anda hamile kalınca anladım spirali neden hemen sorduklarını bu sefer daha hamileyken doğum yapar yapmaz taktıracağım dedim. Şimdi onu düşünüyorum hangisini taktırsam diye.
Benimki günduz uyumaz gece uyurdu 40indan sonra gecede cok zor uyumaya başladi 2 saatte bir uyanip emiyor sonrada geri uyumak istemiyor uyanikkende agliyorGünlerdir geceden sabaha kadar mışıl mışıl uyuyan çocuğum bugün uyumak bilmedi 35 günlük olduk herhalde 40 olunca huy değiştireceğiz bizde
Sizinde kizariklik ve agri varmiydi cok doktora gideyim mi acaba bekleyeyim mi gecer mi evdeBebeğin emmesi lazım , ben mahvoldum kaç gün . Nedenini de anlamadım sağmak çözmedi o tıkanıklığı bebek emdikçe düzeldim . Şimdi birini emzirip diğer memeyi sağıyorum süt birikmeden
Ben hamileyken 9 kilo almistim dogumdan sonra ertedi gün 7si gitmisti 2 gündede 3 gitti duanda hamile kaldigim kilonunda 2 kilo altina düstim 55 kiloyum ama istahim benimde aciliyor abur cubur istiyor canimYa Kizlar dogum kilolari ve Istah ne durumda?
Ben 12 kg aldim, hastaneden eve geliste 6 kg gitmisti, iki haftadir yok sütüm olacak yok stres yok ac kalmiyim derken ayni kilodayim, yürüyüse cikmaya da zaman bulamiyorum. Istahimin da maasallahi var evi yiycem nerdeyse. Sizde durumlar nasil?
Süte etkisini bilmiyorum ama uzun süreli tokluk için mutlaka yeşillik yemek lazım. Sabah kahvaltısında yumurta mutlaka olmalı bence. Şöyle olabilir. Bir kaç dilim kepekli ekmek, haşlanmış yumurta peynir zeytin, maydanoz, nane, dereotu, 2-3 ceviz.. ara öğünde hurma süt olabilir mesela. Hurma çok tok tutar çünkü. Vakit yoksa yemek de yoksa pratik olarak muzlu yulaf lapası olabilir içine kakao da eklenerek. Sebze yoğurt ekmek veya çorba, et salata çorba yada ekmek gibi menüler de yapılabilir. Etlerin sindirimi daha uzun olduğu için salata ile en uzun aç kalınan öğünden önce yenmeli sanki..Benim bitmişti sarı akinti geliyordu 3 4 gün önce birden kan boşalmaya başladı artık normal pedler yetmiyor bebeğin bezlerini koyuyorum o bezler gunde 3 4 tane ful doluyor yani .. doktora gittim normal dedi
Doktora sordum adet mi oldum acaba diye 2 aydan önce olan kanamalar adet olmaz biz onu adet kabul etmiyoruz dedi
Kardeşim biz de kalıyor benim nasıl yediğimi gördükçe yeter yeme artık diyor çünkü eskiden günde 1 öğün beslenirdim simdi mutfagi silip supuruyorum ama bundan hic hoşnut degilim cunku hakilelikte aldigim kilolar ustumde duruyor aynaya bakmak istemiyorum
2 aydan önce olan tüm kanamalar lohusa kanamasiymis doktor adet olamazsin 2 aydan once dedi
Acaba sabah kahvaltisini findik ceviz badem hurma incir gibi seylerle yapsak nasıl olur ? Siz denediniz mi hiç? Süt azalmadan nasıl diyet yapabiliriz acaba ?
Biz grupça diyete başlayacaktık@hzlsel
Bence de güzel olur. Diyet grupları gibi o konu herkesi gaza getirse yaza kalmaz biter gider bu kilolar. Emzirenler şanslı doğal spor yapıyorlar. Biz de bebeği spor aleti olarak kullanıp ufaktan başlarız ilerideSorma canım bir türlü giremedim o moda annem bendeydi ama yavaş yavaş başlayacağım çünkü aynaya bakamıyorum feci oldum bir konu açarız olmadı zayıflamak isteyenler gelir kendim için nasıl olsa yapacağım
Bizim de öyle demek ki bugün tam 7 haftalık oldu, ne yapmak lazım acaba bu ataklar için, özellikle akşam 20.30 la 12 arası çok zor geçiyor artık yorgun düşüp uyuyor yaniBen de gelirim valla hamilelik kilosunu vermiştim en son ama göbek daha sonra azalmadı çok abur cubura vurdum ki hamile kalmadan önce de istediğim kiloda değildim ben. Hamilelik kilolarinin gitmesi kurtarmiyor, yerken sonradan almış bile olabilirim cidden aynaya bile bakmadığım için tartilmadim tekrar. Bir tartilsam kendime gelirim aslında
Canım bizi de mahveden 6-8 hafta atağına giriyorsunuz. İnşallah çok zorlamaz
Doğuma gittiğimiz gün sanki dün gibi ama baksana 5 hafta geçmiş üstündenGünlerdir geceden sabaha kadar mışıl mışıl uyuyan çocuğum bugün uyumak bilmedi 35 günlük olduk herhalde 40 olunca huy değiştireceğiz bizde
2. Ay aşısını randevulu açıyoruz dedi sağlık ocağı canım, açtıkları gün peşpeşe diğer bebeklere de uygulaniyormus o nedenle mutlaka al, haftada bir gün aciliyormus, 3 aylık olmadan yaptırmak gerekiyormuş yoksa sağlık ocağı yapamıyoruz dedi, veremle savaş gibi bir bölüme yönlendirme yapıyorlarmışOf ciddi misin yeni mi başladı acaba biz yaptırdık çünkü. İki ay aşıları var mı ben gitmeden emin olayım bari diğerlerinde de sıkıntı varsa çocuğu götürmeyeyim boşuna. E ne olacakmış peki böyle ya zamanı geçecek aşıların nasıl olmaz anlamiyorum
Dereotu kemirmeyi dene canım. Çok sevmiyorsan dereotu kefir güzel oluyor içimi de kolay.. Adet dönemlerinde tatlı krizleri için veriliyor diye biliyorum. Belki iyi gelir hem süt yapıyormuş sanırım..17 kilo aldım bende şuan 11 i gitti 6 si kaldıve ilk dogumumda yaptığım hatayı yine yapıyorum, gece emzirmeden sonra çikolata kasikliyorum tatlı yemeden imkanı yok uyuyamıyorum. Eşimde sagolsun çikolata alma dememe rağmen gitmiş almış gece yemesem normal ogunlerim düzenli aslında, inşallah veririz hepimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?