• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Benim şöyle oldu sabaha planlı sezeryana gidecektim ama gece 3'te suyum geldi açılmam başladı sancım başladı yani doğal doğum zamanı başladı o yüzden sezeryandan çıktığımda şeffaf renkli olan süt vardı göğsümde hatta hemşirelerde normal doğum süreci başladığı için sütün hemen geldiğini söylediler. 1-2 gün sonra da sarı renkli süt gelmeye başladı.
Yani sezeryan olunca bizler 1-2 gün bekleyecekmiyiz sütü
Normal doğum ile sezeryan arasında süt gelme durumlarında fark olmadığı yazıyor hep okuduğjm kitaplarda

İşte insan bu durumda ne yapacağını da şaşırıyor
Süt gelmezse ne yapacağızki bol bol emzir lafı da havada kalıyor
Bende eğer süt az gelirse kaşık biberon kullanarak vermeyi düşünüyorum vallaha
Ben de kaşık biberon aldım canım. Gelemzse mamayı vericem direkt
Geçmiş olsun. Varis çorabı işe yaramıyor mu yoksa ? :KK43:
Varis çorabı almamız mı gerekiyor ne zaman giymemiz gerekiyor acaba? Benim daha şimdiden bacaklarım çok kötü de kimse böyle bi sey demedi merak ettim. Mesela şu an evi süpürmem lazım sma bacaklarımda öyle bi ödem var ki aşağı indirip iş yapamıyorum ya 🥺
Normal doğum ile sezeryan arasında süt gelme durumlarında fark olmadığı yazıyor hep okuduğjm kitaplarda
Canım ben de birkaç kitap okudum bununla ilgili. Normal doğum ve sezaryende sütün gelme süresi konusunda farklılıklar var anestezi almamız vs benim konuştuğum bi arkadaşım sezaryenle 37 de doğum yaptı 1 hafta gelmedi dedi. Bi arkadaşım sezaryenle 36 da aldı dedi 3. Gün çok güzel bi şekilde gelmeye başladı dedi.
Bir de 39 da sezaryenle doğum yapan arkadaşım var o da doğumdan hemen sonra geldi dedi
Ben de şunu merak ediyorum hemen sezaryenden cıktım odaya geldim o esnafa anında emzirmeye başlamak mı gerekiyor süresi nedir

Benim çok bilgim yok ilk günler benden gelen süt de bebeği doyuracak kadar değildi zaten. Kişiden kişiye bile değişen bir durum bu. Belki suyum gelmese bile aynı şekilde süt gelirdi doğumdan sonra.

Varis çorabı almamız mı gerekiyor ne zaman giymemiz gerekiyor acaba? Benim daha şimdiden bacaklarım çok kötü de kimse böyle bi sey demedi merak ettim. Mesela şu an evi süpürmem lazım sma bacaklarımda öyle bi ödem var ki aşağı indirip iş yapamıyorum ya 🥺

Canım ben de birkaç kitap okudum bununla ilgili. Normal doğum ve sezaryende sütün gelme süresi konusunda farklılıklar var anestezi almamız vs benim konuştuğum bi arkadaşım sezaryenle 37 de doğum yaptı 1 hafta gelmedi dedi. Bi arkadaşım sezaryenle 36 da aldı dedi 3. Gün çok güzel bi şekilde gelmeye başladı dedi.
Bir de 39 da sezaryenle doğum yapan arkadaşım var o da doğumdan hemen sonra geldi dedi
Ben de şunu merak ediyorum hemen sezaryenden cıktım odaya geldim o esnafa anında emzirmeye başlamak mı gerekiyor süresi nedir
Bugün anestezi uzmanıyla görüşmem vardı canım
Anlattı işte süreci
Sonra dediki hemen uyanınca emzirebilirsin sorun yok tabi inşallah süt gelirse
Ama okuduğum kitaplar izlediğim yayınlarda anne ile bebeğin ilk 1 saat içinde ten tene temas yapması ve emzirmesi çok önemliymiş
Benim genel anestezi olacağı için yetişirmi bilmiyorum ama sizlerin spinal epudural olursa yetişir canım emzirirsiniz güzelce

Benim çok bilgim yok ilk günler benden gelen süt de bebeği doyuracak kadar değildi zaten. Kişiden kişiye bile değişen bir durum bu. Belki suyum gelmese bile aynı şekilde süt gelirdi doğumdan sonra.
Belkide canım
Haklısın
Kişiden kişiye değişen bi durum
İnşallah hepimizin sütü yeterli gelir bebeklerimiz doyar güzelce🤲🏻

Sezeryan planlandıysa alın, bazı hastaneler hemen operasyondan sonra giydiriyormuş , bizim hastane eğer kan pıhtılaşması ya da bacaklarda ödem varsa siz gelirken getirin dedi , biz sorduk ve şimdiden aldık o yüzden

Sezeryan planlandıysa alın, bazı hastaneler hemen operasyondan sonra giydiriyormuş , bizim hastane eğer kan pıhtılaşması ya da bacaklarda ödem varsa siz gelirken getirin dedi , biz sorduk ve şimdiden aldık o yüzden
Ay inanmıyoeum ya ne ilgisiz doktorum hastanem hiçbir şey söylemediler ya

İşte insan bu durumda ne yapacağını da şaşırıyor
Süt gelmezse ne yapacağızki bol bol emzir lafı da havada kalıyor
Bende eğer süt az gelirse kaşık biberon kullanarak vermeyi düşünüyorum vallaha
Bir de süt gelse bile bebeğin emme gücü az olabiliyor kızlar, benimki mesela süt var ama iki çekip yoruluyordu uyuyakaliyordu ilk hafta sonra tabi aç olduğu için sinirle ağlamaya başlıyor ben gazdan ağlıyor sanıyordum. Doktor kontrolünde kilosu olculunce anladık ki doymamış ,kilo alacağına vermiş çocuk, sonra mama + emzirme + sagdigim sütü verme şeklinde dönüşümlü gitmeye başladım çok şükür 5 günde 250 Gr almış, kar zarar dengesine bakarak şu an bebislerin doymasi çok önemli 🧿

Bir de süt gelse bile bebeğin emme gücü az olabiliyor kızlar, benimki mesela süt var ama iki çekip yoruluyordu uyuyakaliyordu ilk hafta sonra tabi aç olduğu için sinirle ağlamaya başlıyor ben gazdan ağlıyor sanıyordum. Doktor kontrolünde kilosu olculunce anladık ki doymamış ,kilo alacağına vermiş çocuk, sonra mama + emzirme + sagdigim sütü verme şeklinde dönüşümlü gitmeye başladım çok şükür 5 günde 250 Gr almış, kar zarar dengesine bakarak şu an bebislerin doymasi çok önemli 🧿
Aynen öyle.süt arttıkça mama kesilir.benim arkadaşım da süt vericem diye inatlaştı sütü gelmedi başta.mama vermedi inattan sonra sarılık oldu bebeği 1 hafta hastanede kaldı.şimdi diyorki ne salakmışım.benim de sütüm gelmedi başlarda bebek aç mı kalacak direk mamayı verdim süt artana kadar mama süt beraber gittik sonra sadece süte döndük

Kesinlikle bende aynı şeyi düşünüyorum canım
Eğer ememez ise , ya da yeterli emmediğini düşünürsem bende mama vereceğim
Sizler hangi marka kullanıyorsunuz kızlar
Hastane de öneride bulunuyormu?

Bugün anestezi uzmanıyla görüşmem vardı canım
Anlattı işte süreci
Sonra dediki hemen uyanınca emzirebilirsin sorun yok tabi inşallah süt gelirse
Ama okuduğum kitaplar izlediğim yayınlarda anne ile bebeğin ilk 1 saat içinde ten tene temas yapması ve emzirmesi çok önemliymiş
Benim genel anestezi olacağı için yetişirmi bilmiyorum ama sizlerin spinal epudural olursa yetişir canım emzirirsiniz güzelce
Benimde genel ya en cok.kafama takilan bu hemen ayilicazmi narkozdan nasil olcak ilk temas 🙄🙄😗

Ben ilk aptamil aldım 3 gün kullandım şeker oranının yüksek olduğunu öğrendim hippe geçtim anne sütüne en yakın oymuş diyorlar.

kızlar hepinize merhaba.bebişleri doğanların Rabbim sağlıklı hayırlı evlat etsin.doğacak olanlara da kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin.ben ocak annesi olacağım nasipse.bursa şehir hastanesinde doğum yapan yapacak olan var mı aranızda.ben yeni değiştirmek durumunda kaldım hastanemi.çok ta bilgim yok şehir hastanesinden yana.belki vardır aranızda diye sormak istedim.

Benimde genel ya en cok.kafama takilan bu hemen ayilicazmi narkozdan nasil olcak ilk temas 🙄🙄😗
Canım bugün anestezi uzmana bana dediki dikiş işlemlerin bitince 5-10 dk içinde uyanacaksın
Umarım ten tene temas yaptırırlar
Ben doktorumdan rica ettim tabiki yaparız dedi sende söyle muhakkak
Emzirmeyi de ayılınca yapacağız artık ne yapalım🥺
Ben ilk aptamil aldım 3 gün kullandım şeker oranının yüksek olduğunu öğrendim hippe geçtim anne sütüne en yakın oymuş diyorlar.
Teşekkür ederim canım
Evet bir yerde daha duymuştum hipp anne sütüne en yakın diye

Kızlar sezaryenden çıktığımız gibi ne kadar süre içerisinde bebeği beslememiz gerekiyor? Ve çıktığı gibi sütü gelen oldu mu çok merak ediyorum herkesin bikaç gün sonra geliyor sanırım
Çıktığım gibi geldi ve hemen besledim.
Kızlar bebeğimin sarılığı 24 olmuş doktor beyine zarar verme olasılığı var diyor çok kötü oldum
Geçmiş olsun canım takip altında bebiş, çok fazla bebekte satılık oluyor bir an önce iyileşir inşallah 💖
Hip dediler en iyisi olarak bize, mama vermedik hiç ama gerekirse diye sormuştuk

Back