2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Hayretle okudum canım.. her anneye bu soruluyor hepsi sinir oluyor sonra sanki bunları yaşamamış gibi dönüyor o başkasına soruyor muhtemelen. Ama iş yerindeki abiniz tam olarak ne yaşadı acaba
Neyse hepsini geride bırakıyoruz biz bebeklerimizle kendi yolumuza bakıyoruz

Benim gibi silikon uç kullanan kizlarcim ben bugün mamajo markasının ucunu kullandım göğsüme yapıştı ve düşme yapmadı. Birde göğüs ucum benim küçük mycey ve webaby markalarının uçları kocaman geliyordu göğsüme. Mamajonun ucu küçükmüş çok daha rahat ve kullanışlı oldu. E bebekten almıştım. Özellikle ucu küçük olanlar deneyebilirler

Kızlar gece bebişinizi nasıl takip ediyorsunuz? Ben ve eşim dönüşümlü olarak gece hep ayaktayız ve bebeği izliyoruz. Aman kusmuğu boğazına aman bi aksilik yaşanmasın vs diye. Birimiz kesinlikle ayakta.
Biz mi abartıyoruz. Siz gece nasıl yapıyorsunuz

Canım İlk başlarda Ben de öyleydim Şimdi ben bebekle beraber yatıyorum Salonda koltukta yanımda yatıyor ve yan yatırıyorum o uyuyunca Ben de uyuyorum Onlar zaten kustukları zaman kendi kafalarını çeviriyorlar Ben bir Nisan'a kadar bu şekilde devam edeceğim

Ben bebekle yatıyorum her sesine hareketıne uyanıyorum bakıyorum tabıkı ama nobet tutmuyoruz uykum agır degıl
bır de reflu yatagında yattıgı ıcın ıcım rahat edıyor duz yatmıs olsa bile kusunca dısarı akıyor.

Bizimki gece uyumadigi icin hepimiz cumbur cemaat ayaktayiz

İlk günler bizde anne yanı yatağında reflü yatağında uyutuyorduk. Ne zaman kusmaya başladı ve ne zaman hazır mama boğazına kaçtı o günden beri gece çocuk uyurrken değişmeli birimiz hep çocuğum yanında ayaktayız. Bunu kırmak istiyorum ama yerleşti böyle...

Cevaplarınız için teşekkür ederim

Yeni mi doğum yaptınız? İlk haftalar bende sizin gibiydim yardım edenim de yoktu tek başıma baykul gi i tüm gün başındaydım.

Babasını tanımadığı ıcın degıl de sizi istediği ıcın dıye yorumladım ben ama. Kokumuzdan bıle anlıyorlar neticede bızı. Ilk aydaysanız ozellıkle
Bebeğim iki aylık, valla bilemedik arka arkaya sürekli böyle yapınca tanımıyor herhalde dedim bu kadar yapmazdı ama bariz bir şekilde babasında durmak istemedi
Buna ben de care bulamadım. Kucakta uyuyor yataga yattıgı an acıyor gozleri. Bir de kundak yaptırtmıyor asla. Yarım kundaga alıstırmak ıstıyordum ama olmadı. Yapabilen var mı
Yarım kundak yapmayı ben de düşünüyorum alıcam denemek için e bebekte bir tane vardı kullanan varsa yazarsa çok iyi olur. Bugün inatla kucağıma almadım gece daha yeni uyudu zombi gibiyim
Mama saatine yarım saat kala uyumak nedir yaaa kıyıp nasıl uyandırıcam şimdi ben bu bıdığı
Sırf o yüzden uyumak üzereyken emzirdim ben de biraz dinleneyim diye. Gece hiç uyumadi yeni uyudu...
Kız hala uyandırıyor musun? Ben geceleri uyandırmıyom kendi uyanana kadar
Selizay kaç saate kadar uyandırmiyosun canım? Benim doktor 1 aylık kontrolde Max 4 saat dedi. 2 aylık kontrolüne gidicez bu hafta sorucam bakalım bundan sonrası için ne diyecek. Gerçi benim bebe genelde Max 3 saat civarı uyuuyor ama bı umut işte hiç 4 saat uyuyamadım.
Reflü yatağında yatıyor beşik içinde veya slingde üstümde uyuyor hanımefendi. Uykum aşırı hafif olduğu için en ufak seste kalkiyorum ama başında beklemiyoruz zaten çok çok zor uyuyan bir çocuk daha yeni uyudu uykusuzluktan öleceğim artık bir de beklesek halimiz ne olur

Canım benimki de 3,4 saat sonra uyanmış oluyor genelde. Ama birkaç kez 5 i bulduğu oldu. Arada bir olunca sıkıntı olmaz bence, hem ben de uyuyup toparlanmış oluyorum çok iyi geliyor

Kız piskolojiniz bozulur yapmayın bence. Aynı odada uyuyun yeterli, bir süre sonra sabrınız kalmaz artık. Hazır uyuyorken siz de uyuyun. Reflü yatağı varsa ya da alttan yükseltirseniz baş kısmını normal yatağın kusmaktan hiçbir şey olmaz anca üstü başı kusmuk olur.

Onu da kullanıyorum ama bebiş sürekli memede olduğu için iyileşemiyor sanırım
Canım emzik veriyor musun?
Ya geçmiş olsun hzlselcim bu sarılık yemin edeeim bende fobi oldu ya. Allah beterinden saklasın halimize şükür ama gerçekten kafama çok taktım psikolojim gitti artık. En son bizim de 9 du. Bi ay kontrolüne gidicez bakalım kaç diyecek. Bizim de suratı gözü falan sarı yani. Bi geçse de rahatlasak ya of

Günaydın, biz aynı odada kendi karyolasında yatırıyoruz. Baş kısmına yatağın altından yükseltecek bir şey koyduk. Oda küçük o yüzden bi ses olduğu anda kalkıp kucaklayabilirim, karyolası dibimde. Çok stres oluyorsanız sırtını destekleyip yan yatırsanız? U şeklinde battaniye ya da havlu ile desteklenebiliyor. Bizim bebe çok döndüğü için hiç denemedim ama yapıldığını gördüm.

Kizlar ya tum sayfalari okuyamiorum kusura bakmayin nasilsiniz?Biz haata olduk ya domz grbimi neyse artik.Buyuk kizim okuldan aldi sanirim ateslendi oksuruk sonra gecmisti 3 gun sonra tekrar ateslendi.Simdi onun atesi gecti buseferde ben ve ortanca kizim kotuyuz.Belim sirtim bacaklarim hic tutmuo igne batriolar sanki.Bu gecede atesim yukseldi.simdide oksuruge cevrdi.baslarda maske takmadimda simdi bebege maskeyle yaklasiorum ama cocuklar nasil soz dinlsyecek bilmiorm.Sizdede boyle olup bebege gecen oldu mu neler yaptiniz

Bebeğe geçmemesi için maske takıp bol bol emzirmekten başka yapılacak bişey yok gibi sanki. Anne sütü en güzel antibiyotik ve bağışıklık güçlendirici sonuçta. Benim büyük çocuklar da hastalandılar bu dönemde çok dikkat etmek lazım ya emen bebeğin burun tıkanıklığı çok zor çabucak atlatırsınız umarım çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda atlatirsiniz bir daha gelmez evinize hastalık çocukların kaç yaşında bilmiyorum ama biz büyük kızıma daha hamileyken opmemesi gerektiğini hasta olursa ilac kullanmayacağını vs anlatmistik. Öpmek istediğinde göbeğinden veya ayağından kıyafetin üstünden opmesine izin verdik. 2 haftalikken eşim ve kızım ağır hastalandı hatta ananem vardı yanımda onada bulaştı. Büyükler ayrı odada takıldı ama kızım hep geldi yanımıza şükür ufakliga bisey olmadı emzirmen en büyük ilaç bebeğine diye biliyorum. Maskeni tak bol bol emzir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…