• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Benim az az akıntım oldu doğumdan önceki gün su gibi. Normalde ara ara olurdu günde 1-2 kez ama doğumdan önceki gece birkaç saat içinde 7-8 kez oldu. Doktor sabahki muayenede su geldiğini söyledi. Bir anda gelmedi sızdı benimki azar azar

Canım benim nişan jöle gibi ve şeffaftı kan yoktu hiç perşembe gece geldi cumartesi öğlen doğurdum
Oy May gat 😅

Kızlar iyi geceler. Hala hastahanedeyiz yarın sabah çıkış yapılacak hayırlısıyla. Sütüm bebeği doyuracak kadar var bebek de emme refleksi de var 2. Günü tamamlamaya doğdu giderken hiç mama takviyesi almadık ama sorun şu ki memeyi başlangıçta tutturamıyorum bir türlü emecek şekilde ağzına yerleştiremiyorum ara ara başardığım oluyor ama çoğunlukla burdaki hemşirelerden yardım alıyorum. Yarın eve gittikten sonra hiç başaramazsam diye stres yapmaya başladım. Bebiş de biraz aç kalsa yaygarauı koparıyor o halde emzirmeyi başlatmak daha da zorlaşıyor. Tek umudum eve gidip ikimizin de rahatlaması ve daha sakin bir düzen oturtmamız.

Kızlar bebek aşırı hareketli canımı çok acıtıyor. Niye bu kadar büyük hareketler yapıyor anlamıyorum. Bir sıkıntısı falan mı var acaba diye kuruyorum kafamda 😔 sizinkilerin hareketi nasıl doğuma yakın hareket artar mı azalır mı acaba

Kızlar iyi geceler. Hala hastahanedeyiz yarın sabah çıkış yapılacak hayırlısıyla. Sütüm bebeği doyuracak kadar var bebek de emme refleksi de var 2. Günü tamamlamaya doğdu giderken hiç mama takviyesi almadık ama sorun şu ki memeyi başlangıçta tutturamıyorum bir türlü emecek şekilde ağzına yerleştiremiyorum ara ara başardığım oluyor ama çoğunlukla burdaki hemşirelerden yardım alıyorum. Yarın eve gittikten sonra hiç başaramazsam diye stres yapmaya başladım. Bebiş de biraz aç kalsa yaygarauı koparıyor o halde emzirmeyi başlatmak daha da zorlaşıyor. Tek umudum eve gidip ikimizin de rahatlaması ve daha sakin bir düzen oturtmamız.
Ben de çok zorlandım hastanede. Eve gelince de zorlandım ama hastaneden daha iyiydi. Hemşire çağırmadan emziremiyordum resmen hastanede, çareyi süt sağıp vermekte buldum biberonla. Evde de bir süre biberon ve emme karışık olarak devam etti düzenimiz sürekli tutmuyordu memeyi ama bazen emiyordu. 10 gün olunca falan iyice alıştı emmeye biberonu bıraktık. Emzirmeye alıştırmak cidden uğraş işi. Çocuğu da aç bırakamıyosun insan kötü hissediyor ama ben böyle çözdüm. Meme reddi de olmadı çok şükür biberon verdim diye. Philips aventin biberonu ile verdim. Hep ememese bile karnı sürekli doyduğu için sarılık olmadı hem de mama vermemiş olduk böylece.

Herkese merhaba, foruma hamileliğimi öğrenince kayıt olmuştum. Bu süreçte Aralık anneleri grubu bana hem moral verdi hem pek çok konuda bilgilenmemi sağladı. Ben bebeğimizle alakalı bir sürü plan ve hazırlık yaptım ama açıkçası doğum sürecini özellikle çok soruşturmak istemedim. Spinal anestezi ile doğumum gerçekleşti, ekip çok iyi ve tecrübeliydi. Anestezi doktoru bir süre sonra gitti ama hiç bir sorun yaşanmadı. Hatta doğum fotoğrafçısı ayarlamamıştım. Anestezi doktoru ameliyat başında benim telefonumu istedi. Ve oğlumuzun doğum anını fotoğraflayıp bana harika fotoğraflar gönderdi. Benim için akışına bırakmak çok daha iyi oldu. Sakinleştirici istemedim. Bir ara nabzım oldukça yükselmiş ameliyattan çıktığımda titriyordum. Adrenaline bağlıymış aslında çok heyecanlandım elbette, sadece kendimi sakinlestirmeye çalıştım. Bu beni paniklemekten kurtardı. Bu arada emzirme konusunda eve geçtiğimiz ilk gün 2 kez aşırı zorlandım. İki memem de kanadı hatta emzirirken acıdan baya bi ağladım. Sonra biraz araştırıp daha doğru bir pozisyon buldum. Artık daha rahat emziriyorum. Tamamen acısız değil, benim göğüs ucum çok büyük. Bebek asla kahverengi kısmın tamamını yakalayamıyor. Hala sızı ve çatlama durumu var. Pozisyon ile ilgili bir görsel ekliyorum. Acele etmeden doğru pozisyonda emzirmek beni biraz rahatlattı. Umarım faydası dokunur. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.♥️

Screenshot_2022-12-01-21-35-06-51_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg

Ben de çok zorlandım hastanede. Eve gelince de zorlandım ama hastaneden daha iyiydi. Hemşire çağırmadan emziremiyordum resmen hastanede, çareyi süt sağıp vermekte buldum biberonla. Evde de bir süre biberon ve emme karışık olarak devam etti düzenimiz sürekli tutmuyordu memeyi ama bazen emiyordu. 10 gün olunca falan iyice alıştı emmeye biberonu bıraktık. Emzirmeye alıştırmak cidden uğraş işi. Çocuğu da aç bırakamıyosun insan kötü hissediyor ama ben böyle çözdüm. Meme reddi de olmadı çok şükür biberon verdim diye. Philips aventin biberonu ile verdim. Hep ememese bile karnı sürekli doyduğu için sarılık olmadı hem de mama vermemiş olduk böylece.
Bunu yazdığım esnada refakatçi olarak yanımda kalan kayınvalidem bebeğimle beraber topuk kanı kan şekeri ölçümüne gitmişti. Orada kan şekeri düşük çıkmış hemşire hemen mama veriyorum demiş ve bizimki de okeylemiş. Ben bu akşamüstü aynı durumu yaşadım kan şekeri düştü hem de o esnada enfeksiyon test sonuçlarını bekliyordum bu stres altında bebeğe hemen mama vermeyelim bana yardımcı olun emzireyim dedim 40 dk emzirdim ve kan şekeri 70'e yükseldi. Bu sebeple o kadar sinirlendim ki aynı şeyi yapmayı ben bilmiyor muydum. Dün 24 saat uyumadım ilk gün ilk gece telaşlarıyla o zaman bile mama verelim diyenleri reddettim. Şimdiyse bana sormaya bile gerek kalmadan bU yapıldı. Belki abartıyorum ama inanılmaz modumu düşürdü bu durum. İyice strese girdim.

Bunu yazdığım esnada refakatçi olarak yanımda kalan kayınvalidem bebeğimle beraber topuk kanı kan şekeri ölçümüne gitmişti. Orada kan şekeri düşük çıkmış hemşire hemen mama veriyorum demiş ve bizimki de okeylemiş. Ben bu akşamüstü aynı durumu yaşadım kan şekeri düştü hem de o esnada enfeksiyon test sonuçlarını bekliyordum bu stres altında bebeğe hemen mama vermeyelim bana yardımcı olun emzireyim dedim 40 dk emzirdim ve kan şekeri 70'e yükseldi. Bu sebeple o kadar sinirlendim ki aynı şeyi yapmayı ben bilmiyor muydum. Dün 24 saat uyumadım ilk gün ilk gece telaşlarıyla o zaman bile mama verelim diyenleri reddettim. Şimdiyse bana sormaya bile gerek kalmadan bU yapıldı. Belki abartıyorum ama inanılmaz modumu düşürdü bu durum. İyice strese girdim.
Canim lohusa oldugun icin hemen herseye sinirlenebilirsin kvdende sarilik olmasin die kabul etmistir sen canini skma bol bol emzrmene bak.Benim.kvdede gogsumden sut gelmesine ragmen telefndakilere daha sut gelmedi faln dedi bnide stres etti ebelere mamami bslasak sutum uok galiba dedim ebe gogsmu skti bir damla sut cikti iste var sutun dedi sen emzr mmya gerek kalmaz bence demsti.

Canım benimde meme ucum az silikon başlıkla tutturabiliyorum. Çok rahat ettim tavsiye ederim.

Kuşum sana sorulmalıydı çok haklısın. Ama mesele bebeğinin aç kalmamasıysa inisiyatif alınabilir diye düşünüyorum. Kafanı bunlara takıp yorgunluğuna yorgunluk katma bence🌼

Anladım çok geçmiş olsun ne değişik şeyler oluyor ;( sizin bir mesajınıza denk geldim. Kolestrol değerleriniz yükselmiş bir ara. Beb de kan verdim geçen gün kolestrol değerleri tavan yapmış durumda ama alt ast değerlerim normal doktorunuz kolestrol için bir şey demiş miydi
Hayır canım demedi gebelıkte cok normal dedi kolestrol için

Teşekkür ederim canım ☺️ normal o zaman. Ben en azından bebek doğana kadar yanımda olsun istiyordum da üzüldüm biraz. İlk doğumumda yaşadığım bir sıkıntıdan dolayı biraz endişeliyim o yüzden merak ettim her yerde aynı şekilde mi oluyor diye 🌿
Bu sefer hiç bir sıkıntı yaşamadan alacaksın yavrunu kucağına inşallah ❤️ bana anestezi uzmanı ameliyat başladığında bol bol dua oku, şarkı söyle yada konuş bizimle anlat biseyler dedi. Sende normalde neyle sakinlesiyorsan onu yap mutlaka 🤩

Günaydın Florence nightingale ataşehire doğum tecrübesi olan veya yapacak olan var mı? Aslında ataşehir medicana da düşünüyordum ama doğum fotoğrafcısı dayatması, eşi doğuma almaması gibi dayatmaları var. Florence da google yorumları ile pek iç açıcı gözükmüyor . Onların yanında memorial var o da fotoğrafçı dayatması yapıyor. Eskiden böyle değildi bu hastaneler enteresan olmuşlar

Bu sefer hiç bir sıkıntı yaşamadan alacaksın yavrunu kucağına inşallah ❤️ bana anestezi uzmanı ameliyat başladığında bol bol dua oku, şarkı söyle yada konuş bizimle anlat biseyler dedi. Sende normalde neyle sakinlesiyorsan onu yap mutlaka 🤩
Ay inşallah canım benim inşallah çok teşekkür ederim 🙏🏻❤️ deneyeceğim dediklerini 🤗

Merhaba arkadaşlar doğum yapanlar sağlıkla büyütsün bebislerini 😍 benim gibi bekleyenler de sağlıkla kavuşsun inşallah 🙏 ben bir şey danışıcam grupta suyu az az gelen oldu mu acaba? Genelde suyun birden geldiğini okuyorum ama benim dün geceden beri az az çamaşırım ıslanıyor akıntı mi çoğaldı anlayamadım aynı durumu yaşayanlar bilgilendirirse sevinirim.hafif çatı ağrım zaten var 39. Haftada olduğum için
Doktor bi anda boşalırsa ya da bozuk musluk gibi damlatjrsa suyundur demişti. Gün içerisinde su gibi akıntım oluyor benim de ama sürekli değil musluk misali değil yani
Kızlar bebek aşırı hareketli canımı çok acıtıyor. Niye bu kadar büyük hareketler yapıyor anlamıyorum. Bir sıkıntısı falan mı var acaba diye kuruyorum kafamda 😔 sizinkilerin hareketi nasıl doğuma yakın hareket artar mı azalır mı acaba
Benim bebeğimin de bazı hareketleri canımı yakıyor. Alanları daraldığı için daha çok etkiliyor yaptıkları. Hareketli bebek iyidir demişti doktorum sıkıntıdan değildir canım. Benimki en başından beri çok hareketliydi. Şimdi de hareketli ama yeri daraldığı için tekme değil de daha çok ittirme gibi oluyor
Stres yapıp sütünü etkileme bence canım o da ne yapacağını bilemeyip aç kalmasın diye demiştir. Daha çok şeyle karşılaşacağız bence elimizden geldiğince bebişlere odaklanırsak belki görmezden gelebiliriz🙏

Sana sorulması gerekirdi ama sen şimdi bunlarla kendini strese sokma canım bebişine bak.
Günaydın Florence nightingale ataşehire doğum tecrübesi olan veya yapacak olan var mı? Aslında ataşehir medicana da düşünüyordum ama doğum fotoğrafcısı dayatması, eşi doğuma almaması gibi dayatmaları var. Florence da google yorumları ile pek iç açıcı gözükmüyor . Onların yanında memorial var o da fotoğrafçı dayatması yapıyor. Eskiden böyle değildi bu hastaneler enteresan olmuşlar
Ben Ataşehir'de değil ama Medicana:da yaptım dogumumu her şey güzeldi eşim de girdi nasıl izin vermiyorlar ya

Sana sorulması gerekirdi ama sen şimdi bunlarla kendini strese sokma canım bebişine bak.

Ben Ataşehir'de değil ama Medicana:da yaptım dogumumu her şey güzeldi eşim de girdi nasıl izin vermiyorlar ya
Kaç kere konuştum normal doğumda izin veriyorlarmış sadece.. ayrıca burada yorum yapamayacağım bir fotoğrafçı bulmuşlar illa o olacak. Yani benim orayı tercih etme sebebim yeni doğan yoğun bakımının daha iyi olduğunu duymamdı ama bu ısrarlar hastaneden soğumama sebep oldu. Dördüncü bebeğim olacak inşallah ve diğer doğumlarımdaki yapmak istiyorum ama florence nightingale ile ilgili de tereddütlerim oldu yorumları okuyunca

Kaç kere konuştum normal doğumda izin veriyorlarmış sadece.. ayrıca burada yorum yapamayacağım bir fotoğrafçı bulmuşlar illa o olacak. Yani benim orayı tercih etme sebebim yeni doğan yoğun bakımının daha iyi olduğunu duymamdı ama bu ısrarlar hastaneden soğumama sebep oldu. Dördüncü bebeğim olacak inşallah ve diğer doğumlarımdaki yapmak istiyorum ama florence nightingale ile ilgili de tereddütlerim oldu yorumları okuyunca
Ne kadar sinir bozucu bir durum ya. Bütün planlarını bozmuşlar.

Back