2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kuvvetli bi alerjisi olsa kakasinda kan gorulurdu endiselenmeyin. Bebek hafif ususe kakasinda mukus olabilir geniz akintisi balgam varsa mukus olabilir. Anne bamya yediginde bile olabiliyo. Kizariklik alerjiden olabilir ama belki de cocuk hassas cilde sahip atopik dermatiti falan var. Ya da cok sicakliyo oyuzden kizarir cilt isilik falan olur. Yani alerjide bebek cok rahatsiz oluyo. Burdaki arkadaslar.gorurse yazarlar sut alerjisi olan bebekte anne sut ictiginde bebek cilginlar.gibi agliyo huysuzlaniyo falan.
Çok teşekkür ederim icimi rahatlattiniz.dunden beri basima agri girdi bisey mi oldu cocukta ne var diye dusunmekten bide bebegim tup bebek tedavisi ile oldugu icin acayip kafalara girdim kendimce daha bi pimpirik oldum

Kizlar merhaba aralik annelerinden geliyorum bebegim 53 gunluk sadece anne sutu aliyor. 2 3 bezinde mukuslu kaka yapti yani kakanin bir kismi mukusluydu sol kaşının ustunde ufacik bir döküntü vardi doktor inek sütü alerjisi olabilir diyerek bana sut urunleri diyeti başlattı boyle bi durum yasayaninix oldumu sonrasinda duzeldimi ne aşamadasinz dünden beri kafaya takiyorum anne sutunu biraktirirmi doktor bebegime bsy olurmu diye

Son birkaç aydır yüzünde dokuntu var oglumun zaman zaman (kuruyup kepeklenme gibi), doktor atopik ciltl dedi, mustela krem verdi, alerji söz konusu degil

Bu kadar erken haftalarda degil ama son zamanlarda mukus gördüm ben de kakasinsa, doktoruma da danistim, alerjide kan ve Pişik bekleriz mukus beraberinde dedi, çok şükür bizde yoktu. Mukus tek başına alerji demek değil yani.

Stres yapmayın, bebeğe de geçmesin yok yere. Farklı doktora görünmek daha mantıklı olabilir

Selam kızlar benm bebeğim 50 günlük dün çok kötü soğuk aldı çok derinden öksürüyor.Ne yapacağımı şaşırdım dundendir anne sütünide istemiyor zaten ..mama da yemiyor.sadeec anne sütüyle besleniyordu.bukadr küçük bebeğe doğal olarak ne kullanabilirm.Gece boyunca başında uyuyamam çok minik o oksurdukce kalbim acıyor 😭

Selam kızlar benm bebeğim 50 günlük dün çok kötü soğuk aldı çok derinden öksürüyor.Ne yapacağımı şaşırdım dundendir anne sütünide istemiyor zaten ..mama da yemiyor.sadeec anne sütüyle besleniyordu.bukadr küçük bebeğe doğal olarak ne kullanabilirm.Gece boyunca başında uyuyamam çok minik o oksurdukce kalbim acıyor 😭
50 gunluk bebege hic bisey yapamazsiniz malesef. Doktora gitseniz?

Kızlar aranızda benim gibi bebeğinin yatış pozisyonundan kaynaklı kafasında biçimsel görünüş deformasyonu olan var mı? Sırtüstü en güvenli diye öyle yatırdık ne kadar kafasını yan yapsamda hep düz yaptı öyle yattı . Cocugun kafası haliyle dümdüz oldu otoban gibi tövbe estafurullah. Hatta sanırım sağına daha cok yatmış soluna doğruda sivri bi yamukluğu var. Bu kask vs zımbırtılarına gittik 6 ay boyunca 23 saat cıkarılmadan takılmask gerekiyormus. Haftaya beyin cerrahına gösterecegim gene ama bilemedim. Suan yan yatırmaya calısıyorum sürekli kask taktırmak bana cocuga eziyetmis gibi geliyor. Birde 6 aymıs tedavi süreci . Yatıs pozisyonuyla düzelir mi acaba? Valla bence hep amerikanın oyunu bunlar ya sırtüstü yatırın diyolar sonra biliyolar düz kafa olcağını bide kask sunuyolar piyasaya😂

Kızlar aranızda benim gibi bebeğinin yatış pozisyonundan kaynaklı kafasında biçimsel görünüş deformasyonu olan var mı? Sırtüstü en güvenli diye öyle yatırdık ne kadar kafasını yan yapsamda hep düz yaptı öyle yattı . Cocugun kafası haliyle dümdüz oldu otoban gibi tövbe estafurullah. Hatta sanırım sağına daha cok yatmış soluna doğruda sivri bi yamukluğu var. Bu kask vs zımbırtılarına gittik 6 ay boyunca 23 saat cıkarılmadan takılmask gerekiyormus. Haftaya beyin cerrahına gösterecegim gene ama bilemedim. Suan yan yatırmaya calısıyorum sürekli kask taktırmak bana cocuga eziyetmis gibi geliyor. Birde 6 aymıs tedavi süreci . Yatıs pozisyonuyla düzelir mi acaba? Valla bence hep amerikanın oyunu bunlar ya sırtüstü yatırın diyolar sonra biliyolar düz kafa olcağını bide kask sunuyolar piyasaya😂
Canim sirtustu yatircaktin ama kafa sekillendirme yastiklarindan kullanmaliydin. Benmki hep sirtustu yatti ama hep o yastiga yatirdim sekli gayet iyi ne cok duz ne cok bombeli. Ben dusunuyorum eger kaskla duzelir dediyse doktor ki genelde 5 6 aydan sonra cocugu yatiramazsin tek bi yone durmaz ben taktirirdim gerekirse 1 yil olsun. Ilerde bunun zorlugunu cekecegine smdi akli ermezken ceksin derim ben

Kesinlikle doktora gidin 3 aydan küçük bebelerin ciğerine inerse Allah korusun oğlum 4,5 aylıkken rsv pozitif çıktı ayı büyük olduğu için yatırmamıştı doktorumuz tam da inmemişti ciğerlere beklemeyin bile çok tehlikeli

Sirtustu evet ama sağa ve sola arkadan battaniye desteği ile yatırdık biz hep, bebeye bırakmadık hangi yönü seçeceğini belirli bir aya kadar. Sonra battaniyeyi aldık şimdi sadece bakınca anlaşılmayan ama dokununca ele gelen küçük bir kikirdagimsi minik bir tepe gibi bir şey elime geliyor kafasinin arkasinda tam saat 4 yonunde. 4.ayda doktora sorduğumda duzlestirme engelleyen yastik kullanın dedi (düzlük yok bizde) kafayı doğru konumda tutsun ama düzelmesi 4 5 ayı alır dedi. Seninki Düz oldugundan o kadar sürmesi de normal. Keşke daha önce doktorla gorusseydiniz, düzelir mi dedi doktor veya bsey yapmadan

Kaskı dene, başka çözüm yok sanırım, iyice kemiklesmesin

Canim sirtustu yatircaktin ama kafa sekillendirme yastiklarindan kullanmaliydin. Benmki hep sirtustu yatti ama hep o yastiga yatirdim sekli gayet iyi ne cok duz ne cok bombeli. Ben dusunuyorum eger kaskla duzelir dediyse doktor ki genelde 5 6 aydan sonra cocugu yatiramazsin tek bi yone durmaz ben taktirirdim gerekirse 1 yil olsun. Ilerde bunun zorlugunu cekecegine smdi akli ermezken ceksin derim ben

Sirtustu evet ama sağa ve sola arkadan battaniye desteği ile yatırdık biz hep, bebeye bırakmadık hangi yönü seçeceğini belirli bir aya kadar. Sonra battaniyeyi aldık şimdi sadece bakınca anlaşılmayan ama dokununca ele gelen küçük bir kikirdagimsi minik bir tepe gibi bir şey elime geliyor kafasinin arkasinda tam saat 4 yonunde. 4.ayda doktora sorduğumda duzlestirme engelleyen yastik kullanın dedi (düzlük yok bizde) kafayı doğru konumda tutsun ama düzelmesi 4 5 ayı alır dedi. Seninki Düz oldugundan o kadar sürmesi de normal. Keşke daha önce doktorla gorusseydiniz, düzelir mi dedi doktor veya bsey yapmadan

Kaskı dene, başka çözüm yok sanırım, iyice kemiklesmesin
Bu hafta bi beyin cerrahı ile görüsüp karar vereceğim babası pek istemiyor kask takmasını babanne ve anneanne de istemiyor. Bende kararsız kaldım suan yan yatırıyorum tamamen ama düzelir mi emin degilim. İleri derece cıktı cünkü bozukluğu. Kafasının sekli bozuldugu icin üst kısmı bu yüzden büyük gözüküyor bilmiyorum nasıl olacak. Parasında da degilim valla pahalı olsada ama işte bu en güzel ayları sacını kafasını doya doya koklayamadan nasıl olcak bilmiyorum. Keske ilk fark ettigimde üstüne düsseydım 3 aylıktı. Eşime dedim kask varmıs diye ama yanasmadı o zaman abartma diye . Biliyodum böyle olcağını ama türk toplumu malesef böyle şeylere cok acık değil. 3 aylıkken baslasaydık 2 ayda düzeliyormuş

Bu hafta bi beyin cerrahı ile görüsüp karar vereceğim babası pek istemiyor kask takmasını babanne ve anneanne de istemiyor. Bende kararsız kaldım suan yan yatırıyorum tamamen ama düzelir mi emin degilim. İleri derece cıktı cünkü bozukluğu. Kafasının sekli bozuldugu icin üst kısmı bu yüzden büyük gözüküyor bilmiyorum nasıl olacak. Parasında da degilim valla pahalı olsada ama işte bu en güzel ayları sacını kafasını doya doya koklayamadan nasıl olcak bilmiyorum. Keske ilk fark ettigimde üstüne düsseydım 3 aylıktı. Eşime dedim kask varmıs diye ama yanasmadı o zaman abartma diye . Biliyodum böyle olcağını ama türk toplumu malesef böyle şeylere cok acık değil. 3 aylıkken baslasaydık 2 ayda düzeliyormuş
Doktor deseydi belki o zaman otorite diye kabul ederdi esin. Neyse geçmişe üzülmek faydasiz, bugün hoş olmasa da kask gibi bir çözüm var madem bence değerlendirmek lazım. İleride yapacak hicbsey kalmayabilir. Dış teli gibi değil ki yetiskinken bile taktir da düzelsin. Hala taze bedenleri, doktor takın derse belki esin de anlar durumu. Kusura bakma ama anneye babaanneye ne? Çocuğun yasal velisi sizsiniz siz karar vereceksiniz. Hiç dokunmadan, aksiyon almadan olur daileride böyle kalırsa fiziksel rahatsizlik olmaz belki ama çocuk için psikolojik olarak zor olacak. Okullarda çocuklar çok acımasız ne yazık ki. Her durum için ne kadar erken hareketw geçirirse o kadar iyi. Bu arada kaskla belki daha erken de düzelir, ille 5 6 ay diye şartlanip üzülme. Bence biraz zor gibi de görünse bir çözümü olduğuna sevinmeli bir de yaz gelmeden bu havalarda takmak daha kolay, yazın zor oluyordu yaz boyu

Delirella Delirella Nin dedigi gibi cocuklar cok acimasiz herseyle dalga geciyolar akran zorbaligi okul oncesinde bile var. Benin oglum sarisin cocukla sari kafa sari pipi diye dalga gecen varmis. Doktor eger takmalisiniz derse kmseyi dinleme bence. Ilerde buyuyup genc oldugunda caresi vardi da niye yaptirmadiniz 6 ay dediginiz ne ki diye size bilenir emin ol

Banada oyle geldi ama iste doktor deyincede bisey diyemiyorum.2 hafta bi test edicem tekrar baska doktora goturmeyide düşünüyoruz dunden beri arastiriyrm deli cikcam
Yesil ve mukuslu kakanin bir suru sebebi oluyor. Eger bebeginizin kilo alimi falan iyiyse diyet yapmayin bence. Ben 1 ay diyet yaptim, fark goremedim bebegimde. Sonra biraktim. Aglama ve bagirmalari 4. ayda, kusmasi da 6. ayda azaldı. Yesil ve mukuslu kaka ara ara oluyor ama onemsemiyorum artık.

Bebegin kafasi yuzustu yatirilinca cok duzeliyor. Uyurken degil ama gunboyu hep karninin ustune koyun.
Doktor kask onerirse takin tabi. Ama dogustan degil de yatis kaynakli sekil bozuklugu varsa kaska gerek olmayabilir.

Yesil ve mukuslu kakanin bir suru sebebi oluyor. Eger bebeginizin kilo alimi falan iyiyse diyet yapmayin bence. Ben 1 ay diyet yaptim, fark goremedim bebegimde. Sonra biraktim. Aglama ve bagirmalari 4. ayda, kusmasi da 6. ayda azaldı. Yesil ve mukuslu kaka ara ara oluyor ama onemsemiyorum artık.
Kaka rengimiz normal kuzum anne sütü kakasi ve kivaminda sadece mukuslu oluyo yer yer anlamadim yani bende nasil is

Bende hep sırtüstü yatırdım oda hap kafası sol tarafa çevirip yattı bende ne bileyim düzleşeceğini öyle rahat ediyor diye ellemedim ilk çocuk tecrübesizliği 2 aylıkken fark ettim baya bozuk Ankara’ya en iyi çocuk beyin cerrahlarından birine götürdüm şimdilik gerek yok pozisyon değişikliği ile düzeltmeye çalışın yüz üstü yatırın diğer tarafa teşvik edin dedi artık çok biçimli bir kafası olmaz ama kız bebek saçı örter dedi 6.aya kadar takip edin düzelme olmazsa kask taktırırsınız dedi ben baya uğraştım biraz düzeldi ama çok değil hala bi tarafı yamuk yüzüne yansıyan bi durum yok en azından artık daha da yamulmuyor 1 yaşına kadar 45 cm e kadar büyüyecekmiş kafa beyin içerden baskı yaptıkça biraz daha düzelir diyorlar kaskı çok istiyordum bende vazgeçtim kendini öyle keşfetmesin diye doktor da kesin taktırmalısınız demeyince artık takmıyorum

Her grupta alerjik bebek vardır sanırım. Elinde fazladan alerji maması olan ve paylaşmak isteyen var mıdır?

Eklentiler

• IMG_20230208_134434.jpg
    IMG_20230208_134434.jpg
    127,5 KB · Görüntüleme: 28
X