• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar d vitamini günğn hangi saati nasıl veriyorsunuz?
Biri bana gündüz ver sonra da güneşe koy dedi bebeği🙄 yenidoğan yoğun ışık sevmez,9 ay karanlık yerden çıktı. Ben akşam ilacı aldığım için akşam başlamıştım. Gündüz mü verilmeli?

Bir de Sezeryan olup dikiş üstü şişen var mı?😶 Benmkinin başlangıç ve bitişinn üstünün 2 cm lik kısımları şişti de
Doktorumuz d vitaminini sabah almamızı söyledi canım ama güneşe çıkarma durumunu bilmiyorum. Benim de sezeryan dikisimin üst kısmı hafif şişik. 10 gün sonra kontrolüm var soracağım doktora. Böyle kalmaz herhalde hala biraz ödem olduğunu düşünüyorum

Kızlar hayırlı sabahlar
Sizinde bebeğiniz gazını ve kakasını sesli mi yapıyor ?
Allerjik durum olabilir diye çoğu şeyi yemiyorum ama yine aynı.

Çok şaşırıyorum ya bebek dediğin pırt yapmaz mı 😊
Hayırlı sabahlar canım. Bizde de durum aynı. Aşırı gürültülü yani her şeyi 😬 sok oluyoruz bazen çıkardığı seslere. Hatta ben artık küçük gaz çıkardığında rahatlamadigini düşünüp patpatlamaya devam ediyorum 😂

Kızlar hayırlı sabahlar

Hayırlı sabahlar 🙂 bizim bebişde aynı baya gürültülü yapıyor bide karnında guruldama oluyor annem de bu ses bu küçücük bebektenmi geliyor diyordu 😅😅😅

Kızlar d vitamini günğn hangi saati nasıl veriyorsunuz?
Biri bana gündüz ver sonra da güneşe koy dedi bebeği🙄 yenidoğan yoğun ışık sevmez,9 ay karanlık yerden çıktı. Ben akşam ilacı aldığım için akşam başlamıştım. Gündüz mü verilmeli?

Bir de Sezeryan olup dikiş üstü şişen var mı?😶 Benmkinin başlangıç ve bitişinn üstünün 2 cm lik kısımları şişti de
Ben çok gündüz verilmesinin gerekli olduğunu düşünmüyorum, normalde d vitamini güneş ışığı ile sentezleniyor; ama bizim bebeklere verdiğimiz zaten hazır vitamin, bir de şu anki güneş ışıkları d vitamini sentezletmiyor, yaz güneşi lazım bildiğim kadarıyla. Ayrıca bu havada olsa olsa camın önüne koyarsınız, camdan da d vitaminini sentezleten uvb ışınları geçemiyor zaten. Bence o yüzden ne zaman verildiği önemli değil.

Hayırlı sabahlar canım. Bizde de durum aynı. Aşırı gürültülü yani her şeyi 😬 sok oluyoruz bazen çıkardığı seslere. Hatta ben artık küçük gaz çıkardığında rahatlamadigini düşünüp patpatlamaya devam ediyorum 😂
Annemde ben 5 tane doğurdum bunun gibi görmedim diyor 😂 hayırlısı iyi olsunlar da sesli olsun ne yapalım 😁

Kızlar hayırlı sabahlar

Bende öyle canım korkumdan bakliyat yemiyorum. Ispanak filanda yemiyorum süt ürünüde kestim ama dediğin gibi

Kızlar hayırlı sabahlar

Benim ki de sesli yapıyor bazen gaz çıkarırken de yapıyor sumuksu yapı da gordum endişe duyuyorum hatta bunların yanında fışkırarak kusma oluyor bazen yüzünde göğsünde sırtında kızarıklıklar var 😥😥😥😣😣😣

Ahah 😂 valla benmde çok gazm var düşünüyorum ayaklarımızı mı üşütüyoruz acaba
Sezaryandan olduğunu düşünüyordum ben gaz işini ama ne yesem gaz oluyor diyordum ama yemekle ilgisi de yok sanırım inanılmaz gazliyim ben de hayatımın hiç bir döneminde böyle gazlı olmadım

Sezaryandan olduğunu düşünüyordum ben gaz işini ama ne yesem gaz oluyor diyordum ama yemekle ilgisi de yok sanırım inanılmaz gazliyim ben de hayatımın hiç bir döneminde böyle gazlı olmadım
Benimde öyle ya hayatımda bu kadar gazlı olmamıştım. Bağırsaklarimdan sürekli bi gaz sesi geliyor utanıyorum artık.
Ana oğul gazlıyız😁

Benim ki de sesli yapıyor bazen gaz çıkarırken de yapıyor sumuksu yapı da gordum endişe duyuyorum hatta bunların yanında fışkırarak kusma oluyor bazen yüzünde göğsünde sırtında kızarıklıklar var 😥😥😥😣😣😣
Mukuslu kaka bizde 1 hafta fln oldu sonra düzeldi doktor olabilir dedi ona.
Benimde bebeğimin yüzünde küçük sivilceler var ona da doktor çoğu bebekte olur zamanla geçer dedi.
Yarın randevumuz var onda da bu gürültülü gaz ve kakayı soracam inşalalh

Mukuslu kaka bizde 1 hafta fln oldu sonra düzeldi doktor olabilir dedi ona.
Benimde bebeğimin yüzünde küçük sivilceler var ona da doktor çoğu bebekte olur zamanla geçer dedi.
Yarın randevumuz var onda da bu gürültülü gaz ve kakayı soracam inşalalh
Küçük sivilceler bizde de çıktı ya. Dün doktoru kontrol etti, krem kullanmayı gerektirecek bişey değil normal dedi🤷 ağlayınca falan kıpkırmızı olup iyice belirginleşiyor

Doğru sütün debisi değişiyor sadece ama debisi düşünce benim bebeğim doymuyor. Mesela dün göğüslerim iyice yumuşadı gün boyu emince en son iki memede sürekli dönüiümşü 3 saat emdi üstüne mama yedi üstüne bi daha rmmk istedş anca doyup uyudu. Ama sabah kalktım göğüslerim taş gibi. Tek memeden yarım saat içinde doyup uykuya daldı. Süt bitmiyo ama gelişi bebeğin doyup doymamasını çok etkiliyor.
Yok canım ya sezeryanla ilgisi toktur benim normal doğum ben de aşırı gazlıyım. Göğüs kafesimi sıcak tutmaya çalışıyorum, ayaklarımı sıcak tutuyırum. Gaz yapıcı yiyecek yememeye gayret ediyırum. Yemeklere kimyon atıyırum. Rezene çayı kimyon çayı vs içiyorum bana mısın demiyor ki hala çok gazlıyım 🙄

Eklentiler

• 20210214_111758.webp
    20210214_111758.webp
    39,7 KB · Görüntüleme: 38
Hangi ağlama ile ne demek istiyorlar ne zaman anlar hale gelcez acaba . Bu açlık ağlaması bu gaz ağlaması bu alt değiştir ağlaması vs gibi 🤪 mesela bizimki ıngaaa diye ağladığında sanırım aç oluyo meme istiyo diye düşünüyorım ben. Doğru mu bilmiyorum ama 🤷‍♀️

Canımm eve göre nasıl seçicez yani nelere dikkat etmemiz lazım ? Şu sıra en çok araştırdığım şey kocayıda ikna ettim ama kısa sürede bir sürü model çıkmış karar veremiyorum
Evinizin m2 si dubleks olması kaç harita kaydedeceğiniz. Sonucta hepsi aynı işi yapıyor. Xiaomi den memnunum ben tabii bütçenizde önemli nekadarlik bir bütçe ayırdığınıza da bağlı seçeceğiniz model için

Back