2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba güzel anneler,
Deprem bölgesinde olanlara, depremden etkilenenler hatta tüm Türkiye ye geçmiş olsun hepimize 🙏
Bu sıkıntılı dönemde birde bebisle sıkıntı yaşıyorum. Ek gida reddi yaşayan varmi 🥺
Benimki reddetti. 1 hafta ara verdim. Tatsiz ne versem yemiyo hala. Ama salcali yogurtlu seyleri yiyo. Deneme olayini surduremiyorum o yuzden. Mesela corba kestirdim sebzeli falan. Az salcayla et suyuyla onu yapiyorum iciyo yogurt corbasi yapiyorum pirincle iciyo. Smdilik corbalardan ve haslanmis yumurta peynir falan ilerliyorum.

Merhaba kızlar malesef üzüntülüyüz ama hayat bi yerden devam ediyor malesef :KK43:
Benim size sorum var ek gıda süreciniz nasıl gidiyor ?
Benim oğlumun ek gıdayla arası pek iyi değil şu an sadece 3 gün kuralı ile ilerliyorum tadım şeklinde ama yemiyor genel olarak
Bende basldım sevmedikleri oluyor. 3 gün kuralıyl gidiyorum. Ama peynir yumurta bunlara aynı anda basldım. Hata ettim aslında. Sonrasındada pekmez ceviz ekleyecegim.ama onları üc gün kuralıyla tek tek yapacagım.

Benimki reddetti. 1 hafta ara verdim. Tatsiz ne versem yemiyo hala. Ama salcali yogurtlu seyleri yiyo. Deneme olayini surduremiyorum o yuzden. Mesela corba kestirdim sebzeli falan. Az salcayla et suyuyla onu yapiyorum iciyo yogurt corbasi yapiyorum pirincle iciyo. Smdilik corbalardan ve haslanmis yumurta peynir falan ilerliyorum.
Benimkide cok sevdi ekmek içini batırıp minicik tattırdım yemek suyuna bayıldı. Ama salca yasak ekmek içi de yasak sanırım o yüzden vermiyorum. Tuzlu peynirden tattırdım cimcik kadar bayıldı. Ama yasak tuz o yüzden suya koydum geceden. Anneme sorsan siz diyalize girdiniz ya diyo sacmalama ne olcak o kadardan diyor.

Merhaba güzel anneler,
Deprem bölgesinde olanlara, depremden etkilenenler hatta tüm Türkiye ye geçmiş olsun hepimize 🙏
Bu sıkıntılı dönemde birde bebisle sıkıntı yaşıyorum. Ek gida reddi yaşayan varmi 🥺
Ben yaşıyorum asla yemiyor.. 3 gün kuralı ile gidiyorum ama bugün yoğurta muz kattım onu yedi

Bende basldım sevmedikleri oluyor. 3 gün kuralıyl gidiyorum. Ama peynir yumurta bunlara aynı anda basldım. Hata ettim aslında. Sonrasındada pekmez ceviz ekleyecegim.ama onları üc gün kuralıyla tek tek yapacagım.
Bende3 gün kuralı ile ile gidiyorum.. yoğurt patates havuç kabak elma armut yumurta peynir zeytin verdim sırayla ama yemiyor bazen cok nadir bir iki kaşık aşıyor ama bugün yoğurta muz kattım sevdi onu sanırım

Benimkide cok sevdi ekmek içini batırıp minicik tattırdım yemek suyuna bayıldı. Ama salca yasak ekmek içi de yasak sanırım o yüzden vermiyorum. Tuzlu peynirden tattırdım cimcik kadar bayıldı. Ama yasak tuz o yüzden suya koydum geceden. Anneme sorsan siz diyalize girdiniz ya diyo sacmalama ne olcak o kadardan diyor.
Salca yasak degil aslinda. Doktor pisik vs yapmiyosa tuzsuzsa az az kullan sorun yok dedi. Tuzsuz salca yaptim evde kendim. Minik minik buzluga attim. Onu kullaniyorum

Tuzsuz biber salcasini 3 gün kuralına uyarak verebilirsin.ekmek boş kilo, ne yapacaksın verme zaten :)

Annelere eskilere bakilmaz eskiden ekmege margarin sana yag sürerek buyudu çocuklar, oysa çok zararlı. Sizin başınıza bsey mi geldi ne olacak diyenlere kulak kapatıyorum. En azından ilk 1 sene neden tuz tuketsinler, onların böbrekleri bizim gibi de değil daha

Bende3 gün kuralı ile ile gidiyorum.. yoğurt patates havuç kabak elma armut yumurta peynir zeytin verdim sırayla ama yemiyor bazen cok nadir bir iki kaşık aşıyor ama bugün yoğurta muz kattım sevdi onu sanırım

Bulgur, kinoa, chia deneyebilirsin belki sever, dpktor onerdi bize. Avokado da deneyebilirsin

3 gun kuraliyla gitmiyorum. Sofrada ne varsa ondan veriyorum. Ama bebege gore pisiriyorum. Yani patates, havuc, kabak gibi. Yogurt, peynir, yumurta tattirdim. Meyvelerden elma armut muz. Dun mercimek corbasi verdim. Ekstra bir gaz yapmadi.
Bunlari yarim cay kasigi falan veriyorum bu arada. Buyuk porsiyona hala gecemedim.

Biz de artık ek gıdaya 6.ayimizla beraber başlıyoruz. Doktorla görüşmemizi söyle bir toparladim, doktora gore görüşler değişebiliyor ama ozet olsun

👉🏻 Tuz ve seker kesinlikle yok

👉🏻 2 ara ve 1 ana öğün olmak üzere günde 3 öğün 6.ay icin

👉🏻 Öğünlerde birkaç kaşıkla başlayıp 17 kasiga kadar (50 ml yaklaşık küçük kahve fincanı kadar) besleyebilecegimizi söyledi ilk ay.

👉🏻3 gün kuralı : patates, havuc ve kabak için gerekli değil, alerji görülmüyor, diğer besinlerde 3 gün kuralı takip onerdi

👉🏻Demir zengini kinoa, chia ve Bulguru 1 öğün eklemekte fayda var dedi.

👉🏻Yemeklere mutlaka zeytinyağı eklenmesi gerektiğini (kabizlik için de ideal)

👉🏻 Günde toplamda 100 ml şu icebilecegini (yaklaşık yarım su bardagi, fazlasi besin yerine midenin su ile.dolmasina sebep olabilir)

👉🏻 Et suyunu tuketebiliyoruz, yumurta sarısı için 7.ayi beklememizi söyledi

👉🏻 Yogurt mutlaka

👉🏻 Mevsim sebzeleri önemli. Havuc, patates, kabak, ıspanak, brokoli. Meyvelerden de elma, armut, muz ve avakado olabilir

👉🏻ilk hafta sebzeleri tekil karıştırmadan verilmeli, cunku karışık.tada alisan bebeler tek sebzenin tadını almadiginda sonradan reddedebiliyormus. 2.hafta karışık sebze kullanılabilir.

• İlk hafta tek sebze
• İkinci hafta karışık sebze ve tahıl

👉🏻 Patates yeniden isitilmaz. Patates içeriyorsa tek ogunluk olmali. Patates tekrar isitildiginda toksin urettigindr besin zehirlenmesine sebep olabiliyor.

👉🏻Hazırladığınız mamalari bekletmeden yedirmeye özen gösterin. Ertesi gün de kullanacağınız bir yemeği fazla bekletmeden buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 24 saatten ve dış ortamda 2 saaten uzun bekleyen gıdaları asla vermeyin.

👉🏻 Mama kıvamı nasıl olmalı? İlk katı gıdalar püre şeklinde, akışkan kıvamda olmalıdır. Hafif pütürlü bırakabilirsiniz. Sonraki aylarda çatalla ezerek verebilirsiniz.

🤌🏻İlk önce pürüzsüz püre ve çorba,
🤌🏻Sonra yumuşak pütürlüler ve küçük parçalar
🤌🏻Pütürlü vermeye başlamak için dişinin çıkmasını beklemenize gerek yoktur. 8-9 ayda ele alınan gıdalar, dilim salatalık gibi seçilmelidir.

👉🏻 1 yaşından önce verilmemesi gerekenler

• İnek sütü
• Bal
• Yumurta akı
• Tuz, şeker
• Kırmızlar; Çilek, Domates, Kırmızı biber
• Turunçgiller( 9 aydan itibaren verilebilir )
• Avakado haric tropikal meyveler
• Sebzelerden: Patlıcan, kereviz
• Baharatlar
• Balık (9 aydan sonra verilebilir)

D
Tuzsuz biber salcasini 3 gün kuralına uyarak verebilirsin.ekmek boş kilo, ne yapacaksın verme zaten :)

Annelere eskilere bakilmaz eskiden ekmege margarin sana yag sürerek buyudu çocuklar, oysa çok zararlı. Sizin başınıza bsey mi geldi ne olacak diyenlere kulak kapatıyorum. En azından ilk 1 sene neden tuz tuketsinler, onların böbrekleri bizim gibi de değil daha

Bulgur, kinoa, chia deneyebilirsin belki sever, dpktor onerdi bize. Avokado da deneyebilirsin
Evet sırada avakado var zaten…
Bulgur chia bunları nasıl verebilirim

Biz geçen ay başladık aslında yogurdu filan kendi kasık daldiriyodu yiyodu ama doktor kestirdi bu ay yeniden başladık bu seferde yemiyor hele puturlu gidayi hiç kabul etmiyor. Dün meyve filesi denedim onla hem dişini kasiyip hem yedi ama kaşığa ağzını hiç açmıyor napcam şaşırdım

Bize doktorun verdiği ek gida listesinde ekmek içi tatlı lor zeytinyağı sabah kahvaltısı. Yani doktor ekmek ici ver dedi bana
Ben yaşıyorum asla yemiyor.. 3 gün kuralı ile gidiyorum ama bugün yoğurta muz kattım onu yedi
Doktorun bize verdiği listede alerjik durum olusturcak bisey yok 3 gün kuralına gerek yok alerjik gıdalar önümüzdeki ay baslicaz dedi ben karışık veriyorum muza bile ağzını açmıyor kaşıkla 🤦‍♀️

Biz geçen ay başladık aslında yogurdu filan kendi kasık daldiriyodu yiyodu ama doktor kestirdi bu ay yeniden başladık bu seferde yemiyor hele puturlu gidayi hiç kabul etmiyor. Dün meyve filesi denedim onla hem dişini kasiyip hem yedi ama kaşığa ağzını hiç açmıyor napcam şaşırdım
Senin bebegin kasil reddediyo. Kasigi birak elinle yedir. Onune koy eliyle yemeye calissin kasigi unutsun. Sonra yine denersin

+
D

Evet sırada avakado var zaten…
Bulgur chia bunları nasıl verebilirim

Aşağı bir örnek tarif ekledim.

Kinoayi yıkayıp biraz suda beklet. Sonra sıcak su ekle tencereye Pişik yumuşayınca tamamdir. Yoğurt içine de ekleyebilirsin.

Chia haslanmiyor, demleniyor. 1 fincan kaynar suya 2 cay kasigi chia koyup 10 15 dak beklet, demlensin. Yumusyainxa bunu da yoğurtla verebilirsin, meyve püresi ekleyebilirsin.

Bir de önerilecek bir şey değil ama evde yaptığın her ek gıdaya karşı duruşu aynı yemiyorsa hipin organik kavanoz mamalari var onu deneyebilirsin belki. Maksat bir adım atsın ek gıdayı sevsin.

KABAKLI SEBZELİ BULGUR PÜRESİ

MALZEMELER
1 kahve fincanı köftelik ince bulgur
1 adet kabak
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

-YAPILIŞI-

Kabak ve havuçları yıkayın, kabuklarını soyun ve doğrayın. Tencereye 1.5 bardak kaynar su ekleyin ve sebzeleri haşlayın. Daha sonra zeytinyağı ilave edilerek bulgur eklenir. Kapağı kapatılarak bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

🦷🦷🦷🦷

Malum dişten dolayi damakta kası ma ve salya arttı. Doktora rahatlatıcı ürünleri sordum osanit, tetagil gibi. Doğal içerikli ürünler olabilir ama içinde asla #Lidokain olmasın dedi. Papatya demleyip suyunu da verebilirsin dedi.

Bir de karanfil duydum ama tecrübeli deneyen anneler varsa söylesin:)

🦷🦷🦷🦷

Malum dişten dolayi damakta kası ma ve salya arttı. Doktora rahatlatıcı ürünleri sordum osanit, tetagil gibi. Doğal içerikli ürünler olabilir ama içinde asla #Lidokain olmasın dedi. Papatya demleyip suyunu da verebilirsin dedi.

Bir de karanfil duydum ama tecrübeli deneyen anneler varsa söylesin:)
Karanfili bende duymuştum zeytinyağı ile karıştırıp sürüyorlar sanırım ama tam bilemiyorum

Pirinçleri yutabiliyormu ben vermedim daha taneli şeyler de

Tek tek sebzeleri tatmaları gerekiyor ama benim de deneme fail. Havuc püresi verdim tatlı sonuçta ama sevmedi. Bugün zeytinyağı eklemeden deneyeceğim bir de kabak deneyeceğim bakalım. Meyveyi hemen vermek istemiyorum

X