• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ay kuzum bilmiyorum oyle dedi sabahtan beri yetemiyorum bebeğime modundayim bi ağlayıp bi susuyorum emmeye zorluyorum emmiyo bazen sinirlerm bozuluyo ter basiyoo her emzirme surecinde.haftaya gidicez yine bakalim ne kadar almis olcak😔😔😔
Çok normal şu an canım ben de başlarda çok zorlandım şimdi maşallah güzel emiyor biraz vakit aliyo düzenin oturması malesef sakın yetemiyorum diye düşünme
Kızlar bebeğimin sarılığı 13 çıktı çok üzgünüm 2 gün sonra tekraR muayenem var. Eşimle aob kan uyuşmazlığımız olduğu için bebişimiz sarılığa çok yatkınmış. Sarılık sorununu kimler nasıl aştı yardımcı olur musunuz çok panik içindeyim. Sütüm yeterli şekilde var. Neler yaptınız bu süreçte 🥺
13 çok yüksek bir değer değil canım bizim 12 çıkmıştı önemsemedi doktor emzir dedi geçti. Sen güzelce sık sık emzir bebişi hemen düşer zaten

Süt yok,sadece sari sıvı var oda minicik damlalar
Canım o sarı sütten ilk gün bir çay kaşığı içse bile doyuyormuş bebek. İkinci gün iki çay kaşığı kadar alması gerekiyormuş panik yapma. İlk günlerde gelen kolostrum yoğun olduğu için bebeğe yetecek kadar gelirmiş süt 3-4 günde gelmeye başlarmış panik yapma. Sadece o sarı sütü alsa bile yeter ona şuan 😊

Aynı sorunu bende yaşıyorum hatta midesini mi büyüttüm mamayla acaba diye düşünmeye başladım. Bugğn ne kadar emerse emsin sadece emzireceğim dedim kesintisiz 3 saatin üzerinde emzirince pes ettim yine mama verdim. 😔 Nasıl çözeceğim diye stres olmaya başladım.
Heralde büyüdükçe düzene girecekler🙏

Kızlar çok kötüyüm hep silikon uç ile emzirdim dün bıraktım ama damaklarının arasında resmen göğüs ucumu ezdi şuan iki göğüs ucumda çok çok kötü bebek ağlayınca emzireceğim diye resmen korkuyorum be yapmak lazım gümüş kapak mustella göğüs ucu falan denedim ne iyi gelir başına böyle birşey gelen var mı çok kötü göğüs ucum

Kızlar lohusaların Duaları kabul olur derler lütfen deva ya dua edermisiniz artık elimden hiçbirşey gelmiyor delirmek üzereyim dün entübe edilmiş artık sütünüde içemiyor umutlarımı yitirdim .sanki hiç hamile kalmamıs doğurmamısım . Tek saglıkla yanımda olsaydı da uyumasaydım günlerce saatlerce memede kalsaydı
Selam bu hissi biliyorum bu dilekle doğurdum. Başında bekliyorum.
Senin için bol bol dua edeceğim. Eğer yb konusunda sormak istediğin bir şey olursa her zaman yazabilirsin. Ömrümün bir yılı orada geçti.
Entübe iken imv beslenme yani damardan beslenme olur. Panik yapma damardan vücuda tüm enzimler verildiği için açlık olmaz. Aç kaldı bir şey olacak diye düşünme. Entübasyon en güvenli solunum şekli. Yani risksiz. En önemli kısmı neden entübe edildiği. Umarım her şey senin için ve bebeğin için yolunda gider.
Sormak istediğin birşey varsa özelden yazabilirsin

Kızlar bebeğim 8 günlük hala uyandırmakta zorluk çekiyorum.2 saatte bir emzirmek için o kadar çok uğraşıyorum ki topuğuna burnuna dokunmak fayda etmiyor. Tek çare altını açmak onda da uyansa bile memede 10 dk bile olmadan geri uyuyor. 8 günlük oldu. Bi anormallik mi var artık gücüm tükeniyor
Benim de çyle canım sarılığımız 13 çıktı. Doktor sık sık emzir günde 500 cc slsın yani 12 besleme her beainde 40 44 cc olsjn dedi. 2 saatte bir ayaktayım uyku yok ama kızım emmiyor bi memeyi zorla emip uyuya kalıyor 2. Yi veremiyorum gerçekten artık napscağımı şaşırmış durumdayım yükselirse daha da diye ödüm kopuyor stresten
Benimde göğsüm taş gibi ve böyle içi beze gibi birşeyler olmuş tıkanma mi bu?
Benim de myle canım sağma nakinesiyle sağıyorum da ona rağmen böyle daha cok sağıp masaj yapmak lazım sanırım
Kızlar bebeğimin sarılığı 13 çıktı çok üzgünüm 2 gün sonra tekraR muayenem var. Eşimle aob kan uyuşmazlığımız olduğu için bebişimiz sarılığa çok yatkınmış. Sarılık sorununu kimler nasıl aştı yardımcı olur musunuz çok panik içindeyim. Sütüm yeterli şekilde var. Neler yaptınız bu süreçte 🥺

Bizim de 6. Gün 13,5 çıktı canım ama doktor önemsemedi fakat içim rahat değildi tabi saat başı kaldırıp emzirdim vermedim ama mama da verebilirsin önemli olan sık beslenmesi sizde atlatırsınız
Kuzu saat başı emebildi mi ya meaela öyle yaptığında tek meme mi iki meme mi emiyor
Daha bugün kontrolden geldik canım.cuma günü 14 dü.pazar 17 oldu kanda pazartesi 18.doktor yatıralım dedi biz yarın tekrar bakın diyip sabaha kadar artık asla vermem dediğim biberonu verdim.2 saatte bir 60 cc besledim sabaha kadar.biberonla olunca daha çok yiyor.yedikçe çiş kaka arttı.artınca sarılığı atıyor dışkıyla.birde evde tarttım kilo da almış.bugün kontrolde değeri düşmüştü kilo da alınca yatırmaya gerek kalmadı.doktor 2 saatte bir 15 er dakika iki memeyi de ver arkasından da yiyebildiği kadar mama ver dedi.Cuma tekrar bakacak.besleyebildiğin kadar besle canım sarılığı öyle aşarsınız
Kıyamam size bize de dr 18 olursa yatış veririm dedi. Şimdi ben sitüm varken mama vermiyorum ısrarla hata mı yapıyorum artık kendimle de kabgaya başladım sütüm var sağıyorım dolaba bile koyuyurum illa mama da şart mı acaba ne hapcam şaşırdım benimki iki meme zor emiyor ni de üstüne hayatta emmez. Kaşık biberona koyuyorum dazla geliyor
Çok normal şu an canım ben de başlarda çok zorlandım şimdi maşallah güzel emiyor biraz vakit aliyo düzenin oturması malesef sakın yetemiyorum diye düşünme

13 çok yüksek bir değer değil canım bizim 12 çıkmıştı önemsemedi doktor emzir dedi geçti. Sen güzelce sık sık emzir bebişi hemen düşer zaten
Canım 12 den düşmesi için neler yaptın ben de sık emziriyorum inan ki 2. Memeyi zor emiyor sen naptın mama verdib mi

Selam kızlar Misako ben
Telefonum bozuldu bütün şifrelerim bilgilerim gitti hesabıma giriş yapamadım 🥲
Ayın 6 sında oğlumla kavuştuk planladığımız tarihten 1 hafta erken geldi doğumum başlamıştı acil sezaryen oldum 3200 kg doğdu yavrum tatlı telaşlar tabii anca kendime geliyorum sanki yıllar geçmiş gibi
Doğum yapan tüm anneler hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün bekleyen annemiz kaldıysa sağ sağlam kavuşsunlar inş
Hayırlı olsun canım bebeğine kavuşmuşsun. ❤️❤️
Zorunlu sezeryan olurken sorun çıktı mi? Spinal mi genel mi anestezi oldun? Yemek yemekle ilgili vs bir şey dediler mi? Bir de normal doğum başladıktan ne kadar sonra aldılar? Suyun falan gelmiş miydi? Benim de 26 sına verdiler sezeryan tarihini önceden başlarsa doğum diye merak ediyorum.

Benim de çyle canım sarılığımız 13 çıktı. Doktor sık sık emzir günde 500 cc slsın yani 12 besleme her beainde 40 44 cc olsjn dedi. 2 saatte bir ayaktayım uyku yok ama kızım emmiyor bi memeyi zorla emip uyuya kalıyor 2. Yi veremiyorum gerçekten artık napscağımı şaşırmış durumdayım yükselirse daha da diye ödüm kopuyor stresten

Benim de myle canım sağma nakinesiyle sağıyorum da ona rağmen böyle daha cok sağıp masaj yapmak lazım sanırım

Kuzu saat başı emebildi mi ya meaela öyle yaptığında tek meme mi iki meme mi emiyor

Kıyamam size bize de dr 18 olursa yatış veririm dedi. Şimdi ben sitüm varken mama vermiyorum ısrarla hata mı yapıyorum artık kendimle de kabgaya başladım sütüm var sağıyorım dolaba bile koyuyurum illa mama da şart mı acaba ne hapcam şaşırdım benimki iki meme zor emiyor ni de üstüne hayatta emmez. Kaşık biberona koyuyorum dazla geliyor

Canım 12 den düşmesi için neler yaptın ben de sık emziriyorum inan ki 2. Memeyi zor emiyor sen naptın mama verdib mi
Bizde bende sağıp baktım iki memeden 2 saatte 50-60 cc geliyor.Bebek bunu içince 1 saat sonra acıkıyor.mamayı 50-60 cc verince 2 saat duruyor.mama daha yok tutuyor süt çok çabuk sindiriliyor.2 memeyi verip üstüne 30 mama veriyorum onu da içiyor benimki.süt zamanla artacak ozaman gerek kalmayacak oğlumda öyle olmuştu.2 aylıktan sonra mamayı kestik sütle kilo alımı devam etti.şimdi sarılık durumu da olunca süt mama ne bulsam basıyorum yeterli hastanede yatmasın

Selam bu hissi biliyorum bu dilekle doğurdum. Başında bekliyorum.
Senin için bol bol dua edeceğim. Eğer yb konusunda sormak istediğin bir şey olursa her zaman yazabilirsin. Ömrümün bir yılı orada geçti.
Entübe iken imv beslenme yani damardan beslenme olur. Panik yapma damardan vücuda tüm enzimler verildiği için açlık olmaz. Aç kaldı bir şey olacak diye düşünme. Entübasyon en güvenli solunum şekli. Yani risksiz. En önemli kısmı neden entübe edildiği. Umarım her şey senin için ve bebeğin için yolunda gider.
Sormak istediğin birşey varsa özelden yazabilirsin
Cok teşekkür ederim 💜
Entübe edildigi yazıyordu sistemde ama dün entübe edilmedigini söylediler .kuvöz içi oksijen alıyor dün gördüm hala daha kendi solunumunu desteksiz pek yapamıyor . İnsallah düzelecek🤲🏻enfeksiyon degerleri hala tam düşmüş degil .

Cok teşekkür ederim 💜
Entübe edildigi yazıyordu sistemde ama dün entübe edilmedigini söylediler .kuvöz içi oksijen alıyor dün gördüm hala daha kendi solunumunu desteksiz pek yapamıyor . İnsallah düzelecek🤲🏻enfeksiyon degerleri hala tam düşmüş degil .
Sizin için dua ediyorum canım inşaallah bir an önce evine gelir kuzun.

Kızlar bebeğim 8 günlük hala uyandırmakta zorluk çekiyorum.2 saatte bir emzirmek için o kadar çok uğraşıyorum ki topuğuna burnuna dokunmak fayda etmiyor. Tek çare altını açmak onda da uyansa bile memede 10 dk bile olmadan geri uyuyor. 8 günlük oldu. Bi anormallik mi var artık gücüm tükeniyor
Benim kiz da ayniydi uyandirana kadar can veriyorduk sanki. Altini acinca uyaniyor . Dik tutmak da uyandiriyor.

Kizlar sizlerin kanamalari ne durumda benimki kesildi acaba erken mi kesildi ya
Benim neredeyse yoktu kanamam diyebilirim. İlk 1 hafta azalarak lekelenmeden hallice oldu. Sonra durdu 10 gün sonra biraz daha oldu. Sadece 2 gün koyu kanama gibi oldu geçti. Kontrollerde gayet temiz ve normaldi. Sanırım endişelenmen için bir sebep yok.

Back