2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Avent kullanıyorum benimki de sürekli düşüyor hatta emerken kenarları kalkıyor parmaklarımla tutuyorum
Silikon uçla çok rahat çekiyor ama sevmiyor benimkisi diğer türlü de sadece göğüs ucundan emdiği için hemen bırakıyor doymuyor ben huysuzken uçla veriyorum ki doysun normalde direk veriyorum emebildiği kadar emsin

Yok ev doğalgazli ama odam büyük.bnde soğuk almasın diye battaniye ortuyom
Penye battaniye kullanabilirsin aslında yeterli olur. Ana yüreği di mi dayanamıyor. Bir de penye şapka takabilirsin fazlasına gerek olmaz sonuçta ev sıcak ve kapı pencere açılıp kurandel yapmıyorsa soğuk alacak bir ortam olmaz merak etme. Bir de için rahat etmiyorsa ensesinden kontrol edebilirsin üşümüş mü diye sıcaksa üşüme durumu yoktur.

Maalesef biz de aynıyız , yanlışlıkta tutuyor meme olduğunu anlayınca hemen bırakıyor , sürekli yıka emzir boğulmasını engelle döngüsünden bıktım

Moralim çok bozuk kızlar
Doktordan geliyoruz
Bebeğim doğumdan sonra 10.günden sonra kilo almaya başlamıştı bugün 24.günümüz 14 günde 200 gramdan az almış , doktor çok az dedi , günde 1-2 öğün mama veriyordum akşamları rahat uyusun diye
Her öğünde 30-40 cc mama ver dedi
Zaten sütüm azdı sağınca da çıkmıyordu, meğer yavrum hiç doymuyormuş
Okadar kötüyümki ağlıyorum arabada şimdi
Sizlerin desteğine ihtiyacım var
Okadar takviye kullanıyorum su içiyorum ama artmadı sütüm
Doktor zamanla artacağını söyledi bi damla yazdı moralini yüksek tut dedi ama lohusayken insan çok duygusal oluyor
Nasıl aratacak bu süt , şimdi eve gidince sağım yapıcam yine moralim bozulacak
İnsan kendini çok ama çok kötü hissediyor herşeye şükretmek gerekirken böyle bir şey yerle bir ediyor insanı

Ben hala kullanıyorum, normal meme vermeyi denedim ilk tutuyor birkaç emme sonrası bırakıyor sonra yine tutmaya çalışıyor vs ben çok yoruldum. Silikon uç hem ben hem de bebek için daha konforlu şuan
Canım öncelikle üzülme. Mama vermek kötü bir şey değil ki, sütün az olur çok olur bu senin elinde olan bir şey ya da bir eksiklik değil. Ver mamayı doysun yavrucak. Hem biberonla iyi beslenip hemen kilo alıyorlar merak etme

Canım çok teşekkür ederim insan sağlıklı düşünemiyor bazen çok haklısın aslında

Ah canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benim ki kilo bile vermişti. Hiç üzülme aç kaldıklarını bilsek yapar mıydık. Şimdi maşallah tosun gibi oldu kuzum seninki de toparlar hemen merak etme.

Canim ya skma canini bundan sonra telafi edersin kilo durumunu.Ac kaldigini anlamadin mi mesela uzun sure uyumaz aglar falan.Bide evinde tarti olsaymis guzel olrmus bende tarti var normal benim tartildidgim bebegimi kucagima alip tartiliorum.Benimki doymayinca uyumuyorda uyusada 1 saat anca uyuyup uyanio bende en son mama yapiorum.Bu ara gogsumude tam emmio onuda sagiyorum cok yorucu oluyor ya

Canım sıkma canını.bende sürekli emziriyordum bebek ciyak ciyak ağlıyordu nedenini anlamıyordum.5. Gün kontrolümüzde sarılığımız çok artmış ve bebeğim kilo vermiş.doktor yeterli beslenemediğini söyledi hemen mama başlattı.süt ve mama verince yavrumun ağlaması kesildi meğerse açmış.şimdi yaklaşık bir aylık olduk 900 gram almış.mamadan hiç gocunmuyorum sonuçta ek gıdaya kadar vericez en fazla birkaç ay.süt benim de bir türlü artmıyor ama en azından alıyor zamanla artar diye düşünüyorum.hiç canını sıkma çoğumuz aynı durumdayız

Merhaba. Göğsümde bir ağırlık ve ağrı var sağıyorum geçmiyor süt de gelmiyor zaten. Tıkanıklık var sanırım ne yapabilirim canım çok yanıyor
Sıcak duş altinda masaj ve emzirme . Futbol topu tutuşu pozisyonunda da emzir çünkü farklı bi açıdan çekmesini sağlıyor

Ah canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benim ki kilo bile vermişti. Hiç üzülme aç kaldıklarını bilsek yapar mıydık. Şimdi maşallah tosun gibi oldu kuzum seninki de toparlar hemen merak etme.
Çok teşekkür ederim canım benim
Çok sağol canım
Evde tartı var ama doktor bebeği kucağa alarak tartmanın doğru sonuç vermeyeceğini söyledi
Ki eşimle denedik o alıp kucağına tartılıyor , ben de yapıyorum , ikimizde de farklı çıkıyor yani doğru bir yöntem değilmiş
Evet canım aslında ağlıyordu çok , uyumuyordu , gazımı var diyip döngüye giriyodum , sonra emziriyodum , çok uzun emiyordu sonra uyuyordu , demekki azdı sütüm
Ayrıca biberonla hızlı beslenince daha çabuk ve uzun süre uyuyorlar ehehe

Haklısın canım
Ne yapalım , kilo alamayıp gelişememesindense mama ile takviye yapacağız
Sütümüzde artarsa belkide ileride bırakabiliriz bile mamayı
Moralimizi yüksek tutalım
Sen ne kadar veriyorsun canım mamayı ? Her öğünde veriyormusun?

Ah ahh bizim de sarılık 26 olmuş. Anlamadım ki aç olduğunu sütüm var sanıyordum. Benim de artmıyor bir türlü sütüm yapacak bişey yok yavrularımızın da mamayla büyüyeceği varmış. Sağlıkları yerinde olsun.

Ben mutfak tartısı üstüne tepsi koyup üstüne bebeyi koyuyorum öyle tartıyorum

Öncelikle mama öcü değil canım, ben emmemisim mesela şuan gayet sağlıklıyım çok şükür doğru düzgün hasta bile olmam. Hatta geçenlerde instagramda bir videoya denk geldim, yabancı bir ülkede kadın ikizlerinden birini anne sütüyle diğerini mama ile büyütmüş ve her anlamda neredeyse hiç fark yaşamamış sonrasında ise, ilk kızımda bizde 1.ayda doğum kilosunun üstüne 300 gram almisti. Doktorum sütün var bebek emiyor sen emzirmeyi bilmiyorsun demişti eğitime yonlendirmisti. Sonrasında sadece 2.ay 1100 gram aldı, diğer aylarda hep alt sinirdaydi. Keyfi yerinde gelişimi çok iyi olduğu için ne doktorum nede ben kiloya hiç takilmadik. Şuan 5.5 yaşında ve kilosuda gelisimide çok çok iyi uzun yazdım ama anneliğin sana hangisi doğru diyorsa nasıl içine siniyorsa öyle devam et, sonuçta süt üretimi en çok moral ve inanmakla ilgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…