• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Hangimiz nefret etmiyoruz ki 🤪 görüöcem 3 kere geldi, üçünde de tek bahsettiği bu çocuğun sarılığı var 🤪en son e e var napalım dedim, sustu. Sinir ediyolar insanı. Saygıyı bozmayım diyorum ama insanın sabrını sınıyolar.

Ben ilk bebegımde de göbek düşene kadar yıkamadım, bunu da yıkamayacam. 10 günlük olduk ve hala düşmedi, düşecek gibi de durmuyor incelmedi öyle. Kokacak yakında çocuğum.
17 gün oldu daha yıkamadim. Napiym ebe yikama dedi 15.gun düştü ama daha tam kurumadı yeri . Ben de sildim simdilik çocuğu ıslak bezle

Kızlar bebeğim normalde kusan bir bebek değil ama bazen böyle ağız dolusu kusuyor üst baş bırakmayacak derecede.. Çok üzülüyorum bir sorun yoktur umarım bebeği böyle kusan var mı?
Benimkinin biri bugün ilk kez küstü. 17 günlük acaba dedim usuttu mu bi korktum ama şu da var ki bebeklerde normaldir diye düşünüyorum

Kızlar bebeğim normalde kusan bir bebek değil ama bazen böyle ağız dolusu kusuyor üst baş bırakmayacak derecede.. Çok üzülüyorum bir sorun yoktur umarım bebeği böyle kusan var mı?
Benim kızım bir defa kustu. Hem benim hem kendi üstüne. Ama o da benim hatamdı. Çocuk kucağımda yeni yemek yemişken yerden bir şey almaya kalktım o da direk kustu. Fazla yiyorsa ya da benim gibi elinde tuhaf bir şekle soktuysan ondan olabilir bence. Sonuçta her zaman kusmuyor diyorsun bence sorun yoktur. Sonuçta bebek büyütmek demek zaman zaman kusmukla muhatap olmak demek 😂

Aynı şeyi ben yaşadım dikiş yerlerini kontrol et. Benim biraz kötü bir doğum hikayem oldu. Doğum sorasında vücuduma hava kaçmış sağ omuz ağrısından öldüm öldüm dirildim 3 gün uyuyamadım sütüm gelmedi. Kendiliğinden ağrı geçti bu kez ateş başladı. 38,6-39 derecelerde doktoruma söylüyorum sütten diyor 4. Gün gelen sütümü sağıyorum hala ateş var içmediğim ilaç kalmadı. Süte geçer ama önemli değil diyerek ilaçlar verildi içmeye gönlüm razı olmadı. Devam eden Ateşten sonraki 6. Gün Dikiş yerlerim kızardı doktorum tarafından kızarıklığın sebebi kullandığım kremden olduğu düşünüldü. Yine dayandım. Ta ki genel cerrah bi aile dostumuza dikiş yerimin resmini gösterene kadar. Apar topar beni muaynanesine çağırdı ve dikiş yerimde iltihaplanma şüphesi olduğunu söyledi ve enjektörle o bölgeden iltihabı çekti. Sandığımızdan fazla olduğu için dikiş yerimin bir kısmı tekrar kesilip içine diren koyarak iltihap 3 gün akıtıldı ilaçlarım değiştirildi. 12.12 de doğum yaptım. Bu gün gözümü açtım diyebilirim. Ateşi ihmal etmeyin genel cerraha gidin.
Dikişim de kızarıklık yok ama 😳

Canım geçmiş olsun , antibiyotikle kısa sürede toparlarsın inşallah🤲🏻
Bu lohusanın etrafındaki insanlara bence öncelikle bir eğitim verilmeli😁 , bazen bizlere yardım edecekleri yerde kendileri bir beklentiye giriyorlar🙈

Bende aynı durumdayım canım , benim de sol taraf dikişlerin başı cayır cayır yanıyor bazı hareketlerde
Bir de yaraya ellediğimde topçuk topçuk yerler var sizlerinde öylemi kızlar acaba ne olaki bunlar 😅
Benim de o topcuk dediğin yerler var ve yara boyunca uzanıyo normal mi acaba
Canım silikon ucu göğsün çıkana kadar tak çıkar sonra bebekler ona alışınca meme reddi yapıyorlar ve destek almadan memeye dönmüyorlar ne yazık ki 😔
Benimki şu an alışmış durumda
Ne yazık ki. Deniyorum almıyor ucum da yok
Oğlumun yüzü böyle oldu kalın da giydirmiyorum. Biraz vardı daha da çoğaldı. Mustelanın losyonunu sürmüştüm o mu yaptı.
Canım süt ürünleri alerjisinin de böyle yaparmış diye okumuştum
Yarın sabah benim de sezaryenım var. Dua edin kızlar bir terslik olmasın bebiş de sağlıklı doğsun 🙏🏻
Allah yardımcınız olsun❤️ Hiç stresle gitme tahmin ettiğinden de basit bi şey. Ben çok korkarak stres yaprak gitmiştim hiç de öyle olmadı gerçekten sonrası bile çok rahat geçti

Kızlar bebislerin tırnaklarını kestiniz mi . Biz 17 günlük olduk ebe 6 haftadan önce kesme yaralarsin dedi ama çok uzadı eldiven takıyorum ellerine ama hep de takamam o kadar süre. Uyurken bi cesaret diyip kessem mi

Emzirmelerden sonra kusuyor benimki korkuyorum
Kızlar bebislerin tırnaklarını kestiniz mi . Biz 17 günlük olduk ebe 6 haftadan önce kesme yaralarsin dedi ama çok uzadı eldiven takıyorum ellerine ama hep de takamam o kadar süre. Uyurken bi cesaret diyip kessem mi
17 gün cok fazla canım upuzun tırnakla neye yararı var da ebe neye dayanarak böyle bi sey demiş üç dörrt günlükken bile kestim ben

Yarın sabah benim de sezaryenım var. Dua edin kızlar bir terslik olmasın bebiş de sağlıklı doğsun 🙏🏻
İnşaallah kolay bir doğum olur. Sağlıcakla kucağına alırsın yavrunu
Benim oğlumda kusmuyordu birkaç kusmaya başladı. Balgam vardı o yapıyordu galiba. Birde hareket ettiyse o da kusturabilir. Çok emmiştir hareketle fışkırır.
Gazdan catlicak ya hic durmuyo ayaklarını kasiyo cekiyo 3 4 gundur geceleri sabah ediyoruz
Yaaa kıyamam bazen yüz üstü rahat ediyorlar. Hareketlenmeye başlayınca geçecek gaz inşaallah.
Benim de o topcuk dediğin yerler var ve yara boyunca uzanıyo normal mi acaba

Benimki şu an alışmış durumda
Ne yazık ki. Deniyorum almıyor ucum da yok

Canım süt ürünleri alerjisinin de böyle yaparmış diye okumuştum

Allah yardımcınız olsun❤️ Hiç stresle gitme tahmin ettiğinden de basit bi şey. Ben çok korkarak stres yaprak gitmiştim hiç de öyle olmadı gerçekten sonrası bile çok rahat geçti
Deme öyle😭😭 büyüklerde de olmuştu alerji. Korkulu rüyam. Bir diyet daha istemiyorum inşaallah olmaz.
Hep kesiyorum sıkıntı olmadı.

Hem mama hem meme alıyorsa çok doyduğu içindir. Denendi onaylandı😂 öyle bi kusuyoduki büyük insan gibi ne kadar midesi varki sanki diyodum. Memeden sonra doymuyor sanıp mama veriyordum ne varsa çıkaıyordu ben de mamayı kestim ondan sonra tekrar kusma olmadı şükür

Yatarak nasıl emziriyorsun?
Kendim yann Uzanıyorum. Bebegımı de meme hızasında yatırıyorum, zaten meme kokusu alır almaz çeviriyor kafasını. O şekil emiri yorum. Tüm gece öyle uyuyoruz hatta
Kızlar uyurken sağa sola dönmeye başladınız mı.ben cesaret edemedim henüz sırt üstü yatmaya devam.sağa sola dönebilsek bebeği yatağa koyar tepesinden meme veririz daha rahat olur diye düşünüyorum
Ben daha hastanedeyken döndüm valla doktora sorup. Dönebiliyorsan sıkıntı yok dedi. Genel olarak sırt üstü yatmaya çalışıyorum ama brbemı emzirirken falan yan yatıyorum napıyım
Kızlar bana hangi akıllı akrabam söyledi hatırlamıyorum ama bebeğin altını alırken çok kaldırma kalça çıkıklığı olur dedi , işte lohusa kafası , kafama çok taktım , bebeğimin altını değiştirirken korkumdan tam verimli silemiyorum kaldıramıyorum fazla, sizler nasıl yapıyorsunuz ya da duydunuzmu böyle bir şey? İnsan bu süreçte herşeyden etkileniyor yaa
Kalma öyle kolay çıksaydı dogan her bebekte kalça çıkıklıgı olurdu. Bebek ilk doğunca doktorlar ebeler nasıl çekip sürdürüyor çocugu bir şey olmuyor da alt değiştirirken mi olacakmış.
17 gün oldu daha yıkamadim. Napiym ebe yikama dedi 15.gun düştü ama daha tam kurumadı yeri . Ben de sildim simdilik çocuğu ıslak bezle
İyi yapmışsım canım. Bizim göbek de dün düştü tam 10.gününde ama ben de banyo için birkaç gün bekleyeceğim
Bugün kesecem inşallah. Dün bir yüzünü çizmiş hiç abartmıyorum 3 cm var rahat, yani yanagı boydan boya çizik. Eldiveni fazla sevmiyorum ben.

Göbeği düşünce banyo yaptırıp kestim canım. Hiç endiselenecek birsey yok dikkatlice kesersin. Eldiven çok onerilmiyor. Dokunarak keşfediyorlar 🌸

Ben kestim canım 15 günlukken dikkatlice uclarından aldım bisey olmadı yaralamadim

Kızlar merhaba,bebeğimiz çok şükür doğdu 6 günlük olduk ama sarılık olmasın mama da verelim dedik bu kez de biberona alıştı,memeyi sadece uykuda tutuyor,5 dk emiyor,dalıyor. Uyanıkken kavga ediyor memeyle asla almıyor,çok üzülüyorum,sağarak veriyorum uyanıkken,nasıl memeye dönebilir bir fikri olan başına gelen var mı?

Back