2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Aynen bebişte uyuklama dinlenme falanda oluyor. Bu süreler ne zaman kısalacak yaa😂
4-5 ay olunca kısalır herhalde ya çeneleri daha da kuvvetlenecek ya. İnşallah tabi😬
Bizim 20-25dk. 10 dakika ilk süt 10 dk yağlı sütü içmesi önemli benim için sonra 5 dk kahve niyetine 🤪 sonra çekiyorum memeyi.
Zaten ağız gazını çıkar pışpışla uyut 1 saat. Tabi o da uyursaaa
😅 Ben memede uykuya dalarsa gazını çıkarmak için uğraşmıyorum canım ya kötü mü yapıyorum bilmiyorum ama gaz için uğraşırken uykusu açılıyo tekrar başa dönüyoruz
Bebeğimin sürekli ağzına geliyor kusmuk.geri yutuyor. Bu durum emmesinden 2 saat geçse de böyle.kusmuk geri kaçıyor yemek borusuna.ve bu durum başta çok değildi daha da arttı.2.5 aylığız.internette de reflü 3 4 aylıkken çok yoğun olur diyor..var mı böyle durumlar yaşayan?
Bu ara ara bizde de oluyo. Ağzına geleni geri yutuyo ama çok sık değil. Ben çok emdiği için böyle oluyo diye düşünmüştüm ama reflü mü bu

4-5 ay olunca kısalır herhalde ya çeneleri daha da kuvvetlenecek ya. İnşallah tabi😬

😅 Ben memede uykuya dalarsa gazını çıkarmak için uğraşmıyorum canım ya kötü mü yapıyorum bilmiyorum ama gaz için uğraşırken uykusu açılıyo tekrar başa dönüyoruz

Bu ara ara bizde de oluyo. Ağzına geleni geri yutuyo ama çok sık değil. Ben çok emdiği için böyle oluyo diye düşünmüştüm ama reflü mü bu
Fizyolojik reflü bütün bebeklerde var. Geri gelip yutması onu doktorlar normal olarak kabul ediyor. Gerçek reflude aşırı kusma aşırı hıçkırma kilo almama oluyormuş

Kızlar kızımın kusmalari beni çok yıpratıyor. Bebektir kusar diyorlar diye normalmiş gibi yapmaya çalışıyorum, kafaya takacak bir şey daha bulmayayim diye ama yok yani her emmede psikolojim bozuluyor artık😢Emzirmeye korkuyorum, hemen kaldırmiyorum bu sefer yattığı yerde kusuyor, eğimli tutuyorum yine kusuyor, gaz çıkarmaya çalışıyorum o zaman da kusuyor😵 Aradan yarım saat geçiyor, durduk yere yine kusuyor😢 Takilmayayim diyorum ama olmuyor.Kıyafet değiştirmek ayrı zaten😔 Sütüm de yine azaldı zaten.

Benmde aynı canım doktor gelişimi çok iyi dikkate almıyorum kusmayı dedi gelişim az olursa ona göre mama vericem dedi bekliyorum bakalım
Bebeğimin sürekli ağzına geliyor kusmuk.geri yutuyor. Bu durum emmesinden 2 saat geçse de böyle.kusmuk geri kaçıyor yemek borusuna.ve bu durum başta çok değildi daha da arttı.2.5 aylığız.internette de reflü 3 4 aylıkken çok yoğun olur diyor..var mı böyle durumlar yaşayan?
Valla geçen ay kilo alımı normal olunca doktor umursamadi ama bu ay kilo alimi da az, evde kendim sürekli tartiyirum zaten. Basküle bebisle ve onsuz çıkıp aradaki farka bakıyorum en azından artış varsa belli olsun diye. Bu ay artış çok az😞

Kızlar bebişleriniz ortalama kaç dakika emiyor? Benim 40-45 dakika sürüyor. Çok uzun geliyor hele gece bitmek bilmiyor😂
65 günlük oldu bizimki önceden yarım saat 40 dk emerdi daha doğrusu ben çok acı çektiğim için bıraktırırdım. Şimdi 10 15 dk da çıkarıyo kendi bazen en fazla 20 25 dk

Benim tek meme doymuyor ikisinide dibine kadar içiyor😂
Benimki doyuyor ya. Çökelek şeklinde fazlasını bile çıkarıyor. Sütüm bayağı yağlı ondan tıkanıyor sanırım 🤷🏼‍♀️ İyi yetiyor valla sütün maşallah 🧿

aynen o çok kötü işte. Uykusu açılmadan çıkartmak için elimden geleni yapıyorum ama cin gibi açıyor gözleri 😂

Sabahları 1 saatlik bi vaktim oluyor oğlum neşeli oluyo o zaman bi kahvaltı yapıyorum sonra uyutuyorum tabi kendi başına uyumuyo ya kucağımda ya sürrkli beşik sallıyorum uykuyu aldırıp uyandığında tekrar neşeli olduğunda işimi yapıyorum 😁
Benim de sabahları genelde böyle oluyor. Sabah daha iyi de akşamları fena...

Hepsi geçiyor büyük kızımda 2,5aylikken alerji olduğunu anladık.Basta zor geldi ama alerjiyle yaşam platformunu buldum baktım binlerce insan var bizim gibi.Allah başka dert vermesin.Bir süre sonra annenin yediklerini tolere edebilir sonra kendide yiyebilir.Alerji doktorumuz alerji parmak izi gibidir her çocuğun farklıdır ama erken teşhisle bağırsağı yormadan atlatmak daha kolaydır derdi.
21 ay anne sütü aldı şimdi 5 yaşında şükürler olsun sağlıklı.
Bizde de süt alerjisi var cnm. Masallah kızına...Ben de uzun süre emzirmek istiyorum. Kızımı 2.5 yıl emzirmiştim. Dedigin gibi erken teşhis edip bağırsağı yormadan atlatmak gerek.

Valla geçen ay kilo alımı normal olunca doktor umursamadi ama bu ay kilo alimi da az, evde kendim sürekli tartiyirum zaten. Basküle bebisle ve onsuz çıkıp aradaki farka bakıyorum en azından artış varsa belli olsun diye. Bu ay artış çok az😞
Ben de aynen evde önce bebekle tartılıp sonra tek tartılıyorum. Doktordaki tartiyla arada 200 gram fark oluyor. O da kıyafetli tarttigim için.

Neden öyle oldu acaba, sadece anne sütü mü aliyor?

Aynen tek meme veriyorum. Zaten 25 dakikayı geçince gazı ile fazlasını çıkarıyor. Her zaman çıkarıyorum. Ha bazen çıkarmıyor. O zaman yapacak bir şey yok. Bazen de hiç uyumuyor tüm gün, o günlerde memede uyursa uyanmasın diye çıkarmıyorum. Uyandığında emzirmeden önce çıkarmaya çalışıyorum.
Tek meme emerek aylık kilo alımı ne kadar oldu?

Ben de aynen evde önce bebekle tartılıp sonra tek tartılıyorum. Doktordaki tartiyla arada 200 gram fark oluyor. O da kıyafetli tarttigim için.

Neden öyle oldu acaba, sadece anne sütü mü aliyor?
Evet canım ama çok üzülüyorum yaa. Zaten sütüm eskisi kadar değil, göğüslerim de bayağı yumuşadı. Olan sütü de kusunca tüm enerjim gidiyor😢

Bizde de süt alerjisi var cnm. Masallah kızına...Ben de uzun süre emzirmek istiyorum. Kızımı 2.5 yıl emzirmiştim. Dedigin gibi erken teşhis edip bağırsağı yormadan atlatmak gerek.
Süt alerjisi bizde de var ne yazık ki😣 1 hafta önce öğrendik.çok fazla gaz problemi vardı çok huysuzdu bebeğim süt ürünleri diyetine başlayınca bambaşka uslu bi çocuk oluverdi.Sizde hangi şikayetleri yapıyor alerji?

Kızlar bebeğim 58 günlük oldu ama hala sarılığımız geçmedi.gerekli tetkikler yapıldı hiç bi problem çıkmadı.anne sütü sarılığı olabilir deyip mama takviyesine başladı doktor.bu şekilde sarılığı uzayan var mı aranızda?

X