2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Benimki dorde gircek emiyo elini normal

Benimki once eline bakip sonra agzina götürüyor elini

Nasıl yapılıyor alerji testi
Prick testi denilen bir deri testi yapılıyor, kan hem çok kesin sonuç vermiyormuş hem de daha büyükken yapılıyormuş. Küçücük tüplerdeki belli başlı bazı alerjenleri çok ufak iğnelerle sırtına bastırdılar oğlumun; ama iğneler acıtan cinsten değil, bizimki batırılırken hiç ağlamadı. Sonra bi on dk beklediler, doktor kızarıklıkların ve kabartıların büyüklüklerini ölçüp ona göre derecesini söyledi. Ona göre de işte yasak olan yiyecekleri falan söyledi bana; mesela çileğe testte alerjisi çıkınca diğer tropikal ve kırmızı meyveleri de yeme dedi, onun gibi bir şey.

Teşekkur ederim cnm. Haftasonumuz zor gecti, cocuk agladikca biz perisan olduk. sukur toparladı da biz de rahatladik..
Geçmiş olsun, biz de sünnet yaptırdığımız ilk gece falan huzursuz olmuştu; ama sonradan iyi ki yaptırmışım diyorum, gün geçtikçe hareketleniyorlar, sonrasında genel anestezi falan gerekiyor.

Hadi ya çok geçmiş olsun neyse ki zamanla geçiyor. Bi süre sabır.
Benimkinin de var kesin ama doktor hafif alerjik diyip duruyor.

Çok geçmiş olsun canım ne zamana kadar diyet yapıcaksın peki bizde 2 aylıkken götürdük Dr süt alerjisi dedi kan tahlili istedi 1 ay sonra gittik 3 aylıkken yani test negatif çıktı ama Dr 6.ncı ayına kadar diyete devam et dedi bize

Hadi ya çok geçmiş olsun neyse ki zamanla geçiyor. Bi süre sabır.
Benimkinin de var kesin ama doktor hafif alerjik diyip duruyor.
Çok teşekkürler, ben de geçeceğini umarak avutuyorum kendimi. Bizde 2-3.aylarda çok huzursuzluk vardı, muhtemelen de alerji dolayısıylaydı. Eğer sizde o kadar yoksa belki gerçekten hafif atlatıyordur. Bazı doktorlar çok ağır olmayan alerjilerde diyet yerine az az besinlere devam ettirerek alıştırmaya çalışıyormuş bünyeyi, belki sizinki de öyle düşünmüştür.

Çok teşekkürler, ben diyeti inşallah 10 gün sonra açmaya başlayacağım doktorun dediğine göre; ama belli ki yavaş ilerleyecek bir süreç. Çünkü ilk mesela keke bir kaşık süt katıp yapıcam sonra miktar arttıracağım, eğer bir sıkıntı olmazsa yoğurt çorbası, sonra yoğurt falan diye devam ediyor. Bi de her adımda üç gün devam edicem belirlenen miktarda. Bayağı bir şeye alerjimiz olduğu için de uzun sürecek gibi. Mesela yumurta beyazına daha fazla alerjisi çıktı, onu 9 aya kadar hiç yemeyeceksin dedi doktorumuz.

Başka ne gibi belirtiler vardı ?
Benim bazen mukuslu kaka oluyor bazen normal ama yiyorum sürekli süt ürünleri hep olması gerekmez miydi?
Egzama döküntü tarzı bir şey yok
Uykuları iyi değil
Kilo alımı iyi şükür.

Yine de alerjisi varsa bilsem de yemesem alerjiye sebep olan şeyleri

Geçmiş olsun, biz de sünnet yaptırdığımız ilk gece falan huzursuz olmuştu; ama sonradan iyi ki yaptırmışım diyorum, gün geçtikçe hareketleniyorlar, sonrasında genel anestezi falan gerekiyor.
Evt aynen. Sen ne zaman yaptirmistin? Bebegin ne kadarlıktı?

İhmal etme g.cereaha git. Bak ben hala uğraşıyorum.acılar içindeyim bir göğsüme emzirebiliyorum diğer göğsüme yine operasyon yaptılar yine iltihap akıttılar 2.kez ve anlaşılan yarın bir daha yapacaklar canımdan can gidiyor artık

Kızlar3 gündür kaka yapmadı oğlum. Bu durumundan dolayı yarım ama yarı anne sütü içiyor mamasına zeytinyağı eklenmesini duydum bu zamandaki bebek için sıkıntı yaratmaz değil mi? Doktoru öneren var mı z.yağımı? Fitil fln düşünmüyorm bu arada

Ne kadar cok seye alerjisi varmis ya canm senin işin zor Allah yardimcin olsun insallah bunlar kalici olmaz vucudu hemen uyum sağlar

Canm brnmkinde d3 bazrn mukuslu oluyodu brn çikolata falan cok tuketiyordum. Ramazanda pek yemedim adet olunca canm cok cekmisti abratarak yedim o zaman anladım megersr cikolataya alerjisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…