• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Sağol canım uyku tulumu dan memnunsan markasını söyler misin bir de kaç tog olduğunu
Canim ben alvi ninkini kullaniyorum hediye gelmisti tog halkinda bi fikrim yok malesef birde o marka türkiyede var mi bilmiyorum baya pahali yalniz ..

Ama alicaksan ortada fermuarli tavsiye ederim yandan fermuarlilar emzirirken veya uyuyunva icine koymasi cok mesaketli oluyor o ara bebis uyaniyor icine yerlestircem derken .. yakasi da fazla bogmasi dönerken fln uykuda bogulabilir

Kızlar bebegım cok zor kaka yapiyor o kadar ıkınıyor ki popo deliği kıpkırmızı olmus ve kabarmıs maflor da kullanıyorum ama Zeytjnyagı fln sursem işe yarar mı ki
Hametan işe yarıyo cnımm bide arko varya yeşil tüp eskilerden 😃 bence en iyi pişik kremi

Bebeğimin de bi ara öyle oldu canım kıpkırmızıydı annem zeytinyağı sürdü hemen geçirdi şükür.
Herhangi bir etkisi var mı bilmem tabi kremler bir şeye yaramadı bizde
Zeytinyagi nereye sürdü anneniz anlamadim ? Bizde de ayni sorun var fitil ilac ise yaramiyor yaaa karnina masaj yapiyorum ama daha cok bagriyor

Screenshot_20210213-225536.webp

dün bizim kızın 1. ay kontrolu vardi. boyu 57 cm kilosu 4270 gr olmus.kilo 4.500 olsa daha iyi olurdu sutun kalorisini arttirmaya bakalim sakin mama verme dedi doktorumuz. dogum kilosu 3740 gr boyuda 51 cmdi.bol peynir tuketmem gerekiyormus. ara ogunleri bile peynirle yap dedi. bol ayran ic dedi. duzenli yemek . bol protein. lacmix tablet iciyorum gunde 2 defa. solgar brewers yeast vitamin iciyorum. bestlak damlaya da basladim. hersey bol ve kaliteli süt icin daha ne yapayim 🤷🏼‍♀️bu sütçülük meselesi yuzunden kiloda veremiyorum 😔 yaza kadar toparlayabilsem keske su kilomu. istahimda cok acik benim hala normale donmedim.
ben kizimin cok gazli oldugunu dusunuyordum bu arada. cani yanar gibi agliyor kolik mi acaba dedim sesini kayit etmistim. doktoruna dinlettim can sıkıntısı aglamasiymis😳 daralmis daha dunku bebek. gaz ya da aclik aglamasi boyle olmaz dedi. kolikte hergun ayni saatte baslar dedi. bizim zamani belli degil hergün de olmuyordu.gun icinde bazen cani yanar gibi agliyordu. bulundugu ortamdan al onu arabayla gezdir aninda susar dedi. saka gibi hayir yani sen daha 1 aylik bebeksin ne bekliyorsun ortamdan acaba☺️

dün bizim kızın 1. ay kontrolu vardi. boyu 57 cm kilosu 4270 gr olmus.kilo 4.500 olsa daha iyi olurdu sutun kalorisini arttirmaya bakalim sakin mama verme dedi doktorumuz. dogum kilosu 3740 gr boyuda 51 cmdi.bol peynir tuketmem gerekiyormus. ara ogunleri bile peynirle yap dedi. bol ayran ic dedi. duzenli yemek . bol protein. lacmix tablet iciyorum gunde 2 defa. solgar brewers yeast vitamin iciyorum. bestlak damlaya da basladim. hersey bol ve kaliteli süt icin daha ne yapayim 🤷🏼‍♀️bu sütçülük meselesi yuzunden kiloda veremiyorum 😔 yaza kadar toparlayabilsem keske su kilomu. istahimda cok acik benim hala normale donmedim.
ben kizimin cok gazli oldugunu dusunuyordum bu arada. cani yanar gibi agliyor kolik mi acaba dedim sesini kayit etmistim. doktoruna dinlettim can sıkıntısı aglamasiymis😳 daralmis daha dunku bebek. gaz ya da aclik aglamasi boyle olmaz dedi. kolikte hergun ayni saatte baslar dedi. bizim zamani belli degil hergün de olmuyordu.gun icinde bazen cani yanar gibi agliyordu. bulundugu ortamdan al onu arabayla gezdir aninda susar dedi. saka gibi hayir yani sen daha 1 aylik bebeksin ne bekliyorsun ortamdan acaba☺️
Ya evet ben de okuduğum kitapta görmüştüm bazen sadece can sıkıntısından ağlar yazıyordu. Nasıl bi ağlama sesiydi acaba sizinki. Bazen de gün içindeki deneyimlerinin yarattığı stresi atmak için ağlıyolarmış. Çok ilginçler ya ne düşündüklerini ne hissettiklerini bilmek isterdim. Bizler hep zor diyoruz ama onlar için çok daha zor gibi.

Aynen bizimki de sanki canı yanıyor öyle bir ağlamak yok kucağa aldigin anda sorun çözülüyor meme vermesen bile kucakta susuyor can sıkıntısı çok doğru söylemiş doktorunuz😄 sizin kaka durumu nasıl peki benimki çok fazla kaka yapıyor sütüm yaramıyormu diye düşünüyorum.

Tecrübeli anneler size birşey sormak istiyorum
İş yoğunluğum yüzünden iki gündür uykusuz ve ayakta kaldım,çok yoruldum
Şimdi karnımı çok gergin hissediyorum sanki karnımın içinde ki bir kas toparlanıyor gibi
Böyle bişey yaşayan oldu mu hiç

Mamasına zeytinyağ koyuyormuşum canım. Ben ilk kızımda öyle yapıyordum.

O süpürge benim elim ayağım canım 3 çocukla ev süpürmek gerçekten çok zor olurdu. Yemek yapıp evi topladıysam şükrediyorum. Benimki xiaomi vacuum mop 1C modeli. Sen kendi evine göre seçebilirsin
Canim yenidogan döneminde de mi zeytin yağı koyuyodun cok çaresiz hissediyorum hergun kabiz uyararak cikariyorum kakasını

Kızlar d vitamini günğn hangi saati nasıl veriyorsunuz?
Biri bana gündüz ver sonra da güneşe koy dedi bebeği🙄 yenidoğan yoğun ışık sevmez,9 ay karanlık yerden çıktı. Ben akşam ilacı aldığım için akşam başlamıştım. Gündüz mü verilmeli?

Bir de Sezeryan olup dikiş üstü şişen var mı?😶 Benmkinin başlangıç ve bitişinn üstünün 2 cm lik kısımları şişti de

Kızlar d vitamini günğn hangi saati nasıl veriyorsunuz?
Biri bana gündüz ver sonra da güneşe koy dedi bebeği🙄 yenidoğan yoğun ışık sevmez,9 ay karanlık yerden çıktı. Ben akşam ilacı aldığım için akşam başlamıştım. Gündüz mü verilmeli?

Bir de Sezeryan olup dikiş üstü şişen var mı?😶 Benmkinin başlangıç ve bitişinn üstünün 2 cm lik kısımları şişti de
Benmde oldu hatta komple çizgi oldu dr ödem toplamış geçer dedi . Geçti ama başlangıç ve bitiş genelde oluyo zaten. Benn d vitamini hakkında bişey duymadımm ama gaz damlası ve probiyotikde kullandığımız için sabahtan d vitaminini veriyorum

Mamasına zeytinyağ koyuyormuşum canım. Ben ilk kızımda öyle yapıyordum.

O süpürge benim elim ayağım canım 3 çocukla ev süpürmek gerçekten çok zor olurdu. Yemek yapıp evi topladıysam şükrediyorum. Benimki xiaomi vacuum mop 1C modeli. Sen kendi evine göre seçebilirsin
Canımm eve göre nasıl seçicez yani nelere dikkat etmemiz lazım ? Şu sıra en çok araştırdığım şey kocayıda ikna ettim ama kısa sürede bir sürü model çıkmış karar veremiyorum

Kızlar bide bebeğin reflü olduğu nasıl anlaşılır?
Zor ikna oluyo drlar genelde normal diyor benm bebeğim birden fışkırır gibi kusup ağzından burnundan musluk gibi geliyodu . Sürekli ağzına geliyor yutuyo kilo alımına bakıyorlar azsa AR mama veriyolar sadece anne sütü alıyosa bile içine karıştır diyolar ama benm bebeğimi mahvetti sürekli kaka yaptırdı ıkındırdı huysuzlandı bende 1 gün kullanıp bıraktım . Oturur pozisyonda emzirip mama verince bitincede hemen dik tutup gazını alınca biraz daha rahat oluyo

Kızlar hayırlı sabahlar
Sizinde bebeğiniz gazını ve kakasını sesli mi yapıyor ?
Allerjik durum olabilir diye çoğu şeyi yemiyorum ama yine aynı.

Çok şaşırıyorum ya bebek dediğin pırt yapmaz mı 😊

Back