2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Yok ya sadece anne sütü veriyorum ama şırınga ile abartıp çok mu veriyorum acaba 70-80 ml falan veriyorum

Ten tene temasa emzir canım o çok işe yarıyor. Gecikmeden destek al bence büyüdüklerinde daha zor oluyor memeye dönmeleri bir de uykuluyken ver öyle de anlamayıp alıyorlar

Aynı durumu yaşadım.hastanede çok güzel emen bebeğim sarılık olunca doktor mecburen biberona geçmemizi söyledi çünkü süt yetmiyordu ve şırınga da almadı bebek.2 gün biberon verdim memeyi tutmamaya başladı.çok moralim bozuldu doktorla konuştum sarılığı da epey düştüğü için biberonu kestik.şimdi başlarda meme verince kavga ediyor almıyor ben direniyorum biberon vermemeye.15-20 dakika debelenip sonunda tutuyor memeyi, öteki memeye geçince daha kolay tutuyor.doktor pes etmeyin dedi bundan sonra o size adapte olacak dedi.eğer düzen oturtamazsam emzirme uzmanıyla görüşeceğim napıp yapıp o memeyi alacak.önceki hamileliğimde oğlum hiç emmedi 2 sene süt sağdım helak oldum bu sefer emzirmek için herşeyi yapacağım

Biberonla değil de siringayla versen biz öyle yapmustik

sağ göğüsle emzirdiğimi görünce diğerinde süt olmuyor mu diyeni gördüm
Benim de oluyor canım ama öyle zarar verecek kadar baskı olmuyor. Emzirme yastığı kullanıyorum ben rahat ettim baya.
Tam kanamam azaldı birkaç gündür azıcık geliyordu, ama bugün yarım ped kadar gelmiş yine. Silince birkaç küçük pıhtı da geldi. 24. Günde normal mi bu? Sizde durumlar ne alemde kızlar
Benim lekelenmeye döndü ama hemşire kanama devam da eder çok normal dedi kafaya takma canım. Renkte kokuda sıkıntı hissediyorsan mutlaka doktora sor ama.
Ben nazikçe tutup kaldırıyorum bence o kadar kolay değildir. Sağa sola yatırarak temizlediğim de oluyor ama kafana takıldıysa böyle deneyebilirsin.
silikon uç benim de kabusum oldu bir müddet 11 gündür normale döndüm kan ter içinde kalıyorum memeyi tutturmaya calısıp emzirirken ama silikon uç yok en azından. Daha önce de yazmıştım canım memeyi C şeklinde tutup vermeye çalış başta ağlıyorlar ama ağlasın dişini sık 1 günde alışıyorlar. Sen kendine güven sadece sakin ol memeyi verirken bebeğinle konuş yumuşak bir ses tonuyla rahat ol yani. Olmuyor diye de canını sıkma en azından bir şekilde senin sütünü alıyor. Çenesi biraz kuvvetlenince kendiliğinden tutacak zaten.

Moral oldun bana canım deneyeceğim tekrar inşallah benim kuzu da tutar memeyi hem içinde süt birikiyor bebemin boğazına kaçıyor bem sürekli sterilizasyonunu ssağla çok zor iş

Moral oldun bana canım deneyeceğim tekrar inşallah benim kuzu da tutar memeyi hem içinde süt birikiyor bebemin boğazına kaçıyor bem sürekli sterilizasyonunu ssağla çok zor iş
Çok zorlanırsan git bir sağlık ocağına orada emzirme odasında ebe hemşire yardımıyla bir dene istersen ben öyle yaptım en başta

Selam kızlar hala doğum yapmayanlara güzel sağlıklı doğumlar, bebisi büyütmeye çalışanlara da kolaylık ve afiyet diliyorum bugün 1 aylık kontrolümüz vardı, çok şükür bebeğim kilo olarak toparlamaya başladı ilk başlarda zayıflamışti mama desteğine başlamıştık, 15 günde 700 Gr almış gayet iyi dedi doktor,yalnız boyu 1 santim uzamış sadece bana baya az geldi , doktor normal dedi belki doğumda yanlış ölçülmüştür dedi, 49 santim demislerdi 50 çıktı bugün biraz canım sıkıldı sizinle paylaşmak istedim aslında kıyafetlerin ilk hali ile şimdiki haline bakınca daha fazla uzamış en az 2-3 santim uzamistir diyordum bugün 50 santim deyince baya şaşırdım

Bir de evde kendim tartıya çıkıp sonra bebekle çıkıp tartiyordum, kıyafetler için yaklaşık 200 Gr düşmek gerekiyormuş, doktor tek bez ve iç zibinla tartiyor bizim, ya bir de aşı sıkıntısı varmış hastanede yok aşı ,sağlık ocağında da yok resmen yaptiramadan döndük aşıyı, başka yerde bulursanız yaptırabilirsiniz dedi , İstanbul'da var mı 1 aylık aşıyı yaptırabilirler

Kızlar benimki cumadsn beri asla derin uyumuyor yatırdığım gibi 10 dk sonra çığlıklarla uyanıyor kucağıma alıp sakinleştirip tekrar koyuyorum yine aynı başa sarıyor. Gaz sancısı var mı yok mu anlamıyorum böyle yarım yamalak uyku da olmuyor ama napicam bilmiyorum

Benimki de öyle idi iki gün boyunca hiç uyumadı uyumadikca sürekli memede kaldı ve kustu ağladı filan derken akşam geldi aklıma, bizimkiler iyesi battı derler bebeklerde iye düzeltme diye videolar da var YouTube da isterseniz bir bakın, o masaj gibi hareketleri yapınca çocuk sakinleşti ve uyudu çok şükür sıkıntısı oymuş meğer

Şuan aynı durumdayım saat 10 dan beri memede. Orda uyuyor yatağa koyuyorum başlıyor avaz avaz ağlamaya. Beyaz gürültü açtım ama işe yaramadı. Aç olmadığını biliyorum ama yine de acaba mı diyorum. Emip kusuyor

Gazı olunca aynisini yapiyor oglumdda gaz sancisi geldimi kıpkirmizi oluyor yüzü emerken bile kavga ediyor kusuyor yatagina koyunca aninda uyaniyor kolay kolayda sakinlesmiyor

Aa hiç duymadım o neymiş acaba bi bakayım canım.
Ben de sürekli emziriyorum mecburen sakinleşsim diye memede uyuyor sonda hoop çığlıklar.
Gazı olunca aynisini yapiyor oglumdda gaz sancisi geldimi kıpkirmizi oluyor yüzü emerken bile kavga ediyor kusuyor yatagina koyunca aninda uyaniyor kolay kolayda sakinlesmiyor
Gazı da yok bence bizimkinin o kadar uğraşıyorum gazı varsa rahatlasın diye ama yok.

Kızlar sezaryen yarasına batikonla pansuman yapmanız söylendi mi? Yoksa hiçbi şey sürmüyı musunuz
Doktor1 hafta boyunca hergun 1 kere baticon sur dedi
Dün banyo yaptırdık o zamandan beri emzirdigimden kusuyor benim de çok moralim bozuldu üşüttü mü anlamiyorum
Bebegi gazli olanlar cay bardagina sicak su koyup icinede kimyon atiyorum birazda tatlandirip iciyorum 2 kizimdada gaz damlasi kullnmadim.Bakalim bu nasil olacak işede baslayacagim uykuya dayanamayabilirim
Ne kadar kimyon ?
Kızlar bebeğim normalde kusan bir bebek değil ama bazen böyle ağız dolusu kusuyor üst baş bırakmayacak derecede.. Çok üzülüyorum bir sorun yoktur umarım bebeği böyle kusan var mı?
Benim ki 2 gündür kusuyor ve ben çok üzülüyorum
Bizim ki de 49 cm doğdu 15 günde sadece 50 cm olmuş ama ebe gayet iyi dedi bilmiyorum belki birden uzarlar

+1 ya yatağa koyarken uyanıyor ya da 5 10 dk sonra önce mizikdaniyor sonra uyanıyor

Benimkisi uyumuyor da gözleri açık etrafı izliyor 1-2 saat uykusu gelip uyutmaya çalışarak geçiyor her zaman böyle yapmıyor ama günde 2 defa bunu yaşatıyor bazen de sadece kucakta uyuyor bazen doymamış gibi sürekli aranıyor sütüm yetmiyor tribine girdim zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…