2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Canım nasıl yapıyosun karbonatı dümdüz sürüp birakiyo musun yoksa siliyo musun sonra? Duş alıp yatıyorum sabaha kadar terliyorum da her gece aynı terane😬 ben de bi deniyim
incia roll on da etkili. hem de dogal bi urun ben onu kullaniyorum dus sonrasi idare ediyor koku olayini 1 gun boyunca

Evet dereotuda çok işe yarıyor, hemen hemen her gün tüketiyorum. Bazı insanlara çok özeniyorum hiç bir şey yapmadan sütleri dolup taşıyor. Ben bir gün bir şeyi eksik tüketeyim sütüm azalıyor. Bu arada su çok önemli, günlük en az 3 litre tüketmek lazım
Benim.kuzenimin öyleydi sütü aşırı boldu. Üstelik.gece de uyanmadı hiç. Evde yatili bakıcısı vardı gece kalkıp o besliyordu çocuğu. Ve oğlu tosuncuktu... Ben de o dönem kızıma saat kurup kalkıyor süt sağıyor emziricem.diye yırtınıyordum. Bir dönem o kadar çok yedim ki süt olsun diye...nerdeyse doğum yaptığım kiloya yaklaşmıştım. Ama benim kız az kilo aldı hep.

Disari ciktigimda veya arada gunde 2 kere verdigimde oluyor o yuzden 3 haftada bitiyor 400 grlik mama. 3 haftayi birkac gun gecerse de sorun olmaz sanirim tam gun olarak hesaplamiyorum acikcasi
Tamam cnm, zaten 3 hafta olayi çok saçma geldi bana, yani toz halindeki bir şeyin son kullanma tarihi bu kadar az olmamalı.

Yaa iyi ki yazdınn 🤩 ben bugünlerde geceleri açken emmiyor diye 30 cc mama yapıp sonra emzirip veya sağdığımı veriyordum. Tabi doğumda açtığım mamayı veriyordum.yami 50 günlük! Son tüketim tarihine dikkat ederim aama tabi cahillik kullanım ömrünün olabilecğini düşünmemiştim. Şimdi hemn çöpe atıyorum. Çok sağol cidden okumasam vermeye devam ederdim koca kutu zaten.,😭 En az da 400 gr lık var o da fazla geleck.niye daha az miktarlarda yapmıyorlar? Zafen pahalı
Ya canım ben de evde tutuyordum lazım olursa diye. Sonra bi baktım küçücük 3 hafta yazmışlar. Zaten pahalı...dedigin gibi...valla sırf mama verenler eskiden bu kadar pahalı deildi şimdi para yetiştirmek zor...ama bizim.gibi günde 1 öğün verecekler için daha az gramaj olmalı. Sıvı mamalar var şişede ama onlar da 8-9 lira tanesi.

Sğt alerjisinde 10 günlük diyette belli oluyo mu bişeyler? Yani uyuması falan normale giriyo mu? Bn de süt ve süt ürünlerini yumurta dana eti ve cevizi kestim 3. Gün oluyo etkisi ne zaman belli olur acaba
Canım bana bir arkadaşım 3-4 günde geçiyor demişti.Bizim 5-6 gün sonra geçti. Ama ben doktorun yanlış yönlendirmesiyle tahin yemeye devam etmistim. Sonra kendi esas doktorumuza gittik. O başka diyet listesi verdi.

Benim.kuzenimin öyleydi sütü aşırı boldu. Üstelik.gece de uyanmadı hiç. Evde yatili bakıcısı vardı gece kalkıp o besliyordu çocuğu. Ve oğlu tosuncuktu... Ben de o dönem kızıma saat kurup kalkıyor süt sağıyor emziricem.diye yırtınıyordum. Bir dönem o kadar çok yedim ki süt olsun diye...nerdeyse doğum yaptığım kiloya yaklaşmıştım. Ama benim kız az kilo aldı hep.
Aslında uykusuzluktan da sütümüz çoğalmıyor. Dinlenebilsek sütte olacak. Benim oğlumda gaz sancısı var bir de hiç durmuyoruz 7/24

Bugün doğum doktoruma kontrole gittim. Smear testi yaptı, ultrasonla alttan baktı😵 Nasıl bir şey olduğunu unutmuşum, çok fenaydı. Ultrason değil ama smear testi için o masaya çıkmak ve acısı😧 Henüz yakin zamanda adet olacağın görünmüyor dedi. Ayrıca bebeği emzirmeye 2 saatten fazla ara mi verdin yumurtlamışsın dedi😱 Ben de gece bazen 4 saatte emziriyorum dedim. Bu sut koruması konusu buymuş. Emzirmeye düzenli devam edince yumurtlama olmuyormuş. Aklınızda bulunsun kizlar.

Aslında uykusuzluktan da sütümüz çoğalmıyor. Dinlenebilsek sütte olacak. Benim oğlumda gaz sancısı var bir de hiç durmuyoruz 7/24
Benimki de süt alerjili ve gazlı. Benim.yedigim bir şey dokunursa vay halimize. Bu ara nohut, fasulye, mercimek.corbasi felan yedim mecburiyetten. Biraz da alışsın diye. Diyette iken yiyecek.bir şey bulmak da zor oluyor.

Bugün doğum doktoruma kontrole gittim. Smear testi yaptı, ultrasonla alttan baktı😵 Nasıl bir şey olduğunu unutmuşum, çok fenaydı. Ultrason değil ama smear testi için o masaya çıkmak ve acısı😧 Henüz yakin zamanda adet olacağın görünmüyor dedi. Ayrıca bebeği emzirmeye 2 saatten fazla ara mi verdin yumurtlamışsın dedi😱 Ben de gece bazen 4 saatte emziriyorum dedim. Bu sut koruması konusu buymuş. Emzirmeye düzenli devam edince yumurtlama olmuyormuş. Aklınızda bulunsun kizlar.
Hadi ya...e 2 saatten fazla oluyordur geceleri artık çoğumuz 2 saate bir kalkmıyor...O zaman ben de adet olur muyum ki? Bu sefer bir kaç ay olmak istemiyorum.yaa.... kızımda 3 ay olmamıştım

bu emzirmenin koruması için 6 saatte bir emzirmek lazım diye hatırlıyorum ben, 2 saat çok değil mi artık kimse o kadar sık emzirmiyordur bebeklerimizin midesi de büyüdü.

Neler normale döndü ve sen neler yaptın canım?
Bi kere diyetten sonra kan görmemeye başladım. Gürültülü kaka bitti artık sessiz yapıyor. Eskisi kadar çok gazi olmuyor. Bazı günler gerçekten huzurlu. Ama mesela bugün huzursuzdu. Mukus baya baya azaldı. Her bezde olmasa da bazı bezlerinde az miktarda sümük gibi mukus görüyorum. Diyettre sut ürünleri, dana eti, tavuk eti, kabuklu kuruyemiş ve tahin/susam.yasak cnm.

Bi kere diyetten sonra kan görmemeye başladım. Gürültülü kaka bitti artık sessiz yapıyor. Eskisi kadar çok gazi olmuyor. Bazı günler gerçekten huzurlu. Ama mesela bugün huzursuzdu. Mukus baya baya azaldı. Her bezde olmasa da bazı bezlerinde az miktarda sümük gibi mukus görüyorum. Diyettre sut ürünleri, dana eti, tavuk eti, kabuklu kuruyemiş ve tahin/susam.yasak cnm.
Ben de onları kestim inşallah benim kuzum da uyur beşiğinde🙏

X