2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar

1.5 yaş kucakta sallayarak destekli uyutmaktan bel felan kalmadi. Sizde durumlar nasıl? Bu saaten sonra yatahinda nasıl.uyuturuz ya? Yataga koyunca oynuyor uyumaya hiç niyeti yok
Ay bi ara bizde öyleydik arada yine öyle oluyoruz sorma. Ben cözümü rutin olusturarak buldum. Saat 10 da uykuya dalıyor ya saat 9:20 gibi esnemeye baslayınca kızım uyuyalımmı ee ee yapalımmı diyorum ııhhh diyip evet gibi kafa sallıyor. Hemen dis fırcalayalım mama hazırlayalım diyorum. Gidip dislerini fırcalıyoruz mama hazırlıyorux beraber . Biberonun parcalarını ona verykrum yerde oturup bekliyor sırayla bana veriyor sonra. Oyun gibi. Sonra yatak odasına gidiyor. Onu içerken altını almadıysam altını degistiriyorum ısıgı kapıyı kapatıyorum youtubedan egitici videolar acıyorum sacını elini oksuyorum o video izlerken arada sevdiği şeyleri görünce onlarıda acıyor ama hiç konusmuyorum sadece öpüp oksuyorum 20 dk sonra en geç yüzükoyun yatıp uykuya dalıyor.

Uyku rutinim8z var saat sabah 11 de her gün, akşam da 8 de. Ama.biberon ve Formül mama yok hayatimizda. Yataga birakinca durmuyor zipliyor battaniyesi yüzüne kapatıp oyun oynuyor video acamam degistirmeyi biliyor devamlı değişir uyuyamaz. Aksam gece uykusunda denedim birkaç kez 1.5 saatte felan ancak dalai uykuya yonetebilecegim bir süre degil

Benimkide degistiriyorarada kalkıp zıplıyor ediyor 9 gibi gittiğimizde yataga maks 1 saat durdugumuz oluor yatakta ama dalıyor . O yüzden son zamanlarda 9:30 gibi götürüyorum en azından 30 dk da dalsın die.yoksa banada sıkıntı basıyor hatta kendimi bıraksam ondan önce dalacagım uykuya

Evet 18 aylık yoğun şekilde emen bebeğimi kara kara nasıl sütten keseceğim diye düşünürken ani kararla sütten kestim ve 2. Gündeyim ilk gün zorlandı ama beklediğimden iyiydi ikinci gün bitiyor emerek uyuyan bir bebek bu arada suçluluk duygusu tuhaf bir his oluştu bende ama o da anneliği cilvesi

Gece sık uyanıyor muydu veya kaç kez kalkiyordu nasi uyudu? Gözün aydın darısı bana

Gece sık uyanıyor muydu veya kaç kez kalkiyordu nasi uyudu? Gözün aydın darısı bana
Valla aşırı uyanan bir bebek 5 6 kez her uyandığında emiyordu bugun 3. Gün ama acayip ağlama krizine girdi dün gece 1 saat hiç susmadı ama uyuduktan sonra bir daha hiç uyanmadı pes edip verecektim neredeyse bugun de öğlen aynı şeyi yaptı saatlerce ağladı ne yapsam susmuyordu yine yorulunca uyudu baya sallayarak uyuttum gece de 2 3 kez su verdim 3. 4. Uyanmada artık suyu istemedi ağlama seansına geçti. İlk kızım çok kolay bırakmıştı bu çok inatçı bir de ilkinde hiç göğüslerim bu kadar şişmedi bunda acayip süt doldu taş gibi

Bende ayni şekilde biraktim gece saat başi kalkan gündüz asla kapattirmayan bir bebek oglum 1 ay oldu hala dekolteli pijama giyemiyorum meme deyip öpüyor yoksa hala da sütüm kesilmedi 20 gun sagmadim gecen gün agridan ölcejtim mastit olmamak icin 5er dk sagdim 5 6 ml ancak süt cikti ama rahatladim meme biraktirmak psikolojik olarak bez bıraktirmak sinirsel olarak insani çok yoruyor diyor eltim çok dogru diyor o vicdan azabı beni mahvediyor bazen hala benimki gece kalkip mama içiyor ama 1 kere emerken gece kalkmasin diye çok mama denedim eeegg pis diyordu şimdi mama içiyor biberondan su bile icmeyen oglum hic bisey vermeyecektim ama gece mutfaga gidip yemek yemeye kalkiyor yoksa

Canım benim bugun 4.gün dün sinirden yataktan asağı indi kafasını sacını yoluyor Bi kriz anı yaşıyoruz ama iştahı açıldı baya zaten ben yemiyor diye kestim bir de ilk kızım da 18 aylıkken bıraktı o baya kolaydı bu cadaloz çıktı benim de senin gibi göğüslerim taş gibi sağmadım kesilsin diye ama yani sanki bomba gibi ayrıca yeni doğan gibi emdğinden mi ne ben hiç regl de olmadım doğumdan beri

Nacizane ya sutyenin icine kalip sabun koyun. Ya da lahana yapragi. Surec zaten cok zor bi de aci cekip daha cok yorulmazsiniz kolayliklar diliyorum

5.gün gecesi herşey normale döndü ağlama krizi bitti tabi bebekler söz konusu olunca hala rutin bir hayat söz konusu değil düzeldi demeye korkarım lakin memeyi bıraktık başardık sanırım. Göğüslerim fena süt dolu gece kendiliğinden akmış.

Tebrik ederim, artık kesin emzirmeyecek iken ilaci var aslında sütü kesmenin. Çekmeyince de gelmiyor bir süre sonra

Araştırmalarımı tabii ki bunu da göze alarak yaptım fakat çocuğuma bir ömür zarar verecek ve ondan sonraki nesillere kadar etki edecek zararlı maddeleri enjekte ettirmeyi bahsettiğiniz riskten daha tehlikeli buldum. Çünkü en bilindik ve kanıtlanmış öğreneklerinden birisi maalesef otizm 2 yaş aşısından sonra otizm olan kanıtlanmış vakalar var bunun hesabını vermem çok daha zor gibi geliyor bana. Çocuğuma böyle ihtimaller varken temiz olmayan içerikleri enjekte ettirmek istemedim, istemedik. İçeriğindeki maddeleri araştırırsanız isterseniz Instagram üzerinden size ulaştırabileceğim bazı hesaplar var eminim sizde uzak tutmak isteyeceksiniz. Örneğin benim çocuğumun vücudunda maymun veya domuz veya başka bir hayvan dnasının ne işi var? Üzerinde çok uzun konuşulacak konular elbette bunlar ama ben o hastalıklardansa aşıdan gelecek zararlardan daha çok korkuyorum açıkçası o yüzden uzak duruyoruz

Cumartesi günü başladık bizde gece uyandığında ne yapıyorsun? Ben süt veriyorum ısıtıp fakat sürekli de vermek istemiyorum fikir alsam iyi olacak sanırım

Asi konusunda tereddutluyum ama testleri karşı değilim bebekte vitamin vs eksikse evde anlamak mümkün değil.

Bu arada iyi cesaret valla hayırlı olsun yeni bebek.
He bahsettiğim testler onlar değildi gebelikte yapılan taramalar vs yoksa rutin kan tahlillerin yaptırıyorum tabii ki
Valla hiç beklemediğimiz bir anda geliyorum dedi minik cesaretim yoktu yoksa teşekkürler

Cumartesi günü başladık bizde gece uyandığında ne yapıyorsun? Ben süt veriyorum ısıtıp fakat sürekli de vermek istemiyorum fikir alsam iyi olacak sanırım
Ben su verdim canım ilk gece sonra hiç bir şey vermedim başka şeye alışmasın diye sallıyorum oyle geri yatırıyorum ilk günler direniyordu ama artık bıraz kabul ettı ama hala huysuz

Bizimde aşılarımız tam değil. 3ayına kadar yaptırtım sonra yaptırmadım. Bizim evraklar yüzünden yaptırmadım. Sonrada kaldı öyle. Düşünmüyorum devam etmeyi(. Bu arada bende hamileyim 20haftalığız 8haftamda öğrendim bende süt verdiyim için adetim bir kere tam olmuştu sadece

Sizi anlıyorum bahsettiğiniz hesapları incelemeyi çok isterim

Ben su verdim canım ilk gece sonra hiç bir şey vermedim başka şeye alışmasın diye sallıyorum oyle geri yatırıyorum ilk günler direniyordu ama artık bıraz kabul ettı ama hala huysuz
Ya su içmiyor su olduğunu anlayınca almıyor biberonu ağlıyor, sütte sürekli vermek istemiyorum bıraksam 1 litre içecek 1 gecede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…