2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kizlar mrb benim oğlum 3 ay 10 gunluk doktora gittik 6700 kilosu normal ama istersen gunde 1 defa mama ver dedi acaba gelisimi iyi deilmi ya tabi cocuklar kıyaslanamaz ama sizinkiler nasıl. Benim kizimin aşı karti duruyor bu aylarda o daha zayifmis ama erkek çocuklarının kilosu daha çok olmali galiba. Mama vermeye baslamak istemiyorum ama sizin kilolarınız nasil.
Bence verme önemli olan sağlıklı olması kilolu olması değil.

Kızlar selam
umarım sizler ve bebişleriniz iyisinizdir
bebeğim 5 gündür kaka yapmıyor ve regl olmuşum az önce farkettim bide çok ağlıyor 3 4 gündür uykusunun sıktığını düşünüyordm ama acaba sütüm kesiliyor olabilir mi? (doğduğundan beri sadece anne sütü ile besleniyor)
Regl döneminde süt azaliyor canım ilk bebegimde yaşamıştım. Ama regl bitiminden sonra eski haline gelir merak.etme

Kizlar mrb benim oğlum 3 ay 10 gunluk doktora gittik 6700 kilosu normal ama istersen gunde 1 defa mama ver dedi acaba gelisimi iyi deilmi ya tabi cocuklar kıyaslanamaz ama sizinkiler nasıl. Benim kizimin aşı karti duruyor bu aylarda o daha zayifmis ama erkek çocuklarının kilosu daha çok olmali galiba. Mama vermeye baslamak istemiyorum ama sizin kilolarınız nasil.
Masallah gayet normal canim. Mama zaten kilosu az diye verilmez. Mesela bebek her ay 800-1000 gram aliyor da bu ay 400 gram.aldiysa yani persentil değeri düştüyse belki önerilebilir. Benim kizim 3.400 doğmuştu. 3 aylıkken 6 kg civarıydı.

Önemli olan aylık kilo alımı ne kadar almış ki onu mu az gördü acaba. Yoksa kilosu gayet iyi 3 aylık bebek için olması gereken sınırlar içerisinde hatta üst sınıra yakın.

Gerçekten doğumdan beri göğüslerimden çekip duruyorum. Annelik cidden çok çok zormuş . Allahım hepimizin yardımcısı olsun🤲 niye cennet ayaklarımızın altında anlıyorum. Kocam bey de annesigilde yan gelip yatıyor düşündükçe sinirleniyorum😡
Bende özellikle o göğsümü emziriyorm yumuluyır ama beze küçülmüyor.azıcıkta kızarmış bgn masaj yapmaktan mı bilmiyorm. Duşa girdim baaya masaj yaptım. Korkuyorm mastit olmktan😱
Evet sürekli acı çekiyoruz, uykusız kalıyoruz, yoruluyoruz bitmiyor bitmiyor . Analık zor gerçekten.
Canım inşallah mastit olmazsın ya

Sütün varsa bence gerek yok kilosu az değil ki iyi bence

Kızlar, 24+0 da kamuda izne ayrılıyorsun ya. Benim ki tam bayramın ilk gününe denk geliyor? Nasıl bir yol izlicem, fikri olan var mı ve çevresinde bu raporu alanlar, 24 ncü haftaya girmeden 1-2 hafta önce almışlar mı, böyle bir inkan var mı acaba? Teşekkürler

Evet sürekli acı çekiyoruz, uykusız kalıyoruz, yoruluyoruz bitmiyor bitmiyor . Analık zor gerçekten.
Canım inşallah mastit olmazsın ya
Yaa inşallah cnm🤲💐 doktoruma yazdım masaj ve sağıma devm diyor. Şimdi oplum o göğsümü 30 dk emdi tam. Masaj yapa yapa emzirdim. Duş ve sağımda yapıyorum,küçülmüyor büyüdü hatta.
Böyle bir durum yaşayan kızlar bana lütfen başka bir öneride bulunun😭😱

Yaa inşallah cnm🤲💐 doktoruma yazdım masaj ve sağıma devm diyor. Şimdi oplum o göğsümü 30 dk emdi tam. Masaj yapa yapa emzirdim. Duş ve sağımda yapıyorum,küçülmüyor büyüdü hatta.
Canm süt yapici seylerden uzak dur ve surekli o göğsünü verki icsin bosalsin orasi ben oyle yaptim bide zeytin yağı sürdüm gogsumun tümüne cok iyi geldi

Kızlar, 24+0 da kamuda izne ayrılıyorsun ya. Benim ki tam bayramın ilk gününe denk geliyor? Nasıl bir yol izlicem, fikri olan var mı ve çevresinde bu raporu alanlar, 24 ncü haftaya girmeden 1-2 hafta önce almışlar mı, böyle bir inkan var mı acaba? Teşekkürler
Canm bizim o zaman uzaktan egitim oldugu icin ayrilmamistim izne sonra yüzyüze eğitime geçilince 26.haftada gittim rapor aldim

24. Haftadan oncede doktorun normal haftalik izin verirse sana çalışmazsın yine

Canm süt yapici seylerden uzak dur ve surekli o göğsünü verki icsin bosalsin orasi ben oyle yaptim bide zeytin yağı sürdüm gogsumun tümüne cok iyi geldi
Yok cnm süt arttırıcı hiçbir şeyi tüketmiyorum. Bilinçli olrak en azından. Dediğin gibi En çok o göğsümü veriyorum Ama hep bunu vernce öbür göğsümde böyle olur diye korkuyorum😱 afedersnz ama 2 ucu b..lu değnek derler ya o durum. Zaten göğüs uçlarım çok acıyor emzirme eziyete dönüşmüştü bi de beze çıktı. Dün kantaron sürdüm yarın zeytinyağda sürerim olmazsa 💐💐

Kendim yaşamadım ama soğutulmuş lahana yaprağı öneriyorlar. Buzdolabında soğutup göğsünüzün üstüne koyuyorsunuz ılıyana kadar, o göğüsteki şişkinliği alıyormuş. Öyle kulaktan dolma bilgi de değil, takip ettiğim bir doktor öneriyor, postu bulabilirsem atarım. Bir de sizin süt aşırı değildi ama süt fazlalığında da maydonoz çayı veya adaçayı. Ama bu ikisinde dikkatli olmakta fayda var; çünkü direkt sütü azaltıyor.

Biz de bugünlerde uykuda sıkıntı yaşıyoruz yine. Ne güzel akşamları 8-9 gibi yatıp en azından ilk uykusunu 3-4 saat uyuyordu. Birkaç gündür gaz yüzünden hep bölünüyor uykusu. Akşam 7.30dan beri belki 7-8 defa kalktı. Ben de öyle olunca hiç dinlenecek zaman bulamıyorum. Eşim bana bebek uyuduğunda uyu diyor; ama benim iki bardak çay içmeye, keyfimi yerine getirecek şeyler yapmaya ihtiyacım var, her şey uyku değil ki.

X