• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ay deneyeyim canım resmen kanıyor açık yara gibi oldu çıldırcam şişti göğüslerim mastite dönecek az kaldı hemen deniyorum bugün.
dene mutlaka ben bitek ondan fayda gördüm inşallah sen de görürsün. O göğüs doluluğundan bir gece 39 derece ateşle hastanelik oldum çok kötü bilirim

Kızlar ben sanki bebeğime tek başıma bakamayacakmışım gibi hissedip panik oluyorum. Aslında 2 yeğen büyüttüm aynı evde. Ve herşeyleri ile ilgilendim şimdi 12 Ve 8 yanındalar. Zannediyordum ki bebeğim olunca çok rahat bakarım. Ama şimdi hep bir tedirginlik var. Tek başıma yıkayamıyorum. Büyüdükçe ona bakabilecek miyim diye sürekli garip düşünceler var. Aslında çok cesaretli biriyim. Etrafımda herkes senden çok iyi anne olur derlerdi. Çocuklara bakmam onlarla ilgilenmemi gördükçe ama şimdi bir çukura düştüm. Sanıyorum ki yapamıcam. Geçecek mi bu düşünceler.
Benim ablam ve kuzenim geldi yardıma sırayla. Onlarda çalıştığı için il dışına evlerine döndüler. Anne babam yok, kayınpederim yatalak hasta kayınvalidem içecek ve arada tatlı dışında bir şey yapamıyor. Kuzenim gitmeden göbek bağı düştü ve yıkadık. Ama bundan sonra eşim ve ben yıkamak zorundayız mecburen. 3 gündür bebeğimle başbaşayız bir şekilde idare ediyorum. Geleceğe dair korkmuyorum ve biliyorum ki bebeğim için en ideal anne benim ve güçlü olur anneler, sevgimle geleceğim her şeyin üstesinden inşallah. Bu hepimiz için geçerli canım, bu tarz şeyleri hiç düşünme bile😚

Kızlar sezaryenden çıktığımız gibi ne kadar süre içerisinde bebeği beslememiz gerekiyor? Ve çıktığı gibi sütü gelen oldu mu çok merak ediyorum herkesin bikaç gün sonra geliyor sanırım
1 saat içerisinde ten tene temas olması gerekiyordu sanırım. Ben tam anestezi ile doğum yaptım. Ayıltma odasında kendime gelir gelmez bebeğimi getirip emzirttiler. Sütüm ilk şeffaf geldi ama sordum besleyiciliği var dediler. Yağlı bir sıvı zaten su gibi değil yoğun kıvamı. sadece emzir dediler yaklaşık 2 gün sonra beyaz sütüm gelmeye başladı. Bebeğimde sarılık sınır değerin altında çıltı ama hafif sararmaya başlamıştı o yüzden mama takviyesi yaptım.

Benim ablam ve kuzenim geldi yardıma sırayla. Onlarda çalıştığı için il dışına evlerine döndüler. Anne babam yok, kayınpederim yatalak hasta kayınvalidem içecek ve arada tatlı dışında bir şey yapamıyor. Kuzenim gitmeden göbek bağı düştü ve yıkadık. Ama bundan sonra eşim ve ben yıkamak zorundayız mecburen. 3 gündür bebeğimle başbaşayız bir şekilde idare ediyorum. Geleceğe dair korkmuyorum ve biliyorum ki bebeğim için en ideal anne benim ve güçlü olur anneler, sevgimle geleceğim her şeyin üstesinden inşallah. Bu hepimiz için geçerli canım, bu tarz şeyleri hiç düşünme bile😚
Desteğin için teşekkürler ederim canım. Lohusalık yüzünden böyle düşündüğümü kendime hatırlatıyorum sürekli. Dediğin gibi sevgimiz onlar için en önemli

Kızlar ben sanki bebeğime tek başıma bakamayacakmışım gibi hissedip panik oluyorum. Aslında 2 yeğen büyüttüm aynı evde. Ve herşeyleri ile ilgilendim şimdi 12 Ve 8 yanındalar. Zannediyordum ki bebeğim olunca çok rahat bakarım. Ama şimdi hep bir tedirginlik var. Tek başıma yıkayamıyorum. Büyüdükçe ona bakabilecek miyim diye sürekli garip düşünceler var. Aslında çok cesaretli biriyim. Etrafımda herkes senden çok iyi anne olur derlerdi. Çocuklara bakmam onlarla ilgilenmemi gördükçe ama şimdi bir çukura düştüm. Sanıyorum ki yapamıcam. Geçecek mi bu düşünceler.
Kuzum öyle düşünme bebeğin için sadece senin varlığın yeter. Şimdi hormonların etkisindesin. Zaman ver kendine bak ne güzel anne oluyorsun. Bir de ilk çocukta ben herşey için kasıyordum. uyku saati yemek saati fln herşey kitabına uygun yapmaya çalışıyordum. 2. Çocuktan sonra anladım kendimi boşuna yıpratmışım. 3. Şimdi kendi kendine büyüyecek😂o derece rahatladım.

2 çocuk 4-5 yeğen ve 1 torun büyüten annem bana şimdi biz bu bebeğe nasıl bakıcaz diyor başta bir öyle his geliyor sanırım
suya girince alışırız sanırım

Kızlar 37 haftalık hamileyim geceleri uykudan uyandırması da dahil gün içinde de çok hafif bir sancıyla sürekli karnım sertleşiyor, yalancı kasılmalar dedikleri bu mu oluyor gerçek doğum kasılmaları da yine aynı bu şekilde ama şiddetli bir sancıyla mi olacak

Kızlar yardıma ihtiyacım var doğuma 10 gün kaldı ama oğluma isim bulamıyoruz ben mirza istiyordum eşim istemiyor başka güzel isim önerileri olan varsa lütfen yazabilir mi 😘😘😘
Yavuz, Aybars, Aslan, Aren, Kaan, Kivanc, Batuhan…
icinde kalin unlu harf olan isimler daha iyidir erkek bebeklere

Kızlar yardıma ihtiyacım var doğuma 10 gün kaldı ama oğluma isim bulamıyoruz ben mirza istiyordum eşim istemiyor başka güzel isim önerileri olan varsa lütfen yazabilir mi 😘😘😘
Buğra
Kızlar 37 haftalık hamileyim geceleri uykudan uyandırması da dahil gün içinde de çok hafif bir sancıyla sürekli karnım sertleşiyor, yalancı kasılmalar dedikleri bu mu oluyor gerçek doğum kasılmaları da yine aynı bu şekilde ama şiddetli bir sancıyla mi olacak
Canim ben ytbdan dktru dinledim 10 dk d 3 vey 2 defa gelen kasilma ve 30 40 saniye suren siddetide artan sancilar dgum sancisidr dedi.Bide ben suni sanci aldigimda sanci hafif giriyor sonra dag gbi dusunursek giderek artiyor artiyor zirveye cikinca yavas yavas geri dusuyor sonra hic kalmio.Aradan biraz gecince yine ayni sekilde yukselio.Ve artik bebegin cikma asamasina geldiginde bacaklarimin ust on kismi yanio gbi agriodu.bel ve sirttada agri oluo

Kaç günlük seninki şuan? Benimki uyandırmasam uyanmıyor asla, 2 saatte bir kaldırıyorum. Ama ufak benimki, Keyfine bırakamam mama işini 😅
25 gunluk daha benimkide hastaneden eve geldigimizde 12 gunluk felandi yine uyaniyordu acikinca.

Dun aksam 8den beri emziriyorum ugrasiyorum saatlerdir emerken sut var ama uyuya kaliyor doymuyor. Sagincada sut gelmiyor yada cok az geliyor deli oldum dunden beri. Ne cocuk uyudu dogru duzgun ne de ben. Babasi mama almaya gitti onu vericem artik aradada emzirmeye calisirim yada sutumu sagarim 😫😫😫

Kızlar acil meme reddi yapmayan biberon tavsiyenize ihtiyacım var Philips avent diyorlardı o mu başka mı
Ben onu da kullandım, medela var o da anne meme ucu aynısı dediler onu da kullandım yine de emmedi benim oğlan.benim göğüs ucum belirgin değil o yüzden ememedi.ama anne memesine yakın medela var bi araştır istersen

Dogum icin neler yapiorsunuz kizlar ben 2 gundur hurmaya basladim.İliski bi kac aydir olmuyordu erken dogacak die onada basladim.Simdi yuruyuse cikacagim.Bugun 37 haftalik oldum.Cok da beklemek istemiorum tabiki Rabbim en iyisini bilir.Gec olurda normal doguramazasam die korkuorum.Zaten burdaki ebe her gordugunde sen nasil normal dogurdun bebeklerin kac kiloydu deyip duruyor.Beni normal dogurtmaz en ufak bi zorlukta sezeryana gonderir die korkuorum.

25 gunluk daha benimkide hastaneden eve geldigimizde 12 gunluk felandi yine uyaniyordu acikinca.

Dun aksam 8den beri emziriyorum ugrasiyorum saatlerdir emerken sut var ama uyuya kaliyor doymuyor. Sagincada sut gelmiyor yada cok az geliyor deli oldum dunden beri. Ne cocuk uyudu dogru duzgun ne de ben. Babasi mama almaya gitti onu vericem artik aradada emzirmeye calisirim yada sutumu sagarim 😫😫😫
Bende de süt var ama çocuk emmiyor sağıp duruyorum. Ah ne zor şeyler.

Bende de süt var ama çocuk emmiyor sağıp duruyorum. Ah ne zor şeyler.
Hic sorma bende ilk gunler sadece sagip veriyordum ememedigi icin. Sonra tam emmeye basladi rahatlarim dedim dun aksam boyle oldu😭
Cok zormus yanii boyle olacagini dusunmemistim sutum gelir emer diye dusunmustum ama olmadi 🥺

Back