• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kızlar sarılığı devam eden var mi hala? 27 günlük olduk hala düzelmedi. Sarılığa üzülürken gaz başladı, sancidan duramıyor çocuk. Emerken de çok zorlanıyor, emdigini de kusuyor. 2 seferdir burnundan da kustu😔 Çok üzülüyorum bu haline.

Kızlar sarılığı devam eden var mi hala? 27 günlük olduk hala düzelmedi. Sarılığa üzülürken gaz başladı, sancidan duramıyor çocuk. Emerken de çok zorlanıyor, emdigini de kusuyor. 2 seferdir burnundan da kustu😔 Çok üzülüyorum bu haline.
Benim 23 günlük hala devam ediyor sarılığı canım. En son iki haftalıkken değeri 10 du.

Oğlum 35 günlük hala geçmedi iki kez sağlık ocağına gittik iki kezde Dr kontrolüne hiç test yapmadilar sık sık emzir zamanla geçer dediler sadece

Hanimlar uzun aradan sonra mrb fikrinize ihtiyacim var benim oğlum baya kabizlik sorunu yasiyo sutum stresten kesilmek uzere ve dogumdan sonra bi suru saglik sorunu yasadigim icin antibyotik fln kullandigim icin sut vermem yasak mecbur mama kullanıyoruz tum ogunlerde bebelac marka kullanıyorum ama sutsuz kaldigi icin bu sefer kabiz oldu bebegim kabiz yapmayan mama varmi bağırsakları çalıştıran bildiğiniz bi marka varsa paylasirmisiniz kizlar cok zorlaniyo tas parçaları cikariyo hatta cikaramiyo((((
Mamasına zeytinyağ koyuyormuşum canım. Ben ilk kızımda öyle yapıyordum.
Cnm o robot supurgeden memnunmusun markası ne iyi temizliyomu ben hicbisey yapamaz durumdayim ev üstüme geliyor artik yetisemiyorum
O süpürge benim elim ayağım canım 3 çocukla ev süpürmek gerçekten çok zor olurdu. Yemek yapıp evi topladıysam şükrediyorum. Benimki xiaomi vacuum mop 1C modeli. Sen kendi evine göre seçebilirsin

Son düzenleme:
Yok canım kolik değil belli saati yok ama hep ağlak mızır mızır D vitamini ocean kullanıyorum acaba onuda kessemmi bilemedim . Dün anason verdim bi işe yaramadı herkeste işe yarayanlar benim oğlanda hiç yaramıyo 😂 sıcak su torbası değilde zeytinyağ sürüp karnına üstüne kiraz çekirdeği koyuyorum yok yok 🤣 bekliycez sabırla ama çok sinirliyim ya hiç sabrım kalmadı 🤣
Milupa rezene dene cnm. Zeytin yagi ile biz de gunde en az 3 kez yaglariz. Masaj yapariz, cocuk aglar ama susturulamayacak boyuta gelmez. Cunku o boyuta gelmesin diye uğraşıyoruz.

Bizimki gece hiç uyulmadığında anca yazıyorum. Bizde onu kullanıyoruz ve çok gazlı. Bunu bırakıp başka bir vitamin ile mesela Ocean D vitaminini mi alıp devam etsem bilemedim şimdi
Gaz yapan d vitamini hangisi ? Kaçırmışım ben o kısmı kaçırmışım
Selam kızlar .bişey sorcam sadece anne sütüyke beslenen bebişlerde kakanız sümüksü mü acaba?
Kaka sümüksü ve reflü şeklinde kusma varsa doktora söyleyin süt alerjisi olabilir. Bizim doktor kakada sümüksü kıvam , kan vs görürsen bilgim olsun alerji için bakalım demişti.

Kızlar bide bebeğin reflü olduğu nasıl anlaşılır?
En önemli bulgu fışkırır tarzda kusma, onun dışında hırıltı ve uykuda huzursuzluk da yapıyormuş. Bebeklerin çoğu yemek borusu daha tam gelişmediği için reflü geçiriyormuş zaten; ama kilo alımında sorun varsa ilaç falan veriliyormuş genelde, diğer türlü kendiliğinden geçmesi bekleniyor 6 aya kadar.

Ben de oğlumda reflüden şüpheleniyorum, çünkü bazen acı acı yutkunuyor neredeyse nefesi kesilecek gibi oluyor, bir de derin uyurken birden yüzünü buruşturup uyanıyor sanki mide suyu gelip rahatsız ediyor gibi. Kusma da var fışkırma şeklinde olmasa da. Tekrar doktora soracağım kontrole gidince.

Kızlar şimdi aylık kontrolden geldik. Serum fizyolojigi bebek çok rahatsız olduğunda kullan dedi doktorumuz. Bazı doktorlar da 2 günde bir düzenli yapılmalı diyo kafam karıştı 🥴 sizin doktorlarinizin fikri ne bu konuda
Bana da doktor benzer bir şey söyledi ya, sadece yeşil yeşil sümük görürsen öyle serum fizyolojik uygula dedi, nazonem yazdı burnunu nemlendirmesi için. Biz de normalde her gün yapıyorduk; ama mesela bugün çok hırıltı geldiği için birkaç günün ardına yaptık hem serum hem aspiratör, bir şeyler çıktı yani, ben de şaşırdım ne yapacağımı

Kızlar merhaba. Oğlum büyüdü 2 paket 60lı bez elimde kaldı. İsteyen var mı? Özelden yazarsanız aldığım fiyattan göndereceğim. 149 TL.

Eklentiler

• 09E587E6-B4B0-419D-8ED9-5FDE01F0981A.webp
    09E587E6-B4B0-419D-8ED9-5FDE01F0981A.webp
    33 KB · Görüntüleme: 39
  • 85B5BFBF-B0C6-4B5D-BDBC-7E629193928E.webp
    85B5BFBF-B0C6-4B5D-BDBC-7E629193928E.webp
    31 KB · Görüntüleme: 43
Biz yarın 40 günlük olacağız sarılık hala var ama azaldı diğer günlere göre

Kızlar bebegım cok zor kaka yapiyor o kadar ıkınıyor ki popo deliği kıpkırmızı olmus ve kabarmıs maflor da kullanıyorum ama Zeytjnyagı fln sursem işe yarar mı ki
Bebeğimin de bi ara öyle oldu canım kıpkırmızıydı annem zeytinyağı sürdü hemen geçirdi şükür.
Herhangi bir etkisi var mı bilmem tabi kremler bir şeye yaramadı bizde

En önemli bulgu fışkırır tarzda kusma, onun dışında hırıltı ve uykuda huzursuzluk da yapıyormuş. Bebeklerin çoğu yemek borusu daha tam gelişmediği için reflü geçiriyormuş zaten; ama kilo alımında sorun varsa ilaç falan veriliyormuş genelde, diğer türlü kendiliğinden geçmesi bekleniyor 6 aya kadar.

Ben de oğlumda reflüden şüpheleniyorum, çünkü bazen acı acı yutkunuyor neredeyse nefesi kesilecek gibi oluyor, bir de derin uyurken birden yüzünü buruşturup uyanıyor sanki mide suyu gelip rahatsız ediyor gibi. Kusma da var fışkırma şeklinde olmasa da. Tekrar doktora soracağım kontrole gidince.
Bizimki de öyle

Canm seninki süt sariligi olabilir o zaman arkadasim çocuğu oyleydi 3 ay sonunda geçti

Kızlar bebeklerinizde yapılan bu kan testlerini tendeki sarılık belirtilerine ya da kilo alım durumuna göre mi yapıyolar?

Back