- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #36.461
Canım bende hep öyle tarttım doktora gidince gramı gramına doğru çıktıÇok güldüm Allah iyiliğini versin. Ben tartıya eşimi çıkarıyorum bebeği kucağına veriyorum öyle tartıyoruz
Ben sağıyorsam 2 sağımdan sonra sadece süt veriyorum.ya da sadece mama.100 cc yiyor benimki.sütüm 50-55 cc civarı çıkıyor.süt üstü mama yerine ya sadece süt ya da mama veriyorumÇok teşekkür ederim canım benim
Çok sağol canım
Evde tartı var ama doktor bebeği kucağa alarak tartmanın doğru sonuç vermeyeceğini söyledi
Ki eşimle denedik o alıp kucağına tartılıyor , ben de yapıyorum , ikimizde de farklı çıkıyor yani doğru bir yöntem değilmiş
Evet canım aslında ağlıyordu çok , uyumuyordu , gazımı var diyip döngüye giriyodum , sonra emziriyodum , çok uzun emiyordu sonra uyuyordu , demekki azdı sütüm
Haklısın canım
Ne yapalım , kilo alamayıp gelişememesindense mama ile takviye yapacağız
Sütümüzde artarsa belkide ileride bırakabiliriz bile mamayı
Moralimizi yüksek tutalım
Sen ne kadar veriyorsun canım mamayı ? Her öğünde veriyormusun?
Aynen bizimkinin de sarılığı kanda 18 e yükseldi hemen mamaya başladık.ama süt artar zamanla.benim oğlum hiç emmemişti 3 saatte bir sürekli sağdım bi yerden sonra 2 göğüsten 120 cc süt çıkıyordu ama kaç aydan sonra hatırlamıyorum işte.şimdi artmadı bi türlü bakalım sabırla bekliyorumAh ahh bizim de sarılık 26 olmuş. Anlamadım ki aç olduğunu sütüm var sanıyordum. Benim de artmıyor bir türlü sütüm yapacak bişey yok yavrularımızın da mamayla büyüyeceği varmış. Sağlıkları yerinde olsun.
Lansinoh göğüs ucu kremi bende iş e yaradı isterseniz bir deneyinKızlar ya göğüs uçlarınız düzeldi mi? ben bıktım artık bu yaralardan sızılardan. Hiç geçecek gibi durmuyor. Her emzirme işkenceye dönüyor. Sadece sırt üstü yatabiliyorum bütün gün açık geziyorum çok yoruldum artık.
Bizdede wardi sıcaktan olduğunu düşünüyorum. Ewiniz sıcak mı çokKızlar oğlumun yüzünde bunlar çıktı isilik mı başka biseymi bilmiyorm kafasında bile çıktıdoktora gitmeyi düşündüm ama eşim cevredekilerin sözüne bakarak gerek yok her bebekte çıkıyormuş dedi
Onu da kullanıyorum ama bebiş sürekli memede olduğu için iyileşemiyor sanırımLansinoh göğüs ucu kremi bende iş e yaradı isterseniz bir deneyin
Öyleymiş galiba.Bugun doktora gittik terini atamadığı icn gözenekler tıkanmış ve böyle olmuş.Sık sık duş aldır dedi.terine dikkat et üstünde soğumasın birde ortam çok sıcak olmasın dediBizdede wardi sıcaktan olduğunu düşünüyorum. Ewiniz sıcak mı çok
Seliz tummy time a başladınız mı ?
Bestlak damla iyi geliyor canım bir de dere otu ve boza. Bizimkinin de kilo alımı alt sınırda doğum kilosunu 20. Günden sonra anca yakaladı ama benim bebiş memeyi tam kavrayamıyordu ondan beslenememiş düzgün şu an daha iyi alıyor memeyi kilosu da az az da olsa artmaya başladı. Bo bol emzirmeye devam et isterse 2 saat dursun memede öyle öyle artacak sütünMoralim çok bozuk kızlar
Doktordan geliyoruz
Bebeğim doğumdan sonra 10.günden sonra kilo almaya başlamıştı bugün 24.günümüz 14 günde 200 gramdan az almış , doktor çok az dedi , günde 1-2 öğün mama veriyordum akşamları rahat uyusun diye
Her öğünde 30-40 cc mama ver dedi
Zaten sütüm azdı sağınca da çıkmıyordu, meğer yavrum hiç doymuyormuş
Okadar kötüyümki ağlıyorum arabada şimdi
Sizlerin desteğine ihtiyacım var
Okadar takviye kullanıyorum su içiyorum ama artmadı sütüm
Doktor zamanla artacağını söyledi bi damla yazdı moralini yüksek tut dedi ama lohusayken insan çok duygusal oluyor
Nasıl aratacak bu süt , şimdi eve gidince sağım yapıcam yine moralim bozulacak
İnsan kendini çok ama çok kötü hissediyor herşeye şükretmek gerekirken böyle bir şey yerle bir ediyor insanı
Evet canım başladıkSeliz tummy time a başladınız mı ?
Nasıl yapıyorsunuz kaç dkEvet canım başladıkemzirme yastığı ile yapıyorum
Max 4,5 dk duruyor zaten sonra basıyor yaygarayıNasıl yapıyorsunuz kaç dk
Merhaba. Ben kendı ıctıgım tarifi yazayım belkı denemek istersiniz. Dut kurusu kayısı kurusu hurma ıncır üzüm yani kısacası evde ne varsa onları kaynattım suyunu ıctım posasını da yedim ılk hafta bu bende etkiliydi bence. Sonra da humana anne cayı aldım ıstersenız deneyin onu da. bır de sık emzırmek veya sagmak da arttırıyor. Solgar b12 nın de süt arttırdığını duydum ama aşırı ıstah açıp kılo yaptıgı da soylenıyor anneye.Moralim çok bozuk kızlar
Doktordan geliyoruz
Bebeğim doğumdan sonra 10.günden sonra kilo almaya başlamıştı bugün 24.günümüz 14 günde 200 gramdan az almış , doktor çok az dedi , günde 1-2 öğün mama veriyordum akşamları rahat uyusun diye
Her öğünde 30-40 cc mama ver dedi
Zaten sütüm azdı sağınca da çıkmıyordu, meğer yavrum hiç doymuyormuş
Okadar kötüyümki ağlıyorum arabada şimdi
Sizlerin desteğine ihtiyacım var
Okadar takviye kullanıyorum su içiyorum ama artmadı sütüm
Doktor zamanla artacağını söyledi bi damla yazdı moralini yüksek tut dedi ama lohusayken insan çok duygusal oluyor
Nasıl aratacak bu süt , şimdi eve gidince sağım yapıcam yine moralim bozulacak
İnsan kendini çok ama çok kötü hissediyor herşeye şükretmek gerekirken böyle bir şey yerle bir ediyor insanı
Merhaba. Ben de bı sure çektım yarayı 1hafta 10 gun kadar . Lansınoh surdum sılıkon kapak kullandım temas etmemesı ıcın. Kantaron yağı önermıstı ebe onu da sürdüm. Lansınoh surdukten sonra bıraz bekleyin kapatın emzırmede silmeniz gerekmezmıs onu. Kantaron yağı surerseniz de emzırmede silmeniz gerekıyormus. Tahin yağı da önerılmıstı deneyebilirsiniz. Bır de ben gumus kapak kullandım sut kapağa aktıkca yaramı yaktı belki o sekılde ıyılesti bılemıyorum her seyı denemıstım.Kızlar ya göğüs uçlarınız düzeldi mi? ben bıktım artık bu yaralardan sızılardan. Hiç geçecek gibi durmuyor. Her emzirme işkenceye dönüyor. Sadece sırt üstü yatabiliyorum bütün gün açık geziyorum çok yoruldum artık.
Bendeki de mycey marka ebebekten almıştım aynı benimkide sürekli düşüyor tutuyorum , ya da bebiş eliyle çarpıyor fırlayıp gidiyorAvent kullanıyorum benimki de sürekli düşüyor hatta emerken kenarları kalkıyor parmaklarımla tutuyorum
Silikon uçla çok rahat çekiyor ama sevmiyor benimkisi diğer türlü de sadece göğüs ucundan emdiği için hemen bırakıyor doymuyor ben huysuzken uçla veriyorum ki doysun normalde direk veriyorum emebildiği kadar emsin
Aynen canım , gittim 2 paket daha aldım 6 tane oldu , steril ederken yedekte bulunsun diyeMaalesef biz de aynıyız , yanlışlıkta tutuyor meme olduğunu anlayınca hemen bırakıyor , sürekli yıka emzir boğulmasını engelle döngüsünden bıktım
İnşallah hepimizin sütü artar kızlarAh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benim ki kilo bile vermişti. Hiç üzülme aç kaldıklarını bilsek yapar mıydık. Şimdi maşallah tosun gibi oldu kuzum seninki de toparlar hemen merak etme.
Çok haklısın canım , bu fikri aklımıza sokan zihniyetler var , ve insan lohusa iken asla mantıklı düşünemiyor ve her söylenenden etkileniyorÖncelikle mama öcü değil canım, ben emmemisim mesela şuan gayet sağlıklıyım çok şükür doğru düzgün hasta bile olmam. Hatta geçenlerde instagramda bir videoya denk geldim, yabancı bir ülkede kadın ikizlerinden birini anne sütüyle diğerini mama ile büyütmüş ve her anlamda neredeyse hiç fark yaşamamışsonrasında ise, ilk kızımda bizde 1.ayda doğum kilosunun üstüne 300 gram almisti. Doktorum sütün var bebek emiyor sen emzirmeyi bilmiyorsun demişti eğitime yonlendirmisti. Sonrasında sadece 2.ay 1100 gram aldı, diğer aylarda hep alt sinirdaydi. Keyfi yerinde gelişimi çok iyi olduğu için ne doktorum nede ben kiloya hiç takilmadik. Şuan 5.5 yaşında ve kilosuda gelisimide çok çok iyi uzun yazdım ama anneliğin sana hangisi doğru diyorsa nasıl içine siniyorsa öyle devam et, sonuçta süt üretimi en çok moral ve inanmakla ilgili
Teşekkür ederim canımBen sağıyorsam 2 sağımdan sonra sadece süt veriyorum.ya da sadece mama.100 cc yiyor benimki.sütüm 50-55 cc civarı çıkıyor.süt üstü mama yerine ya sadece süt ya da mama veriyorum
Kesinlikle haklısın canım,bilinçaltımıza mama kötü diye okadar yerleşmişki , doğum yaptığım günden beri sadece anne sütü diye çok inat ettim , meğersem doymuyormuş yavrum, bugün aldığı o azıcık kiloyu görünce gerçekten büyük hayal kırıklığı oldu benim için ve okadar çok üzüldümki , kendimi çok suçlu hissettimBu süt mama konusu gerçekten can sıkıcı. Belki anne süt vermek istemiyor, belki göğüsleri bozulsun istemiyor. Bu onu kötü anne yapmaz. Ya da ben mesela sağlıklı beslenemiyorum çok . Kaldı ki benim sütümde kesinlikle bazı minerallar eksiktir , balik, Tavuk yiyemiyorum hiç . Sütümde Omega 3 hak getire ama mamada var. Buram buram balık yağı kokuyor mama. Bence süt canı isterse geliyor , istemezse gelmiyor. Neler neler denemedim . Yok arkadaş.
Bana da sütüm az geliyor deyince ah vah yapıyorlar, sanki dünyanın sonu , artık ben sadece gülüp geçiyorum. Çünkü ilerde aynı kişiler bebeğim kilo almazsa bu defa da sütün yaramıyor , mama ver derler. Elin ağzı torba değil ki büzesin. Bu yüzden hiç takmıyorum, şu güzel günlerin tadını çıkartıyorum
Bestlak kullanıyodum canım Bugün doktor da galactago diye bir damla yazdı hemen aldım onu da inşallah faydasını görürüm canım , bol bol da emzir dedi canım aynen, bir de biraz büyüse çenesi kuvvetlense süt daha da çoğalır inşallahBestlak damla iyi geliyor canım bir de dere otu ve boza. Bizimkinin de kilo alımı alt sınırda doğum kilosunu 20. Günden sonra anca yakaladı ama benim bebiş memeyi tam kavrayamıyordu ondan beslenememiş düzgün şu an daha iyi alıyor memeyi kilosu da az az da olsa artmaya başladı. Bo bol emzirmeye devam et isterse 2 saat dursun memede öyle öyle artacak sütün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?