• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ben sarılığı hisseder hissetmez dayadım mamayı bu sayede hastanede yatmadık çok yükselmeden düşüşe geçirdik🙏🏻
İlk tahlil değeri 12 idi bol bol emzir annesi deyip geçti doktor malum çok bilen aile büyükleri mama mı vereceksin emzir işte saat başı baskısı kurdu. Bebiş zaten 37 haftalık doğdu emme gücü ne ki doysun el birliği ile değerini 17ye çıkarıp bir gece fototerapi aldırdılar. Şimdi de anne sütünü sağıp biberonla veriyorum yarım saat emzirmenin üzerine çünkü doyacak kadar emme gücü yok daha miniğimin. Biberon mu verdin memeni almayacak bıdıbıdısı yapanlara evet veriyorum deyip geçiyorum.

İlk tahlil değeri 12 idi bol bol emzir annesi deyip geçti doktor malum çok bilen aile büyükleri mama mı vereceksin emzir işte saat başı baskısı kurdu. Bebiş zaten 37 haftalık doğdu emme gücü ne ki doysun el birliği ile değerini 17ye çıkarıp bir gece fototerapi aldırdılar. Şimdi de anne sütünü sağıp biberonla veriyorum yarım saat emzirmenin üzerine çünkü doyacak kadar emme gücü yok daha miniğimin. Biberon mu verdin memeni almayacak bıdıbıdısı yapanlara evet veriyorum deyip geçiyorum.
Aynı durum geldi başımıza. 12 çıktı ilk değeri niye oldu napıcaz diyorum bol bol emzir mama önermiyorum dedi. Süt yeterli olsa geceden sabaha sabahtan geceye kadar memede kalmak istemezdi yavrum. Ne çektik o beyinsiz doktor yüzünden bide özel hastane doktoru

Kızlar sezaryenden çıktığımız gibi ne kadar süre içerisinde bebeği beslememiz gerekiyor? Ve çıktığı gibi sütü gelen oldu mu çok merak ediyorum herkesin bikaç gün sonra geliyor sanırım
İlk ağız sütü hemen gelmişti ama süt gelmesi uzun sürebiliyor. 1 hafta oldu hala mama destekli ilerliyoruz

Kızlar sezaryenden çıktığımız gibi ne kadar süre içerisinde bebeği beslememiz gerekiyor? Ve çıktığı gibi sütü gelen oldu mu çok merak ediyorum herkesin bikaç gün sonra geliyor sanırım
Benim oğlumda aynı gün gelmişti bir kaç saat içinde, bu doğumumda ise sagarak bir iki damla ancak gelmişti doğumun gecesine , sütün tamamen inmesi iki günü buldu, iki doğum arasındaki en belirgin fark ikinci bebeğin kuvoze girmesi, bebek emmeden sadece makine ile biraz zor oldu benim süt gelmesi, mochi kullandım o biraz çekti ,biraz elektrikli makine ile sagdim kuvoze süt götürmek için ,her doğum her bebek farklı cidden 🤗

Büyük tuvalete yeterince çıkınca ve gaz atınca bu sorundan kurtuldum ben. Ama tabi 10 günden sonra rahatladim.
İkisini de yaptım aslında ama yeterince değil neredeyse hiç su içemiyorum. Ayaklarım fil ayağına döndü ödemden. 🤣 İnşqllah bbiran önce sağlıkla atlatırız bugünleri de

Kızlar bebeğimin sarılığı 24 olmuş doktor beyine zarar verme olasılığı var diyor çok kötü oldum
Canım allah yardımcınuz olsun bebeğine acil şifa diliyorum bol bol dua et ve olumlu düşün. Yenidoğanların hepsi sarılık oluyor doktorlar tüm risklere değinmek zorudna olduğu için öyle demiştir. İlla o şekilde olacak diye bi durum yok onu yoğunbakımda çok güzel besleyip iyi edecekler merak etme

Bi çok kişide de olmuş ama anlaşılan. Sanırım biz biraz daha fazla ödem topladık
Canım doğum çncesinde de bacaklarında ödem var mıydı? Benim bacaklar kilom normal olmaısna rağmen çok ödem topladı valla çok rahatsızım yürürken otururken zor demek sezaryenden sonra daha da artacak

Bebisi dogan herkesin gozu aydin. Biz bugun tam 40 haftayi bitirdik ama kucuk hanimin hic gelesi yok. Ingilteredeyim, birkac ay once tasindim, buradaki sistemi de hic bilmiyorum biraktim kendimi akisa. Normal dogum bekliyoruz. 40+5e kadar kendiliginden gelmezse elle zarlari siyirarak dogumu tetiklemeye calisabilirlermis. Istege bagli olarak. Hic bu sekilde normal dogum yapan duyan oldu mu? Yapip yaptirmama konusunda kararsizim.

Kızlar doktor çok ilgisizdi yorum yapmadan sadece kağıdı aldı koydu kenara, tabi bi sıkıntı olsa söylerdi herhalde de yinede size sormak istedim nstden anlayan var mı acaba
IMG20221209105027.jpg

Canım boşver söylenenlere aldırma
Çünkü sarılık iyi bir beslenme dışında geçmiyormuş okuduklarım kadarıyla
Kaşık biberon alabilirsin istersen
Hem meme reddi de yaşamamış olur

Aynı durum geldi başımıza. 12 çıktı ilk değeri niye oldu napıcaz diyorum bol bol emzir mama önermiyorum dedi. Süt yeterli olsa geceden sabaha sabahtan geceye kadar memede kalmak istemezdi yavrum. Ne çektik o beyinsiz doktor yüzünden bide özel hastane doktoru
İşte insan bu durumda ne yapacağını da şaşırıyor
Süt gelmezse ne yapacağızki bol bol emzir lafı da havada kalıyor
Bende eğer süt az gelirse kaşık biberon kullanarak vermeyi düşünüyorum vallaha

Benim şöyle oldu sabaha planlı sezeryana gidecektim ama gece 3'te suyum geldi açılmam başladı sancım başladı yani doğal doğum zamanı başladı o yüzden sezeryandan çıktığımda şeffaf renkli olan süt vardı göğsümde hatta hemşirelerde normal doğum süreci başladığı için sütün hemen geldiğini söylediler. 1-2 gün sonra da sarı renkli süt gelmeye başladı.

Back