- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #32.741
Yalnız değilsin canım. Bizde eve geleli 2 hafta oldu. Bazen çok güzel emiyor (doğru tutamasa da) bazen hiç emmiyor inan oturup ağlıyorum istemsizce. İlk zamanlar sağıp biberonla veriyordum bu sefer memeyi istemedi . 4 gün biberonu kestim. Ama dün gece tekrar biberonla vermek zorunda kaldım. Az önce de. Emzirmek sanırım en zor kısmıHic sorma bende ilk gunler sadece sagip veriyordum ememedigi icin. Sonra tam emmeye basladi rahatlarim dedim dun aksam boyle oldu
Cok zormus yanii boyle olacagini dusunmemistim sutum gelir emer diye dusunmustum ama olmadi
Ben avent kullanıyorum çok şükür meme reddi yapmadıKızlar acil meme reddi yapmayan biberon tavsiyenize ihtiyacım var Philips avent diyorlardı o mu başka mı
Sürekli biberonla mı veriyorsun. Bende de avent var. Öncelikle emzirmek içim savaşıyorum. Etmediği ve 3 saati bulduğunda arada sağıp biberon veriyorum. Biberondan sonra memeyi çok istemiyorBen avent kullanıyorum çok şükür meme reddi yapmadı
Evet canım. Sağ memem daha tutulabilir ama solu hiç tutamıyor. Bebedorun silikon meme ucunu kullanıyorum büyük rahatlık bence.Bir_Kucuk_Mars canım sende mi emzirirken göğüs ucu kullanıyorsun?
Avent kullanıyorum ve hiç sorun yaşanadık.Kızlar acil meme reddi yapmayan biberon tavsiyenize ihtiyacım var Philips avent diyorlardı o mu başka mı
Aynı durum bende de. Sağı tutuyor ama solu hiç tutamıyor benim de tersime geliyor o meme hiç ısrarcı olamıyorum. Bir yandan da herkes silikon uç iyi değil şöyle böyle diyor kafam karışıyor. Aslında bebeğim emiyor uçla ve çoğunlukla sadece süt veriyorum mama sadece geceleri ağlayıp uykuya geçemediğinde vermeye çalışıyorum.Evet canım. Sağ memem daha tutulabilir ama solu hiç tutamıyor. Bebedorun silikon meme ucunu kullanıyorum büyük rahatlık bence.
Avent kullanıyorum ve hiç sorun yaşanadık.
Biberona alışan bebek meme reddi yaşıyor , silikon göğüs ucu kullanıyorum o şekilde rahat emiyorKızlar acil meme reddi yapmayan biberon tavsiyenize ihtiyacım var Philips avent diyorlardı o mu başka mı
Aynı şekilde hissediyorum bende canım. 3 4 gün biberon vermedim sadece emzirmeye çalıştım. Ama gün geçtikçe yetmiyor emmek sürekli aranıyor ve 15 dk yı geçmiyor emmesi. Benim kızım prematüre belki yetiyor 15dk bilmiyorum ama sanki doymuyor gibi geliyor. Silikon göğüs ucuyla veriyorum. Sonrada kendime kızıyorum ben kızdırma bebek de geriliyor. Kısır döngüAynı durum bende de. Sağı tutuyor ama solu hiç tutamıyor benim de tersime geliyor o meme hiç ısrarcı olamıyorum. Bir yandan da herkes silikon uç iyi değil şöyle böyle diyor kafam karışıyor. Aslında bebeğim emiyor uçla ve çoğunlukla sadece süt veriyorum mama sadece geceleri ağlayıp uykuya geçemediğinde vermeye çalışıyorum.
Eşim falan silikon ucu takma kafaya kendiliğinden bırakır alışır diyor ama ben kendimde hata buluyorum hastanede tutuyordu memeyi ama doymuyordu biberon verince ona alıştı memeyi bıraktı sonra silikon uçla başladı geri. Kafaya takmam gereksiz mi bilmiyorum sürekli bunu düşünüyorum ağlıyorum memeyi tutan bebeği buna alıştırdım diye.
Öyle yaptım ama çok bir işe yaramadı olmadı tekrar denerimGümüş kapağı krem falan kullanmadan sürekli kapatın benim o şekilde gecti
Ya hiç sorma zaten erkeğe isim bulmak zor bi de herkesin ağzından bir laf iyice sinirlerim bozulduMerhaba,isim konusunda biz de çok uzun süre kararsız kaldık en sonunda en beğendiğimiz iki ismi koyduk,çevreye de hiç nasıl bu isimler diye sormadık çünkü herkesin kendince bir fikri var ve herkes beğenmek zorunda değil.Selim ismi bence de çok naif ve zamansız,anlamı da güzel.Çevreye takılmayın,beğenmeyenlere de siz Selim koymayın dersiniz olur biter
Erkekler işi yokuşa sürmeye bayılıyor zaten o kadar taşıdık keşke isim işini sadece bize bıraksalar bi de illa aile büyüğünün ismini koymayı severler ama izin vermedim. Yaa değil mi en azından çok eski ya da çok ağır dini bi isim değil ya da rüzgar çınar vs gibi de değil herkesin seçtiğiBiz de aynı durumdayız.sancılarım var bebek her an gelebilir ama isim yok ortada.biz de eşimle anlaşamıyoruz benim beğendiğim hiçbir ismi istemiyor.sanki kendi taşıdı 9 ay kendi doğuracak.üstelik hamileliğim çok kötü eziyetli geçti, bebek de kız.insan derki ne istiyorsan onu koy ama yok.oğlumda da istediğim ismi istememişti son 2-3 haftaya kadar isim koyamamıştık en son benim istediğim ismin yanına kendi adını koydu.her işi yokuşa sürmeye bayılır.kapı süsü falan da sipariş edemedim onun yüzünden.bu arada selim bence hiç demode değil gayet güzel bi isim.çevremde de oğluna selim koyanlar var
Bence de yasaklansınBen de aynı durumdayım derdim sanırım, en son vazgeçtim eşim koydu ismi ikinciye ben karar vericemerkekler yasaklansın oğluşlarımız hariç
Oğlum olduğunu duyunca ilk söylediğim isim mirza ydı. Bi öğrencim vardı o kadar tatlı ve akıllı ki adı mirza ydı. Hem Farsça hem anlamı da güzel. Benim eşim de istemedi. Tuna, gökalp, göktuğ, tuğkan, aybars da güzel isimlerKızlar yardıma ihtiyacım var doğuma 10 gün kaldı ama oğluma isim bulamıyoruz ben mirza istiyordum eşim istemiyor başka güzel isim önerileri olan varsa lütfen yazabilir mi
mamasını biberonla veriyorum. Bazen emmediğimde sütümü sağıp onu da biberonla veriyorum sorun yaşamadım henüz çok şükürSürekli biberonla mı veriyorsun. Bende de avent var. Öncelikle emzirmek içim savaşıyorum. Etmediği ve 3 saati bulduğunda arada sağıp biberon veriyorum. Biberondan sonra memeyi çok istemiyor
Eşimde Tuğkan da çok ısrar etti bende Çağan da en son Çağhan da karar kıldık ikisinden de biraz var gibi bişi olduYa hiç sorma zaten erkeğe isim bulmak zor bi de herkesin ağzından bir laf iyice sinirlerim bozuldu
Erkekler işi yokuşa sürmeye bayılıyor zaten o kadar taşıdık keşke isim işini sadece bize bıraksalar bi de illa aile büyüğünün ismini koymayı severler ama izin vermedim. Yaa değil mi en azından çok eski ya da çok ağır dini bi isim değil ya da rüzgar çınar vs gibi de değil herkesin seçtiği
Bence de yasaklansın
Oğlum olduğunu duyunca ilk söylediğim isim mirza ydı. Bi öğrencim vardı o kadar tatlı ve akıllı ki adı mirza ydı. Hem Farsça hem anlamı da güzel. Benim eşim de istemedi. Tuna, gökalp, göktuğ, tuğkan, aybars da güzel isimler
Çok iyiEşimde Tuğkan da çok ısrar etti bende Çağan da en son Çağhan da karar kıldık ikisinden de biraz var gibi bişi oldu
Canım tabiki de geçecekKızlar ben sanki bebeğime tek başıma bakamayacakmışım gibi hissedip panik oluyorum. Aslında 2 yeğen büyüttüm aynı evde. Ve herşeyleri ile ilgilendim şimdi 12 Ve 8 yanındalar. Zannediyordum ki bebeğim olunca çok rahat bakarım. Ama şimdi hep bir tedirginlik var. Tek başıma yıkayamıyorum. Büyüdükçe ona bakabilecek miyim diye sürekli garip düşünceler var. Aslında çok cesaretli biriyim. Etrafımda herkes senden çok iyi anne olur derlerdi. Çocuklara bakmam onlarla ilgilenmemi gördükçe ama şimdi bir çukura düştüm. Sanıyorum ki yapamıcam. Geçecek mi bu düşünceler.
Canım silikon göğüs ucu kullanıyormusunYalnız değilsin canım. Bizde eve geleli 2 hafta oldu. Bazen çok güzel emiyor (doğru tutamasa da) bazen hiç emmiyor inan oturup ağlıyorum istemsizce. İlk zamanlar sağıp biberonla veriyordum bu sefer memeyi istemedi . 4 gün biberonu kestim. Ama dün gece tekrar biberonla vermek zorunda kaldım. Az önce de. Emzirmek sanırım en zor kısmı
Yaa çok heyecanlıKızlar benim yarın yine nst var.doktor büyük ihtimalle pazartesi alırız dedi.heyecan bastı bana da
Ayni bizimki gibi yapmis seninkideYalnız değilsin canım. Bizde eve geleli 2 hafta oldu. Bazen çok güzel emiyor (doğru tutamasa da) bazen hiç emmiyor inan oturup ağlıyorum istemsizce. İlk zamanlar sağıp biberonla veriyordum bu sefer memeyi istemedi . 4 gün biberonu kestim. Ama dün gece tekrar biberonla vermek zorunda kaldım. Az önce de. Emzirmek sanırım en zor kısmı
Benim de büyük ihtimal dedi.Pazartesi sabah belli olacakmış.benim 37+0 oluyor ama 34 den beri sancılarım var birde bu 2. Sezeryan olacağı için çok beklemek istemiyor.tarih de hoşuma gitti 12.12.2022 hayırlısı artık bakalımCanım tabiki de geçecek
Ve günden güne bebeğin sana , sen bebeğine alışacaksın
Doğum yapan herkes bu düşünceleri hissediyor ama herkes bu duyguların geçtiğini söylüyor
Canım silikon göğüs ucu kullanıyormusun
Bende burda kullanan arkadaşlardan duydum
Benim göğüs ucum çok az
Ememezse diye şimdiden aldım
Rahat oluyormuş
Yaa çok heyecanlı
Benim de pazartesi idi sezeryanım
37-3 oluyordum ama hoca cumaya erteledi 38 olsun dedi
Bende ertelenince heyecanımı da erteledim
Bencede canımBenim de büyük ihtimal dedi.Pazartesi sabah belli olacakmış.benim 37+0 oluyor ama 34 den beri sancılarım var birde bu 2. Sezeryan olacağı için çok beklemek istemiyor.tarih de hoşuma gitti 12.12.2022 hayırlısı artık bakalım
Deneme yanılma ile oluyor bazı şeyler. Örneğin sütün olmasaydı diyelim biberonla besleyecektin değil mi o zaman biberonla beslensin yeterki aç kalmasın diyecektiniz. Silikon uç olsun yeterki anne sütü alsın diyip devam edeceğiz mecburen. Bazı şeyleri çok kafaya takmamak lazım su akar yolunu bulur bence. Mühim olan onlara yetebilmek diye düşünüyorum.Aynı durum bende de. Sağı tutuyor ama solu hiç tutamıyor benim de tersime geliyor o meme hiç ısrarcı olamıyorum. Bir yandan da herkes silikon uç iyi değil şöyle böyle diyor kafam karışıyor. Aslında bebeğim emiyor uçla ve çoğunlukla sadece süt veriyorum mama sadece geceleri ağlayıp uykuya geçemediğinde vermeye çalışıyorum.
Eşim falan silikon ucu takma kafaya kendiliğinden bırakır alışır diyor ama ben kendimde hata buluyorum hastanede tutuyordu memeyi ama doymuyordu biberon verince ona alıştı memeyi bıraktı sonra silikon uçla başladı geri. Kafaya takmam gereksiz mi bilmiyorum sürekli bunu düşünüyorum ağlıyorum memeyi tutan bebeği buna alıştırdım diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?