• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar elektrikli ana kucağı kullanıyor musunuz? Bebek durmadığı zamanlarda sakinleştirir mi umuduyla almak istiyorum
Bizde var ama henüz 20 günlük bebeğim ve kucak istiyor,koyup salladığımızda çok kısa bi şaşırıyor ne olduğunu anlayamıyor,biraz uyukluyor sonra basıyor çığlığı,ben de kıyamıyorum ve soluğu yine gerçek kucakta alıyor ☺️

Biz sallanan sandalye aldik onun yerine canim, birlikte sallaniyoruz
Bizde de var babası sallanan sandalyede uyutuyor zaten de ben kendi başına dursun diye istiyorum yapıştık artık birbirimize 🤦🏻‍♀️
Bizde var ama henüz 20 günlük bebeğim ve kucak istiyor,koyup salladığımızda çok kısa bi şaşırıyor ne olduğunu anlayamıyor,biraz uyukluyor sonra basıyor çığlığı,ben de kıyamıyorum ve soluğu yine gerçek kucakta alıyor ☺️
Hadi ya 🤦🏻‍♀️ kiraladık bizde şimdi bakalım geldiğinde inşallah sever durur içinde

Bizde de var babası sallanan sandalyede uyutuyor zaten de ben kendi başına dursun diye istiyorum yapıştık artık birbirimize 🤦🏻‍♀️
Ilk üc ay hic kasmiyorum, anneye en ihtiyaci oldugu zamanlar. Hatta kendi basina takiliyorken üzülüyorum yalniz diye :KK43:

Kızlar 2. Aylık göz muayenesine devlet Hastanesi'nde yaptiracak olan var mı direk göz hastalıklarına mi alacağınız yoksa çocuk doktoruna mi alacagiz

Seni çok iyi anlıyorum canım
Bu aileler neden böyleler anlamıyorum
Biz de doktorumuzun önerisi ile sünnet yaptırdık 10 günlükken
Ama anlayamıyorlar sürekli soru işaretleri ile erken değilmi diyip durdular
Zaten erken olunca bebek için iyleşmesi de kolay diyoruz anlatamıyoruz
Herşeyi eski zamanda gibi sanıyolar
Ozaman imkanlar kısıtlıymış sağlık sektörü gerideymiş ilsç vs yokmuş
Şimdi bebeklere mecbur ilaç aşı vs yapılıyor ama kabullenemiyorlar
Teknolojiyi dokunmatik telefonları kabul edip sosyal medyada fink atıyolar ama bu tarz yenilikleri güncellemeleri kabul edemiyorlar🤣
Merhaba kuzunun sünneti hayırlı olsun bizde kırkı çıkınca yaptırmayı planlıyoruz henüz hekime götürmedik siz deneyimlemiş kaç günde iyileşti huzursuzluk oldu mu bebek

Benim kuzenim hastanede çalışıyordu bizim yerimize gidip formu doldurdu form öncesinde dolduruluyor sanırım çok emin değilim göz doktoru yönlendiriyor
Rop sadece prematüre ve küvez bebekleri için sanırım. Biz rop yaptırdık ama ekstra göz muayenesine gitmedik. Kimse de bişi demedi. 2 aylık göz muayenesi ne ola ki

Kızlar bana akıl verin ya. Bebeğim memede uyuyo gaz çıkarmak için omzuma alınca uyanıyo tekrar uyuması için tekrar emmesi gerekiyo ağlıyo. Annem gazını çıkarmadan uyutma diyo ama uyudultan sonra gaz çıkarınca uyanıyo ve kısır döngüye giriyorum. Genelde gazını çıkarmadan yatırıyorum. Gaz çıkarmadan yatırınca bişey olurmu ki.

Kızlar bana akıl verin ya. Bebeğim memede uyuyo gaz çıkarmak için omzuma alınca uyanıyo tekrar uyuması için tekrar emmesi gerekiyo ağlıyo. Annem gazını çıkarmadan uyutma diyo ama uyudultan sonra gaz çıkarınca uyanıyo ve kısır döngüye giriyorum. Genelde gazını çıkarmadan yatırıyorum. Gaz çıkarmadan yatırınca bişey olurmu ki.
Bazen bende unutup öylece yatiriyorum bazen de kaldırsam da çıkmıyor bisy. Ama benimki zaten uyanacaksa yatağa koyarken de uyanıyor.

Bir sorumda şu olacak. Malum doğum sonrası kanama var yavaş yavaş azalıyo ama kötü kokuyor son günlerde sizde de var mı böyle bir koku normal midir acaba

Bizde de aynı durum 😕

Kızlar bebişleriniz emerken yada uykuda sürekli inleme gibi bir ses çıkarıyor mu normal mi
Benim bebeğim de aynı şekilde. Doktora aylık muayeneye gittiğiimizde "burnunu günlük temizleyin, tıkanmasın. Bu hırıltı günlük temizlemediğiniz için olabilir " dedi. O günden beri banyo yaptırdıktan sonra serum fizyolojik ile burnunun içindeki sümükleri yumuşatıp, burun çekme aspiratörü ile çekiyoruz. Görünürde sümüğü yok ama yine de ufak tefek şeyler geliyor🤭 Ama hırıltı tamamen geçmedi😔

Rop sadece prematüre ve küvez bebekleri için sanırım. Biz rop yaptırdık ama ekstra göz muayenesine gitmedik. Kimse de bişi demedi. 2 aylık göz muayenesi ne ola ki
Canım 6 aylık olana kadar bir göz doktoru görsün demişti bizim çocuk doktorumuz 6 ayda bir olması gereken rutin kontrol

Merhaba kuzunun sünneti hayırlı olsun bizde kırkı çıkınca yaptırmayı planlıyoruz henüz hekime götürmedik siz deneyimlemiş kaç günde iyileşti huzursuzluk oldu mu bebek
Canım , sünnet yeri 1 haftada iyileşiyor, birazcık ilk günler zorlu geçiyor ama çok minik oldukları için fazla hareket etmedikleri için daha kolay atlatılıyor, çabuk toparlanıyolar
Daha büyükken yaptıran tüm arkadaşlarım çok zorlandılar , doktorda böyle tavsiye edince yaptırdık bizde
Zaten doktor merhem veriyor hergün sürüyorsun
Birde ağrı kesici şurup veriyor çok ağladığında veriyorsun ağrısı geçince sakinleşiyor
Ağrı kesiciyi biz birkaç gün verdik sonra gerek kalmadı mesela

Back