• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Bugünün bir özelliği mı var acaba? Normalde koligiz sanırım her akşam ağlama nöbetlerimiz var çünkü, ama bugün extra bir durum vardı belli. Benim kızımda sabah 8.30da bir kalktı 2 saat kadar uyudu sadece. Akşamda çığlık kıyamet bu saat oldu daha yeni uyudu
Yok bacim cildircak uykusu var uyumuyo 10dk sonra açılıyor gozler sesiyle yikiyo ortalığı napicam bilemiyorum

Ben oyle anlarda sabredemedığim zaman bır kac dakıka youtube dan fön makinesi acıyorum alısmasını da ıstemıyorum dıye hemen kapatıyorum ama umarım alısmıyordur :( onu duyar duymaz sakinleşıyor en azından, anne karnındaki ses oldugu ıcınmıs.
Beyaz gürültü anne karni sesi açtım philips bebek uygulamasın da ne mumkun durmuyo cigligi aglamasi bastiriyo.herseyi

Gaz sancısı vuruyordur canım 😔

Ahh ahh o dikloron. 40. Günden bildiriyorum hala vurdukları yer ağrıyor, bükemiyorum bazen. Gavura saplar gibi sapladı adi hemşire 😂
Ben hap olarak kullandım. İğne daha etkili aslında ama hap da yetti neyse ki. En azından öyle bir ağrım sızım olmadı 😂

Kızlar bebeği emzik almayanlar. Benim bebek aventi bile tutmadı. Wee baby falan da denedik onu da bir kere aldı bidaha almadı. Geçen gün eşim e bebekten baby me almış 50 tlye ikili, onu tuttu. Maaşallah yarım saattir gıkı çıkmadan emiyo 😂😂😂
Aradığım yorum bu olabilir yaa denemediğim emzık kalmamıstı hemen baby me alicam 😅😅 damaklı damaksız nasıl emzık lınkı var mı acaba

Ayy hic sorma ya herkes ayni soruyu soruyor anlasmis gibi. ‘Emziriyorsun demi’ 😒😒 sanane? Evet desem ne olacak hayir desem ne olacak? 🫤
Mama verilen cocuk cocuk degil mi sanki o da buyuyor anne sutu emende buyuyor. Ve en gicik oldugum bunu kadinlarinda sormasi hadi erkekler bilmiyor soruyor da size ne oluyor yani 🙄.

Benim sutumde az cok geliyor ama sirf kendi rahatligim icin gece mama veriyorum. Bu beni kotu bir anne yapmiyor. Seninde dedigin gibi bebegim kucagimda karni tok alti temiz gaz yok mis gibi uyuyor 🥰
Ben ilk eve geldiğimde gece gündüz sağıyordum. Çok tatlı bir ebemiz var. ilk kontrol için eve geldiğinde “ kahramanlığa gerek yok gece yat uyu gündüz iki saatte bir sağ” demişti 😂 bayılıyorum böyle insanlara.. sana alan açıyor, nefes aldırıyor. Zaten acemiyiz manyak olmuşuz.. ne yapacağımızı bilmediğimiz için başı kesik tavuk gibiyiz. Ezbere sözler yerine bize nefes aldıracak birilerine ihtiyacımız var.

Peki doktora gittiniz mi yada evde bişry ler yaptınız mı canım
Lohusalık bitiş kontrolüne gittiğimde sordum doktora bacağım çok ağrıyor diye anlattım, bacaktan iğne mi vurdular doğum sonrası dedi😅 haberi bile yok yani, bu zamana kadar geçer iğne ağrısı olsa dedi, kaslar için esneme hareketleri öneririm dedi, ama son bir haftadır o acı yok çok şükür geçti yani kendiliğinden ekstra bişey yapmadım canım, öncesinde dizimi katlayıp yere oturamadim oğluma ayakkabı giydirirken o denli bir acı vardi

Lohusalık bitiş kontrolüne gittiğimde sordum doktora bacağım çok ağrıyor diye anlattım, bacaktan iğne mi vurdular doğum sonrası dedi😅 haberi bile yok yani, bu zamana kadar geçer iğne ağrısı olsa dedi, kaslar için esneme hareketleri öneririm dedi, ama son bir haftadır o acı yok çok şükür geçti yani kendiliğinden ekstra bişey yapmadım canım, öncesinde dizimi katlayıp yere oturamadim oğluma ayakkabı giydirirken o denli bir acı vardi
Aynı acı bende var şuan saolun yinede yorumunuziçin

Canım üzüntünü çok iyi anlıyorum ama neyseki bu mamalar var bebeğimize verebilecegimiz, ben de hem mama hem emzirme olarak devam ediyorum hala, sadece giderek daha güçlü emmeyi öğrendikce benim de sütüm artmaya başladı çünkü bebek emdikçe daha fazla geliyor, mama miktarını biraz azalttım ama hala tam kesmedim. Senin de öyle olacaktır ,sağımda 30la başladım şimdi yeni yeni 70-80leri görüyorum, biraz daha büyüdükçe daha düzene girecektir, hepsi bir tarafa sadece mama ile beslenip büyüyen sağlıkla gelişen bebekler de var kendini hiç suçlu hissetme her bebek kendi rızkı kadarını içiyor, oğlumda artan sütlerden stok yapan ben kızımda sagacak süt bulamıyorum çoğu zaman🤷
Ne güzel yazmışsın❤️
İşte doğum yapan herkes lohusaya keşke böyle davransa, ama çocuk büyüten yaşını başını alan insanlar bile sözleşmiş gibi aynı yorumları yapınca ,acemi olan biz annelerin kafasını karıştırıp çok üzüyor ne yazıkki🙁
Bugün doktora gittik sarılığımız hala geçmediği hem vücudunda hem yüzünde olduğu için uzamış sarılık dedi doktor kan ve idrar verdik anne sütü sarılığı mı değil mi diye sonuçların çoğu temiz çıktı büyük ihtimalle anne sütü sarılığı en son 14. Günde 9 olan sarılık değerimiz 1. Ayda 16 olmuş başına böyle bir şey gelen var mı doktorla daha konuşmadık
Canım kilo alımı yeterliyse, doktorlar 40 güne kadar sarılığı normal karşılıyor, baktıkları zaman değeri bile tahmin ediyorlarmış, bize sarı geliyor ama onlar için eğer sınır değerin üstü değilse normal kabul ediliyor
Bizim de ilk 7 olan değer sonraki gittiğimizde 12 olmuştu ama doktor önemsemedi, sınır değer 20 lerdeymiş sanırım
Kesinlikle katılıyorum. Doğum yaptığım günden beri kiminle konuşsam yaşlısı, genci, yeni anne olanı, beş çocuk büyüteni fark etmiyor, merhabadan sonra süt soruyor. Az geldiğini söyleyince de vazgeçme devam et artacak diyor herkes. Bütün bu laflar bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor.
Kızım mama ile besleniyor çok da güzel besleniyor afiyet olsun yediği mamalar. Bu satırları kızım kucağımda yazıyorum. Karnı tok, altı temiz, gazı yok ve kucağımda.. birlikte keyif yapıyoruz. Sağlıklı mutlu keyifli bir bebek daha ne isterim ? Bir ay az da olsa anne sütü aldı. Devamı gelsin ben de isterdim. Gelmediyse gelmedi yapacak bir şey yok. Kızımız hayatımıza eşsiz bir güzellik getirdi ve bu günlerin tadını çıkarıyoruz.
Çok güzel dile getirmişsin canım🌸
Herkesin üstüne vazife olmayan bu süt mevzusunu sormaya ,anlam veremediğim bir merakı var , iş yerinden arayan bir abimiz bile sütün geliyormu diye sorduğunda şok olmuştum😄
Lohusaları çıldırtma derneği diye bi dernek var sanırım , onlar da bu derneğin üyeleri
Geliyor abi desem ne olacak ya da yok abi sütüm yok desem mesela ne gibi bir konuşma geçecek acaba aramızda 🤣
Çok haklısın canım🤲🏻Biz bu günleri özleyeceğiz , ve aynı yollardan geçen arkadaşlarım da hep aynı şeyi söylüyor , şimdi üzüldüğün bu süt mevzusuna ileride kendimi ne çok boşa üzmüşüm diyip o vakitleri özleyeceksin diyorlar
Bebeğimizin bu minicik eşsiz zamanlarının tadını çıkaralım hep birlikte ❤️🤍

Ben ilk eve geldiğimde gece gündüz sağıyordum. Çok tatlı bir ebemiz var. ilk kontrol için eve geldiğinde “ kahramanlığa gerek yok gece yat uyu gündüz iki saatte bir sağ” demişti 😂 bayılıyorum böyle insanlara.. sana alan açıyor, nefes aldırıyor. Zaten acemiyiz manyak olmuşuz.. ne yapacağımızı bilmediğimiz için başı kesik tavuk gibiyiz. Ezbere sözler yerine bize nefes aldıracak birilerine ihtiyacımız var.
Cok guzel demis ebeniz banada hastanedeki hemsireler aynisini dedi. Sonucta sen iyi olmazsan yorgun olursan bebegine bakamazsin. Ben acemide olsam kimsenin dedigine kulak asmiyorum bebegim icin dogru oldugunu dusundugum seyi yapiyorum en guzeli oyle 🥰

Mağazadan aldım yarın görselini atayım. Unutursam tekrar hatırlatın çünkü unuturum 😂
E bebekten aldım dediğiniz 2li emzik kızım bayıla bayıla emcüklüyo 😂😂😂😂😂

Eklentiler

• 16733091783331121800745057562593.jpg
    16733091783331121800745057562593.jpg
    78,3 KB · Görüntüleme: 45
  • 16733092191422483026887263664768.jpg
    16733092191422483026887263664768.jpg
    77,6 KB · Görüntüleme: 46
Back