• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar ben normalde bu kafaya girecek bir insan değilim ama sanırım sütüm bu çocuğa yetmiyor 😬ya da doyurmuyor bilemiyorum. Mama içmeyince uyumuyor, mamaya karşı birisi de değilim ama beni de emsin yani sonuçta anne sütü bu. Sütüm git gide azaldı gibi, günde 3 litreye yakın şu içiyorum. Galiba süt arttırıcı çaylar dan alacam
Mamayı istemesi genelde doymadığından değil onların formülü hızlı şeker yükseltip bayıltıyor. Yani bebek uyumak için istiyor resmen bıraksanız 1 ay çekersiniz belki ağlamasını ama hem sütünüz artar hem mamadan kurtulursunuz

Korktuğum başıma geldi kızımda influenza a pozitif çıkmış. Ateş öksürük halsizlik var.. doktor bebekle asla aynı odada dahi durmasın dedi. Ama bu o kadar zor ki. Hangisine bakayım şaşırdım artık.. bebeğim de bugün neredeyse hiç emmedi normalde biberonla mama da veriyorduk onuda kabul etmedi. Gun boyu hep uyukladı halsizdi😔 yarın sabah doktora götüreceğim inşallah ona da bulasmamıştır
Geçmiş olsun umarım kızın bir an önce iyileşir.. bebeğin de sağlıkla bu süreci atlatır.

Kızlar bebek memeyi çok geç bırakıyor belki 1 saat emiyor tabi o arada uykuda oluyor doğru olan krndi bırakmasını mı beklemek yoksa memeyi mi yavaşça çekmek
Uyuduktan sonra işaret parmağıyla ağzını aralayıp emzik koyabilirsiniz. Normalde gebe hemşireleri 15 dk birini 15 dk birini emzirin ve emmeye devam etmiyorsa çıkarın sizi emzik yerine koymasına izin vermeyin diyorlar bu sürede duyacakları kadar sütü alırlarmış. Bebeğin doyduğunu 6 tane bez çıkarıyorsa anlatsınız. Ve kakası altın sarı ise sütünüz de yarıyordur. Başka şeye bakmanıza gerek yok.

Biogaia kullanıyorum evet ekstra olarak kimyon tüketmeye başladım bol bol biraz etkisi oldu sanki gaz olayına

Sadece geceleri krize girip uykuya dalamadığında uyur uyumaz alıyorum ağzından

Ben içiyorum ya günde 1 fincan. İçmemek mi lazım😞

Memnun kalırdan haber verir misin canım

Doktorun ismi ne canım
Recep kavas canım

Korktuğum başıma geldi kızımda influenza a pozitif çıkmış. Ateş öksürük halsizlik var.. doktor bebekle asla aynı odada dahi durmasın dedi. Ama bu o kadar zor ki. Hangisine bakayım şaşırdım artık.. bebeğim de bugün neredeyse hiç emmedi normalde biberonla mama da veriyorduk onuda kabul etmedi. Gun boyu hep uyukladı halsizdi😔 yarın sabah doktora götüreceğim inşallah ona da bulasmamıştır
Çok geçmiş olsun benim kızım doğdugunda oğlum inf.a pozitifti aynı şekilde,ona bir şurup verdiler başkalarına bulaşma riskini azaltiyormus bu virüs için ayrı bir surupmus yani, tamamen etken değil ama en azından bir çare 🙏💐

Merhaba kızlar bende 2023 nisan annesi olucam inşallah bebeginizi saglikla buyutun insallahh..size Bi sorum olacak özel hastanede sezeryan dogum yapanlar sondayi anesteziden oncemi taktılar sonramı benim ilk 2 doğumumda sezeryandi ve anesteziden sonra takmışlardı hissetmemiştim ama şimdi gittiğim hastanede anestezi öncesi takılıyor diye ogrendim ve çok kafama taktim

Merhaba kızlar bende 2023 nisan annesi olucam inşallah bebeginizi saglikla buyutun insallahh..size Bi sorum olacak özel hastanede sezeryan dogum yapanlar sondayi anesteziden oncemi taktılar sonramı benim ilk 2 doğumumda sezeryandi ve anesteziden sonra takmışlardı hissetmemiştim ama şimdi gittiğim hastanede anestezi öncesi takılıyor diye ogrendim ve çok kafama taktim
Sonda mi daha neler Allah'ım okuduğum anda beynimde kırmızı ışıklar alarmlar yandi. Hayir ne türlü kesilsem daha iyi derken bir de sonda çıktı basıma 😳 ac giderseniz sondaya gerek kalmaz ya 1 saat de isemeyiz yani

Anestezi öncesi takıldı benim ama herhangi bir acı hissedilmiyor takarken, sadece takıldıktan sonra sürekli tuvaletiniz varmış gibi hissediyorsunuz ,ama Allah'tan kısa sürdü sonra hemen spinal için iğne vurulunca sondanin verdiği rahatsızlıktan kurtulmuş oldum, çıkarırken hala anestezi etkisi devam ettiği için belki de hiç anlamadım onu

Selizay Selizay gecmiş olsun canım, eşinin yattığı odayı bol bol havalandırın. Kendi odalarınızı da keza.

Sana bir de uzmanlık sorusu, emzirme başlığın ile göğüs ucun arasında genişlik farkı var mı ? bana medium verdiler hastanede . Biraz bol geliyor ve tüm acıyı hıssediyorum

Sonda mi daha neler Allah'ım okuduğum anda beynimde kırmızı ışıklar alarmlar yandi. Hayir ne türlü kesilsem daha iyi derken bir de sonda çıktı basıma 😳 ac giderseniz sondaya gerek kalmaz ya 1 saat de isemeyiz yani
Sezeryan olunca ameliyattan çıkınca 3-4 saat genelde yatiliyor sonra ilk ayağa kalkma ilk tuvalet takip ediliyor😌 o nedenle sonda şart, ben kaç saat hiç su icmedigim halde cikardiklarinda sonda torbası doluydu😅

Öyle değil işte canım benimki 24 saat kaldı, spinalden sonra takıldı

Sezeryan olunca ameliyattan çıkınca 3-4 saat genelde yatiliyor sonra ilk ayağa kalkma ilk tuvalet takip ediliyor😌 o nedenle sonda şart, ben kaç saat hiç su icmedigim halde cikardiklarinda sonda torbası doluydu😅
Benim de bir günde 2.5 litre torba dolmuştu 😬😬

Anestezi öncesi takıldı benim ama herhangi bir acı hissedilmiyor takarken, sadece takıldıktan sonra sürekli tuvaletiniz varmış gibi hissediyorsunuz ,ama Allah'tan kısa sürdü sonra hemen spinal için iğne vurulunca sondanin verdiği rahatsızlıktan kurtulmuş oldum, çıkarırken hala anestezi etkisi devam ettiği için belki de hiç anlamadım onu
Ya benim digerlerinde anesteziden sonra takılmıştı hiç anlamamıştım bu sefer doktorumu ve hastanemi değiştirdim ve yeni öğrendim böyle olduğunu fena kafama taktım:(

Selizay Selizay gecmiş olsun canım, eşinin yattığı odayı bol bol havalandırın. Kendi odalarınızı da keza.

Sana bir de uzmanlık sorusu, emzirme başlığın ile göğüs ucun arasında genişlik farkı var mı ? bana medium verdiler hastanede . Biraz bol geliyor ve tüm acıyı hıssediyorum
Yani göğsüm ucu ile silikon uç deliği arasında yarım cm kadar boşluk kalıyor tam doldurmuyor içini. Uç tarafa süt doluyor hatta.

Kizlarr iyi aksamlar, size bir tavsiyeyle geldimdee gaz sancisi cekmeye baslayanlar varsa :( bizimde bir haftadir kivraniyor yavrum damlada kullaniyoruz ama yinede kivraniyor, yapiyor kakasini filan amaa bugun yag karisimi yaptik ayaklarinin altina bide gobek deliginin etrafina surduk ve 5 dakka sonra kivranmadan kkasini yapti kuzum, yag karisimi soyle:

1 tatli kasigi TATLI elma yagi
1 tatli kasigi zeytinyagi
Yarim cay kasigi kekik yagi

Bu karisimi kullanin gaz sancisi olanlar 💓

Canım ben sancı çekerken taktılar hiç bir uyuşturma almamıştım hiç hissetmedim

Benim anesteziden sonra takilmis dogumdan ciktigimda 4.saatte sondayi cikarttilar idrara.cikmami istediler

Merhaba arkadaşlar. Bugün dra gittik kontrol iyi. Bu Dr da hırıltısına KBB ye git dedi. KBB de Doç normal dedi dedim şaşırdı. Burnunu şırıngayla yıka dedi. Tabi ki her Dr gibi bu da farklı bişey diyor. Sivilceler alerjiden olabilirmiş. Diğer çocuklarda olduğu için kaçınılmaz son galiba. Kalça ultrasonu da iyi çıktı.
Daha önce yazdınız mı okuyamadım ama hiriltisi nasıl benim oğlumda doğduğu günden beri değişik bir ses çıkarıyor hırıltı değil ama böyle düdük sesi gibi uyanırken yapiyo daha çok sizinki sonradan mı oldu bende endiseliyim

Back