• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Benimki 28den beri baş aşağı canım ama belli bir haftadan sonra zor tabi dönmeleri büyüdükleri için fakat belli olmaz okuduklarımda 37de dönenler olmuş

Benim 32 de döndü canım ama kafa solda ayaklar sağda. Sezaryen olacağım için önemsemedim. tam dönme yok bende. kafası aşağıda değil yani bir nevi çapraz. Doktorum 36 dan sonra çok nadir hareket ederler demiştir.
Kızlar cevaplarınız için teşekkürler. ❤️ sizce bebeğim neden dönmemiş olabilir? Doktorum bu saatten sonra dönmez asla senin tek bir doğum şeklin var o da sezaryen dedi. Tamam hiç sorun değil benim için normal ya da sezaryen olması. Ama dönmemesi bebekte bi sorun mu var diye beni üzmeye başladı. Çünkü bebekler neden dönmez diye araştırdığımda bebekte anormallik olması falan diyordu çok üzüldüm açıkçası çünkü ben hep son hafta bile döner sanıyordum.
Sizler bebeğiniz dönsün diye bi şey yaptınız mı? Ya da hareketli bir hamilelik mi geçirdiniz?

Kızlar cevaplarınız için teşekkürler. ❤️ sizce bebeğim neden dönmemiş olabilir? Doktorum bu saatten sonra dönmez asla senin tek bir doğum şeklin var o da sezaryen dedi. Tamam hiç sorun değil benim için normal ya da sezaryen olması. Ama dönmemesi bebekte bi sorun mu var diye beni üzmeye başladı. Çünkü bebekler neden dönmez diye araştırdığımda bebekte anormallik olması falan diyordu çok üzüldüm açıkçası çünkü ben hep son hafta bile döner sanıyordum.
Sizler bebeğiniz dönsün diye bi şey yaptınız mı? Ya da hareketli bir hamilelik mi geçirdiniz?
Hayır canım fizyolojik suyun fazla değilse. Karın yapından bile dönmüyor olabilir.

Hayır canım fizyolojik suyun fazla değilse. Karın yapından bile dönmüyor olabilir.
Suyumun normal olduğunu söyledi doktor. Herhangi bi şey söylemedi bununla alakalı. Yine de okuduğum doktor sitelerinde falan ters gelişin hem bebek hem anne için zararları yazıyordı bi anda korku bastı açıkçası sağlıkla bi kucağıma alsam başka bi şey istemem ya doktorum 37 de yine kontrole çağırdı o gün sezaryen için gün verecek sanırım. 39 a kadar tutmaya çalışalım 38+4 38+5 te alalım falan dedi ama.

Doğum anında bile dönen oluyor. Bence hiç düşünme nasıl doğum nasipte varsa öyle olacak. Sağlıkla gelsin yavrun.
Doğum şekli hiç önemli değil benim için de inan ki sezaryen olurum hiç sorun değil sadece bebeğin sağlığını kötü etkileyecek bir şey olmasın diye endişelenmeye başladım

Suyumun normal olduğunu söyledi doktor. Herhangi bi şey söylemedi bununla alakalı. Yine de okuduğum doktor sitelerinde falan ters gelişin hem bebek hem anne için zararları yazıyordı bi anda korku bastı açıkçası sağlıkla bi kucağıma alsam başka bi şey istemem ya doktorum 37 de yine kontrole çağırdı o gün sezaryen için gün verecek sanırım. 39 a kadar tutmaya çalışalım 38+4 38+5 te alalım falan dedi ama.
Ters gelim bebek normal doğumda sıkıntı kordonu önce gelebilir diye. Onun dışında sezaryen olacaksan önemli değil 🙏

so

annemde rahimde perde olduğu için kardeşim de bende hiç dönmememişiz o yüzden sezaryen olmuş
siz hemen bebekte bir anomali mi var demişsiniz kendinize neden böyle bir stres yüklüyorsunuz güzel düşünün bebek dönmedi diye kötü düşünmeyin
sağlıkla kavuşun bebeğinize

Doğum şekli hiç önemli değil benim için de inan ki sezaryen olurum hiç sorun değil sadece bebeğin sağlığını kötü etkileyecek bir şey olmasın diye endişelenmeye başladım
Bebekte anormallik olduğu için dönmediğini sanmıyorum. Ben dönmemişim mesela ayaklarımla doğmuşum annem öyle diyor. Bi sıkıntı yok bende normalim yani🤗

Ters gelim bebek normal doğumda sıkıntı kordonu önce gelebilir diye. Onun dışında sezaryen olacaksan önemli değil 🙏
Ay inşallah canım benim içimi rahatlattın teşekkür ederim.❤️
so

annemde rahimde perde olduğu için kardeşim de bende hiç dönmememişiz o yüzden sezaryen olmuş
siz hemen bebekte bir anomali mi var demişsiniz kendinize neden böyle bir stres yüklüyorsunuz güzel düşünün bebek dönmedi diye kötü düşünmeyin
sağlıkla kavuşun bebeğinize
Stres yüküm biraz arttı bu aralar. Doktor sayfalarında okuyunca kafama taktım açıkçası haklısınız. İnsan düşünmeden edemiyor ama inşallah dediğiniz gbii her şey çok güzel olsun

Böyle düşünüp kendini hiç üzme strese sokma bunun bebeğin sağlıklı olmasıyla bir alakası yok en rahat oldukları pozisyonu seçiyorlar seninki demek ki bu pozisyonda rahat etmiş internete zaten hiç bakma şu ana kadar on defa kanser olmam lazımdı orada yazılanlara göre 😅

Kızlar bebek aşırı hareketli canımı çok acıtıyor. Niye bu kadar büyük hareketler yapıyor anlamıyorum. Bir sıkıntısı falan mı var acaba diye kuruyorum kafamda 😔 sizinkilerin hareketi nasıl doğuma yakın hareket artar mı azalır mı acaba
Benimki de açıp çıkacak gibi zorluyo büyüdü güçlendiler herhalde o yüzden. Doktor hep ne kadat hareketli o kadar sağlıklı diyo

Benimki de açıp çıkacak gibi zorluyo büyüdü güçlendiler herhalde o yüzden. Doktor hep ne kadat hareketli o kadar sağlıklı diyo
Kesinlikle açıp çıkacak gibi 🤦🏻‍♀️ ama artık doğmaya uğraş kızım diyorum. Öyle hareketli ki durduk yere istifra ettiriyor beni. Çok yorucu ve acıtıcı oluyor hareketleri. Sağlıklı olsunlar da az kaldı sabretmeye çalışıyorum

Ben dedim geliyor diye yarına hazırla kendini 😂sana psikolojik baskı yapıyorum. şaka bir yana rabbim bilir sağlıkla sıhatle gelsin. inşaallah kolay bir doğum olur.
Haha amiin amiin insaAllahh 🥹🤲🏻 Dogumu tetiklemek icin ne yapabilirim acabaa daha fazlaa bilen varmii. Yuruyuse cikicam biraz sonraa yine, hurma yiyorum😂 ahududu yapragi cayi iciyorum iki gundurr, gerci bunlar rahmini hazirlamak icin daha kolay bir dogum icin, ama baska ne yapsamkiii suni sanci istemiyorum cunku 🙈

Peki doğduktan sonra nasıl hareketleri 🐣
Ay aynı anne karnındaki gibiler benim kızın eli hep yüzündeydi şimdi de öyle
Merhaba kızlar 02.12.2022 de cuma günü 38.2 de spinal sezaryen doğum yaptım yeni kendime geliyorum sizler nasılsınız bakamadım bayadir
Sağlıkla büyüsün sana da geçmiş olsun canım 💖
Hangi şubeydi? Acaba çamlıca medicana ile görüşsem mi diye düşündüm mesajından sonra
Kadıköy canım
Sağ ol canım moral oldu inşallah benim bebeğim de sağlıkla doğar🤲🏻❤️
Ben popo geliş normal doğmuşum kilom da azmış hiçbir sağlık problemim yokmuş canım her bebek dönmüyor, eşimin abisi de ters doğmuş var yani baya böyle

Hic arastirma canim bence boyle seylerii gayet normal donmemesiii, kimisi son gun bile donuyor yani, bazen bi hareketle doktorlar cevirebiliyor bebekleri ama kimi doktor o riski almiyo dondermek icin. Benim ablamin kizida son gun doktor cevirdi ve gayet saglikli yanii, biraz bebislerin keyfine bagli sanirim😀

Merhaba kızlar, ben de yarın 10.30'da doğuma gireceğim inşallah 39+6 oluyor bebitom durdukça kilo alıyor aşağı da inmedi kilo aldığı icin de artık inmesi zorlaşıyor sezaryen aslında beni korkutmuyor bir sürü video izledim anne bebek kavuşmasına dair zaten balık burcu olduğumdan duygusal biriyim ama bu hafta aşırı sulu göz oldum.
Biri bana doğuma dair bir şey sorunca iki gözümden yaş aka aka burnum sızlayarak cevaplıyorum hormonların etkisi midir yoksa korkularım var da onlari mi bastırıyorum bilmiyorum sonrasında iyileşme süresinde yardımcım olacak insanlar var çok şükür bakımdan da korkmuyorum da zaten ağlak bir insandım bu hafta tüm gözyaşı depolarımı boşaltacagim sanırım. Doktorum instagramda doğum videoları yayınlıyor onları görünce bile gözlerim doluyordu bebek heyecanı mıdır, bastırılmış doğum korkusu mu anlam veremedim kendime.
Spinal anestezi planladık ama öncesinde "ben çok gözleri dolan biriyim ağlarsam doğum esnasında fenalaşma sanmayın" falan diyeceğim artık.
😭😭😭 bu emoji gibiyim özellikle iki gündür. Allah hepimize kolaylıklar bebişlere de sağlık sıhhat versin inşallah 🤲

Haha amiin amiin insaAllahh 🥹🤲🏻 Dogumu tetiklemek icin ne yapabilirim acabaa daha fazlaa bilen varmii. Yuruyuse cikicam biraz sonraa yine, hurma yiyorum😂 ahududu yapragi cayi iciyorum iki gundurr, gerci bunlar rahmini hazirlamak icin daha kolay bir dogum icin, ama baska ne yapsamkiii suni sanci istemiyorum cunku 🙈
Pilates topu varsa onu deneyebilirsin canım. Çömelme hareketleri faydalı olabilir. Bebişi fazla bekletmemek lazım Allah korusun kaka falan yapabiliyorlar günlerini doldurunca doktor suni sancı derse de uymak gerek ama umarım kendi gelir bebiş

Back