• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Saglik ocagini aradim hepatit asisi yok kizlar bugun 1 aylik olduk asi yok ne zmm gelir bilmiyoruz dediler.
Of ciddi misin yeni mi başladı acaba biz yaptırdık çünkü. İki ay aşıları var mı ben gitmeden emin olayım bari diğerlerinde de sıkıntı varsa çocuğu götürmeyeyim boşuna. E ne olacakmış peki böyle ya zamanı geçecek aşıların nasıl olmaz anlamiyorum

Ya Kizlar dogum kilolari ve Istah ne durumda?

Ben 12 kg aldim, hastaneden eve geliste 6 kg gitmisti, iki haftadir yok sütüm olacak yok stres yok ac kalmiyim derken ayni kilodayim, yürüyüse cikmaya da zaman bulamiyorum. Istahimin da maasallahi var evi yiycem nerdeyse. Sizde durumlar nasil?

Benim çok ilginç bir şey oldu bu hamileliğimde. 65.9 ile hamile kaldım. 70.5 ile doğum yaptım. Ama ilk 4 ay 3 kilo vermiştim bulantılardan. Yani toplamda 7.5 kilo almış gibi oldum. Şuan da (17 gün oldu) 61.5 um o da ilginç oldu çünkü doğumdan önceki kilomun çok altına düştüm birden.
Hamilelikte az kilo almamın sebebi muhtemelen şeker diyeti. Gebelik şekeri çıktığından şekerli tüketmedim. Şeker olmayınca kilo az alıyorsun

Of ciddi misin yeni mi başladı acaba biz yaptırdık çünkü. İki ay aşıları var mı ben gitmeden emin olayım bari diğerlerinde de sıkıntı varsa çocuğu götürmeyeyim boşuna. E ne olacakmış peki böyle ya zamanı geçecek aşıların nasıl olmaz anlamiyorum
Ebe ile de görüştüm asi istiyoruz gonderilmiyo siz sorun ozelde felan yapiliyosa yaptirin su zaman gelir diyemem zaman veremem diyolar.bence gitmeden sorun arayin zaten salgindan oralar da dolu bosuna bebisleri goturmeyelim. Ama boylede nolcak.ya ne zamana kadar gidicek ki🙄😑

Ben zonguldakta yasiyorum ama burada yoktu bartina gittim orada yaptirdik 2.ay asilarida öylr olacak sanirim onlarda Burjanlye
Burhaniyede de uok. 2. Ay aşısı için gelirse haber veririm dedi hemşire.
Aminn bugunde ortanca kizim ateslendi o bide bayilmisti onceki ateslendiginde.Her ailemi boyle bizmi boyle olduk bilmiorum ya hastaliktan kurtulamioruz.
Geçmiş olsun canım. Aynı bizim ev hali bu. Ben gribim Aslan da dün ateşlendi gittik doktora. Şimdi yine ateşli. Öksürüyor, burnunu çekiyor yavrum. Sadece calpol şurup verdi. Yükselirse veriyorum. Burun yıkanması yapıyorum sık sık tıkanmasın diye.

Günaydın hanımlar bugün kırkımız çıkıyor bizim. Ve sanırım regl oldum ben. Zaten doğumdan beri hiç bitmedi kanamam 15-20 günlükken pembe akıntıya dönüşmüştü sonra kahveye döndü ve dünden beri regl gibi ne tuhaf şeyler yaşıyorum. Önceki doğumlarımın üzerinden 15 sene geçti onlarda nasıldı hiç hatırlamıyorum da 🙃

Ben hiç düşünmedim o konuyu ya aklıma bile gelmedi daha önce de taktırmadım. Bir araştırayım bilgisi olan tecrübeli olan varsa yazarsa da çok iyi olur
İlkinde doktor spiral istiyor musun dedi 5. Gün kontrole gittiğimizde. Bende dedim ki yok yok düşünmem çok tuhaf gelmişti o an. Daha 5. Gün ne spirali diye 😂 sonra beklenmedik bir anda hamile kalınca anladım spirali neden hemen sorduklarını 😂 bu sefer daha hamileyken doğum yapar yapmaz taktıracağım dedim. Şimdi onu düşünüyorum hangisini taktırsam diye.

İlkinde doktor spiral istiyor musun dedi 5. Gün kontrole gittiğimizde. Bende dedim ki yok yok düşünmem çok tuhaf gelmişti o an. Daha 5. Gün ne spirali diye 😂 sonra beklenmedik bir anda hamile kalınca anladım spirali neden hemen sorduklarını 😂 bu sefer daha hamileyken doğum yapar yapmaz taktıracağım dedim. Şimdi onu düşünüyorum hangisini taktırsam diye.

Benim doktorum sezaryen esnasında taktı spiral ama hangisidir bilmiyorum. Doktorunuza sorun bence çünkü benden 20 gün sonra da eltim sezaryen oldu onun doktoru sezaryen esnasında takamam ben demiş

Kırkımızı da uçurduk 🎈🧿

Eklentiler

• 7188C070-09AE-4B8E-AA6B-B67E3881DE07.jpeg
    7188C070-09AE-4B8E-AA6B-B67E3881DE07.jpeg
    55,2 KB · Görüntüleme: 71
Günlerdir geceden sabaha kadar mışıl mışıl uyuyan çocuğum bugün uyumak bilmedi 35 günlük olduk herhalde 40 olunca huy değiştireceğiz bizde 😰
Benimki günduz uyumaz gece uyurdu 40indan sonra gecede cok zor uyumaya başladi 2 saatte bir uyanip emiyor sonrada geri uyumak istemiyor uyanikkende agliyor😵‍💫

Kızlar üç gündür kızım çok huzursuz normalde grce uykulsri çok iyiydi üç gündür göğsümden ayrılmak istemiyor. Uyudu diye bırakıyorum çığlığı basıyor... Bir de eltimin 15 günlük bebeği de nezle olmuştu bugün yoğun bakıma yatış verdiler... Ona da çok üzüldük. Baya kötüyüz

Bebeğin emmesi lazım , ben mahvoldum kaç gün . Nedenini de anlamadım sağmak çözmedi o tıkanıklığı bebek emdikçe düzeldim . Şimdi birini emzirip diğer memeyi sağıyorum süt birikmeden
Sizinde kizariklik ve agri varmiydi cok doktora gideyim mi acaba bekleyeyim mi gecer mi evde

Ya Kizlar dogum kilolari ve Istah ne durumda?

Ben 12 kg aldim, hastaneden eve geliste 6 kg gitmisti, iki haftadir yok sütüm olacak yok stres yok ac kalmiyim derken ayni kilodayim, yürüyüse cikmaya da zaman bulamiyorum. Istahimin da maasallahi var evi yiycem nerdeyse. Sizde durumlar nasil?
Ben hamileyken 9 kilo almistim dogumdan sonra ertedi gün 7si gitmisti 2 gündede 3 gitti duanda hamile kaldigim kilonunda 2 kilo altina düstim 55 kiloyum ama istahim benimde aciliyor abur cubur istiyor canim

Benim bitmişti sarı akinti geliyordu 3 4 gün önce birden kan boşalmaya başladı artık normal pedler yetmiyor bebeğin bezlerini koyuyorum o bezler gunde 3 4 tane ful doluyor yani .. doktora gittim normal dedi

Doktora sordum adet mi oldum acaba diye 2 aydan önce olan kanamalar adet olmaz biz onu adet kabul etmiyoruz dedi

Kardeşim biz de kalıyor benim nasıl yediğimi gördükçe yeter yeme artık diyor çünkü eskiden günde 1 öğün beslenirdim simdi mutfagi silip supuruyorum ama bundan hic hoşnut degilim cunku hakilelikte aldigim kilolar ustumde duruyor aynaya bakmak istemiyorum 😓

2 aydan önce olan tüm kanamalar lohusa kanamasiymis doktor adet olamazsin 2 aydan once dedi

Acaba sabah kahvaltisini findik ceviz badem hurma incir gibi seylerle yapsak nasıl olur ? Siz denediniz mi hiç? Süt azalmadan nasıl diyet yapabiliriz acaba ?

Biz grupça diyete başlayacaktık 🙈 @hzlsel 🤔🤭🤭
Süte etkisini bilmiyorum ama uzun süreli tokluk için mutlaka yeşillik yemek lazım. Sabah kahvaltısında yumurta mutlaka olmalı bence. Şöyle olabilir. Bir kaç dilim kepekli ekmek, haşlanmış yumurta peynir zeytin, maydanoz, nane, dereotu, 2-3 ceviz.. ara öğünde hurma süt olabilir mesela. Hurma çok tok tutar çünkü. Vakit yoksa yemek de yoksa pratik olarak muzlu yulaf lapası olabilir içine kakao da eklenerek. Sebze yoğurt ekmek veya çorba, et salata çorba yada ekmek gibi menüler de yapılabilir. Etlerin sindirimi daha uzun olduğu için salata ile en uzun aç kalınan öğünden önce yenmeli sanki..

Sorma canım bir türlü giremedim o moda annem bendeydi ama yavaş yavaş başlayacağım çünkü aynaya bakamıyorum feci oldum bir konu açarız olmadı zayıflamak isteyenler gelir kendim için nasıl olsa yapacağım
Bence de güzel olur. Diyet grupları gibi o konu herkesi gaza getirse yaza kalmaz biter gider bu kilolar. Emzirenler şanslı doğal spor yapıyorlar. Biz de bebeği spor aleti olarak kullanıp ufaktan başlarız ileride 😂

Ben de gelirim valla hamilelik kilosunu vermiştim en son ama göbek daha sonra azalmadı çok abur cubura vurdum ki hamile kalmadan önce de istediğim kiloda değildim ben. Hamilelik kilolarinin gitmesi kurtarmiyor, yerken sonradan almış bile olabilirim cidden aynaya bile bakmadığım için tartilmadim tekrar. Bir tartilsam kendime gelirim aslında 🤦

Canım bizi de mahveden 6-8 hafta atağına giriyorsunuz. İnşallah çok zorlamaz🙁🙁
Bizim de öyle demek ki bugün tam 7 haftalık oldu, ne yapmak lazım acaba bu ataklar için, özellikle akşam 20.30 la 12 arası çok zor geçiyor artık yorgun düşüp uyuyor yani 😥

2. Ay aşısını randevulu açıyoruz dedi sağlık ocağı canım, açtıkları gün peşpeşe diğer bebeklere de uygulaniyormus o nedenle mutlaka al, haftada bir gün aciliyormus, 3 aylık olmadan yaptırmak gerekiyormuş yoksa sağlık ocağı yapamıyoruz dedi, veremle savaş gibi bir bölüme yönlendirme yapıyorlarmış

17 kilo aldım bende şuan 11 i gitti 6 si kaldı 😔 ve ilk dogumumda yaptığım hatayı yine yapıyorum, gece emzirmeden sonra çikolata kasikliyorum 😔 tatlı yemeden imkanı yok uyuyamıyorum. Eşimde sagolsun çikolata alma dememe rağmen gitmiş almış 😔 gece yemesem normal ogunlerim düzenli aslında, inşallah veririz hepimiz
Dereotu kemirmeyi dene canım. Çok sevmiyorsan dereotu kefir güzel oluyor içimi de kolay.. Adet dönemlerinde tatlı krizleri için veriliyor diye biliyorum. Belki iyi gelir hem süt yapıyormuş sanırım..

Back