2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben 37 38 de vermiyorum. Sogutunca dusmeyip artık 39 u bulunca veriyorum. Evet bizden kapiyorlar resmen nefes aldığımız havada dolanıyor mikroplar. İğrenç bir şey. Allah şifa versin bebisinede tüm hastalara da
Ben de beklerim de normalde kayınvalidem bizde o hemen 37 yi görünce vermek istiyo ben de en szından 37.5 i beklettiriyorum

Ben de beklerim de normalde kayınvalidem bizde o hemen 37 yi görünce vermek istiyo ben de en szından 37.5 i beklettiriyorum
Ailede ateşli hastalık geçmişi yoksa 38 beklenebilir, ateş, virusle savaşıyor, o yüzden hemen düşürmemek lazım. RİSK varsa 37.5 alt sinir olarak iyi

Onun kullanımı +4 yaş üzeri, kutusunda olması lazım? Bizimkiler daha bebe
Evet kutuda 4 yaş üzeri yazıyor, firmaya sorunca 2.aydan sonrası kullanabilir diyor. Verdim ama içim hiç rahat değil bir yan etkisi vs olmadı uykuya kolay daldı sadece mama istedi gece sonra tekrar devam etti uykusuna, sabah ben kaldırdım kendiliğinden kalkmadı bıraksam uyurdu ama duzeni bozulmasın zor oluşturdum diye zorla kaldırdım. Uykudan çektiğimi hiçbir şeyden çekmedim. Son 10 güne kadar günü ters yaşıyorduk sabah babası ise giderken uyuyup akşam 7-8 gibi uyanıyordu akşamdan sabaha perişan oluyordum zar zor kaydira kaydira saatlerini normal sınırlara çektim ama bu seferde yine bozacak diye ödüm koptugundan arayış içerisine girdim çünkü 9da uyuyor gibi olup 12ye kadar dalmamaya basladi. Bu damladan kullan ara ara, düzene girsin diyen birkaç kişi olunca da aldım ne yalan soyleyim. Kısa vadede işe yarıyor ve yan etkisi yok gibi gözükse de uzun vadede Allah korusun bir zararı olursa diye bırakacağım 2 günle kalsın

Bebek senin takdir senin tabi annesi olarak, bununla birlikte 4 yaş ile 5 ay arasında dağlar var. Onerilere ben de açığım ama doktora sormadan hareket etmemeyi tercih ediyorum çok basit şeylerde bile. 4.5 aylikken destekli oturmaya ok diye doktor var bizimki 6 dan önce ok vermiyor misal, ben de yapmıyorum gibi. Bunun yerine alternatif humana iyi geceler çayı var, onu doktoruna sorup kullansan daha hafif olabilir belki.

Teşekkür ederim haftaya randevumuz var sorayım onu

şehir efsanesi: uyku eğitiminde cocugun bi odaya atılıp ağlatarak uyutulması
Böyle bir şey YOK. Hiçbir anne baba bu şekilde bebeğini eğitmek istemez. zamanında cocugunuza bazı şeyleri öğretmezseniz asıl sonrasında burda ASLA dediğiniz seyleri yaparsınız.
bebek bu tabiki de ağlayacak(kendi ifade etmesi) ama bunun bi sınırı var. yalandan ağlaması var, gerçekten ağlaması var. anne olarak anlamakta bize düşüyor. benim çocugum az ağlıyor, bu nedenle ben çok kolay verdim. biraz dirayetli olmak gerek ve biraz vakit alıyor ama sonrasında siz de bebek de rahat ediyor. o gün beri bebeğim bile daha mutlu çünkü güzel uyuyor

Keske siz de beni uyardiginiz uzere onyarginizi bir kenara birakip ismini dahi bilmedigim bir anneyle bebegi ve bu ikisi arasindaki bagi onemseyip yanlislik oldugu zanniyla mudahale etme gayretimi gorseydiniz. Amacimin kimseyi incitmek degil anne ve bebegi geri donulmez bir yanlis yapmaktan alikoymaya calistigimi gorseydiniz. Ferbes yontemi denedigini soyleyen sizsiniz. Ben cok üzülüyorum bebegin aglamaya terk edilmesine. Ama buna ragmen anneyi de onemsedigimi be nedenle uyku danismanlarindan yardim almanizi rica ettigimi ve bu isten hicbir cikarim olmadigini gorseydiniz. Ben foruma surekli yazi yazan biri degilim ismimden anliyorsunuzdur. Buna ragmen sizi onemsedigimi gorseydiniz. Madem beden ve ruh sağlığı yerinde bebekler yetistirmeye çalışıyoruz burada tavsiyeler sorup akil danisiyoruz icimdekileri soylemeseydim vicdanim rahat etmezdi. Her anne evladinin iyiligini ister ama gercek iyiligin ne oldugunu bilemeyebilir insanlar birbirini uyarir. Beni uyaran oldugunda ben memnun olurum bazen rahatsiz oluyorum tabiki cok karisan oluyor diye ama nihayetinde son karar benim herkes kendi dogrusunu soyler ben olcer tartarim. Size de belki ufacik bir yardimim olur niyetiyle yazmistim. Mesajimdan incinme ihtimalinizi tabiki dusundum ona gore sectim kelimelerimi. Olabildigince hassas yazmaya calistim basarip basaramadigim ayri bir tartisma konusu ama bunu dusunmeden yazdigimi dusunmeniz ne uzucu neden sizi uzmek isteyeyim? Ama yanlis oldugunu dusundugum bir konuda siz incinecek bile olsaniz ve eger bu yanlis bebeginizle aranizdaysa incinme ihtimalinizi elbette goze alirim ki yanlis yanlis olarak kalmasin. Simdi uyarimi yaptim siz kendi dogrunuzda olursunuz ben kendi dogrumda. Ama ben soylemis oldum. Ferbes yonteminden daha tatli yontemler de var. Bunlar da varken neden sizi uyarmayayim.

En hassas anne sizsiniz.dusunceleriniz icin tesekkurler. Dediginiz gibi karisan olunca sizin gibi rahatsiz okuyorum. Bunu dusundugunuzde bile karismamaniz gerektigini anlamaliydiniz. Ilk mesajimda da belirttigim gibi akil vermek yerine yontemin hangi kisimlarini uyguladigmi hangilerinden kacindigimi sorsaniz aciklardim. Uyarinizi yaptiniz simdi ben berbat siz muhtesem anneligimize devam edebiliriz. Iyi forumlar dilerim.

Yalandan aglama konusuna da ek yapmak isterim ki; pedogoji konusunda sunu okudum bunu izledim diye tartismaya girmem. Ama ogrendigim azicik birsey varsa o da bebegin aglarken her halukarda anneye ihtiyaç duydugudur. Yalandan agliyorsa eger -ki dort bes aylik bebe bunu bilmez bize ufak bile gelse konu onun icin buyuktur- bu durumda bir yerden sonra annesinin sefkatini gormezse aglamasi gercek aglamaya doner ve anneye ihtiyac duyar yine. Kimseyle tartismak istemiyorum. Bir kisi bile mesajimi okuyup onemsese yeter

Benimki de böyle. Aşşşırı ağlıyo sesi zil gibi oluyor. Dün bi uyku eğitmeniyle görüştüm 6. Aya kadar uyku eğitimi önermiyorum dedi. Bekleyin sabredin dedi. Dayanmaya çalışcam ama günde kaç kez uyutuyorum, yarım saatte bir uyandığı için her 1 sAatte de uykusu geliyor huysuzlaşıyo.
Ferber yöntemine baktım neymiş diye, arkadaşım o şekilde uyku eğitimi verdi 9. Ayda. Kocası daha doğrusu verdi çünkü arkadaşım dayanamadı ağlamasına yapamadı bi türlü. şimdi çocuğu odaya yatağına bırakıp çıkıyolar.

Ben tam oyle yapmiyorum kuzum. Once cok uykusu gelsin diye bekleyip uyku rutini yapip sonra yataga koyuyorum. Kapinin araligindan beni goruyo ve agladikca girip sakinlestirip geri yatiriyorum ilk cilgin aglamalarinda. Sonra tam aglama da degil ama bagiriyo bi muddet. Bana sesleniyo kendince cunku beni goruyo. Bakisa bakisa uykuya geciyo. Yani ne tam ferber ne tam tracy hogg. Ama agladigi icin ferbere yakin bence. Denedigim yontemler icinde benim ogluma en cok bu uydu. Cunkj zaten her durumda agliyo. Kucagimda sallasam agliyo ayagimda sallasam agliyo pispislasam agliyo. Babybjornde sallasam agliyo. Agliyo da agliyo. Aglatmadan bisey ogretebilmenin yolu yok cunku sirti yere degdigi an aglamaya basliyo. Ilk oglumda ss pat la baslayip tracy hogg la bitirmistim o da hep kendi kendine uyudu. Onun uyku egitimi cok kolaydi. Bu cok zor. Inanilmaz zorladi hem beni hem kendini.

Yaaaa bizde de durum tam böyle. Sırtı yere gelmeyi geçtim kucağımda yatırınca bile çığlık çığlığa. Uyumak istiyor ama beceremediği için ağlıyor. Uyku eğitimine başlıcak cesaret yok bende yoksa tracey hogg u baya okumuştum, günlerce emek vermek lazım tek başıma yapmayı totom yemiyo

Bence uyku egitimi evet zor. Ama suankindurumlarindan inan zor degil. Benimki de kucakta az meyillense agliyo. Surekli surekli her gun boyle aglamasi kadar zor degil gercekten. Oglum 4. Gunu atlatti bugun gecen haftaya gore daha eglenceliydi. Kanepeye falan yatirip oyle oyunlar oynayabildik. Uykular duzenlendikce bebek rahatliyo

Benimki gün içinde iyi, uyuyacağınzaman bi haller oluyor içine başka bi çocuk giriyo sanki

Selam arkadaslar benim kızim martın 20 sinde 4 yasina girecek insallah bu olay önceden başımıza ara ara olmak üzere geliyordu bi hoca okudugu keki ona yedirdik gecmisti sadece 1 defa olmustu ondan sonra sukur gecmisti bugun az once yine aynisi oldu bi anne olarak onu boyle gorunce cok uzuluyorum arkadaslar yattigi yerden anne diye agliyarak uyaniyor galiba ruyada birseyler görüp korkuyor yanima aldim bi yere bakiyor anne anne diyip agliyip bagiriyor sanirsam gozunun önüne birseyler geliyor varmiş gibi kucagima aldim sakinleştirmeye calistim ayetel kürsi okudum neyseki gecti gibi dedim kızim yine bocekmi gordun kafasini salladi bu cocuk neden böyle oluyor ben anlamiyorum birde bocek gordugunu nerden biliyorum oyle oldugu gunun ertesi sabahı sormustum böcek gordum demişti bana cok uzuluyorum arkadaslar ne olur bu nasil birsey neden böyle oluyor yada başına gelen varmi cevap verirseniz sevinirim

Uyku teroru yasiyo olabilir mi? Doktora gittiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…