2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Doğumun bütün zorluklarına değer bu koku, bu masum gözler, bu mis koku. Ben sağlıkla kavuştum. Oğluma koca kafalı diye doktor amca sezaryen yaptı, bir de iri diye 38+2 de aldı. Ama benim minik oğlum küçücük geldi. Hepsine "sizsiniz koca kafalı" dedik.
Velhasıl, ben atlattım, diğer arkadaşlarımın hepsini Allah kurtarsın. Korkmayın hiç, kucağınıza alınca bebekler gibi oluyorsunuz. Hepinize kucak dolusu öpücükler tatlışlar

Allah anali babali büyütsün , Bahti tahti guzel olsun yavrunuzun.

Acaba kilosunda sapma var miydi? Dikis agrilari nasil?

iyi geceler kızlar ben de mis kokuluma kavuştum bugün öğlen saatlerinde tahmin ettiğimden daha kolay ve rahat geçti Sezeryan burada konuştuğumuz kum torbası , sonda vs hiçbir şey yokmuş o konuda rahat olabilirsiniz ilk kalkış bile gayet rahattı hiç endişelenmeyin 1 hafta önce 3190 gram 52 cm çıkmıştı ultrasonda bugün 3330 gram 53 cm olarak doğdu bebeğim ultrasona göre pek fark yoktu bizde ama şimdilik uykuya çok düşkün emmenin zor geldiği tembel bir oğlum var

Ayy hayirli olsun canm merak etmistim seni ,masalllah Allahim daha hic ayirmasin sizide,kimseyide,dogum yapan bütün arkadaslarida,
Saglikla kalin

Doğum yapan arkadaşlara ve bebişlere, tedavi altında olan bebeklere sağlık sıhhat diliyorum, doğum yapacak arkadaşlara da kolay doğumlar nasip olsun.

Dün doğum sürecimi anlatmıştım doğum kolaydı da emzirme zor oldu benim için buraya yazdıktan sonra biraz toparladım, sezaryen sonrası ilk duşumu aldım silikon göğüs uçlarını bir kez daha denedim ve oldu çok şükür yaralara rağmen çok canım acımadan bebeğim gelen birkaç damla sütü içebildi. Bugün de süt daha da artarak gelmeye başladı yazdığım postu görüp de kim dua ettiyse Allah razı olsun.

Bugün ilk çocuk doktoru randevumuz vardı tahmin ettiğim gibi sarılık çıktı ama tedavi altına alınacak kadar değilmiş cumartesiye kadar bol bol emzir her emzirme sonrası 30 cc mama ver dedi doktor bugün öyle yaptım sütüm de pompa ile sağabilecek kadar geldiği için çişli bez sayısı arttı ama bazen öyle derin uyuyor ki bir buçuk saat uğraştığımı biliyorum uyansın diye uyanmıyor pes etmeden devam ediyorum burnunu sıkmaya, kucağıma alıp pozisyon değiştirmeye vs.

Bir de Türkiye'deki SGK'lı arkadaşlara önemli bir şey soyleyeceğim, bebeğinizi özel hastanede dünyaya getirip yine çocuk doktoru muayenelerine özele gidiyorsanız 28 gün tüm tedavi, tetkik, muayene SGK tarafından karşılanıyor asla ücret ödemeyin. Bugün bebeğim uyku krizindeydi hastaneye gittiğimizde ben onu uyandırmakla uğraşıyordum eşim gidip kayıt açtırdı kan tahlilleri için 280 TL almışlar. Hastaneden çıkmadan 170'i aradım Sağlık Uygulama Tebliğinde yenidoğanların 28 gün tüm tedavisinin SGK tarafından karşılandığını teyit ettirip ödediğimiz ücreti geri aldım. Zaten doğumda ve sonrasında insanın gözü ödediği ücretleri görmüyor ama böyle bir hakkım varsa hastanelerin ücret talep etmelerini asla etik bulmuyorum sizlerin de aklında bulunsun ilk 28 gün.

Allah anali babali büyütsün , Bahti tahti guzel olsun yavrunuzun.

Acaba kilosunda sapma var miydi? Dikis agrilari nasil?
Çok teşekkür ederim Kilosu 37+0 da 3350 idi.Bir haftada ne kadar kilo aldı bilmiyorum ama doğduğu kilo 38+2 yani doğum kilosu 3150 oldu. Kafası 37. Haftada 41 görünüyordu. O da minnak oldu
Dikiş ağrıları değil de canım beni en çok gaz sancısı rahatsız etti Olabildiğince gaz çıkaran yöntemleri araştırın yani . Ameliyat sonrası en çok o uğraştırıyo insanı. Bir de emzirme sorunu. Tabi herkesin aynı olmaz. Benim zor oldu ama inşallah sizlerin çok kolay olsun umarım Meme ucum yarık meme ucu çünkü. İçine gömülüyor bebek ağzına aldığında. Dolayısıyla meme uçlarınız yoksa kesinlikle silikon meme ucu edinin

Herkese merhaba ;

Bu sabah tatlı kızım Alice ile kavuştuk. Çok keyifli bir doğum oldu her şey yolunda. Bir önceki ameliyatımdan kalma sıkıntılar varmış, doğumdan sonra ona devam ettiler o yüzden biraz uzun sürdü. Biraz daha ağrılı geçirebilirim iyileşme sürecini ama hiç önemli değil hepsi geçer yakında

Doğumu bekleyen herkese kolay keyifli doğumlar diliyorum. Eşsiz bir duygu.. hepimiz bunu hak ettik ve sıra ile tadıyoruz şimdi

Gözün aydın canım hoşgeldi minik kuş geçmiş olsun İnşallah hepsi geçecek dediğin gibi şimdi kucağında yuvanızda sağlıkla huzurla mutlulukla büyüsün inşallah

Saglıkla huzurla buyusun insallah gecmiş olsun

Ay çok güzel bi bilgi okudum. Allah sizden de razı olsun. Memeleriniz çağlasın sütten de bebeğiniz emsin doysun büyüsün inşllah

Arkadaşlar sağ kasığımda ağrı var bacağıma doğru iniyo gibi sancı olabilir mi tek taraflı başlar mi sancı belimde çok az var belden gelir demişlerdi ama belim de pek bişey yok bacaklarıma doğru iniyo sanki

Artık doğurmak ıstiyorum kızlar gerçekten çok zorlanıyorum. Bağırsaklarımda aşırı bi hazımsızlık, şişkinlik var. Doğum sancısı yerine gaz sancısı çekiyorum resmen çok mantıksız

kızımın adaşı gelmiş dünyaya sağlıkla sıhhatle güzel bir ömrü olsun

Günaydın hanımlar aşırı gecikmeli bir doğum haberi de benden. 16 kasımda sabah suyum geldi açılmam da ilerlemeyince sezaryene alındım. Tam 37 haftayken 2950 kilo 50 cm doğdu. Doğumun dördüncü gününden bu yana sarılık ile uğraşıyoruz artık anne sütü sarılığına döndü emzirmek dışında bir çaresi yok. Mama vermem çocuğuma ısrarına girmeyin derim sarılık denen lanetten çok daha iyidir birkaç biberon mama

çiçek kızlar herkese selam Doğumunu bekleyenlere Rabbim yardımcı olsun bebişini kucağına alanlara da göz aydınlığı diliyorum 1 hafta oldu bebeğimi kucağıma alalı ve 1 haftadır sürekli hastanedeyiz. Önce bebeğim gerizekalı doktoru yüzünden sarılık oldu onunla uğraştık neyse ki dün biraz düştüğünü öğrendik rahatladık. Sonra ben rahatsızlandım bir gece sıtma tuttu ateşim 39a çıktı acillik oldum derken yine hastanedeyim kan alıyorum şuan damardan. Bebiş göğüs uçlarımı yara yaptı kan akıyor resmen. Psikolojik olarak çok yorgun ve kötüyüm ama geçicek biliyorum. Bebeğim iyi olsun başka bişey istemiyorum bizde durumlar böyle anlıcağınız.

Ben sarılığı hisseder hissetmez dayadım mamayı bu sayede hastanede yatmadık çok yükselmeden düşüşe geçirdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…