2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar herkes nasıl bebeler nasıl o kadar yoğun o kadar hızlı geçiyor ki zaman asla buraya girmeye fırsat bulamıyorum ikiz bebe oğlan kolik ve tek bakınca yemek yediğim günlere şükrediyorum

Doktorumuz 37.5 altina ilaç vermiyor, ateş vücudunun enfeksiyonla başa çıkma şekli. Ama.37.5 u asiyorsa ver diyor. Üzerini ince giydirebilirsin, cok kat giydirmek de sicaklastiriyor. 37 yüksek değil telaş edecek kadar.

37.5 bile dusuk degil mi? Bana bi doktor ates olmasa da ver dedi asi sonrasi o gunden sonra o doktoru biraktim baska bi doktor buldum, o doktor ise 38.5 a cikarsa ver diyo vucudu savassin. Ki 38 i gecerse de once soy islak bez yap yone dusmezse eger 38.5 da verebilirsin direkt ates dusurucu vermiyor. Doktora gelme kistasi da su eger 48 saat boyunca ugrastin ates dusmediyae o zaman hastaneye gel yoksa gelme. Cunku gelirsen mudahale etmek zorundayim. Bu da cocugun bagisikliginin yeterince gelisememesi demek.. 1. Ay asisinda tecruvesizligimden 38 i gectigi an calpol vermistim 3. Ay asisinda ise 38 lere cikti bebisimi soydum biraz islak bez yaptim gece boyu 2 kez yukseldi sonra dustu kendi kendine atlatti vucudu calpol vermemis oldum.

Zyrtec alerji ilaci, ben kullaniyordum, bebeleri geçtim yetişkinlerde de dikkatli kullanılmalı aslında, uyuşturur cnm

Diğeri yetişkin ilacıdır sanki
Nezlede alerjik gibi ya ondan veriyordu galiba büyük kizima verirlerdi öyle hatırlıyorum ilaçları çay kasigiyla ölçülerini azaltarak verirdi bebekken kilosuna gore

Kizlar atak haftalari uyku gerileme vs donemleri, bebegin dogdugu gune gore mi yoksa dogmasi gereken gune gore mi hesapliyorsunuz?

Kizlar atak haftalari uyku gerileme vs donemleri, bebegin dogdugu gune gore mi yoksa dogmasi gereken gune gore mi hesapliyorsunuz?
Atak haftalari dogmasi gereken gune gore hesaplaniyo. Ama bazi arkadaslar mesela rowlet vardi ahh ah benim kiz dogdugu gune gore ataga giriyo derdi.
Ziyaretci olarak okuyan banlanmis arkadaslara selam olsun bu vesileyle

Bu 4. Ay uyku gerilemesi umarim gecicidir. Uyutmak resmen bir izdirap he bi de uyuttum bari uzun uyusa 30-40 dk da cingoz oluyor. Uyutmazsam tekrar da agresif. E a ama kizim uyutmak istiyorum uyumuyosunn….

Masallah senin doktor da seker gibi ver demis, degismekle iyi yapmissin Soyle ki hızlı yükselen ateşte düşürmek zor olabiliyor, bebeklerde havalenin önüne geçmek için 37.5 derece çok düşük değil.
Zaten yükselmeye baslayinca once çocuğu sıcaklık olarak soğutmak gerekiyor, hala yukseliyorsa ilaç desteği. Ayrıca parasetamol masum bir ilaç değil.

Nezlede alerjik gibi ya ondan veriyordu galiba büyük kizima verirlerdi öyle hatırlıyorum ilaçları çay kasigiyla ölçülerini azaltarak verirdi bebekken kilosuna gore
Alerjik diye vermiştir, normal nezlede ise yaramaz. Ah alerjiler ah

Unutmysym herşeyi sil baştan

Kızlar selam tetanoz asıları toplatılmış?? Neden olabilir böyle bir şey? Doktorum olma dediği halde olmuştum tırstım biraz

Kızlar selam tetanoz asıları toplatılmış?? Neden olabilir böyle bir şey? Doktorum olma dediği halde olmuştum tırstım biraz

Aciklama bu:

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, çocukluk çağında, yetişkin kişilerde ve yaralanma sonucu gebelere yapılan difteri tetanoz aşılarının 2. Sınıf B seviyesinde geri çekme işlemi uygulandığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, çocukluk yıllarında, yetişkinlerde ve aynı zamanda yaralanma sonucu gebelere gerçekleştirilen difteri tetanoz aşılarının toplatılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan gerçekleştirilen açıklamada, “Turk İlaç ve Serum San. A.Ş. üretim tesisi ile ilgili Kurumumuzun ilgili birimleri ve bilimsel komisyonlarınca yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde alınan karara istinaden “Tetadif 0,5 mL IM Enjeksiyonluk Süspansiyon” isimli ürünün halihazırda firma tarafından üretimi ve/veya dağıtımı yapılmış tüm serilerine 19 Kasım 2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Geri Çekme Yönetmeliği’ne göre 2. Sınıf B seviyesinde (nihai kullanıcıya ürünü sağlayan tüm yerlere) geri çekme işlemi uygulanmış olup gereğinin yapılması ilgili paydaşlara duyurulmuştur. Tüm sağlık mesleği mensuplarına ve kamuoyuna önemle duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın açıklamasındaki ‘İkinci Sınıf’ “Geçici ve tedavi edilebilir sağlık sorunlarının çıktığı veya muhtemel olduğu durumlar” olarak tanımlanıyor.
‘B Seviyesi’ ise “nihai kullanıcıya ürünü sağlayan tüm yerlere kadar inilmesi” anlamına geliyor.

Analayan bana anlatabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…