2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Günaydın kızlar ne zamandır giremiyorum nasilsiniz , bugün 6 ay aşılarımızı olduk benim bebiş de tembel yan dönüyor Yüz üstü dururken sırt üstü döndü bi kaç kez bi de altı açık olduğunda yüz üstü döndü ama surekl i yapmıyor yeni yeni oturtmaya başladım yerde bana yaslayarak oturtup oynuyoruz , ek gıda hala 1 öğün veriyorum ya sebze ve yoğurt ya da çorba bir de arada meyve veriyorumm

günaydın kızlar
benm kızımın dün gözü kızardı gözyaşları hep kendiliğinden aktı durmadı dr götürdük
kanal tıkanıklığı cıktı
tedaviye başladık
moraller 0
Canım benim oğlumda da vardı bir ay düzenli masaj yaptım ama biraz sert olacaksın kendiliğinden geçti

günaydın kızlar
benm kızımın dün gözü kızardı gözyaşları hep kendiliğinden aktı durmadı dr götürdük
kanal tıkanıklığı cıktı
tedaviye başladık
moraller 0
Kuzum masaj yap sık sık bizim doğuştan sağ göz capakliydi masaj la geçti tıkanikliktan supenmisti dr göz dr goturduk yok masaj yap bol bol dedi sütün varsada onla sil içinin mikrobunu alsın
Birde geçen sulandı saçı girmiş nasıl olduysa babamız çıkardı
Göz dr na götürdünmü çocuk dr mu tesis koydu

Kızlar merhaba, pazar akşamüstü görüştüğümüz birinde bugün covid pozitif olduğunu öğrendik. Bebişlede teması olu. Genelde maskeliydi ama çıkardığınıda hatırlıyorum yani. 2. Gün olcak bugün de kaç güm beklemek lazım. Ay ne yapmak lazım bilemedim şimdi ya

Benim çocuk doktorumda 6. Ayın sonuna doğru dedi omurga gelişimi ancak bitiyormus. Bilemedim mama sandelyesi konusulunca grupta acaba benmi geç kaldım dedim oturtmakta

Canım geçmiş olsun inşallah bebişe geçmemiştir bol bol emzir şimdiden süt kampı yap, 4 5 gün sonra belirtiler çıkabilir

Benim çocuk doktorumda 6. Ayın sonuna doğru dedi omurga gelişimi ancak bitiyormus. Bilemedim mama sandelyesi konusulunca grupta acaba benmi geç kaldım dedim oturtmakta
Yok bende oturtulmaması gerektiğini çok net öğrendim. Hatta çocuk doktorumuz oturtabilirsiniz demişti,diğer gittiğimiz doktor çocuk ortopedi cerrahı,kesinlikle oturtmayın dedi. Biz bu hafta 6 aylık oluyoruz ama gene 10-15 gün daha bekleyeyim bende

Canım geçmiş olsun inşallah bebişe geçmemiştir bol bol emzir şimdiden süt kampı yap, 4 5 gün sonra belirtiler çıkabilir

Çok geçmiş olsun inşallah birşey yoktur.
Arkadaşın da dediği gibi şu an için emzirme kampı yapmanız aklıma gelen tek önlem. Sizlerede geçmiş olabilir mi acaba? Her ihtimale karşı bir kaç gün bebişe maske ile yaklaşmanızı tavsiye ederim.

1 saat oturduk oturmadık. Kızda maskeliydi su içmek için indirdi bir ama oladabilir gerçi. Doktor 14 gün izole edin kendinizi dedi. Emzirme kampı nedir kızlar? Bolca vermek mi bir açıklar mısınız?

1 saat oturduk oturmadık. Kızda maskeliydi su içmek için indirdi bir ama oladabilir gerçi. Doktor 14 gün izole edin kendinizi dedi. Emzirme kampı nedir kızlar? Bolca vermek mi bir açıklar mısınız?

Emzirme kampı kabaca,işi gücü bırakıp,bebekle yatağa kurulup,her an emzirmek/emzirmeye çalışmak diyebiliriz.
Tomris Cesuroğlu’nun bu konuda çoook kıymetli yazıları var,göz atmanızı tavsiye ederim.

Bugün gittik aşılarımızı yaptırdık. 10,5 kilo olmuş oğlum. İri bebek olarak doğdu, normal dedi çocuk doktoru da. Bir iki gün önce sipariş verdik mama sandalyesini. Özellikleri fazla yatma ayarı , yükseklik ayarı vs ama markası bilindik değil. Bi gelsin beğenmezsem iade eder gider daha ucuza başka bir sandalye alırım
günaydın kızlar
kanal tıkanıklığı cıktı
tedaviye başladık
moraller 0
Canım masaj yap. Bir de anne sütü ile sil. Bebek temizleme pamuğunu ılık su ile ıslatıp, sıkıp bebeğinin gözlerini temizle günde 4-5 kez. Çok geçmiş olsun

Merhabalar herkese, herkesler iyidir umarım ben uzun süredir giremiyorum, iyiyiz biz de şükür vakit nasıl geçiyor hiç bir fikrim yok...
Arkadaşlar ek gıda ile ilgili bana yardım edebilecek olan var mı, bunalıyorum ve stres yapıyorum. Bebeğim 6 ay 5 günlük oldu, 180 günü çoktan geçtik. Doktorumuz hasta ve görüşene kadar hiç bişey verme dedi ancak şimdi de ayın 10una kaldı hala hastaymış.

Elinde örnek listesi olan benimle paylaşabilir mi?

Yarın artık tadımlara başlayacağım, bal kabağı aldım. Püreyi baya baya sıvımsı mı yapsam en başta anne sütü ile diye düşünüyorum. 1 çay kaşığı vericem ama miktar nasıl artmalı o kafamda oturmuyor. Ertesi gün 2 çk, sonra yarım çay bardağı. Her sebzede böyle mi yoksa bi kere mide alıştı artık hep yarım çay bardağı mı gitse?

Bi de hep tek öğün mü bu ay yoksa 2 öğüne çıkmalı mı?

Gerçekten kafam allak bullak oldu.
Yardım edeceklere şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Merhaba,her yeni denediğiniz besini azar azar denemlisiniz. Önemli olan midenin alışması değil. Alerji yapıp yapmayacağı,bebeğin besini sindirip sindirememesi. Birden bire fazla vermek bebişte kabızlık yapabilir. 6. Ayda başlayan ek gıda aslında sadece tadım için. 2 yaşına kadar ana besin kaynağı anne sütü/mama dır.

Günaydın ben 5 haftalık paylaşmıştım burda bak istersen
Bal0ncuk naptınız balım

Bizimki de 11 olmuş benim bel ve boyun bitmiş durumda. Bir an önce kendileri oturup emeklesede kurtulsak kilolu çocukta zor her ne kadar sevmek güzel olsada

Bizimki de 11 olmuş benim bel ve boyun bitmiş durumda. Bir an önce kendileri oturup emeklesede kurtulsak kilolu çocukta zor her ne kadar sevmek güzel olsada
Bir gün belim bir gün sırtım ağrıyor. Ağrısız bir günüm olmuyor Bebem de canı sağ olsun kucakta gezmek ve uyumak istiyor ,yerine koyarken bağırıyor ağlıyor. Senin oğlanın da maşallahı var otursalar belki biraz rahat ederiz

Hay maşallah kızlar napiyonuz yaa ne yediriyoruz benimki en son 6700 du ardaki fark bir çocuk kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…