- 28 Ocak 2021
- 1.480
- 3.675
- 83
- 37
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #32.021
bu ağlamalar bana da geliyor bu ara sürekli bi de sürekli eşime çatacakken geliyor adama kızamıyorum da gözlerimin dolmasından ağız tadıyla çemkiremez oldumİnşallah canım, olumsuz bir şeyler düşünmemeye çalışıyorum nasıl olsa gececek mantığıyla yaklaşıyorum ama şu gözlerimin dolması sinirlerimi bozuyor bazen inşallah lohusalik döneminde devam etmez, amin duaların için
40+3 olduk bugun, bugun kilosuna filan bakmadi amaSiz kaç haftaliksiniz acaba ve bebeginiz kac kg
doktorum 34. Haftamdan beri bebek iri normal doğum.cok zor diyip duruyor çok kiloluda değil aslında kolaydan sezeryanla almak istiyor sanırım
Canım benim büyük kızımda bir türlü dönmediKızlar cevaplarınız için teşekkürler.sizce bebeğim neden dönmemiş olabilir? Doktorum bu saatten sonra dönmez asla senin tek bir doğum şeklin var o da sezaryen dedi. Tamam hiç sorun değil benim için normal ya da sezaryen olması. Ama dönmemesi bebekte bi sorun mu var diye beni üzmeye başladı. Çünkü bebekler neden dönmez diye araştırdığımda bebekte anormallik olması falan diyordu çok üzüldüm açıkçası çünkü ben hep son hafta bile döner sanıyordum.
Sizler bebeğiniz dönsün diye bi şey yaptınız mı? Ya da hareketli bir hamilelik mi geçirdiniz?
Canım ben kiwi marka almıştım ucuz diye yorumları güzeldi ama henüz bebişim doğmadığı için tecrübem yok onu da bi incele istersen.Bende çok satanlarda onu gördüm hep canım , bi ara baktığımda fiyatı daha uygundu uçmuş gitmiş, indirim gelirmi diye bekliyim biraz olmazsa alırım hemen napayım
Gerçi indirim değil de bindirim gelir artık
Yaaaaa Allah bağışlasınCanım benim büyük kızımda bir türlü dönmedi
Şu an şahane bir lise kazandı orada okuyor, fiziksel zihinsel bir anomali yok çok şükür. Dönmek istemez dönmez yani çok takılmamak gerek.
Hiç üzülmeye değmez, birde herseyi çok irdelememek lazım. En küçük oğlum 2012 doğumlu.. o zamandan bu zamana aman Allahım neler neler değişmiş gereksiz alışveriş öğeleri var mağazalarda mesela şaka gibi.Canım ben kiwi marka almıştım ucuz diye yorumları güzeldi ama henüz bebişim doğmadığı için tecrübem yok onu da bi incele istersen.
Yaaaaa Allah bağışlasınçok mutlu oldum maaşallah inşallah benim kızım da sağlıkla gelir de böyle güzel günler yaşarız çok teşekkür ederim moral oldu bana
Canım sana sormadıgı için sinirlenmekte haklısın ama bebeğin sağlığı söz konusu olunca ben burda Kayınvalidene biraz hak verdim. İlk bebeğimde benim esım ve teyzem ben uyudukça bebeğe gızlı gızlı mama verıyorlardı dellenmıştım. Ama sımdı gidip kendım 1 kutu mama aldım her ihtimale karşı. Çünkü gerçekten ilk günler özellikle ilk hafta mama takvıyesş bebeği çabuk toparlayıp sarılık olmasının önüne geçiyor. Orda kayınvalıden yok dese bıle hemşire kımseyı dınlemez verırdı.Bunu yazdığım esnada refakatçi olarak yanımda kalan kayınvalidem bebeğimle beraber topuk kanı kan şekeri ölçümüne gitmişti. Orada kan şekeri düşük çıkmış hemşire hemen mama veriyorum demiş ve bizimki de okeylemiş. Ben bu akşamüstü aynı durumu yaşadım kan şekeri düştü hem de o esnada enfeksiyon test sonuçlarını bekliyordum bu stres altında bebeğe hemen mama vermeyelim bana yardımcı olun emzireyim dedim 40 dk emzirdim ve kan şekeri 70'e yükseldi. Bu sebeple o kadar sinirlendim ki aynı şeyi yapmayı ben bilmiyor muydum. Dün 24 saat uyumadım ilk gün ilk gece telaşlarıyla o zaman bile mama verelim diyenleri reddettim. Şimdiyse bana sormaya bile gerek kalmadan bU yapıldı. Belki abartıyorum ama inanılmaz modumu düşürdü bu durum. İyice strese girdim.
İlk doğumumda 2 cm acıklık ile 2 gün bekleyıp 2 gün sonra suni sancı almayı kabul etmiştim. Suni sancı da korkutucu bir şey değil. 1 saat falan aktıf olarak sancılandım sadece. Sen ıyıysen bır ıkı gün idare edebilirsin.Gunaydin kizlar, simdi kontrolden geldik tekrar. Sancim filan pek yokk yani rahatsiz olmadim. Nst iyi cikti, acilmam baslamis 1,5 cm kadar. Doktorum beklemek istemiyorum daha fazla dersen suni sanci verebilirim dedi yoksa sali gunu tekrar cagirdi kontrole. Ozaman 40+5 oluyoruz. Ama belli olmaz bu gece veya yarinde gelebilir dedi acilmam basladigi icin.
Heycanlandimmmdogumhaneyi gordum ilk defaa orda muayene etti, biraz korkmadim degil
39+3 deyim ve bebeğim geçen hafta döndü :)Güzel anneler hepinize merhabaTemmuzdan sonra ilk kes geliyorum buraya. Biraz anksiyetem olduğu için internetten araştırmayı sorgulamayı bırakmaya ve uzaklaşmaya karar vermiştim kendimi ve bebeği strese sokmamak adına. Beni hatırlayan anneler olacaktır
Bir sürü arkadaşım doğum yapmışhepsinin gözü aydın olsun minik evlatlarımıza sağlıklı güzel hayırlı ömürler diliyorum ve tabi ki annelerimize de kolaylık sabır diliyorum İnşallah her şey çok güzel olsun herkes için.
Ben size bir soru sormak istiyorum 36+6 dayım bebeğim hala dönmedi. Haftası böyle ileri olup dönmeyen var mı burada açıkçası biraz kafama taktım bu durumu.
İlk doğumumda hıc yapılmadı bana. Bu doğumda da yapılmayacak. Şart bi durum değil.Kızlar ben en son 38+4de kontrol oldum daha hicbişey yoktu ve çatı muanesi daha olmadım haftaya tekrar gel dedi persembe yada cuma gidicem sormadımda cati muanesi nezaaman yapilcak diye artık bu hafta kesin yapar herhalde ozaman 39+4olucak bebişim
Doktorlar ve doktorların sezeryan merakı. Neden yani anlamıyorum. Hayır bekle 40a kadar, hala dönmediysse 40ı doldurunca yaparsın sezeryanı yani. Bazen sırf kendı rahatlarını düşündükleri için bu kadar sezeryan yapmak istediklerini düşünüyorum. Günü belli saati belli. Sürprizi yok. Oh mis.Suyumun normal olduğunu söyledi doktor. Herhangi bi şey söylemedi bununla alakalı. Yine de okuduğum doktor sitelerinde falan ters gelişin hem bebek hem anne için zararları yazıyordı bi anda korku bastı açıkçası sağlıkla bi kucağıma alsam başka bi şey istemem ya doktorum 37 de yine kontrole çağırdı o gün sezaryen için gün verecek sanırım. 39 a kadar tutmaya çalışalım 38+4 38+5 te alalım falan dedi ama.
MokokoHaha amiin amiin insaAllahhDogumu tetiklemek icin ne yapabilirim acabaa daha fazlaa bilen varmii. Yuruyuse cikicam biraz sonraa yine, hurma yiyorum ahududu yapragi cayi iciyorum iki gundurr, gerci bunlar rahmini hazirlamak icin daha kolay bir dogum icin, ama baska ne yapsamkiii suni sanci istemiyorum cunku
Yaa büyük ihtimalle öyle olacağımO zaman bol ağlamalı bir gün seni bekliyor olucak canımilk hamileliğimdi yalan yok kendimi aa ben anne oluyorum ayy canım yavrum triplerine sokmadım anaç olamam sanıyordum taa ki spinal anesteziyle doğum yapıp bebeğimin sesini duyana kadar o kadar ağladım ki o ağlarken anneeemmm diyodum elimde olmadan. Çok muazzam bir duygu Rabbim isteyen herkese tattırsın
Aynı ben de öyleyim eşime çatamıyorum bir de o yine mi gözlerin doldu, diyor bu sefer hem ina hem kendime sinir oluyorum yine gözlerim doluyor böyle bir döngüye giriyoruzbu ağlamalar bana da geliyor bu ara sürekli bi de sürekli eşime çatacakken geliyor adama kızamıyorum da gözlerimin dolmasından ağız tadıyla çemkiremez oldum
Yaptim canim sagolsinCanım burda birisi anlatmıştı nasıl olacağını forum seçeneklerinden , başkalarının imzasını gör seçeneğini işaretleyecektik öyle bişeydi ben yaptım şimdi hepinizinkini görebiliyorum kendiminkiyle birlikte
devlette kesinlikle böyle bir merakları yok ya da meraklısı bana denk gelmedi hpv pozitifim normal doğumda kanalda bebeğe bulaşma ihtimali var ve bebeğin solunum yollarını etkileyebilir ama ısrarla normal doğum diyorlar sırf bunun için özelde sezaryen olucamDoktorlar ve doktorların sezeryan merakı. Neden yani anlamıyorum. Hayır bekle 40a kadar, hala dönmediysse 40ı doldurunca yaparsın sezeryanı yani. Bazen sırf kendı rahatlarını düşündükleri için bu kadar sezeryan yapmak istediklerini düşünüyorum. Günü belli saati belli. Sürprizi yok. Oh mis.
anneniz de kv de otursun önüne yemek konmasını beklesin kalkıpta niye hizmet ediyorKızlar çok heyecanlıyım yarın bebikimi kucağıma alacağım ama hala spinalden tirsmiyor değilim annem geldi yanıma ana kız hayaller kuruyoruz bebik anası gibi esmer mi olacakyoksa babası gibi sarışın mi yoksa dayıları gibi beyaz tenli mi olacak diyebugün mide yanmasından ölüyorum. Ayrıca ökkk.zzzz esimede baya sinirlendim annem geldi diye maailesine hizmet ettirecek kadını şuan o kadar sinirliyim ki ayıp oluyor anneme eşimi anasının evinde yemek yemekten alikoyamiyorum ya annem geldi hala anasinda yemek yemek istiyor
hıh işte bu ben ve eşim oluyoruz bi de aaa niye gözün doldu diye başlıyor sinir geliyor sonra kavga edeceksem de edemiyorum kendime sinir olmaktanYaa büyük ihtimalle öyle olacağım
Aynı ben de öyleyim eşime çatamıyorum bir de o yine mi gözlerin doldu, diyor bu sefer hem ina hem kendime sinir oluyorum yine gözlerim doluyor böyle bir döngüye giriyoruz
Merhaba hayırlı olsun bebisiniz. Sağlıkla büyüsün inşallah.Kızlar merhaba, ben de 28 Kasımda sabah kontrole diye gittim o gün öğleden sonra ise spinal sezaryen ile kızımı kucağıma aldım. 39+0 da 2655 gr, 49 cm doğdu minik kuşum. O günkü ultrasonda 3150 gr görünüyordu ama küveze girmedi çok şükürher şey bir anda hızlı gelişti ki hala şaşkınım ama en güzeli kızımı kucağıma alıp kokusunu içime çekmek oldu. Spinal sezeryani doğum anını görmek için istedim şimdilik iyiyim ancak dikişlerimi koruyup kollamaya çalışıyorum. Kızımla da sarılık olmaması adına emzirme savaşı veriyoruz ancak kendimi toparlayıp yazabildim Herkese güzel sorunsuz doğumlar diliyorum
Ya bi sorun varsa tabiki sezeryan candır. Her zaman derım ıyı kı var ve hem anneler hem bebekler daha sağlikli olabılıyor. Ama sımdı özel hastanelerdrkı çoğu Doktor'un basıt bır bahane bulup hemen sezeryana yonlendırdıgını görüyorum o bana tuhaf gelıyor.devlette kesinlikle böyle bir merakları yok ya da meraklısı bana denk gelmedi hpv pozitifim normal doğumda kanalda bebeğe bulaşma ihtimali var ve bebeğin solunum yollarını etkileyebilir ama ısrarla normal doğum diyorlar sırf bunun için özelde sezaryen olucam
En son 36+0 da 3 kg yi geçmiş dedi , özelde takipliyim bilerek devlete kontrole gidiyim bakalım ne diyecek dedim o da ben daha hiçbirsey sormadan adet tarihini mi karıştırıyorsun bebek çok iri, normal doğum senin için çok zor dedi40+3 olduk bugun, bugun kilosuna filan bakmadi ama
En son 40+0 ken kilosuna bakmistii 3650 gram 52 cm dediydi, ama normal doguramassin filan hic demedi benim doktorum. Bencede bazi doktorlar risk almayip sezeryana yonlendiriyorlar hemen
Sizin kac kiloymus suan?
Yaaaa senin de ne kadar geç dönmüş ne güzel açıkçası bana umut oldun canım. Çünkü doktorum bana açık açık daha 35 ten beri senin tek bi doğum şeklin var bebek dönmedi bu saatten sonra hayatta dönmez diyip duruyor. Açıkçası ben de sezaryen yanlısı olduğu için uydurduğunu düşünmüştüm. Sonra imternetten bakınca 36 37 ye kadar dönmediyse sonradan çok zor döner gibi yorumlar okuyunca doktor doğru söylüyor sanırım gibi bi düşünce oluştu. Bu arada aslında normal doğum korkum var yani sezaryen de olurum hiç sorun değşl de sadece sadece dönmeyince sağlıkla alakalı acaba het şey yolunda mı diye kafama takmıştım. Bu hafta gene kontrolüm var 37+3 te bakalım neler olacakCanım sana sormadıgı için sinirlenmekte haklısın ama bebeğin sağlığı söz konusu olunca ben burda Kayınvalidene biraz hak verdim. İlk bebeğimde benim esım ve teyzem ben uyudukça bebeğe gızlı gızlı mama verıyorlardı dellenmıştım. Ama sımdı gidip kendım 1 kutu mama aldım her ihtimale karşı. Çünkü gerçekten ilk günler özellikle ilk hafta mama takvıyesş bebeği çabuk toparlayıp sarılık olmasının önüne geçiyor. Orda kayınvalıden yok dese bıle hemşire kımseyı dınlemez verırdı.
İlk doğumumda 2 cm acıklık ile 2 gün bekleyıp 2 gün sonra suni sancı almayı kabul etmiştim. Suni sancı da korkutucu bir şey değil. 1 saat falan aktıf olarak sancılandım sadece. Sen ıyıysen bır ıkı gün idare edebilirsin.
39+3 deyim ve bebeğim geçen hafta döndü :)
İlk doğumumda hıc yapılmadı bana. Bu doğumda da yapılmayacak. Şart bi durum değil.
Doktorlar ve doktorların sezeryan merakı. Neden yani anlamıyorum. Hayır bekle 40a kadar, hala dönmediysse 40ı doldurunca yaparsın sezeryanı yani. Bazen sırf kendı rahatlarını düşündükleri için bu kadar sezeryan yapmak istediklerini düşünüyorum. Günü belli saati belli. Sürprizi yok. Oh mis.
Mokoko
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?