2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kuzum korkutmak istemiyorum ama bizim üzerinden 2 hafta geçti daha oğlum yeni yeni toparlıyo gibi.
Meme reddi yaptı bizde. Bi göğsümü emmiyo. Vermeye çalışmak Bi dert. Diğer göğsüm acıyo emmekten o ayrı Bi dert. Emmedipi göğsümü sürekli sağma zorunda kalmam başka bi dert. Daha şimdi yavaş yavaş ayakta güle oynaya emmediği göğsümü vermeye çalışıyorum. O yüzden rota aşısı yaptırmıcam ben.
Geçmiş olsun...verem ve karma ası mi yaptı kuzucugu böyle ?

Kuzum korkutmak istemiyorum ama bizim üzerinden 2 hafta geçti daha oğlum yeni yeni toparlıyo gibi.
Meme reddi yaptı bizde. Bi göğsümü emmiyo. Vermeye çalışmak Bi dert. Diğer göğsüm acıyo emmekten o ayrı Bi dert. Emmedipi göğsümü sürekli sağma zorunda kalmam başka bi dert. Daha şimdi yavaş yavaş ayakta güle oynaya emmediği göğsümü vermeye çalışıyorum. O yüzden rota aşısı yaptırmıcam ben.
Eyvah eyvah 🥺 valla bizde de hafiften bi meme reddi var gibi ama insallah uzamaz. Aşı işini ben de sevmiyorum ama yaptırmayıp riske atamam canım ya
Tabi tabi 1 gün sürdü, bugün çok şükür iyi
Her bebekte etkisi farklı canım anlaşılan. İnşallah bizimki de hemen biter

Kızlar çok fena huzursuzluk başladı oğlumda. Ağrı olmaz dediler ama ağrısı var gibi çok fena ağlıyo. Meme bile almak istemedi defalarca. Ateş yok ama böyle devam ederse calpol vermeli miyim
Hemşire bana huzursuzluk olursa bir çay kaşığı calpol ver ateş olmasa bile dedi.
Bende verdim bi sıkıntı yaşamadık şükür.

Ben de vermek istemiyorum da ne bileyim ağrısı varsa alır mı acaba diye düşündüm. Hala huzursuz ama şu an daha iyi. Memede de ağlamaya başlıyo durup dururken. Bugün iyi mi peki bebeğiniz? Geçiyo mu 1 günde
Canim, ben gecen cuma yaptirdim. Doktor bana, atesi cikmaz da yine de huzursuzluğu olursa calpol verebilirsin dedi. Cocuk rahatlar dedi.

Kizlar, oglum gece - gündüz uyku uyumuyor. Atak haftası doğduğu gune göre mi? Yoksa doğması gereken tarihe göre mi hesaplaniyordu?

Kızlar ya biraz özel olcak ama nasıl korunuyorsunuz? Kimisi spral 6 aydan önce olmaz diyor kimisi 40 ından sonra diyor.prezervatif güvenilir mi sizce?

Rota aşısıyla ilgili bikaç soru olmuş direkt alıntı yapamadım, iki çeşidi var benim anladığım 2 dozluk ve 3 dozluk olan. Doktor bana hangisini reçeteye yazayım diye sordu ben de farketmez dedim. Aşı olarak vurulacak sandım adı öyle olunca ama bebeğe ağızdan şırınga ile içiriyolar. Tatlıymış tadı, oğlum şapır şupur içti bi yan etkisi de olmuyor. Yaptırmayı düşünmeyenler için de bir daha düşünün demek istiyorum. Tanıdığımın kızı rota virüsü yüzünden hastanede yattı. Ağır atlatılan bir hastalık.

Kizlar, oglum gece - gündüz uyku uyumuyor. Atak haftası doğduğu gune göre mi? Yoksa doğması gereken tarihe göre mi hesaplaniyordu?
Bizimkinin de gece uykuları bir buçuk saati gündüz uyanık kalma süresi de 3-4 saate çıktı.
Geceleri tek başıma baktığım için çok zorlanır oldum bir de süt sağarak yarım saat geçiriyorum. 😭
Neyse ki gündüzleri uyanık kaldığı süre boyunca eskisi gibi ağlamıyor ama kollarımız kopuyor.
Atak haftası gerçekten var mı ispatlanmış bir şey mi bu? Buradan duydum sadece

Bizimkinin de gece uykuları bir buçuk saati gündüz uyanık kalma süresi de 3-4 saate çıktı.
Geceleri tek başıma baktığım için çok zorlanır oldum bir de süt sağarak yarım saat geçiriyorum. 😭
Neyse ki gündüzleri uyanık kaldığı süre boyunca eskisi gibi ağlamıyor ama kollarımız kopuyor.
Atak haftası gerçekten var mı ispatlanmış bir şey mi bu? Buradan duydum sadece
Bizimki de eskiye nazaran daha az ağlar.
Atak haftalarını ilk oglumda okumuştum. Var olduğunu biliyorum. Ama 4 yıl geçti aradan bazı detayları unuttum ben de..

Hemşire bana huzursuzluk olursa bir çay kaşığı calpol ver ateş olmasa bile dedi.
Bende verdim bi sıkıntı yaşamadık şükür.

Canim, ben gecen cuma yaptirdim. Doktor bana, atesi cikmaz da yine de huzursuzluğu olursa calpol verebilirsin dedi. Cocuk rahatlar dedi.
Aslında ben de o niyetle icirecektim ama sadece ateşi çıkarsa ver dediler o yüzden vermedim. Şimdi iyi yavrum ama gündüz ağrı çekti bence, ağlamaları hep öyleydi 😓 keşke verseydim
Kızlar ya biraz özel olcak ama nasıl korunuyorsunuz? Kimisi spral 6 aydan önce olmaz diyor kimisi 40 ından sonra diyor.prezervatif güvenilir mi sizce?
Benim eşim korunuyor, hamilelikten önce de böyle korunuyoduk sıkıntı yaşamadık. Bence en güvenilir doğum kontrol yöntemlerinden birisi

biz de asilarimizi olduk benimkinde de bir uyku hali oldu uyudu asinin yapildigi gun atesi cikmadi ama doktorumjz biraz huzursuz olursa calpol verin dedi. yavrucum eh eh diye inlemekten helak oldu agrisi oldugunu dusunerek verdim ben calpolu gozu acildi gulmeye basladi en azindan. 5 kg olmus boyu 60 cm. sadece anne sutu aliyor arada 1-2 mama vermistim hic verme gerek yok dedi. zaten artik eskisi gibi acikmiyor kendi ayarliyor meme saatini. Allahtan kizim oglum gibi degil oglum memeden inmezdi, kizimin vakitleri belli. her bebek farkli gercekten.

Bu arada gece 1 bucuk saat mi uyuyor cnm?
Evet cnm. Yani şöyle mesela bugün 2 de uyandı,sütünğ içti, altını değiştirdşm gazını çıkardım uyuttum. Topkam bi saat. Yarım saattevsüt sağlıyorum. Tam 1.5 saat sonra utanıyor. Ve benn bi saat uyumuş oluyorum 😭 tbi gazı fln varsa uyuma süresi uzuyor.geceleri mav 4 saat uyuyorum. Sabah sütümü sağıp anneme verip ile iki saat uyumasam ayakta kalamam😒🙈 neden bu kdr az uyunaya başlafı ya?🤔😨

X