Ben yaptirdimSelam kızlar 18 ay aşılarını yaptıran var mı?
Nasıl atlas bebiş kolay atlattı mı? Bu aşı için kolda şişme bacakta beze oluşumu yüksek ateş gibi yan etkiler okudum da merak ettim yaptıranlar nasıl atlattı diye. Çarşamba günü yaptırıcam bendeBen yaptirdim
Valla luzum 0 etki. Ne ates ne huysuzluk hoc bisi. Hatta soyle soliim. En son hastalandiginda igne yaptirdim 5 gun novosef antibiyotik verdi doktor. O daha agir geldi atlasa. Gunlerce bacaklarini ovdu agladi falan. Bunda hic bisi olmadi ama. Kerem de kolayca atlatir insallahNasıl atlas bebiş kolay atlattı mı? Bu aşı için kolda şişme bacakta beze oluşumu yüksek ateş gibi yan etkiler okudum da merak ettim yaptıranlar nasıl atlattı diye. Çarşamba günü yaptırıcam bende
Oy yavrum kıyamam ya bebekler çocuklar hasta olmasa keşkeValla luzum 0 etki. Ne ates ne huysuzluk hoc bisi. Hatta soyle soliim. En son hastalandiginda igne yaptirdim 5 gun novosef antibiyotik verdi doktor. O daha agir geldi atlasa. Gunlerce bacaklarini ovdu agladi falan. Bunda hic bisi olmadi ama. Kerem de kolayca atlatir insallah
Asi icin sunu onerebilirim. Pamuga kolonya dok koy eger siserse kizarirsa agridigini dusunursen. Cok rahatlatio
Zaten ne iznim var, senelik iznimin yarisini tek seferde yiyemem ki. Eşim iki deneriz durmuyor ağlıyor der bana pas eder yaKuzum izin alicaksin. Ya da babaya postalicaksin o ilgilenicek gece
Daha yaptirmadim ama aşırı yaptırmak konusunda.suphelerim var. Etrafında asisiz cocuklar daha az hasta oluyor.Selam kızlar 18 ay aşılarını yaptıran var mı?
Ben her aşıda düşüyorum o şüpheye ama sonunda bağışıklık kazanması önemli virüsü vücut tanımadan yakalanırsa hastalığı çok ağır geçirir diyip yaptırıyorumDaha yaptirmadim ama aşırı yaptırmak konusunda.suphelerim var. Etrafında asisiz cocuklar daha az hasta oluyor.
Benim ki de cok uyanıyor helak oldum resmenİyi akşamlar herkese ya kocaman oldu oğluşlwr artık 18. Ay gece uyanmaları normal mimemeyi de kestik üstelik karnı da doyuyor iyice ,kuzenimin kızı aynı ay akşam yatıp sabah uyanıyor diyor ,benimki sabaha karşı uyanıp zor dalıyor kucağıma alıp sallıyorum ne bel kaldı ne kol ,benimki mi anormal acaba var mı geceleri uyanan ??
Valla etrafında ilk çocukta panik yapıp asialri yaptirmis ikinci çocukta kagit imzalayip yaptirmis tanidiklarim var. Hepsinin ortak kanisi asisiz çocuk.daha az hasta oldugu. Eşimi ikna edebilirsem düşünmüyorum.Ben her aşıda düşüyorum o şüpheye ama sonunda bağışıklık kazanması önemli virüsü vücut tanımadan yakalanırsa hastalığı çok ağır geçirir diyip yaptırıyorum18 ay aşısından sonra bebeklerinin otizm olduğunu söyleyen çok fazla insan var bazı doktorlar bu durumu savunuyor çoğunluğu alakası olmadığını söylüyor kafam hep karışık
Ben hasta olma işinin aşıyla değil çocuğun bağışıklığıyla ilgili olduğunu düşünüyorum açıkçası. Keremin mesela bütün aşılarını yaptırdım ama bu zamana kadar hasta olduğu sayılıdır çok şükür maşallah diyim bence bünyeyle ilgili ama aşının başka sıkıntıları olduğunu düşünüyorum içeriğiyle ilgili o yüzden kafam karışıyor benimValla etrafında ilk çocukta panik yapıp asialri yaptirmis ikinci çocukta kagit imzalayip yaptirmis tanidiklarim var. Hepsinin ortak kanisi asisiz çocuk.daha az hasta oldugu. Eşimi ikna edebilirsem düşünmüyorum.
Bence savunan doktorlarin bile olması asisizligi ciddi bir olasilik
Evet çünkü içinde civa var. Yurtdisinda içindeki civarı çıkartılmış bizde neden var anlamıyorum.Ben hasta olma işinin aşıyla değil çocuğun bağışıklığıyla ilgili olduğunu düşünüyorum açıkçası. Keremin mesela bütün aşılarını yaptırdım ama bu zamana kadar hasta olduğu sayılıdır çok şükür maşallah diyim bence bünyeyle ilgili ama aşının başka sıkıntıları olduğunu düşünüyorum içeriğiyle ilgili o yüzden kafam karışıyor benim
Geçen gün bi doktor dinledim, uzun ömürlü olsun çabuk bozulmasın diye civa konulduğunu ama bu civanın vücutta kalmayıp dışarıya atıldığını zararsız olduğunu söylüyordu. İnşallah öyledirEvet çünkü içinde civa var. Yurtdisinda içindeki civarı çıkartılmış bizde neden var anlamıyorum.
Merhaba benim bebegim MasaAllah gece kesintisiz uyur. 7.5 aylik. Kilo alimi iyi. O yuzden gece ekstra beslemenize gerek yok dedi doktor ve artik gece 11 12 saat uyanmadan uyumali. Siz aksam doyurucu şeyler yedirin. Emzirin yatirin. Akşam uyandiginda süt yerine su verin. Gece emmelerini aniden kesemezsinjz. Yavas yavaş 2 saatte bir uyaninca bir defa su verin. Sonraki gece 2 defa su verin. Boylelikle emmesini biraz azaltin. Daha sonra emmek için uyandiginda artik su da vermeyin. Her gece tutalim 3 defa emziriyorsaniz artik bir haftanin sonunda 1e inin. Bebeginiz gece uyandiginda yaninda olun ama sesinizi cikarmayin, kendinizi belli etmeyin. Bazen uyanip kendileri dalarlar tekrar. Sadece her uyandiginda kucaga alinirsa o zaman alişirlar buna. Benim bebegim uyaniyor eger ben elini tutarsam elimle oynamaya başliyor. Ama sakince durursam Kendi kendine uyur. Not geçeyim tabiki bebeginizi aglayarak birakmayin. Sadece kendi kendini oyalamasini ogrenmeli. Gunduz de kim bakiyorsa surekli yaninda oturmasin çocugun. Yarim saat falan tamamen yalniz olsun. Kendi kendine oynasin. Gunduz kendi kendine vakit gecirmeyi ogrenirse gece de kendini idare ede bilecek. Ama gece gunduz surekli her sesi ciktiginda yaninda birileri olursa kendi kendini oyalayamiycakCok sanslisinkolaylikla birakmissiniz. 16 aylık bebe akşam.uykusunda 2 saatte 1 emiyor, alışkanlık haline geldi. E ben çalışıyorum, ertesi gün çalışırken iptal. Gunduz calistigim için 3 4 kez max emiyor ve oyun ile zaman geçiriyor ancak akşam emzirmezswm ağlıyor, uyanıyor. Ne emzik ne su ne biberonla mama her şeyi red etti. Max 1.5 yaşında kesmek istiyorum emzirmeyi ama bu düşkünlüğü nasıl olacak bilmiyorum.
Sakincd emzirmeyi sonlandiran annelerden nasıl yaptiklarina dair deneyimleri dinlemeye acigim :)
Dışarı atiliyorsa yurtdisi neden çıkardı?Geçen gün bi doktor dinledim, uzun ömürlü olsun çabuk bozulmasın diye civa konulduğunu ama bu civanın vücutta kalmayıp dışarıya atıldığını zararsız olduğunu söylüyordu. İnşallah öyledir
Emmediginde cildiriyor ağlıyor, Formül mama ve su denedim firlatiyor meme alana kadar ağlıyor ve uyanıyor. Sorun açlık değil zaten bazen uyandiginda 2 dak emerken uykuya geri dalıyor. Ten temasi istiyor gibi kesemiyorum. Gunduz çok sinirli zaten ama gece delieiyorMerhaba benim bebegim MasaAllah gece kesintisiz uyur. 7.5 aylik. Kilo alimi iyi. O yuzden gece ekstra beslemenize gerek yok dedi doktor ve artik gece 11 12 saat uyanmadan uyumali. Siz aksam doyurucu şeyler yedirin. Emzirin yatirin. Akşam uyandiginda süt yerine su verin. Gece emmelerini aniden kesemezsinjz. Yavas yavaş 2 saatte bir uyaninca bir defa su verin. Sonraki gece 2 defa su verin. Boylelikle emmesini biraz azaltin. Daha sonra emmek için uyandiginda artik su da vermeyin. Her gece tutalim 3 defa emziriyorsaniz artik bir haftanin sonunda 1e inin. Bebeginiz gece uyandiginda yaninda olun ama sesinizi cikarmayin, kendinizi belli etmeyin. Bazen uyanip kendileri dalarlar tekrar. Sadece her uyandiginda kucaga alinirsa o zaman alişirlar buna. Benim bebegim uyaniyor eger ben elini tutarsam elimle oynamaya başliyor. Ama sakince durursam Kendi kendine uyur. Not geçeyim tabiki bebeginizi aglayarak birakmayin. Sadece kendi kendini oyalamasini ogrenmeli. Gunduz de kim bakiyorsa surekli yaninda oturmasin çocugun. Yarim saat falan tamamen yalniz olsun. Kendi kendine oynasin. Gunduz kendi kendine vakit gecirmeyi ogrenirse gece de kendini idare ede bilecek. Ama gece gunduz surekli her sesi ciktiginda yaninda birileri olursa kendi kendini oyalayamiycak
Asi konusunda tereddutluyum ama testleri karşı değilim bebekte vitamin vs eksikse evde anlamak mümkün değil.Aşı konusunda ben yorum yapmak istiyorum Aden doğduğundan beri yenidoğan aşısı dahil hiç birini yaptırmadım çok şükür hiçte pişman değilim. Uzun uzun araştırdım ve sonuçta bunun daha doğru olduğuna kani oldum. Zaten testler vs de yaptırmıyordum. Tertemiz büyüyor böyle bebekler bence içeriğine bakarsanız aşıların ne demek istediğimi anlarsınız
Birde ben yeniden hamileyim büyük bir sürpriz oldu var mı tekrar bebiş bekleyen burada
Kan tahlillerinde sorun yok onları bende yaptırıyorum şu 2li 3lü testler için dedim. Yoksa tabii ki vitamin takviyesi önemliAsi konusunda tereddutluyum ama testleri karşı değilim bebekte vitamin vs eksikse evde anlamak mümkün değil.
Bu arada iyi cesaret vallahayırlı olsun yeni bebek.
Ya civa insan bünyesine ciddi zararlı diye biliyorum beeenDışarı atiliyorsa yurtdisi neden çıkardı?
Ay bilmiyorum ya böyle tereddüt ede ede gidip yaptırıyorum biz de aşıyla büyüdük faydası olmasa yapılmazdı falan kendimi ikna ediyorum eşim de sağolsun ya şöyle böyle diyolar yaptırmasak mı dediğimde sen araştırıyosun sen karar ver diyip kucağıma bırakıyor mevzuyu bööyle işteDışarı atiliyorsa yurtdisi neden çıkardı?