• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Günaydın hanımlar bugün kırkımız çıkıyor bizim. Ve sanırım regl oldum ben. Zaten doğumdan beri hiç bitmedi kanamam 15-20 günlükken pembe akıntıya dönüşmüştü sonra kahveye döndü ve dünden beri regl gibi ne tuhaf şeyler yaşıyorum. Önceki doğumlarımın üzerinden 15 sene geçti onlarda nasıldı hiç hatırlamıyorum da 🙃
Ben ilk dogumumdan sanırım 9 ay sonra regl olmuştum,bu sefer ne zaman olacak bakalım 😅

Dereotu kemirmeyi dene canım. Çok sevmiyorsan dereotu kefir güzel oluyor içimi de kolay.. Adet dönemlerinde tatlı krizleri için veriliyor diye biliyorum. Belki iyi gelir hem süt yapıyormuş sanırım..
Hiç sevmem hemde 🤭 ama diyet yaparken yiyordum, deneyeyim onu teşekkür ederim canım ❤️

Kızlar bebeğimin lakasi 2 gündür arada böyle... Sizce bir problem var mıdır? Sadece anne sutu alıyor. Resim için özür dilerim

Eklentiler

• 20230112_115316.jpg
    20230112_115316.jpg
    82,6 KB · Görüntüleme: 83
Kızlar bebeğimin lakasi 2 gündür arada böyle... Sizce bir problem var mıdır? Sadece anne sutu alıyor. Resim için özür dilerim
Gayet normal bence. Göğsünü tamamen ver bebeğine ön sütü çok alan bebeklerin kakalarında oluyormuş bu yeşillik. Bazen benimki azıcık emip bırakıyor o kakası yemyeşil oluyor ama göğsümü boşaltırsa tam altın sarısı renk oluyor ki bu da sağlıklı bi kaka demekmiş

Bir sıkıntı var gibi durmuyor sümüksü köpüklü yeşil renk olursa dr a danışabilirsin. Bu normal kala yeşil olanlar sindiremediği kısmı olabilir ama geneli sarı. Yakınsa bir de sağlık ocağında sor istersen için rahat eder

Gayet normal bence. Göğsünü tamamen ver bebeğine ön sütü çok alan bebeklerin kakalarında oluyormuş bu yeşillik. Bazen benimki azıcık emip bırakıyor o kakası yemyeşil oluyor ama göğsümü boşaltırsa tam altın sarısı renk oluyor ki bu da sağlıklı bi kaka demekmiş
Bizimde gün içinde iki üç kere oluyor böyle genelde gece ve sabahları onun dışında altın rengi oluyor

Bir sıkıntı var gibi durmuyor sümüksü köpüklü yeşil renk olursa dr a danışabilirsin. Bu normal kala yeşil olanlar sindiremediği kısmı olabilir ama geneli sarı. Yakınsa bir de sağlık ocağında sor istersen için rahat eder
Pazartesi kontrolumuz var o zaman sorarım olmadı en fazla bu kadar okuyor gece ve sabah emzirmelerindw oluyor genelde altın sarısı hep

Kızlar sab simplex gaz damlası kullananlar günde kaç kez ve kaç damla kullanıyor bizim doktor yazmış ama eczacı okuyamadi
Günde 2 defa veriyorum sabah 8 akşam 8. Ama sanan öğle akşam 5 er de verebilirsin

Ya Kizlar dogum kilolari ve Istah ne durumda?

Ben 12 kg aldim, hastaneden eve geliste 6 kg gitmisti, iki haftadir yok sütüm olacak yok stres yok ac kalmiyim derken ayni kilodayim, yürüyüse cikmaya da zaman bulamiyorum. Istahimin da maasallahi var evi yiycem nerdeyse. Sizde durumlar nasil?
Ben 10 kilo aldım 10 u da gitti. Daha vermemek için uğraşıyorum iyice cenaze gibi olcam
Normal. Hepsi yemyeşil bile oluyor bazen

Kızlar hava nemlendirici kullanıyor musunuz? Öneri arıyorum. Oda nemi %30 a düşmüş çünkü. Şöyle güzel nemlendiren hangisi bol bol üflesin

İlaç enjekte edildikten sonra mr gibi bı cihaza alınıyor. damar yolu açılırken o kadar çok ağladı ki zaten hali kalmamıştı yavrumun hareket etmeye öylece yattı ellerini ve ayaklarını tuttuk ayaklarını ayrıca bı bezle bağladılar 45dkika sürdü. Bende çok huzursuz oldum ama ilaç dışında çok zor bi işlem değil endişe etmeyin.İşlemden sonra emzirdim 1 saat sonra tekrar 2 dk cihaza girdi idrarını yapması gerekiyormuş o süreçte.Bu görüntüleme ile böbreğin ne kadar çalıştığı boyutu detaylı tüm bilgileri bir sayfa halinde rapor edildi . Bir de bebeği muayene ettiler yumurtalıkları yerinde mi idrarını düzenli rahat bir şekilde yapıyor mu vs sonrasında takip kararı verdiler her ay ultrason cekincek ilaç baslamadilar. Kreatinin değerine de bakılması gerekiyormuş ama bu hastanede bebegin kanını alamayabilirler dedi doktor haftaya başka bı hastanede değerine bakilcak . Bende Cok endiseliyim açıkçası başka bir doktora daha gidip yorumunu alicam değer düşük değil çünkü bizimde 15.5 sol böbrek . Umarım kolaylıkla atlatırız bu yıpratıcı süreci 🙏
Ah minik kuşum kıyamam küçücük daha ne travmalar atlatmış 😔 bizde atlatacağız tabi🤦‍♀️ bende merak ediyorum sonucunda ne olacak. Bazı yerlerde yorumlar okudum 2 yıl gibi bir sürede tedavi devam ediyor diyor. Sonucunda tamamen iyileşme oluyor mu acaba?

Bizim de öyle demek ki bugün tam 7 haftalık oldu, ne yapmak lazım acaba bu ataklar için, özellikle akşam 20.30 la 12 arası çok zor geçiyor artık yorgun düşüp uyuyor yani 😥
Açıkçası hiçbir şey yapamadık 9. Haftadan sonra hafifledi biraz belki de biz beceremedik bilmiyorum kabus gibiydi. Bütün gün uyumuyordu benimki yarım saat falan daliyordu maksimum hep uykusuzdu gece gündüz. Bir kere yanıma yatırdım artık yalvardım uyu diye çocuğu kucağıma alacak halim kalmamış öylece bayılmışım zaten sonra o da uyumuş. Bir kere de çocuk bacağımda yastıkta yatarken dik oturarak uyuyakalmişim çok korktum şükür bir şey olmadı
2. Ay aşısını randevulu açıyoruz dedi sağlık ocağı canım, açtıkları gün peşpeşe diğer bebeklere de uygulaniyormus o nedenle mutlaka al, haftada bir gün aciliyormus, 3 aylık olmadan yaptırmak gerekiyormuş yoksa sağlık ocağı yapamıyoruz dedi, veremle savaş gibi bir bölüme yönlendirme yapıyorlarmış
Bana gün verdi hemşire zaten ama geçen ay vermişti aşı olmasa arar mi unutur mu bilemedim bir sorayım gitmeden en iyisi sağol canım

Arkadaşlar uzaylı mısınız nesiniz? 🤓😂🧿
Ben çok iştahsızım ya o gün 22 saat bişey yememişim. Hiç aklıma bile gelmiyo

Bnde 53 kilo şuan 🥲eriyorum

Ben hamileyken 9 kilo almistim dogumdan sonra ertedi gün 7si gitmisti 2 gündede 3 gitti duanda hamile kaldigim kilonunda 2 kilo altina düstim 55 kiloyum ama istahim benimde aciliyor abur cubur istiyor canim
Ben 10 kilo aldım 10 u da gitti. Daha vermemek için uğraşıyorum iyice cenaze gibi olucam

Ben ilk hamileliğimde 2 sene süt verdim 15 aylıkken adet olmuştum.baya rahat oluyor geç olmak.bizim de bugün tam 1 ayımız doldu.yarın aşımız var cumartesi de 1 ay kontrolü için doktora gideceğim.mamayı kes diyecek diye aklım çıkıyor hayatta doymaz benim 50 cc sütümle.bakalım inşallah gelişimi normaldir

Ben hamileyken 20 kg aldım 13 ü gitti kalan 7 kg kaldı.açıkcası dikkat de etmiyorum süt verdiğim için ama 1 ay falan sonra spora başlamayı düşünüyorum vakit ayırabilirsem.yeme içmeden kesmek istemiyorum sütten dolayı ama hareketi artıracağım

Back