- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #34.041
Benim 9du sarilik 4e düsmus sabahlari uyanikken 1 saatte bir uyudugu zamanlardada 3 saatte bir tek gögusten 15 20 dk emiyor düsmus her emzirmede tek gögusten emziriyorum benBenim de çyle canım sarılığımız 13 çıktı. Doktor sık sık emzir günde 500 cc slsın yani 12 besleme her beainde 40 44 cc olsjn dedi. 2 saatte bir ayaktayım uyku yok ama kızım emmiyor bi memeyi zorla emip uyuya kalıyor 2. Yi veremiyorum gerçekten artık napscağımı şaşırmış durumdayım yükselirse daha da diye ödüm kopuyor stresten
Benim de myle canım sağma nakinesiyle sağıyorum da ona rağmen böyle daha cok sağıp masaj yapmak lazım sanırım
Kuzu saat başı emebildi mi ya meaela öyle yaptığında tek meme mi iki meme mi emiyor
Kıyamam size bize de dr 18 olursa yatış veririm dedi. Şimdi ben sitüm varken mama vermiyorum ısrarla hata mı yapıyorum artık kendimle de kabgaya başladım sütüm var sağıyorım dolaba bile koyuyurum illa mama da şart mı acaba ne hapcam şaşırdım benimki iki meme zor emiyor ni de üstüne hayatta emmez. Kaşık biberona koyuyorum dazla geliyor
Canım 12 den düşmesi için neler yaptın ben de sık emziriyorum inan ki 2. Memeyi zor emiyor sen naptın mama verdib mi
Canım çok normal doğumun ilk günleri memeler de tıkanıklık ve ağrı. Ben ilk bebeğinde acillik olmuştum ağrıdan ve ateşten. Bunda tecrübeliyim şişkinlik bile oluşmasına format vermedim. Memelerinde şişkinlik doygunluk hissettiğin an ya emzir ya sağ. Saçarken dikkat et fazla saçma sadece şişlik inene kadar sağ. Fazla sağarsan süt üretimi artar ve bir sonrakine daha çok şişer kısır bir döngüye girersinİnşallah öyledir cnm kafam takıldı oraya şimdi Ağrı var sanki
Sarılığı yoksa, kılo alımı yeterliyse 3 saatte bir uyandırmayı dene canım.Kızlar bebeğim 8 günlük hala uyandırmakta zorluk çekiyorum.2 saatte bir emzirmek için o kadar çok uğraşıyorum ki topuğuna burnuna dokunmak fayda etmiyor. Tek çare altını açmak onda da uyansa bile memede 10 dk bile olmadan geri uyuyor. 8 günlük oldu. Bi anormallik mi var artık gücüm tükeniyor
Normalde hemen süt geliyor ama azıcık damla damla. Aktif olarak 3. Gün falan gelmeye başlar.İlk bebeğinizde hemen geldi mi sütünüz yoksa şu kadar zaman geçti ondan sonra mı düzene girdi
Canım ille şu kadar içmeli bu kadar memeden süt gelmeli diye bir şey yok. Kendi bırakana kadar emzir, hala uyumadıysa 50 60 ml mama ver, mamayı tamamen bitirirse bir 30luk daha verirsin, böyle böyle bebeğinin ne kadar beslenmesi gerektiğini görürsün.Bebeğimin kilo alımı az diye mama takviyesini arttırdılar. Bir beslemede süt sağıyorum diğerinde mama veriyorum. Ama sütümün bir istikrarı yok. Bir sağımda toplamda 80 cc gelirken diğerinde 50 cc zor görüyor. Oğlum ondan kilo alamıyor bence. 90 cc yemeli en az dediler. Bu durumsa sizin dediğiniz gibi nasıl yapmalıyım acaba?
Uyanık olduğu, ağladığı, huzursuzlandıgı her an :) uyuyorsa da saatte bir uyandır emzir.Kızlar bana acil yardim edin,ilk dogdugunda kac saatte bir nekadar mama vermek lagzim
Anlardı bence canım, florasan altında tut yani akşam kendiniz yatana kadar kapatmayın lambaları, bizimkinin de hafif var sarılığı doktor önemsemedi.Kızlar biz doğumun ardından 5.gun çıktık hastaneden hergun bakıldı satılığa çıkmadı son gün yine yok ama sınırda dendi . Bugun 15gunluk oldular hala tenleri ve goz beyazlarında sarılık var kilo alıyorlar ama goturmeli miyim kontrole . Eve ebe geliyor camın önüne tutun gunde 4.5 kez dedi ama ciddi bisy olsa anlar miydi ki ?
Mamalar pü kaka değil artık doymuyorsa içsin biraz ne olacak. En fazla 2 aylık olana kadar içer. Önce meme sonra mama.Aynı sorunu bende yaşıyorum hatta midesini mi büyüttüm mamayla acaba diye düşünmeye başladım. Bugğn ne kadar emerse emsin sadece emzireceğim dedim kesintisiz 3 saatin üzerinde emzirince pes ettim yine mama verdim.Nasıl çözeceğim diye stres olmaya başladım.
Mama da ver istersen canım atlatmasıma yardımcı olabilirKızlar bebeğimin sarılığı 13 çıktı çok üzgünüm 2 gün sonra tekraR muayenem var. Eşimle aob kan uyuşmazlığımız olduğu için bebişimiz sarılığa çok yatkınmış. Sarılık sorununu kimler nasıl aştı yardımcı olur musunuz çok panik içindeyim. Sütüm yeterli şekilde var. Neler yaptınız bu süreçte
:)))) ah kanayan yaram, yaramız.Kızlar çok kötüyüm hep silikon uç ile emzirdim dün bıraktım ama damaklarının arasında resmen göğüs ucumu ezdi şuan iki göğüs ucumda çok çok kötü bebek ağlayınca emzireceğim diye resmen korkuyorum be yapmak lazım gümüş kapak mustella göğüs ucu falan denedim ne iyi gelir başına böyle birşey gelen var mı çok kötü göğüs ucum
Emerken uyursa çenesinin altını dürtüyorum. Belki işine yarar. Bir de ayaklarının altını çimdikliyorum.Kızlar bebeğim 8 günlük hala uyandırmakta zorluk çekiyorum.2 saatte bir emzirmek için o kadar çok uğraşıyorum ki topuğuna burnuna dokunmak fayda etmiyor. Tek çare altını açmak onda da uyansa bile memede 10 dk bile olmadan geri uyuyor. 8 günlük oldu. Bi anormallik mi var artık gücüm tükeniyor
Ya ben de seni soruyordumSelam kızlar Misako ben
Telefonum bozuldu bütün şifrelerim bilgilerim gitti hesabıma giriş yapamadım
Ayın 6 sında oğlumla kavuştuk planladığımız tarihten 1 hafta erken geldi doğumum başlamıştı acil sezaryen oldum 3200 kg doğdu yavrum tatlı telaşlar tabii anca kendime geliyorum sanki yıllar geçmiş gibi
Doğum yapan tüm anneler hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün bekleyen annemiz kaldıysa sağ sağlam kavuşsunlar inş
Canım benim de öyle olmuştu. Bir iki gün sütü sağıp biberon ile verdim. Lansinoh krem sürüp göğüslerim açık gezdim. Şuan daha iyi.Kızlar çok kötüyüm hep silikon uç ile emzirdim dün bıraktım ama damaklarının arasında resmen göğüs ucumu ezdi şuan iki göğüs ucumda çok çok kötü bebek ağlayınca emzireceğim diye resmen korkuyorum be yapmak lazım gümüş kapak mustella göğüs ucu falan denedim ne iyi gelir başına böyle birşey gelen var mı çok kötü göğüs ucum
Bizim 6. Gün 12 idi. Doktor sorun yok dedi. Ama yine de sık emzir dedi. Bizde de aob uyuşmazlığı var. 2.gün sonra gittim 11 e düşmüştü. Doktor risk yok dedi. Karaciğer 7. Gün çalışıyormuş. O zamana kadar bol emzirip çişli kakalı bez saydım ben 12 bez aldım en az.Kızlar bebeğimin sarılığı 13 çıktı çok üzgünüm 2 gün sonra tekraR muayenem var. Eşimle aob kan uyuşmazlığımız olduğu için bebişimiz sarılığa çok yatkınmış. Sarılık sorununu kimler nasıl aştı yardımcı olur musunuz çok panik içindeyim. Sütüm yeterli şekilde var. Neler yaptınız bu süreçte
Evet sağolun haklısınız değiştirmem gerekiyorOzaman aile hekiminizi yada saglik ocagnizi degstrme imkaniniz varsa degistrin.Asilari hep orasi takip edecek sknti olmasin
Benim 2-3 gün gelmedi şimdi tekrar başladı. Öyle olurmuş arada durup tekrar başlarmışKizlar sizlerin kanamalari ne durumda benimki kesildi acaba erken mi kesildi ya
Benim de öyle canım emzirme eğitimi aldım bugün benden kaynaklanmadığını, bebeğin ağzı küçük olduğu için kahverengi kısmın hepsini alamadığını ve zamanla geçeceğini söyledi bir aya kadar rahatlarsın dediler bekliyorum bende bakalım. Bir de ben önce silikon uçla veriyorum 2 dakika kadar memeyi biraz boşaltıp yumuşatınca ucu çekip direk memeyi veriyorum öyle olunca hem daha az acıyor hem de yumuşak olduğu için daha fazla alıyor belki sende de işe yarar. Yaralar içinde ayva çekirdeği jeli kullanıyorum onun faydasını gördüm ama kanayan açık yara şeklinde olduğunda kantaron yağı kullanıyorum 2 güne toparlıyor hemenKızlar çok kötüyüm hep silikon uç ile emzirdim dün bıraktım ama damaklarının arasında resmen göğüs ucumu ezdi şuan iki göğüs ucumda çok çok kötü bebek ağlayınca emzireceğim diye resmen korkuyorum be yapmak lazım gümüş kapak mustella göğüs ucu falan denedim ne iyi gelir başına böyle birşey gelen var mı çok kötü göğüs ucum
Losyon değil ama mustelanın yağını almıştım beğenmezsem değiştiririm demiştim ama iyi geldi onla devam edicem şimdilikKızlar kullanıp memnun kaldığınız losyon var mı bebiş için. Yağ kullandım ama iyi gelmedi pul pul vücudu
Kaç günlük oldu bebegin. Bizimkiler 15 günlük hala gitmedi sarı rengi birinin. Ebe camın önüne tut dedi.her emzirme sonrasi tutuyoruz . Beslenmesi de önemli tabiKızlar bebeğimin sarılığı 13 çıktı çok üzgünüm 2 gün sonra tekraR muayenem var. Eşimle aob kan uyuşmazlığımız olduğu için bebişimiz sarılığa çok yatkınmış. Sarılık sorununu kimler nasıl aştı yardımcı olur musunuz çok panik içindeyim. Sütüm yeterli şekilde var. Neler yaptınız bu süreçte
Sarılık için gün ışığı öneriyorlar bide akşam da bebek ışık altında yatsın ama gözlerine dikkat edin. Bizim şükür bu şekilde azaldı yarın kontrol var bakalım kaç çıkacak ama rengi açıldı bayaKaç günlük oldu bebegin. Bizimkiler 15 günlük hala gitmedi sarı rengi birinin. Ebe camın önüne tut dedi.her emzirme sonrasi tutuyoruz . Beslenmesi de önemli tabi
Gördüm kuzum Allah razı olsun soran herkesten hesaba giriş yapmayı başaramadım habersiz bırakmayım diye hesap açıp geldimYa ben de seni soruyordumbu kız nerde demiştim çok sevindim
Ben demir ilacı kullanıyorum sadece sezeryan olduğum için de antibiyotik. Demir ilacı emzirme döneminde kullanmak gerekiyomus.Kızlar kendiniz için takviye olarak ne kullanıyorsunuz?
Kan kesildikten sonra kokulu akinti oldu mu?Benim neredeyse yoktu kanamam diyebilirim. İlk 1 hafta azalarak lekelenmeden hallice oldu. Sonra durdu 10 gün sonra biraz daha oldu. Sadece 2 gün koyu kanama gibi oldu geçti. Kontrollerde gayet temiz ve normaldi. Sanırım endişelenmen için bir sebep yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?